chodím s priateľom 3 roky,rodičia si na to však ešte stále nejak extra nezvykli ...a dostávam neustále prednášky o tom, že som nepodarené dieťa, že vôbec nie som doma a neviem čo ešte....potom mi zas, hlavne mamina začne hovoriť, že si mám dávať pozor le
V tom ,, je iné byť s človekom hodinu za deň a byť s ním viac dní vkuse " majú pravdu
Keď som bola s milovaným stále spolu mierne mi z neho zadrbávalo a už by som to tak nechcela Nikdy v živote s partnerom na intrákoch na škole .... po škole,popri škole,na nete ...
A Tvoji rodičia sú brzdy. Mama brzda,ocko brzda nedaj sa brzdiť
nj, môj oco mi tiež často do toho hovorí, ale ani to mi nebráni byť tam raz za pol roka týždeň v kuse.... jeho obľúbená fráza je, že sa túlam... ale v jeho prípade sú v tom aj iné veci, ako len to, že má skoro 60... keď sa rozviedol s mamou, tak jej už nemôže povedať nič, ako mohol predtým, tak minule poriadne vybehol na mňa....
ale inak nemajú moji rodičia problém pustiť sestru na celé leto do zahraničia za priateľom, lenže ona to vie lepšie podať, ja jednoducho odchádzam z domu a vraciam sa, kedy chcem
@miaja veď ja si ani nenechávam, jednoducho poviem, že idem preč a kedy prídem, len mi lezú na nervy tie prednášky vždy keď sa vrátim...nechápem že ich to baví, mám pocit, že oni si myslia, že som sa zasekla na 12 roku života alebo čo
akože neviem si predstaviť keby som bola ako jedna kamarátka ktorá príde vo štvrtok z intráku ide rovno ku chalanovi a v nedeľu sa príde domov vyspať a pobaliť neviem čo by mi potom hovorili
Ja neviem, jediné čo mi naši kedy kecali do vzťahu bolo "nezabudni si dať tabletku" s priateľom ma nechajú kľudne samú 2 dni, a to som mladšia než ty. takže tvojich rodičov nechápem, a teba je mi ľúto, lebo ja by som sa z takého prístupu scvokla
asi sa skús s nimi porozprávať, že už nie si decko...
hej no, stávalo sa. keď som mala tak 16, 17...tak s tým boli riadne problémy, 18 ročná som už s menšími problémami chodila k frajerovi na celý deň, a teraz neviem, nebývam už doma a nemám frajera.
@candy36 ja sa snažím s nimi rozprávať furt ...lenže niekedy mám pocit akoby chceli poštvať aj okolitých ľudí proti mne...začnú sa sťažovať napríklad strýkovi,tete a neviem komu ešte a pritom ich deti robia to isté ..niekedy fakt neviem čo by som akože mala urobiť nech mám aspoň deň kľud ...aj keď som pri priateľovi, tak musím každý deň zavolať každému človeku v dome, minule som sa deň neozvala nikomu a hneď som mala prednášku o tom, že mi je jedno či pomrú doma alebo čo...milujem také debilné hovadiny
a ešte najlepšie je , keď idem napríklad na 4 dni tam a poviem im že ostanem ešte deň lebo chceme niekam ísť, tak hneď mi mamina začne, že nech sa rovno odsťahujem, že ona možno skončí v nemocnici ale že to nevadí...na toto som jej povedala, nech sa spamätá a prestane sa mi vyhrážať....podľa vás sú takéto reči normálne?...aj minule mamina bola z prepracovanosti v nemocnici pár dní a ocino začal do mňa hneď že to kvôli mne
ja mám 21 a oco tiež občas pofrfle, keď som u frajíra. ale proste on to nerobí pretože by ho nemal rád alebo, že by mi dával prednášky, že nie som doma a flákam sa. on má len obavy, že urobím z frajíra prioritu a otehotniem a búm koniec štúdia. možno aj u vás je to tak
ale inak nemajú problém s ničím. kľudne môžem byť u frajíra aj týždeň vkuse.
ale zase ty máš 3ročný vzťah tak je to trošeno dosť divné. nie si jedináčik, že by si ťa držali nakrátko a nechceli o teba prísť?
ja som s priateľom už rok a pol, sme od seba 350km, kvôli škole nemôžeme takú diaľku za sebou často cestovať.sme spolu priemerne dva dni do mesiaca, málo kedy sa stane že sme spolu viac ako 7hodín,najviac sme spolu strávili vkuse 4dni.a aj tak je to často mimo rodičov(mojich), tj. že o tom nevedia,lebo ani po tom roku a pol to ešte neprekusli. proste by ma chceli len pre seba a že na toho princa si mám ešte počkať. ale ja som ho už našla a iného nechcem. tak zatiaľ to rešpektujem a sme spolu fakt minimum, ale jak zmaturuje a dojde sem, brániť mi už nebudu môcť. a po takej dobe s 350km oddelením...
PS: vážte si, keď môžete svojho priateľa/priateľku vidieť každý deň, čo i len 1min. čo ja by som za to dala! (ach)
@greyness nie som jedináčik..ale vždy som bola ocinov maznák to môžem povedať, že vždy mali skôr problémy so sestrou a asi sa im to nepáči, že im už nie som neustále k dispozícii
Ja neviem, čo ti na to povedať, keďže ja s rodičmi nemam v podstate žiaden vzťah. Ak máš naozaj 19 rokov, tak by ti podla mňa do toho tak kecať nemali. Je to predsa len tvoja vec už, nie?
Ja som už od štrnástich chodila s mojim frajerom sama na byt v Londýne (ale samozrejme sme nerobili nič hrozné, jasné) a mojim rodičom to bolo štyri. A keď mi vynadali, bolo mi to štyri, pretože by si našli ďalších päťsto iných dôvodov, za čo mi vynadať.
No a teraz zniem asi ako malé vypatlané rozmaznané decko, však?
Ja by som sa možno pokúsila pohovoriť si s nimi o tom.
@pijemzelenycaj keď poviem, že to ostatným dovolia tak mi povedia, že ostatní ich nezaujímajú ..to je logika rodičov...keď sa im to hodí tak ma s inými porovnávajú ale keď ja dačo poviem také, tak hneď ich to nezaujíma
a ja ti poviem ze suhlasim s matkou ak som to pochopila spravne, pretoze je uplne ine stravit s clovekom niekolko dni v kuse ako byt s nim par hodin denne
neviem mám menej ako ty a naši sú v pohode(sme spolu rok a dva mesiace a po pol roku som už v pohodke mohla chodiť nemu aj on k nám na celý víkend aj na dlhšie.. a jeho rodičia sú tiež starší ale zas oveľa tolerantnejší než moji takže vekom to nebude..
neviem, asi sa o teba príliš boja alebo sú na teba moc naviazaní..máš súrodencov? bývajú ešte s vami doma?
takže, jediné, čo mi z toho vyplýva, že by si sa s nimi mala vážne porozprávať, že nemáš 10 a, že ste už spolu dosť dlho.. a myslím, že by už bolo na čase si skúsiť jak si budete rozumieť keď budete spolu aj pár dní preboha a nie zistiť to až týždeň po svadbe alebo čo..
Ja len ze... Hm. Asi mam fakt tolerantnu mamku. V 18tich po maturite som si zbalila kufre a po rocnom vztahu som sa nastahovala k chlapovi do bratislavy do jeho bytu.
@kikki asi ten moj prispevok vyznel trosku inak ako mal. nebolo to tak, ze som z trucu nahadzala veci do kufra a vypalila z domu s tym ze uz ma neuvidia. bolo to prirodzene vyustenie situacie takej, ze on bol o 10rokov starsi, mal vlastny byt a ja som v BA nastupovala na vysku. a tak som sa nastahovala k nemu. otca nemam uz roky, resp. zije niekde ani neviem kde. a mamina byvaleho poznala, nebol to ziaden ulet a v spolocnej domacnosti sme nakoniec zili 4 roky. ja len ze ked to tak citam, mnohym nedovolia ani prespavat u priatelov, ja som toto nastastie nikdy nemusela riesit. mam s mamou fantasticky vztah, je to moja najlepsia priatelka a myslim ze je to vzajomne, preto mi verila ked som odchadzala z domu a nerobila mi ziadne problemy.
@kikki Neviem, akú máš povahu ty a akú povahu má tvoj priateľ - totižto, aj povaha môže byť dôvodom starostí, strachu... No pokiaľ ste (už) spolu tri roky, tak by si mali na to zvyknúť a vedieť, že vám môžu veriť, že doteraz sa nič zlé nestalo... Je normálne, že chceš byť s človekom na ktorom ti záleží čo najviac ale zase to netreba nikdy preháňať...
No keď tak čítam baby to Vaše trápenie s chalanmi nedá mi nekomentovať. Možno som staromódny ale nepríde mi normálne aby 11 ročné dievča malo vzťah (netýka sa to zakladateľky), duhá vec tvoji rodičia by Ti mali byť prednejší pretože Ti dali za prve život, denodenne sa o teba starajú, kupujú Ti veci atď. A tvoja vďaka je len to, že sa ofučiš lebo Ti robia prednášky, že nie si doma? Prepáč, ale mne nepríde normálne aby baba prespávala u chalana aj 4 dni a potom si len tak pride domov akoby sa nechumelilo. Veď čo si musia pomyslieť o tebe susedia toho chalana? Ja mám priateľku už 5 rokov ale v živote nikdy u mňa neprespala nie to aby bola u mňa 4 dni! Občas na návštevu ju dovediem ale nechať ju u seba prespať? Moja mama vždy hovorila, že slušne vychovana dievčina by mala byť doma už pred zotmenim. To chceš aby si o tebe ľudia mysleli, že si štetka? A dalšia vec tvoji rodičia si zaslúžia aj úctu a bolo by na mieste aby si aj rodičom pomáhala a nie len frajer a tulanie sa po vonku. Najskôr si porob svoje povinnosti. Moja sestra mala prvého frajera až v 19 a nikdy k nám nesmel prísť na prespanie to iste platilo aj u mňa. Moja mama je omnoho prísnejšia (a určite by si ju nechcela za mamu) ale ja som spokojny. Je smutné ako su každým rokom decká nevďačné a nevažia si nič z toho čo im rodičia dali. A keď Ti to tak veľmi vadi choď za frajerom by som chcel vidieť ako by si sa vedela sama o seba postarať keď sa doteraz o teba starajú vaši. Zamisli sa trocha nadsebou
@yogino 1. keď chceš dávať kázeň, najskôr sa nauč pravopis, 2. som sa to pýtala len preto aby som vedela či je to tak aj u ostatných a po 3. tie kázne by mi vôbec nevadili keby neboli typu: skončím kvôli tebe v nemocnici, je ti jedno či umrieme všetci...a to len kvôli tomu, že prídem o 5 minút neskôr domov alebo pol dňa nezavolám
myslím, že si vyrastal buď v nejakej komunistickej rodine alebo prísne katolíckej alebo niečo podobné, myslím, že v dnešnej modernej dobe by mal byť človek slobodný a mal by mať právo rozhodnúť sa podľa seba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
V tom ,, je iné byť s človekom hodinu za deň a byť s ním viac dní vkuse " majú pravdu
Keď som bola s milovaným stále spolu mierne mi z neho zadrbávalo a už by som to tak nechcela Nikdy v živote s partnerom na intrákoch na škole .... po škole,popri škole,na nete ...
A Tvoji rodičia sú brzdy. Mama brzda,ocko brzda nedaj sa brzdiť
no ja by som si do vzťahu hovoriť nenechala
ale inak nemajú moji rodičia problém pustiť sestru na celé leto do zahraničia za priateľom, lenže ona to vie lepšie podať, ja jednoducho odchádzam z domu a vraciam sa, kedy chcem
asi sa skús s nimi porozprávať, že už nie si decko...
ale inak nemajú problém s ničím. kľudne môžem byť u frajíra aj týždeň vkuse.
ale zase ty máš 3ročný vzťah tak je to trošeno dosť divné. nie si jedináčik, že by si ťa držali nakrátko a nechceli o teba prísť?
PS: vážte si, keď môžete svojho priateľa/priateľku vidieť každý deň, čo i len 1min. čo ja by som za to dala! (ach)
Ja neviem, čo ti na to povedať, keďže ja s rodičmi nemam v podstate žiaden vzťah. Ak máš naozaj 19 rokov, tak by ti podla mňa do toho tak kecať nemali. Je to predsa len tvoja vec už, nie?
Ja som už od štrnástich chodila s mojim frajerom sama na byt v Londýne (ale samozrejme sme nerobili nič hrozné, jasné) a mojim rodičom to bolo štyri. A keď mi vynadali, bolo mi to štyri, pretože by si našli ďalších päťsto iných dôvodov, za čo mi vynadať.
No a teraz zniem asi ako malé vypatlané rozmaznané decko, však?
Ja by som sa možno pokúsila pohovoriť si s nimi o tom.
aj my dovolili ist s nim na dovolenku na par dni čo som bola prevapena..takže viva la vida moji rodičia
a fakt skus im to normálne vysvetlit,že ste spolu dlho a že sa poznate, a povedz že ostatným to dovolia
@kikki
neviem mám menej ako ty a naši sú v pohode(sme spolu rok a dva mesiace a po pol roku som už v pohodke mohla chodiť nemu aj on k nám na celý víkend aj na dlhšie.. a jeho rodičia sú tiež starší ale zas oveľa tolerantnejší než moji takže vekom to nebude..
neviem, asi sa o teba príliš boja alebo sú na teba moc naviazaní..máš súrodencov? bývajú ešte s vami doma?
takže, jediné, čo mi z toho vyplýva, že by si sa s nimi mala vážne porozprávať, že nemáš 10 a, že ste už spolu dosť dlho.. a myslím, že by už bolo na čase si skúsiť jak si budete rozumieť keď budete spolu aj pár dní preboha a nie zistiť to až týždeň po svadbe alebo čo..