myslím, že je to len metafora, a lásku "cítiš" mozgom tak či tak... len nie vždy ten mozog pracuje tak, ako by sa od neho očakávalo a dokáže mať niekedy riadne skraty
Keby ktosi poetický v minulosti napísal/povedal/vypustil do sveta vetu:,,Riadim sa hlasom svojho palca na ľavej ruke," tak by sme sa riadili touto časťou tela. Ale vzhľadom k tomu, že to padlo na srdce, "riadime" sa ním. Ale tu nejde o srdce. Tu ide o pocity, @petika spomínala chémiu, s čím tiež súhlasím a ostatné aspekty, nad ktorými sa mi teraz nechce uvažovať.
v prvom rade na lasku potrebujes vsetky organy tzn cele telo, myslim si ze laska pochadza z tej casti odkial je dusa, nieje to len chemia, ale je to nieco viac. NIekto veri v BOha a podla mna je boh to co ti ludia citia niekde (napr, srdce, alebo mozog),podla mna boh vznika v kazdom kto mu veri a vznika v tej casti kde biologia fungovat nemoze, a pre to si mysim, ze ja laska je nieco ako ,,boh" ,pre mna akoby ,,bohom" bola laska....
no tak sedce je len sval a laska je choroba. preto sa to tak vseliako prejavuje. Cim clovke rychlejsie vyzdravie, tym mensiu ujmu na zdravy ma. jednoduche vyjadrenie
newiem ale určite existuje niečo take ako,,hlas srdca".......mne sa už veľa krat stalo že som sa nevedela pre niečo rozhodnuť a nakoniec som to zrobila tak ako som to citila takže asi jo
Kokos to jaky debiiiiiiiiiiiiiiiiil toto vymysleeeeeeeeeeeeeeel !!!??? Srdce je len SVAL, ktory pumpuje krv !!! Nemozes nim citit nijake pocity ! Ja si myslim, ze je samozrejme, ze sa treba riadit citmi, ale city vychadzaju z mozgu nie zo srdca !!!!
je to blbost, laska nie len len vsugerovany pocit a taky co to tvrdi nevie co je laska...lasku neprezivas len srdcom ci inou castou tela ale dusou, a dusa nie je hmotna a tak isto nie je hmotna laska....clovek ako taky je strasne zlozity,jeho telo,vsetky tie procesy atd ale laska je este ovela zlozitejsia...ale krasna!!
a tzv. "hlas srdca" nie je nejaka zvukova vec ktora vychadza zo srdca ako organu, je to proste pocit, ktory ale nie vzdy musi byt racionalny,ale je riadeny emociami a teda obrazne povedane srdcom
Je to len ako metafora... proste napríklad, že rozhodni sa srdcom a tak...ide o zmýšľanie a pocity všetko je v mozgu srdce je len orgán v tele ja si tak myslím no... To kľudne môžme povedať že rozhodni sa pečeňou hlas pečene je to len metafora v každom prípade....
Šefe pri živote nás drží mozog a nie srdce srdce je len posraným organickým čerpadlom na krv ke´d sa má človek niečím riadiť tak rozumom ktorého pocit na rozhodnutie ti vsugeruje jedine tak mozog...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Tie po ktorých parný valec prešiel práve.
a tzv. "hlas srdca" nie je nejaka zvukova vec ktora vychadza zo srdca ako organu, je to proste pocit, ktory ale nie vzdy musi byt racionalny,ale je riadeny emociami a teda obrazne povedane srdcom
Šefe pri živote nás drží mozog a nie srdce srdce je len posraným organickým čerpadlom na krv ke´d sa má človek niečím riadiť tak rozumom ktorého pocit na rozhodnutie ti vsugeruje jedine tak mozog...