Mna zaujimaju teda konkretne najviac ten moj ale nie tym stylom ze by som ho tahala po vystavach a sutaziach a podobne ale snazim sa o neho dobre starat
no jasne , zboznujem vsetky psiky, ale radsej tie vacsie rasy, sice man zaujima ale vsetko co sa hybe.. no ani ja by som ho nedokazala tahat po vystavach , aj keby na to mal ..naco..ved ho mam pre radost , postarat sa o nho, a poskytnut mu domov
no mna psy zaujimaju a velmi ...len skoda ze vlastneho nemam ale chcela by som...ale ked sa da tak s kamoskou som niekedy chodila s jej psami a velmi ma to bavilo
Mňa to celkom zaujíma, hlavne odvtedy ako mám dalmatínku, ale na výstavy tiež nechodím, teda chodím sa pozrieť,ale aktívne sa ich nezúčastňujem.
Podľa mňa je to pre väčšinu psov zbytočný stres, ale samozrejme nájdu sa aj psíkovia, ktorí sa radi predvázajú a na výstavach sa im páči.
Ale neodsudzujem ľudí, ak vodia psov na výstavy, lebo niektorí musia, napríklad ak si chcú otvoriť chovnú stanicu, tak musia absolvovať aj niekoľko výstav
ja sa pridavam kupujem psickarske casopisy, moja sucka ovlada zakladnu poslusnost (tym nemyslim prkotiny tipu Podaj labku, ale ma zvladnuty normalny vycvik), presli sme aj par cvicakov, vyskusali sme agility, absolvovali niekolko vystav a tiez bonitaciu, momentalne uvazujeme o steniatkach a chovatelskej stanici
aj ja sa pridavam mna zaujimaju vo vsetkych smeoch, ael vlastneho nemozem mat... haf, no dobre sa s nimi rozprava minule mi jeden stiahol gate na ulici
@5 to znie dost zaujimavo, jedna znama mi pred rokom vravela, ze tam chce ist, ale nevedela mi povedat, ze co sa tam vlastne vyucuje...to je nieco ako veterina? Alebo biologia? Ci som uplne mimo? Ako viem co je kynologia, len si neviem predstavit tie predmety
No, ja som tiež robila prijímačky do KE aj do Brna na veterinu. Do KE ma zobrali, do Brna som napísala odvolanie. A som zrobila aj kynológiu, tam by som šla najradšej. Ale ešte uvidíme. Apropo, kynológia. Že čo to je? V podstate veda o psoch, zaoberá sa s nimi z každého smeru, od narodenia, po smrť, cez výstavy, skúšky, starostlivosť, choroby, spolužitie psa a človeka. Všetko!
@15 No napriklad ja velmi dobre viem, co je to kynologia, len si akosi neviem predstavit to studium. Ak by to blo naozaj o tom vsetkom co si vymenovala, tak to by som sa ja ani ucit nemusela jedine ze by tam bola aj nejaka ta anatka, chemia, fyziologia, cytologia...ale aj tak je to malo... A neviem si napriklad dost dobre predstavit skusku z vystavy psov
No, netuším, či sa tu nájde aj nejaký odborník, ktorý kynológiu vyštudoval (alebo študuje), ale za pokus nič nedám. Takže kladiem nasledujúce otázky a budem naivne čakať, že mi niekto popravde odpovie:
Ako to tam prebieha? - prijímačky a celkový učebný plán
Musia študenti kynológie absolvovať pitvy a určovať ochorenia zvieraťa, prípadne podobné veci? - pretože raz sa dozviem, že áno a inde sa dočítam, že sú tam len teoretické patologické vedomosti.
Robia študenti kynológie pokusy na zvieratách?
Ďakujem, ak mi niekto otázky zodpovedá.
Prijímačky sú tam len z biológie. Pitvy sa neabsolvujú (a ak hej, tak len minimálne), neorientuje sa to veľmi na choroby - na to je veterina. A pokusy na zvieratách sa NEROBIA! Ostatné nájdeš tu: » www.uvm.sk/sites/default/f...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Podľa mňa je to pre väčšinu psov zbytočný stres, ale samozrejme nájdu sa aj psíkovia, ktorí sa radi predvázajú a na výstavach sa im páči.
Ale neodsudzujem ľudí, ak vodia psov na výstavy, lebo niektorí musia, napríklad ak si chcú otvoriť chovnú stanicu, tak musia absolvovať aj niekoľko výstav
ato ho ma kamoska Cierneho labradora a s tym mam dost skusenosti hlavne ked ona je leniva ist ho vyvencit...
Venci ho pät krat denne, ale ked ju chyti lenivost celodenne vencenie je na mne.)
Ale je strasne zlaty ked aportuje.
Ako to tam prebieha? - prijímačky a celkový učebný plán
Musia študenti kynológie absolvovať pitvy a určovať ochorenia zvieraťa, prípadne podobné veci? - pretože raz sa dozviem, že áno a inde sa dočítam, že sú tam len teoretické patologické vedomosti.
Robia študenti kynológie pokusy na zvieratách?
Ďakujem, ak mi niekto otázky zodpovedá.