Ahojte,chcela by som sa vas opytat ci niekedy pocitujete pripadne ste pocitili v minulosti vo vztahu s vasim priatelom ze uz ho tak nelubite? Dnes mi to napadlo a skutocne som sa toho akoby zlakla lebo"zajtrajsok/buducnost" bez neho by som si nevedela pre
proste stava sa z toho stereotyp, vytraca sa zamilovanost, kuzlo, ocarenost, whatever..
je isty moment, od ktoreho zacinaju padat ruzove okuliare dolu, samozrejme je to u kazdeho individualne.. ked pary prekonaju tento moment, vacsinou su uz za tym najtazsim (teraz nepocitam typicke problemy pre dospelych ludi ktore sa mozu vyskytnut v buducnosti, ale cisto tu emocnu stranku)
ak je medzi vami laska, ta by ostat mala.. ved to vies sama, ci s nim chces byt alebo nie
mas 19, nemozes po necelom roku povedat, ze si nevies inu buducnost predstavit. Zajtra sa objavi ten, kto ti da to, co ti chyba.. ako zareagujes? Nechas ho ist?
Ano, ked ma nechala a po styroch dnoch sme sa dali znova dokopy, tak som vedel, ze uz to nie je to co predtym a nakoniec som to po mesiaci ukoncil. Inak som vacsinou ja ten chudacik, ktoreho vzdy poslu do riti a ja lubim aj ked uz som davno sam
"...počas tohto krátkeho času sa v mozgu začne uvoľňovať veľmi účinná látka fenylethylamín – droga zamilovanosti, ktorá spôsobí príval eufórie a dodá zaľúbencovi ten prihlúply výraz, ktorý ho vždy prezradí. Zaľúbený človek sa stáva otrokom drogy, lebo mu spôsobuje pocity radosti a nadšenia.Telo „postihnutého“ vyžaduje svoju dávku čoraz častejšie a vo väčšom množstve.
Ale nič netrvá večne. Asi po dvoch rokoch si organizmus už nedokáže vytvoriť dostatok drogy a znamená to buď koniec vzťahu, alebo prechod do ďalšieho štádia, v ktorom na scénu prichádza hormón endorfín..."
Vytráca sa bezhlavá zamilovanosť, nie láska. Ak sa vytráca láska, čoskoro to zistíš a ten vzťah sa rozpadne. Ale ak píšeš s rukou na srdci, že si nevieš predstaviť budúcnosť bez neho, povedala by som, že aj tá zamilovanosť tam ešte stále je Alebo, bez urážky, istá naivita. Ale aj to je na tých "začiatkoch" žitia vo vzťahoch krásne....
Nemusíš už pociťovať chvenie v žalúdku, keď za ním ideš. Tešiť sa ako malé decko, keď ti pošle smsku (hociakú, aj to, že bude meškať 5 minút). Pomaly plakať, keď sa v jeden deň lúčite, aj keď sa na druhý deň uvidíte.
Ale pokiaľ sa naňho pozrieš a stále sa ti páči, pokiaľ sa máte o čom rozprávať, viete si byť oporou, pomáhať si, zasmiať sa spolu, ak dokážeš kvôli nemu zmeniť svoj program alebo niečo obetovať, tešíte sa zo spoločného milovania a je to pre teba niečo krásne a intímne, nie iba čo sa fyzického pôžitku týka, ale toho, aké máš pri tom pocity (emočné a psychické), ak chceš naďalej byť s ním, aj keď už lepšie poznáš jeho chyby a aj tak ťa to k nemu ťahá a si s ním rada, ak sa naňho niekedy len tak pozrieš keď niečo robí, alebo keď spí a pousmeješ sa, a povieš si, ako toho chlapa ľúbiš, tak tam stále je láska A samozrejme, to som napísala iba prvé, čo ma napadlo, je toho omnoho viac.
no v mojom bývalom 3ročnom vzťahu, som to sem tam pociťovala,asi tak po 2 rokoch to začalo..a je len otázka tých dvoch či sú spolu skôr už len zo zvyku alebo je to ozaj láska...v mojom prípade to bol asi ten zvyk..
nie. ani raz...teda, samozrejme, že je to iné ako na začiatku, ale nikdy som nemala pocit, že by som ho ľúbila menej ako inokedy... ale zase nie sme spolu nejako extra dlho (skoro tri roky, čiže nič prelomové)
Zamilovanosť sa síce vytráca, ale zase ona aj príde späť naozaj, a potom zase zoslábne a zas príde je to také
Láska sa nemôže stratiť ak bola hlboká a naozajstná
Najlepšie zistíš čo pre teba znamená, keď sa udeje niečo čo ublíži tebe alebo jemu alebo obom, vtedy to uvidíš, žiaľ je to tak :/ tak som to zistila aj ja
Aj nam sa to stalo ked sme boli spolu takkmer rok,,, rozisli sme sa a potomsi uvedomili, ze nejak nevieme byt seba a sme znova spolu a je to fajn..viac si vazime viac jeden druheho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
proste stava sa z toho stereotyp, vytraca sa zamilovanost, kuzlo, ocarenost, whatever..
je isty moment, od ktoreho zacinaju padat ruzove okuliare dolu, samozrejme je to u kazdeho individualne.. ked pary prekonaju tento moment, vacsinou su uz za tym najtazsim (teraz nepocitam typicke problemy pre dospelych ludi ktore sa mozu vyskytnut v buducnosti, ale cisto tu emocnu stranku)
ak je medzi vami laska, ta by ostat mala.. ved to vies sama, ci s nim chces byt alebo nie
Ale nič netrvá večne. Asi po dvoch rokoch si organizmus už nedokáže vytvoriť dostatok drogy a znamená to buď koniec vzťahu, alebo prechod do ďalšieho štádia, v ktorom na scénu prichádza hormón endorfín..."
Vytráca sa bezhlavá zamilovanosť, nie láska. Ak sa vytráca láska, čoskoro to zistíš a ten vzťah sa rozpadne. Ale ak píšeš s rukou na srdci, že si nevieš predstaviť budúcnosť bez neho, povedala by som, že aj tá zamilovanosť tam ešte stále je Alebo, bez urážky, istá naivita. Ale aj to je na tých "začiatkoch" žitia vo vzťahoch krásne....
Nemusíš už pociťovať chvenie v žalúdku, keď za ním ideš. Tešiť sa ako malé decko, keď ti pošle smsku (hociakú, aj to, že bude meškať 5 minút). Pomaly plakať, keď sa v jeden deň lúčite, aj keď sa na druhý deň uvidíte.
Ale pokiaľ sa naňho pozrieš a stále sa ti páči, pokiaľ sa máte o čom rozprávať, viete si byť oporou, pomáhať si, zasmiať sa spolu, ak dokážeš kvôli nemu zmeniť svoj program alebo niečo obetovať, tešíte sa zo spoločného milovania a je to pre teba niečo krásne a intímne, nie iba čo sa fyzického pôžitku týka, ale toho, aké máš pri tom pocity (emočné a psychické), ak chceš naďalej byť s ním, aj keď už lepšie poznáš jeho chyby a aj tak ťa to k nemu ťahá a si s ním rada, ak sa naňho niekedy len tak pozrieš keď niečo robí, alebo keď spí a pousmeješ sa, a povieš si, ako toho chlapa ľúbiš, tak tam stále je láska A samozrejme, to som napísala iba prvé, čo ma napadlo, je toho omnoho viac.
Láska sa nemôže stratiť ak bola hlboká a naozajstná
Najlepšie zistíš čo pre teba znamená, keď sa udeje niečo čo ublíži tebe alebo jemu alebo obom, vtedy to uvidíš, žiaľ je to tak :/ tak som to zistila aj ja
A cim dlhsie sme spolu, tym sa moj cit k nej prehlbuje.