Dnes je smutné výročie smrti veľkej legendy. Kurt Cobain nás navždy opustil 5.4.1994. Čo si myslíte o tomto spevákovi ak by nezomrel bola by Nirvana aj teraz populárna? Myslíte že Kurt Cobain svojou tvorbou výrazne ovplyvnil rockovú hudobnú scénu?
samozrejme že ovplyvnil, veď je to legenda svojím spôsobom, hlavne osobnosťou...Teraz sú ,,in´´ všelijaké popové sračky na jedno kopyto, tak neviem ako by to bolo teraz, keby je stále Nirvana..
určite zaujímavý talentovaný človek ale tá hudba ma nejak neberie a keby nezomrel tak ako zomrel, a nebolo okolo toho také haló, Nirvana by dnes nemala zďaleka toľko fanúšikov. ale aj to robí legendy...
popularny by boli urcite mali vela fanusikov pred jeho smrtov maju aj po..na tomto sa nic nezmenilo..nirvana pre mna jedna z najlegendarnejsich kapiel takze nemam co dodat
Bohužiaľ ovplyvnil rockovú scénu :/ predtým boli rockové skladby na vyššej umeleckej úrovni s množstvom vymakaných sól, s úžasnými vokálmi technicky na vysokej úrovni... a potom prišiel ten odroň s trojakordovými "skladbami" falošným "spevom" a stal sa slávny, ani neviem prečo.. a potom sa veľa kapiel začalo po ňom opičiť a šlo to celé do hajzlu.... ale o mŕtvych len v dobrom...
Nirvana je jednoznačne moja najväčšia srdcovka a vlastne už roky to beriem ako samozrejmosť, ale nikdy som sa poriadne nezamýšľala nad tým, že prečo... Veľa ľudí hovorí, že Nirvana zažila a zažíva takú slávu len preto, že sa Kurt zabil a že inak neboli ničím výnimoční a ich hudba bola v porovaní s inými kapelami v tej dobe podpriemerná... Čo je vlastne svojím spôsobom pravda, ale možno práve preto sa stali slávnymi... 90te roky boli strašne ovplyvnené hudbou ako robili napríklad Guns N´ Roses - silná gitarová hudba, sóla, spev do ktorého Axl vkladal úplne všetko a potom prišiel Cobain, ktorý začal robiť úplne jednoduchú hudbu a spieval tak, že ledva otváral hubu, jeho texty nedávali zmysel ani keby ste ako chceli a napriek tomu ho ľudia začali zbožňovať... možno práve preto, že na trhu v tom čase bolo už príliš veľa kapiel, ktoré to brali vážne a robili skutočne dobrú hudbu... ktovie... rada by som si to obdobie odžila na vlastnej koži, aby som teraz nemusela len hádať hudba Nirvany sa so mnou vlečie úplne odmalička, lebo otec ich počúval ešte predtým ako som sa narodila... za nič na svete by som si nedala zobrať spomienky na preplakané noci kvôli chlapom pri "Where did you sleep last night", na moje šialené pubertálne obdobie, keby zo mňa bolo cítiť "teen spirit", na to ako som správnemu človeku v správnej chvíli zaspievala pri pesničke len dve slová "Rape me", na atmosféru pokoja pri "Pennyroyal tea", na občasné strácanie sa v zelenom dyme pri "Moist Vagina" alebo na cigaretu, hviezdne nebo a "Death to Birth"... takto by som vedela napísať snáď o každej ich sklabe ako totálny fanatik a závislák
toľko môj výlev na tému Nirvana pre dnešný večer, budem rada ak sa to vôbec niekomu bude chciet čítať
@mrcionka sama by som to nevystihla lepšie absolútne všetko si napísala čo som chcela ja ...aj s tými textami a názvami.Môj život je hudbou od Nirvany poprepletaný a keď spomínam ,tak s Kurtom.
@plyn v Randali občas hráva taký celkom slušný revival absolútne to nechcem porovnávať s originálom, ale zážitok tak či tak stojí za to, lebo inak už vlastne nemáš šancu počuť hudbu Nirvany na koncerte
@zuziiicek17 a takto to má kopec ľudí, ktorých poznám, takže keď niekto povie, že Nirvana nič nehrala a Kurt je len feťák (ako keby neboli všetci hudobníci v tom období), tak sa očividne mýlia
@interrupcio vzdy ked sa hudba stane az prilis vyumelkovana a komplikovana tak sa zakonite musi objavit aj nejaky protipol,v 70tych rokoch to bol punk a v 90tych grunge
@hetfield@22 presne si vystihol to čo som sa snažila objasniť v tom komente hore len som nevedela nájsť slová punk a grunge sú podľa mňa dva štýly na ktorých sa človek môže najviac vyblázniť, môže ich hrať ktokoľvek, lebo sú lahké, môže si ich spievať ktokoľvek lebo na to neláleží či to je úplne čisté a dobre zaintonované a asi preto sa to medzi ľudmi tak rozšírilo a všetci to mali radi...
@mrcionka punk v podstate vznikol hlavne preto ze tych ludi uz nebavilo pocuvat 10 az 20 minutove skladby Led Zeppepin alebo Pink Floyd,to sa dalo v 60tych rokoch ked vsetci frcali na LS smiley:
@hetfield presne o to ide, že Nirvanu alebo Clash si môžem pustiť kedykoľvek, ale napríklad Child in Time od Deep Purple z toho koncertu z Japonska, kde boli tak zjebaní, že natiahli pesničku z 10tich minút na 25 si pustím len keď mám na to vyslovene náladu, lebo to sa nedá počúvať len tak v bežný deň ako podmaz k nejakej činnosti napriek tomu si myslím že je to najgeniálnejšia skladba v histórii rockovej hudby... aspoň pre mňa
@hetfield možno to máme aj doma, otec jeden čas intenzívne kupoval platne, celé diskografie kapiel a pochybujem, že by mu tam chýbal Clash... musím pohľadať
podľa mňa by ešte existovala, ale nebolo by to také aké to bolo pred tým.. všetko sa mení podľa trendu.. možno by už len hrali tie techno sračky.. ale kto ho vie.. ale Kurt je pán!
keby nezomrel pochybujem ,že by fungovali, nie to ešte slávne, dodnes. mám ho rada, nirvanu mam rada, niektore z jeho piesni mam rada. podla mna spravil vela pre muziku, nebola sice nejak klalitna ale bola dobra. toť...
mám od nich rada dve pesničky ...ale inak nič a to že zomrel mi žily veru netrhá a ani to ,že je výročie ,to mi je jedno ...sám si zničil život drogami a pod ...
veľmi dlho som počúvala veci ako Jonas Brothers, Hannah Montana etc, ale musím sa priznať že keď som prvý krát počula Where did you sleep last night? (čo bolo ani nie pred rokom) tak som plakala. teraz by som bez grunge a alternatívneh metalu nedala ani ranu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
skoda, ze som vtedy nezazil svoje dospievanie, ale len ranne detstvo..
a pekné oči, no...
toľko môj výlev na tému Nirvana pre dnešný večer, budem rada ak sa to vôbec niekomu bude chciet čítať
a tá druhá otázka? v pohode? ..samozrejme že ovplyvnil ale nie rockovú scénu..grunge skôr lebo tak napríklad metallica ovplyvnila rockovú scénu..
lebo tak kto nepozná nirvanu? .. skoro všetci okrem malých detí.. od 15 hore ju pozná každý..ale nie zas všetci ju počúvajú
toľko k tomu.