Či to je oxymoron? Ak nechcem minut na prachy majland, k tomu bezlepkova dieta, nekupujem sice bezl. chlieb za 4€, ale aj tak dost minam na jedlo sa mi zda :/ ... Niekto nejaká rada? Nieco lacne a zdrave? Ci asi by som sa mala zmierit s tym, ze ked vifon
ked sa jedna o cenu, 1kg hrachu cca 0,90€, z 200g si spravis cca 0,6l polievky. pridas tam korenie, trosku cesnaku, cena bez energie cca 1€ a mas to na 3porcie sice ja len na jednu
ved sojove masko, soja, soja, laska moja! ked som chodila na vysku, na vsetky mozne sposoby som ju davala, granulky do omacky na cestoviny, kocky so zeleninou, akoze cina, platky do cesticka alebo zapiect a k tomu vsetkemu ryzu. soja je super!
polievky som nemala ani nepamätám musím sa nejakú naučiť veru
@bress jem toho stále menej a menej, nejako som si odkedy mi zistili celiakiu zvykla jesť pomenej a častejšie ... šak neoplatí sa na tom šetriť šak ok ... ale načom ušetriť, keď nie na jedle? ... nechcem jesť rožky a také veci... takže preto ta otazka vo fore, ze zdravo a lacne
@alysia ano 6€ 2 tyzne a ano doma, ale to som nebyval z rodicmi aby mi varili tak 2kg ryze to sa da kupit pod 2€ a potom este volake strukoviny a este som mal aj na sladkosti
a co sa tyka soje, tak ta je tiez dobra, ja osobne si ju davam do hrachovej polievky spolu zo sosovicou, dobra kombinacia, len to treba rozmixovat nakoniec. pomer 2:1:1. hrach:soja:sosovica
Ale klíčky su neni zdrave ziadne.... take nejedz, to je len taka blba fama, pri kliceni vylucuju rastliny skodliviny pre cloveka, inak povedane toxicke latky pre cloveka. Ako pri malom mnozstve to neublizi, ale z takeho maleho mnozsta sa nenajes.
ne, jedol som normalne 3x za den ale bola to taka monotonna strava
ale dalo sa prezit v tedy som pil vela vody hlavne
normalne klicky. napriklad fazula, soja, hrach to vsetko je jedovate pre clovekav surovom stave. vsak vies co su klicky nie? sice maju pravdu niektore studie ze pri naklicovani zacina sa zvysovat obsah vitaminou ale aj inych latok ktore nikdy nespominaju s ktorych sa clovek moze skoro az otravit pri vacsom mnozstve pripadne to moze obsahovat rozne bakterie ktore sposobia ine zdravotne problemy.
@method by si sa divil ... kamoska chcela schudnut, tak jedla len ovocie a zeleninu, a pekne na tom ,,zarobila" ono sa to nezda, ale zelenina nie je az taka lacna
Klíčky nie sú zdravé? Ja zbožňujem klíčky a tie sú lacné! A pokiaľ viem, tak vylučujú škodliviny pre človeka, iba keď sú namočené na začiatku. Tak to asi neprežijem tento týždeň, lebo kuchyňa je zamorená miskami so všelijakými klíčkami
Tak kupuj hlavne sezónnu zeleninu, tej by mal byť v obchodoch dostatok a aj akcie na ňu bývajú
@hyalite tak ano, clovek si zacne pomaly zvykat aj na skodliviny, ale tak vsetko ma svoj limit takze otazka je ze dokedy. Ale tak pokial si tie klicky aspon varis niekolko minut tak to by malo skoro vsetky jedy pre cloveka znicit ale to nerobi skoro nikto, v tom je ten problem.
@alysia tak ...ja neviem kolko jej zjedla ale...ked to skombinujes so salatom a ryzou...zas tolko jej nezjes...a je to lacnejsie isto ako maso, sladkosti a bezne veci co ludia konzumuju
napr. ja som si včera kupila brokolicu za nejakých 60 centov v lidli bola akcia, a uvarila som si ju a zjedla len taku samu, lebo sme nemali zemiaky a bola som vážne dost nasýtená a to zjem toho vela.
@mefistofel jedovaté v surovom stave? To sa mi nejako nezdá, by som o tom hcela vidieť niečo napísané niežby som to jedla denne, ale občas si nechám naklíčiť zelenú ,,mungo,, fazulku alebo cicer a jem to aj surove... nie vzdy to varim ...
@method no nejedla toho tak vela, ale malo tiez nie proste cely den ovocie a zelenina, tak to leze asi do penazi, aj ked vypis blockov som nevidela ... no tak napr maso ja nejem, sladkosti skor, ked ma niekto ponukne a stravujem sa len doma, vynimocne vonku
Ale tak cital som niekde ze mungo a sosovica sa mozu jest v surovom stave ze tie su bez tychto toxickych latok, aj ked neviem. ci to neni len dalsi obchodny trik aby sa to predavalo surove.
a skoro nikde na internete nedokazem najst ze surove klicky su jedovate aj ked to je pravda a videl som na to seriozne studie uz davnejsie.
Lacné a zdravé? Čo pre teba predstavuje pojem lacné. Troška sa po vrecku predsa len budem musieť buchnúť, ak ti nestačí zjesť jeden banán denne. » www.najtelo.com/product-categor... skús niečo nájsť si tuto a nezabudni na kokosový olej, nikdy!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
napriklad ryza, strukoviny atd ovocie a zelenina je zdrava.
hlavne ryza varena vo vode, ale ziadne take ze sa bude ryza smazit najprv na oleji a az potom sa zaleje vodou.
@transplantovana myslis tie granulove kocky? ci obyc. soju? ze necham naklicit a potom s nou nieco carovat? so sojou nemam problem, len ju casto nemam
tá je bez lepku
@alysia no, take tie kocky, co sa daju kupit vsade za 50 centov myslim
polievky som nemala ani nepamätám musím sa nejakú naučiť veru
@bress jem toho stále menej a menej, nejako som si odkedy mi zistili celiakiu zvykla jesť pomenej a častejšie ... šak neoplatí sa na tom šetriť šak ok ... ale načom ušetriť, keď nie na jedle? ... nechcem jesť rožky a také veci... takže preto ta otazka vo fore, ze zdravo a lacne
a co sa tyka soje, tak ta je tiez dobra, ja osobne si ju davam do hrachovej polievky spolu zo sosovicou, dobra kombinacia, len to treba rozmixovat nakoniec. pomer 2:1:1. hrach:soja:sosovica
Ale klíčky su neni zdrave ziadne.... take nejedz, to je len taka blba fama, pri kliceni vylucuju rastliny skodliviny pre cloveka, inak povedane toxicke latky pre cloveka. Ako pri malom mnozstve to neublizi, ale z takeho maleho mnozsta sa nenajes.
no hej ryza ,,milovana,, uz som nej prejedena ... aj sladkosti? nechapem.. to si jedol raz za den? ..
dobry tip dik
klicky ako co myslis? ..
ne, jedol som normalne 3x za den ale bola to taka monotonna strava
ale dalo sa prezit v tedy som pil vela vody hlavne
normalne klicky. napriklad fazula, soja, hrach to vsetko je jedovate pre clovekav surovom stave. vsak vies co su klicky nie? sice maju pravdu niektore studie ze pri naklicovani zacina sa zvysovat obsah vitaminou ale aj inych latok ktore nikdy nespominaju s ktorych sa clovek moze skoro az otravit pri vacsom mnozstve pripadne to moze obsahovat rozne bakterie ktore sposobia ine zdravotne problemy.
Tak kupuj hlavne sezónnu zeleninu, tej by mal byť v obchodoch dostatok a aj akcie na ňu bývajú
Ale inak je zelenina pomerne lacná, len treba samozrejme prihliadať aj na druh zeleniny a ročnú dobu.
Taká mrkva napríklad býva veľmi lacná.
Cibuľa je tiež lacná a určite je zdravá.
Ale tak cital som niekde ze mungo a sosovica sa mozu jest v surovom stave ze tie su bez tychto toxickych latok, aj ked neviem. ci to neni len dalsi obchodny trik aby sa to predavalo surove.
a skoro nikde na internete nedokazem najst ze surove klicky su jedovate aj ked to je pravda a videl som na to seriozne studie uz davnejsie.