Mám 15 rokov, 75 kíl a 178 cm. Mám strašnú postavu. Našiel som na nete L-Carnitine. Píše sa o ňom že je totálne zdravý, pomáha srdcu, obličkám a hlavne dodáva energiu na spaľovanie tukov. Lenže rodičia mi to nechcú dovoliť. Myslia si že je to niečo umelé.
S tými rodičmi som si užil aj ja "Proteín je steroid ktorý ti zmenší dicka" Ja mám 80kg a 185cm, 16 rokov a tučný určite nie som tak nwm ako je to u teba možné ale ak sa tak cítiš hlavne zmeň stravu, karnitín ako doplnok užívať môžeš ale bez zmeny stravy nečakaj výsledky (hlavne nejedz menej ale inak!!!) a na rodičov - skús im dať o tom prečítať na nete, ak to nezafunguje tak si to proste tajne kúp a vyžiaraj just like me
@matthewp môj človek . Rozmýšlal som o proteíne ale najprv chcem schudnúť. Pred začiatkom prázdnin som mal 84 kilo, teraz mám 75 a už to ďalej nejde, tak neviem, že s čím začať. O tom karnitíne som im hovoril aby ma trošku zasponzorovali inač by som žral aj tak
Podla mna je karnitin pekna marketingova blbost.
Ak chces mat pri cviceni viac energie tak si daj kavu = "dlhsie" cvicis = viac spalis = chudnes. Cela veda. Karnitin podla mna nefunguje na ovela inom principe.
@skvrnka blbosť? veď telo si samo produkuje karnitín v obličkách. je aj v ovčiom či hovädzom mäse, aj v ovovie je, ale málo.jeho nedostatok sa prejavuje obezitou, cukrovkou atď.
@markato Ty potrebuješ len trpezlivosť. Platí pravidlo, že musíš mať väčší výdaj ako príjem a môžeš jesť doslova sladkosti každý deň a vyrysuješ kocky na bruchu. Síce to pôjde pomalšie ako sacharidové vlny, CKD a iné diéty, ale s veľkou pravdepodobnosťou čím pomalšie to pôjde, tým menší JOJO efekt bude t.j. - kilá sa ti nevrátia späť.
@markato tak najdolezitejsia je strava... jednoznacne. povedal by som ze strava je tak 60-70%, trening 20-30 % a az potom su doplnky. A nerob si starosti s tvojou postavou ja mam 188 cm a 120 kg ale makam na sebe a verim ze sa dostavia vysledky len musim uplne prestat zrat sladke. A co sa tyka spalovaca neviem ci ti pomoze. Vyhoda ludi s nadvahou je ze chudnu pomerne rychlo ( teda aspon v zaciatkoch, ja som prakticky kilo zhodil iba tym ked som vkrocil do fitka ), ak mas 75kg ci kolko neviem ci ti karnitin pomoze, skor uprav stravu, zacni posilnovat 3-5x do tyzdna ( ja posilujem pon-pia ) a 3-4x tyzdenne si daj nejake kardio napr cyklistiku resp beh. Ty aspon behat mozes ale ja som sa musel dat na bike lebo kedze som tazky tak ma zacali pobolievat kolena. Ale ak chces tak L- karnitin kludne vyskusaj aj ked neviem ci pomoze
L-karnitin aby si pocítil tak musíš piť každé 3 hodiny 20ml číže jednu plnu odmerku. Mal som tiež karnitín nejako mi to nepomahalo ked som daval 10 ml na den potom som daval kazde tri hodiny po 20 ml a boli po týždni aj výsledky A aj ja mam takých rodičov bud im to vysvetlíš alebo si to proste kup a schovaj si to niekde pod vankuš ako ja sorač za gramatiku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ak chces mat pri cviceni viac energie tak si daj kavu = "dlhsie" cvicis = viac spalis = chudnes. Cela veda. Karnitin podla mna nefunguje na ovela inom principe.
Mne sa to tu nechce vysvetlovat, proste uzi si zbytocne vyhodene peniaze.
Naštuduj si článok IIFYM na fitcult.sk