... tento pan, znamy ekononom, prezentuje iny pohlad na boj proti drogam... legalizaciu drog ako protipol voci zakazu... obmedzi to moc drogovych kartelov, znizi organizov
Tak to je pekna stupidnosť!!!!! možno z ekonomickeho hladiska a na papieri by to vyzeralo dobre ale v praxi....ee... zaviedol by zakony na drogy ako v thajsku
no nemyslím si, že by to bol dobrý nápad... možno ešte tak dekriminalizácia marihuany a nejakých iných drôg ktoré sú "určené"pre zábavu... ale v žiadnom prípade nie drogy ako piko, heroín... fuj
@1 ... ok... v thajsku maju tvrde drogove zakony... ked chytia turistu s jointom, chcu mu dat pomaly trest smrti.... ale aku ucinnost maju tie zakony? thajsko/barma/laos (zlaty trojuholnik) je jedna z oblasti, kde sa vyraba najviac opia a nasledne heroinu na svete.... kde je ucinnost tych zakonov? na papieri...
Drogy musia byť legalizované. Kriminalizácia nemá praktický žiaden účinok. Kto chce fetovať, ten má v paži, či je to legal alebo nie. Príde mi smiešne, ako sa všetci boja, že po úplnej legalizácií budú zrazu všetci fetovať. Vy by ste si šli len tak kúpiť heráček? Alebo piko? Lebo ja nie. Nehovoriac o tom, že tú možnosť by som mal aj teraz, ak by som chcel.
@nehalem ... presne ... kto nieje kokot, tak to brat nebude... kto kokot je, tak to bude brat aj keby bolo za to dozivotie .... a najviac proti su ludia, co to v zivote ani nevideli... staci vyst na ulicu a aj teraz sa to da zohnat az smiesne lahko... prichytenych je len mizive percento... represia v tejto sfere evidentne nefunguje
No, ešte by som dodal, že ak by to bol legal, tak by sa lepšie dal kontolovať predaj maloletým, za čo by som ja osobne dal mimoriadne tresty. To by vlastne trebalo aplikovať už teraz na alkohol a cigarety. Zákaz podnikateľskej činnosti do konca života a minimálna sadzba 10 rokov natvrdo, nech si každý kto chce fetuje, ale ťahať do toho deti, tak to nie! Druhá vec, ak by boli všetky tieto látky legálne, tak by boli v medicínskej čistote, čo by predsa podstatne redukovalo škody na tele a duši, a taktiež by z toho šla podstatná čiastka do rozpočtu, čo by oproti súčasnému stavu znamenalo to, že by si smažky aspoň čiastočne zaplatili liečbu, teda ak by o ňu stáli.
Kkt ale však alkohol je fakt silnejšia droga ako tráva! Kuknite si správy...Opitý chlap zabil 21 ročnú babičku z jej 5mesačnou dcérkou...Podnapitý chlap dobodal svoju ženu.Bez príčiny. 18 ročný chlapec zahynul ked narazil autom do stromu. Polícia mu namerala 2 a pól promile. A tráva? Vživote som nevidel v správach,že by dakdo pod vplivom marihuany,hašišu,heráku zabíjal,alebo umrel. Vodič ide za vražu na 3 roky do vazeniazatial čo 20 ročného chlapa chytia z 2 gramami vo vrecku a hned basa na 5-7 rokov. Tak nech mi tu nepičujú,že marihuana je oveľa viac škodlivá,ako alkohol!
Pochybujem, že legalizácia znamená automaticky, že 100% obyvateľstva bude závislých. A ľudia konajú zaslepený konzumáciou drog tak, či tak. Alkohol je legálny a nemám ani zďaleka pocit, žeby ho pili úplne všetci.
Ani ganja nie je taká nevinná, ako sa z nej snažia niektorý - prevažne násťročný - "cool" huliči urobiť. Všetko má svoje pre a proti. Ak si nevidel človeka, ktorého vesmír sa zmrskol len na tento algoritmus: mám joint => som high => treba zohnať ďalšie géčko; tak ťa len upozorňujem, že je to nechutný pohľad a rodina takého magora trpí rovnako, ako rodina ožrana.
a ked si myslis ze ludia fajcia travu preto lebo "chcu byt cool" tak si dost mimo. nehovoriac o tom, ze vela deti zacina z chlastom hlavne preto lebo chcu byt "cool".
@16 ale mala by to byť slobodná vôľa človeka akým smerom sa vyberie,nikdo mu to nemôže zakázať,ak neoblomný človek chce dačo dosiahnuť,tak to dosiahne.Ani zákon mu nepomôže,ked ideš po meste vydíš 14 ročných soplákov čo majú v jednej paprči pivo a v druhej cigarety. Pozri,ja mám 11 a neni pre mňa problém do zajtra si zohnať hrušku,alebo cigarety. Tráva? 16 ročnému dám 15 € a do 1 minúty mám 5 kontaktov. Toto sa už jednoducho nerieši,je fakt maximálne 5% zodpovedných predavačov ktorý ti nepredajú omamné veci pod 18. Štát na to jebe,vačšine rodičom je to jedno,predavači sa radujú že majú nejaké tie eurá,a každý je spokojný...To by sa to museli byť oveľa vačšie sankcie a vyššie tresty,aby sa uvedomili...
Nenapísal som, že všetci hulia trávu, aby boli "cool." A zrejme som použil nevhodný výraz. Skôr som mal namysli ten typ huličov, čo nič neriešia sú v "pohode" a "nemajú" problémy - a samozrejme - oni niesu závislý, to je proste ich životný štýl, ráno, na obed a večer si dať jointa a keď ho nemajú, tak sú nervózny jak šľak.
Ďalšia vec. Reagoval som takto preto, že dobre viem, ako mnohý huliči s veľkou radosťou bagatelizujú škodlivosť trávy a donekonečna sa odvolávajú na argument "ale veď chlast je horší" Pritom tento samotný fakt, že tí ľudia tú trávu tak slepo obhajujú je dôkazom, že je oveľa zradnejšia, než oni sami o nej tvrdia. Ak teda ty nepoznáš ľudí, čo sú takto kruto namotaný na húlenie, tak buď rád.
Veď práve to som mal na mysli. Že problémom je, že ty ako 11 ročný nemáš problém sa dostať k takýmto veciam. Že rodičia by ti mali dať po papuli a nie srať na to. Že polícia by nemala chytať vysokoľkoláka s jedným jointom, ale tých bastardov, ktorí to riešia v obrovských množstvách. K tým predavačom som sa už vyjadril vyššie.
@nahelam Chapem, aj ked ja osobne takych ludi nepoznam. Tak ako nepoznam chronickych alkoholikov ktori cely den nasavaju. Vela ludi si rado niektory den vyjde do prirody na pekny vyhlad a tam si odpali joint, ktory spolu vyfajcia. Nevidim na tom nic zle. Problem nie je v latke, ale v ludoch.
Ja ti zase mozem povedat ze poznam vela ludi, ktori bagatelizuju skodlivost alkoholu a daleko sa nedostaneme. Dolezite su vecne argumenty. Ja neobhajujem ani jedno ani druhe, oboje ma svoje pre a proti. Nevidim vsak dovod, preco by som mal ist za cigu z travy do basy a niekto moze doma nadrbany mlatit zenu a deti a tvarime sa, ze alkohol je v pohode. Znovu sa odvolavam na to, co pisal @grapfruit v @13 vystihol to vyborne.
A mam taky pocit ze grapfruit asi nema 11 rokov
Este k tovjej poslednej poznamke, poznam aj takych ludi, ktori su "kruto namotani na hulenie" a su na tom neporovnatelne lepsie po zdravotnej aj socialnej stranke.
Cize aj v tomto extremnom hladisku je na tom lepsie trava. A stale za joint pojdem do basy ...
Vyššie som uviedol, že som za legalizáciu všetkých drog, takže je snáď jasné to, že tiež nesúhlasím s tým, aby niekto šiel do väzenia kvôli jointu, či rastlinkám, ktoré si sám dopestuje.
Chlast je hnus s tým súhlasím.
Naše názory sa zrejme rozchádzajú v tom, že obaja vychádzame z rôznych osobných skúseností. Ja poznám ako zničené alkoholické trosky, tak aj ľudí, ktorý sú úplne vymetený z húlenia. Oboje je rovnaký humus, len to druhé na prvý pohľad nie je tak vidno.
Problémom nie sú drogy ako také, ale ľudia, ktorý s nimi nevedia rozumne narábať a nemajú iný zmysel života, než byť non-stop pod vplyvom nejakého oblbováku, bez ohľadu na následky.
hey jasne polka sveta nema co jest a ich zaujimaju drogy....myslim si ze je to jedno ci legal ci nie...vsak aj tak si ten clovek da ked chce a je mu to jedno ci je to zakazane...praveze zakazane este viac pritahuje....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Aké by to bolo keby sa ľudia rozhodovali zaslepení konzumáciou drog... :/
@grapfruit
Ani ganja nie je taká nevinná, ako sa z nej snažia niektorý - prevažne násťročný - "cool" huliči urobiť. Všetko má svoje pre a proti. Ak si nevidel človeka, ktorého vesmír sa zmrskol len na tento algoritmus: mám joint => som high => treba zohnať ďalšie géčko; tak ťa len upozorňujem, že je to nechutný pohľad a rodina takého magora trpí rovnako, ako rodina ožrana.
Nenapísal som, že všetci hulia trávu, aby boli "cool." A zrejme som použil nevhodný výraz. Skôr som mal namysli ten typ huličov, čo nič neriešia sú v "pohode" a "nemajú" problémy - a samozrejme - oni niesu závislý, to je proste ich životný štýl, ráno, na obed a večer si dať jointa a keď ho nemajú, tak sú nervózny jak šľak.
Ďalšia vec. Reagoval som takto preto, že dobre viem, ako mnohý huliči s veľkou radosťou bagatelizujú škodlivosť trávy a donekonečna sa odvolávajú na argument "ale veď chlast je horší" Pritom tento samotný fakt, že tí ľudia tú trávu tak slepo obhajujú je dôkazom, že je oveľa zradnejšia, než oni sami o nej tvrdia. Ak teda ty nepoznáš ľudí, čo sú takto kruto namotaný na húlenie, tak buď rád.
@grapfruit
Veď práve to som mal na mysli. Že problémom je, že ty ako 11 ročný nemáš problém sa dostať k takýmto veciam. Že rodičia by ti mali dať po papuli a nie srať na to. Že polícia by nemala chytať vysokoľkoláka s jedným jointom, ale tých bastardov, ktorí to riešia v obrovských množstvách. K tým predavačom som sa už vyjadril vyššie.
Ja ti zase mozem povedat ze poznam vela ludi, ktori bagatelizuju skodlivost alkoholu a daleko sa nedostaneme. Dolezite su vecne argumenty. Ja neobhajujem ani jedno ani druhe, oboje ma svoje pre a proti. Nevidim vsak dovod, preco by som mal ist za cigu z travy do basy a niekto moze doma nadrbany mlatit zenu a deti a tvarime sa, ze alkohol je v pohode. Znovu sa odvolavam na to, co pisal @grapfruit v @13 vystihol to vyborne.
A mam taky pocit ze grapfruit asi nema 11 rokov
Este k tovjej poslednej poznamke, poznam aj takych ludi, ktori su "kruto namotani na hulenie" a su na tom neporovnatelne lepsie po zdravotnej aj socialnej stranke.
Cize aj v tomto extremnom hladisku je na tom lepsie trava. A stale za joint pojdem do basy ...
Chlast je hnus s tým súhlasím.
Naše názory sa zrejme rozchádzajú v tom, že obaja vychádzame z rôznych osobných skúseností. Ja poznám ako zničené alkoholické trosky, tak aj ľudí, ktorý sú úplne vymetený z húlenia. Oboje je rovnaký humus, len to druhé na prvý pohľad nie je tak vidno.
Problémom nie sú drogy ako také, ale ľudia, ktorý s nimi nevedia rozumne narábať a nemajú iný zmysel života, než byť non-stop pod vplyvom nejakého oblbováku, bez ohľadu na následky.