Zdravím idem si kúpiť nové pc a rozmýšľal som nad touto zostavou » www.shark.sk/pocitace-0/poci...
chcel by som vás poprosiť o názor a rady
PC by som chcel používať hlavne na novšie hry rozpo
@vladoko Tamten co ukazuje tipek je fungel novy ja som kupoval 2roky dozadu za 600 € skladanicu a niektore komponenty ma dokonca lepsie + spravis si ho podla seba co ti najlepsie vyhovuje treba najst dobry obchod ked to skladas z alzy samozrejme ze preplatis a si aj viac citovo naviazany na ten pc ked si ho skladal nahadzoval ovladace to pochopi len geek vedel by som pokracovat preco radsej poskladat ako kupit zostavu
Veď jasné poskladaný je lepší, ja mám tiež ale nejak mi blbne zdroj stale pri väčšom nároku na vykon mi nahodi blue screen :- ja mám svoj pc za nejakých 530e s dph a je fakt dobrý nemôžem sa sťažovať
ale podstatne je ze by som za takuto istu cenu poskladal 2x lepsi PC nez tuto blbost, alebo by som usetril dalsie desiatky € keby som par veci pozmenil
a taktiez ked mas zostavu tak ti na bednu daju bezpecnostnu nalepku ktoru ked strhnes tak ti nemusia uznat reklamaciu, takze v podstate nemozes upgradovat PC a ani ho cistit a podobne, bez riskovania zaruky
kazdy ma v niecom pravdu, vyskladat ano, ale z inzeratov, pretoze ked pozriem ze grafika stoji do 200 eur tak je to celkom ok. Ramky stoja okolo90 eur 8 GB s chladenim, ASUS M5A97 72 eur, AMD FX-8320E 143 eur, zdroj Fortron Hyper 600 54 eur, disk do 60 1 TB, grafika ASUS R7250X-2GD5 108 eur, skrinka Corsair Carbide SPEC-01 42 eur, pozeral som alzu a heureku, keby takto skladas tak je to lacnejsie, nepocital som kable, dvd mechaniku cize si to porataj, ale nieco by som pomenil nedal ako to tam je a hlavne na inzeratoch to zlozis omnoho lacnejsie.
omg jak moze niekto napisat,ze ho to vyjde drahsie ked posklada....VZDY sa viac oplati skladat...v rovnakej sume jje pokladaný 2x lepsi ako kupeny...a ja by som isto nekupoval komponenty z bazaru..proste pc vzdy skladať s novymi komponentmi...mas zaruku na setko,vies si ho vyvážiť podla toho ako potrebujes. naco platit za dvd mechaniku ked ju nepotrebujes a pod.
a z bazaru nikdy nevies ako bol pckomponenty vyuzivane....co ked bezali nonstop na 100% ?alebo bola zle nanesena pasta a prehrueval sa procak? zle spraveny airflow a všetko ss prehruevalo?
@jurito no tak ked kupis hotovy priamo od firmi ako agem tak oni maju za celok lepsiu cenu, nie vzdy, pre porovnanie volakedy ked bola libra v BA a kupil si hotovy tak boli komponenty lacnejsie ked si si chcel vyskladat, lebo ceny mi vychadzali ako bvy boli bez dph. ak si si vsimol tak ked spocitas vyjde ti to lacnejsie vyskladane co som pisal, cize bezpredmetne si to pisal. ked kupujes spod ruky tak napriklad ked taku ramku kupis a ide tak je jedno ci je s obchodu alebo nie, to iste plati o cpu, a to su tiez podstatne palky a ked usetris len 70 eur aj to je nieco. jasne ze hdd nevies ci nema vadne bad sektor, ale skrynku vidis a vies si ju pozriet a ked este niekto predava novu tak to su peniaze, nejdem tu rozpisovat vsetko, jednym slovom, skladal som pc vysiel ma 500 eur skoro celi som vyskladal z bazosa ked boli dobre ponuky, hodnota pc bola keby v obchode nieco podobne idem kupit 1200 eur to je podstatne, bezproblemovo ide uz treti rok a ani len naznak nejakej chyby.
@jurito co je na tom nevyvazene? ked sa pozrieme na konkretne tento co pise vetedina? pretoze ja ked kupim dosku tak prve co stelujem je bios, ci uz casovac ramiek podla toho ake mam potom gpu na grafike. vsetko tam nastavym a potom uz len v systeme upravy nejake takty a je to upne strela. hracska doska je najdolezitejsia tam v tom biose sa da aj nemozne nastavit, dobre chladenie a ostatok je uz len o tom co tam chce mat.
@niktozaujimavy ako ten SLI čo tam dali ej totálny fail,radsej jednu poriadnu grafiku ako 2 slabe a ten procák tiez...tie 6-8 jadrove procesory su cistý marketing práve pre takýchto ludí,co pozru "aha wau to ma 8 jadier,to musi byt pecka" a potom 4 jadrová i5 ju porazi
A najvacsia škoda- chýba SSD!! Ten kto má/skúsal SSD vie,že dnes bez toho kupuje PC už len amatér
Jako za 750e ako má rozpocet poskladá na 100% pc s i5+gtx760+ssd aspon na system. Troska usetri na bedni,vodne chladeni mu je na kokot,uplne staci vzduch.a má ovela lepsi PC.
@jurito kedze ja som amdckar a ty intelak tak spolocnu rec nenajdem, 8 jadro nieje marketing, to by si potom mohol o i7 tiez tvrdit ale benchmarky tvrdia nieco ine. vsak nech sa rozhodne urcite cital vsetko.
@niktozaujimavy ja nejsom intelak,mal som predtym AMD Phenom x3 a bol som maximálne spokojny...ale i5 porazi v hrách lahucko tie AMD 6-8 jadrové procáky. Oni su určené na renderovanie a podobne veci,tam zas oni porazaju intel,lebo tie programy tie jadra dokazu využit.
V hrach ide o vykon na jedno jadro a jak tie jadra vedia spolupracovat.A 98% hier vyuzije max 2 jadrá a preto tam Intel poráža AMD,lebo ich jadra sú silnejsie v tomto.
@jurito a zas sme v tom , aj minule si vybral tipek amd a aj teraz si vyberie, ked na inzeratoch pisu ze predavaju intel cpu a prechadzaju na amd tak asi dvovod maju. intel rizuje na velkosti vyrovnavajucej pamete a neprehrievani sa. Ja budem furt tvrdit ze zakladna doska je najdvolezitejsia, pretoze odjakziva mal amd moznost zvysovat vykon a neskutocne. Pamatam sa ked mal intel uzamknute L2 a amd sa bezproblemovo dalo vytiahnut aj 700 megahercov, sice jumpermi na doske ale islo, amd black edition su neporazitelne ale este raz je to o doske dobrom biose a chipsete.
no takto manici - shitny pc je mozno vyhodnejsie kupit ako celok, ale lepsi pc by som skor vyskladal ak beriem do uvahy bazarove komponenty, tam to moze byt este zaujimavejsie, samozrejme, treba vediet ako na to, pripadne mat niekoho, kto poradi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
» imgur.com/Tr4ZKIw...
(je tam len ina bedna, ale ta nema na PC ziadny vplyv)
ale podstatne je ze by som za takuto istu cenu poskladal 2x lepsi PC nez tuto blbost, alebo by som usetril dalsie desiatky € keby som par veci pozmenil
A najvacsia škoda- chýba SSD!! Ten kto má/skúsal SSD vie,že dnes bez toho kupuje PC už len amatér
Jako za 750e ako má rozpocet poskladá na 100% pc s i5+gtx760+ssd aspon na system. Troska usetri na bedni,vodne chladeni mu je na kokot,uplne staci vzduch.a má ovela lepsi PC.
V hrach ide o vykon na jedno jadro a jak tie jadra vedia spolupracovat.A 98% hier vyuzije max 2 jadrá a preto tam Intel poráža AMD,lebo ich jadra sú silnejsie v tomto.
procak: » www.alza.sk/intel-core-i5-4...
chladic: » www.alza.sk/gelid-solutions...
doska: » www.alza.sk/msi-z97-pc-mate...
ram: » www.alza.sk/adata-8gb-kit-d...
zdroj: » www.alza.sk/evga-600b-bronz...
grafika: » www.tovarkuvam.sk/asus-r9290-dc2o...
ale teraz neviem či to poskladám aj sám alebo to dať nejakej firme ... je to zložité ?
» www.lenovoonline.sk/ideapad-m5400-s...
je medzi nimi nejaky rozdiel okrem farby ? rozhodujem sa medzi nimi ale pridu mi take iste aj seriove čislo či ake to je maju to iste