Ahojte, nevedeli by ste odporučiť dobrý laptop,použiteľný na architektúru? Potrebujem Intel i7, operačnú pamäť 8GB a HDD+SSD 1280GB. Cena do 1000€
Rozmýšľam nad HP pavilion power 15 bc307nc alebo MSI GE62 2QC-402CZ apache.
Nejaké skúsenosti s HP?dakujem
Ako vies že potrebuješ i7 ? I7 7700hq je to isté ako i5 8300h ta i5 je dokonca výkonnejšia o niečo. Asi ťažko zozenies do 1000€ nb s i7 8x. » www.alza.sk/dell-inspiron-1...
No bola by lepšia ak by to bola i7 8x tak ta má 6jadier. Ale tie nb čo si poslal ty majú staršie i7 ktoré majú 4jadra. A tá i5 čo je vtych tak ta už je výkonnejšia
ako tie staršie i7. Ahľadaj s označením H ako U . Ak potrebuješ čo najlepší vykon
Ten Acer ale nemá HDD čiže tam máš len to 256gb SSD. Ale má staršiu i5 7300 . I5 7300 < i7 7700 , i5 8300 > i7 7700. V tom hp máš 16gb ramky ale do toho aceru môžeš ak bude 8gb malo dokúpiť. Akurát to HDD tam už asi pridať nejde. Ja tiež aktuálne hľadám nejaký nb preto si robím taký prehľad a čakám čo sa objaví. Ja by som stych dvoch išiel do toho aceru a dokúpil by som 8gb ak tých 8 čo tam je by bolo málo. Ale tých 256 GB môže byť malo a budeš si musieť potom dokúpiť nejaké externé HDD.
@Nao_mao
1. zaujímavé že idete robiť s CADmi, čiže vlastne 3d modelovacími programami, a škola ti vymenovala všetky parametre okrem toho tretieho najpodstatnejšieho - grafickej karty =D
2. čiže pozor, hľadaj niečo čo má nejakú NVidia Geforce kartu, ako napríklad ten HP čo si poslala, ten má NVIDIA GeForce GTX 950MX 4GB
čo je... prekvapivo dobrá vecička, na to že už má svoj vek.
3. ja osobne odporúčam HPčka, mal som tri, a boli to najbezproblémovejšie a najfunkčnejšie strojčeky čo som mal. čiže ak sa nepokakali odvtedy, tak :thumbs"
4. rovno si k nemu kúp aj chladiacu podložku napájanú z USB, lebo booky sa dosť hrejú keď používajú tú pripojenú grafickú kartu, a niekedy, po čase, v lete, dokonca až tak, že aby sa neprehriali, tak ju umelo spomaľujú, čiže bez chladiaceej podložky ti do trištvrte roka začne čisto kvôli tomuto kolísať výkon.
@midnight myslím že 1050 jej bude stačiť , tie čo som poslal majú všetky 1050 čo je teraz podľa mňa minimum na takéto veci. Ak by prihodila 300€ tak zoženie HP omen z i7 7700 a 16gb + 1060. Pripadne do nejakých 1100€ stou i5 7300 a gtx 1060.Tiež súhlasím ze HP sú super . Ja som dokonca jeden oblial vodou a zatieklo za display išiel som to reklamovať povedal som že zrazu prestal ísť a za 2dni som ho mal späť ale nešiel som cez alzu ale priamo cez autorizovaný servis.
@midnight presne mi poslali toto: graphics: OpenGL 2.0, DirectX 9.0 and 1GB VRAM. Wireless: support 5Ghz network. A intel i5 alebo i7.
Tiež mi boli odporučené tieto dva » www.alza.sk/asus-tuf-gaming... » www.alza.sk/dell-inspiron-1...
Takze už vôbec neviem ďakujem za komentár a tiež za odporučenie tej chladiacej podložky to má vôbec nenapadlo
@nao_mao to že povieš "nvidia quadro" (píše sa s D, ináč) alebo "amd FirePro", to človeku naveľa nie je, lebo to je len značka celej sady, podobne ako "apple iphone", lenže v tej sade existuje 10 poddruhov od úplne slabučkých a už prakticky zastaralých, po totálne overkilly.
čiže... to len tak, že tým si veľa nepovedala.
ale nemusíš to tak veľmi riešiť, myslím si.
a ten asus je hardvérovo dobrý, ale... asus. s asusmi nemám dobré skúsenosti, ani nikto v mojom okolí.
a delly boli kedysi veľmi dobré, ako sú na tom teraz, to už neviem.
ale ináč všetky nb čo si na ne dala linky, sú zhruba tá istá kategória, čiže by som ti povedal že... vyber si z nich hociktorý, podľa toho pri ktorom sa ti najviac páči cena a dizajn, lebo výkonovo sú všetky v rebríčku zgrupené tak blízko že ty vlastne nemáš šancu nijak zbadať rozdiel.
Hľadáš herný počítač vlastne ja som mala tiež budget že do 1000, ale to je velmi na hrane výkonnostne, radšej niečo prihoď a nebudeš si musieť kupovať nový o pár rokov ale o pár viac rokov..
Cca v tomto rozmedzí (značiek) som pozerala ja:
lenovo legion/y-700, vseobecne herne lenova
Asus ROG xxxxxx. z jednej skúsenosti nvm posúdiť
dell - nie tak rozšírené, fajn pc, ale asi som nenašla vyhovujúci mojim parametrom
hp omen- z tohto píšem máme ho asi štyria na škole, fičí ako má..
mám v tom nvidiu 950ku a už niektoré renderovacie veci ťahá pomalšie, takže radšej niečo vyššie (či je tam taký malý rozdiel alebo nie to neviem)
@nao_mao nemáš sa prečo ospravedlňovať, len ti oznamujem/vysvetľujem
@aprilynne heeej, lenovo y700 mám ja, a je to super strojček, ale má trošku...komplikovanú povahu a krehkú klávesnicu, čiže to by som neIT človeku len tak neodporúčal, lebo aj keď výkonovo je dokonalý, priam mierne v praxi lepší než by podľa teórie mal byť, niekedy mám aj ja problém presvedčiť ho aby používal na správne veci tú správnu grafickú kartu.
"mám v tom nvidiu 950ku a už niektoré renderovacie veci ťahá pomalšie"
ak robíš raytrace rendery, tak by ťa mohlo zaujímať že tie väčšinou robí procesor. herná grafika rieši len realtime 3d grafiku, čiže to čo vidíš pri samotnom modelovaní (alebo hraní). ale akonáhle robíš render obrázku alebo videa, to rieši procesor.
@midnight jj, no myslela som pri tom na jeden konkretny real time program, kde mi on sam krasne ukaze ako mam grafiku na spodnej hranici jeho funkcnosti (lumion 8)
@midnight nakoniec som sa rozhodla pre tento.. » www.hpobchod.sk/productOpt.asp?... dúfam, že na ňom pôjde čo treba.. že utiahne cad revit atd.. podľa tvojho odbornejsieho názoru, môže byt?
A ďakujem každému za odpoved a radu veľmi si to vážim a dosť ste mi pomohli
@nao_mao lol, tento co si sa pren rozhodla ma asi o polovicu slabsiu graficku kartu nez vsetky co si posielala doteraz. neviem odhadnut, ak este bude stacit tak uz bude na hrane, a mozno uz nebude prilis stihat.
u tych predoslych bolo iste ze v pohode utiahnu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ako tie staršie i7. Ahľadaj s označením H ako U . Ak potrebuješ čo najlepší vykon
Vôbec sa do toho nevyznám, nikdy som výkonný laptop nemala ani nakupovala
1. zaujímavé že idete robiť s CADmi, čiže vlastne 3d modelovacími programami, a škola ti vymenovala všetky parametre okrem toho tretieho najpodstatnejšieho - grafickej karty =D
2. čiže pozor, hľadaj niečo čo má nejakú NVidia Geforce kartu, ako napríklad ten HP čo si poslala, ten má NVIDIA GeForce GTX 950MX 4GB
čo je... prekvapivo dobrá vecička, na to že už má svoj vek.
3. ja osobne odporúčam HPčka, mal som tri, a boli to najbezproblémovejšie a najfunkčnejšie strojčeky čo som mal. čiže ak sa nepokakali odvtedy, tak :thumbs"
4. rovno si k nemu kúp aj chladiacu podložku napájanú z USB, lebo booky sa dosť hrejú keď používajú tú pripojenú grafickú kartu, a niekedy, po čase, v lete, dokonca až tak, že aby sa neprehriali, tak ju umelo spomaľujú, čiže bez chladiaceej podložky ti do trištvrte roka začne čisto kvôli tomuto kolísať výkon.
Tiež mi boli odporučené tieto dva » www.alza.sk/asus-tuf-gaming...
» www.alza.sk/dell-inspiron-1...
Takze už vôbec neviem ďakujem za komentár a tiež za odporučenie tej chladiacej podložky to má vôbec nenapadlo
čiže... to len tak, že tým si veľa nepovedala.
ale nemusíš to tak veľmi riešiť, myslím si.
a ten asus je hardvérovo dobrý, ale... asus. s asusmi nemám dobré skúsenosti, ani nikto v mojom okolí.
a delly boli kedysi veľmi dobré, ako sú na tom teraz, to už neviem.
ale ináč všetky nb čo si na ne dala linky, sú zhruba tá istá kategória, čiže by som ti povedal že... vyber si z nich hociktorý, podľa toho pri ktorom sa ti najviac páči cena a dizajn, lebo výkonovo sú všetky v rebríčku zgrupené tak blízko že ty vlastne nemáš šancu nijak zbadať rozdiel.
Cca v tomto rozmedzí (značiek) som pozerala ja:
lenovo legion/y-700, vseobecne herne lenova
Asus ROG xxxxxx. z jednej skúsenosti nvm posúdiť
dell - nie tak rozšírené, fajn pc, ale asi som nenašla vyhovujúci mojim parametrom
hp omen- z tohto píšem máme ho asi štyria na škole, fičí ako má..
mám v tom nvidiu 950ku a už niektoré renderovacie veci ťahá pomalšie, takže radšej niečo vyššie (či je tam taký malý rozdiel alebo nie to neviem)
@aprilynne heeej, lenovo y700 mám ja, a je to super strojček, ale má trošku...komplikovanú povahu a krehkú klávesnicu, čiže to by som neIT človeku len tak neodporúčal, lebo aj keď výkonovo je dokonalý, priam mierne v praxi lepší než by podľa teórie mal byť, niekedy mám aj ja problém presvedčiť ho aby používal na správne veci tú správnu grafickú kartu.
"mám v tom nvidiu 950ku a už niektoré renderovacie veci ťahá pomalšie"
ak robíš raytrace rendery, tak by ťa mohlo zaujímať že tie väčšinou robí procesor. herná grafika rieši len realtime 3d grafiku, čiže to čo vidíš pri samotnom modelovaní (alebo hraní). ale akonáhle robíš render obrázku alebo videa, to rieši procesor.
A ďakujem každému za odpoved a radu veľmi si to vážim a dosť ste mi pomohli
u tych predoslych bolo iste ze v pohode utiahnu
ide vsetko ako ma, som spokojna s nim ale dakujem