@semhamforas Vieš, dá sa na to pozerať z dvoch strán. Prvá je tá, že kupírovanie a tak isto obriezku robia len tak, zo zvyku, tradície, pre krásu a pod. Druhá vec sú zdravotné problémy...a je jedno či ide o penis, či o náchylnosť na zapálenie zvukovodov
@dumbledore nie je to po pravde ozaj nič moc, ale psík aspoň nebude mať problémy so zápalmi a tiež nik nemôže popierať, že potom vyzerá ozaj dobre
@9 ono aj neskor je to lepsie zozdravotneho hladiska, lebo sa tam drzi menej necistot
(jasne, ze ked sa chlap pravidelne casto umyva, tak je to jedno, ale nie kazdy to robi)
a potom je mensie riziko nakazenia zeny nejakou chorobou (nie pohlavnou, ale napr. rakovina krcka maternice moze vzniknut z toho)
@10 to iste aj s kupirovanim. Osobne sa mi to nepaci, ale niektore plemena mavaju opakovane zapaly a kadeco, takze zo zdravotneho hladiska to pomahalo. Aj usi, aj chvost
@truhliq ale ak nie je kupírovanie uší u nas povolené ako to že niektoré psy ho aj tak maju? to potom majitelia chodia zato do zahraničia či to robia nelegalne?
@shadowen No, poviem ti to takto. Práve preto som rozbehla túto debatu, či niekto nebude niečo vedieť ... vieš moji rodičia včera vzali môjho psa k veterinárovi a tam mu to spravil. Nevedela som o tom, pretože nebývam teraz s nimi v jednom meste, ale študujem na opačnom konci SR očividne zrejme netreba cestovať ďaleko, aby to psíkovi niekto spravil...
@truhliq no ono sa to možno dá, s tým, že keby mal niekto niečo proti, tak sa povie že to bolo zo zdravotných dôvodov... ale napríklad na slovensku zvyknú byť aj výstavy a ked a sú plemená ktorých štandard je práve v tom že maju kupirovane uši a chvosť (napriklad tuším Doberman je taký) ... čiže si neviem predstaviť človeka čo ma PP psa a chodí na výstavy žeby ho nedal kupírovať...
@shadowen áno v tomto máš pravdu, lenže čo sa týka takého amstaffa, tak myslím, že ten sa na rôznych výstav zúčastniť nesmie..teda neviem čo je na tom pravdy
mať také problémy, však kto chce, aj tak tie uši bude kupírovať a kto nechce nechce nekupíruje
podľa mňa skôr by sa mali ľudia pozastavovať nad tým, ke´d niekto psa oblieka a dáva mu parfém, to je väčšia úchylnosť
Ja mám beaucerona a on má origoš zvislé uši. Ako šteniatko mal kupírované uši. Teraz má (skoro) 12r a vyzerá to podľa mňa lepšie ako normálne zvyslé uši. Ale je to vec osobného názoru. Chrasty skoro nemá, teda úplne maličké. Má ich úplne (teda úplne maličké) na miestach kde sa ušká strihali.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@dumbledore nie je to po pravde ozaj nič moc, ale psík aspoň nebude mať problémy so zápalmi a tiež nik nemôže popierať, že potom vyzerá ozaj dobre
@truhliq zdravotne dovody asi kazdy chape a minimalne ja proti nim nic nemam
(jasne, ze ked sa chlap pravidelne casto umyva, tak je to jedno, ale nie kazdy to robi)
a potom je mensie riziko nakazenia zeny nejakou chorobou (nie pohlavnou, ale napr. rakovina krcka maternice moze vzniknut z toho)
aspon co som ja pocula/citala
podľa mňa skôr by sa mali ľudia pozastavovať nad tým, ke´d niekto psa oblieka a dáva mu parfém, to je väčšia úchylnosť