Už minule som sa pýtal na motiváciu. Ja mám motiváciu aj z reálneho života aj viem čo by som chcel dosiahnuť. Ale vkuse sa mi nechce sa cítim stále unavený či čo Sedím za tým PC a nič a keď PC nezapnem tak mam
@aiwan To je taká závislosť spojená s lenivosťou. Lebo keď vypnem PC tak sa mi chce spať ta idem na PC aby som nespal (to už podvedome) a keby si odpojim kable ta jak sa poznám by som sa nevedel zorganizovať minulý týždeň mi nešiel internet 2 dni.. a vkuse som len pozeral TV alebo spal asi zajdem k psychologičke abo čo
Unavený môžeš byť aj z ničnerobenia. Musíš sa rozhýbať. Radšej teraz dobrovoľne, ako o 10 rokov na príkaz doktora. A to nevravím o tom zabitom čase, ktorý by si mohol využiť. Ak by to trvalo dlhšie, psychologička je tiež fajn riešenie.
@aiwan trvá to od januára tá moja lenivosť Vtedy som sa pohádal s kamarátom a prestal som chodiť von s partiou a teraz aj keď sa s nimi bavím tak nechodím už von a to ma aj kopu krát volali ale sa mi normálne ani vonku nechce. Zo začiatku som žiarlil že čo asi robia sa bavia a ja sa nudím doma a teraz som spokojný doma a keď ma volajú von tak vôbec nemám už chuť
ako aj ja trávim denne pri PC veľmi dlhý čas, ale zase sa dokážem kedykoľvek prekonať a ísť si zacvičiť alebo ísť von s kamošmi a rôzne aktivity + hrávam aktívne futbal... takže ja asi nie som lenivý aj keď tiež viem dosť presedieť pri PC... alebo?
@hovnovhlave ja zase neviem proste furt ma napadne niečo prečo neisť v danej chvíli a isť "zachvíľu" a tá chvíľa už nepríde a potom na druhý deň zas a keď je nedeľa tak si poviem že dnes nezačinam cvičiť začnem pekne od pondelka.. a pride pondelok unaveny po škole sa na to vydrbem sadnem za PC len a zas tak dookola
@spiralfaust no to teda robíš dosť zle - veľké mrhanie časom... najhoršie je niečo odkladať, a ešte horšie je niečo také odložiť aj napriek tomu, že máš voľný čas a nič dôležitejšie... skúšaš sa niečím napr. motivovať? to by ti určite pomohlo k prvému (dôležitému) kroku
@hovnovhlave Minule som dával tému že čo koho motivuje lebo mňa napr videá, fotky nemotivujú.. mňa motivuje jedna reálna vec ale aj tak som furt lenivý. A zvláštne že si uvedomujem že som lenivý že viem že to je len stav mysle tá únava a že keby zacvičim ma to preberie (lebo pred 2 rokmi som schudol mal tehličky frajeroval na FB fotkami) ale aj ked už strašne chcem isť furt sa nejak odradím od toho.. najviac ma serie že niekedy som mal celkom dobrú postavu a teraz
ked mi kedysi este zatrhavali doma internet,cize mi zobrali modem, chodila som spavat o deviatej vecer, takze to poznam ale pre zaciatok si myslim ze by si mohol pc zacat striedat s nejakou inou cinnostou, napr. citanie knihy chvilu, aby si nesedel za pc nonstop a casom to predlzovat.
alebo ti bude hrozit 5ka z nejakeho predmetu a cely vikend od knih ani nevstanes, na pc ani nepomyslis
@die mi hrozila minuly rok z matematiky a sedel som za PC aj tak D akurat že som chodil na doučovanie z matiky a na hodinach počuval, dostal som 2ku a potom ešte 4ku z pisomky ta mi dala 4ku aj na vysvedčení xDDDDD
Takže už 9 mesiacov válaš šunky sedením za PC? A zamyslel si sa nad otázkou, prečo si na tomto svete? Aby si pozeral do toho svietiaceho obdĺžnika čo máš v izbe a zabíjal čo najviac času, kým tvojich rodičov neprejde trpezlivosť a nevyhodia ťa v 26tke z domu? Čo tak si namiesto toho radšej nájsť nejakú brigádu? Pomohlo by to tvojmu telu, peňaženke aj psychike. A uvedomuješ si, že tým, že nič nerobíš, sa nerozvíjaš, umierajú ti mozgové bunky a nakoniec to znižuje tvoju šancu niečo v živote dosiahnuť, osamostatniť sa a nájsť si schopného partnera? To vieš, takých ako ty sú ďalšie milióny a tých pár zvyšných o takého ako ty ani nezakopnú. Koľko dievčať a žien 15-25 rokov vie variť? Baby na také veci z vysoka kašlú, veď maminka navarí, alebo dá peniažky na pizzu. Čo tak sa radšej učiť to? Vieš si predstaviť, že by si mal ženskú takú, ako si ty? Baby viete si predstaviť chlapa, ktorá by s vami nešiel von preto, lebo chce dnes pozerať Anime alebo hrať hru? Už teraz ľutujem tvoje deti. Čo to bude za otca? Čo odpovieš svojím deťom, keď sa ťa spýtajú: "Tati, čo si robil, keď si bol mladý (16)"? "Pozeral som rozprávky a surfoval na webe?" Nezabúdaj, aký otec, taký syn. Aká matka, taká Katka. A neplatí to len o fyzickej stránke. A vy baby sa nesmejte. Tiež vás „ofarbí“, keď vám 12 ročná dcéra navrhne, že už má dosť vyfoniek a v nedeľu bude radšej variť sama. A to nehovorím, že o 10 rokov budeš vyzerať ako taká buchta s veľkým pupkom, pretože pri tom sedení a z lenivosti budeš žrať dakde na intráku len pizzu a hamburgery z mekáča.
Prial by som ti žiť aspoň jeden rok v Afrike. Tam by si pochopil o čom je život. A možno by stačilo, keby ideš na mesiac žiť do hôr. Aj tam by ti to došlo. Myslíš, že by si tam sedel na zadku a pečené holuby by ti do huby padali? Sa ti žije, keď mama nakúpi, navarí, operie a otec drie niekde nočné, že?
Poobzeraj sa okolo seba. Ten počítač, nábytok, ten byt, spadlo to z neba? Nie! Niekto musel chodiť do školy, niekto sa musel poctivo učiť, celé noci nespával, zodral si ruky v horách, urezal prsty na píle len aby si ty mohol sedieť na zadku ( dlhé sedenie za pc mimochodom znižuje plodnosť) so založenými rukami a pozerať bezzmyselne do tej škatuľe? Sa nehanbíš? Máš sa ako prasa v žite. Deti v Číne pracujú celý deň za to, aby sa mohli vôbec najesť, farmári v Indii dostávajú za bavlnu čo obliekaš ledva toľko aby prežili a nakŕmili deti. Čo si spravil ty pre túto spoločnosť? Uvedom si, že máš ideálne podmienky na to, aby si sa rozvíjal a dosiahol viac, než len niekde pracovať za pásom. Máš možnosti sa vzdelávať, nemáš takmer žiadne povinnosti. Máš toľko voľného času, že od dobroty ho ideš všetok preležať a presedieť. Boh ťa ochraňuj, aby si po škole šiel na úrad práce. Myslíš, že ťa budem platiť zo svojich daní aby si mohol zasa doma sedieť na zadku a nič nerobiť? To teda NIE! Do zadku ťa nakopem, sa zobuď chlapče a začni robiť niečo pre seba, pre spoločnosť v ktorej žiješ, svoju budúcnosť a svoje deti, nech sa raz nehanbíš sám za seba! A to platí aj pre vás ostatných darmožráčov a lenivcov!
tak to mas zle
ja som kedysi bol stale vonku ale ako nahle som dostal pocitac tak som prerusil kontakty a teraz ked ma uz PC nebavi tak mam smolu nemam skym ist von takze jak kokot stale som doma uz 5rokov
ked mas kamosov tak sa premoz a chod von
ono mozes byt unaveny aj z fyziologickych pricin, ze mas nejaku infekciu v tele napr. atd. Ale zas to ti v statnych nemocniciach uplne nepreveria a ani v sukromnej no.
Ja byvavam napr. dlho dost unaveny a nasli sa mi v krvi 2 zle bakterie, ktore tam su asi roky ale klasicky doktori nato srali, tak teraz snad bude lepsie
A inak i tak postupne zacni nieco robit, nedavaj si ciele, ze hned vsetko odpoj atd. Proste si povedz, ze teraz budes hodinku denne robit toto a o tyzden 2 tam pridas nieco dalsie. Ja ked mam teraz volno, tak sa tiez hram od rana do vecera a vyhovuje mi to kedze ma to viac bavi ako byt "von"s vacsinou ludi.....
@aiwan ANIME NIE SU ROZPRAVKY! ono to je kreslené ale skôr akoby kreslený seriál, film by sa to dalo nazvať..
A celkovo k tej motivačnej reči. 9 mesiacov som sedel na zadku no.. nezmením sa zo dňa na deň.. Ale to čo si napísal má niečo do seba a dúfam že si to ešte veľa ľudí prečíta. Ja pri tom aky som lenivý dosť nepochybujem o tom že zajtra zas sa vyje*em na všetko ale to čo si napísal si skopírujem a uložím. Minimálne si to skúsim prečítať každý deň lebo keby to malo na mňa vždy taký účinok ako keď som si to prečítal na prvý krát tak by som možno aj niečo na sebe začal meniť
@scout no ja by som aj šiel ale vieš mňa už nevolajú a mne príde trápne po toľkom odmietaní teraz napísať "idete von? môžem s vami?" a ešte keď oni furt len niekde sadnú, kecajú čo sa stalo v ich životoch dookola atď a každých 20-30 min cigaretka (pričom ja nefajčím).. ako v lete keď som s nimi bol 3x dokopy tak to ešte šlo bo bolo teplo tak sme hrali futbal ale teraz by ma nebavilo len niekde sedieť a počúvať čo oni za ten čas robili čo minule sa smiešne stalo a ja tam budem sedieť a iba počúvať a ľutovať že som tam nebol
Poznam takeho ako si ty, teda mozno este horsieho, co nedokoncil zakladku, lebo travil cas pri pc. Ono ked sa chce, tak sa to da, ak je to v malom stadiu ta lenivost, ale ked uz to dlho pretrvava, tak jedine tvoji rodicia ta musia zahriaknut, aby si sa vzchopil a uvedomil si, co je v zivote to najpodstatnejsie.
@spiralfaust haha toto mi príde ako ja.. presne že proste o 20:00 začnem a o 21:00 nič, tak zase o 21:15 a o 22.00 nič... no dobre alebo dneska deň bez pc? hmm co idem robit.. nudááá idem spať .. kreslím? nudáá, dobre idem na dvor ku psom... 20 minut pohoda potom nudááá, idem čítať.. hmm 5 strán porečítam nudáá ... kokos uplne to chápem..alebo stým cvicenim mna napr take fotky motivuju, to možno lebo som baba... ale dobre pcovicím den dva, týžden, dva týždne..a raz vypadnem z rytmu že serem na to dneska sa mi nechce a už som došla od toho momentu sa ku cviceniu nedokopem zase týžden.. som totálne neefektívna... a tiež si zvyknem nakresliť taku tabulku ze co budem robit a kolko a co cvicit.. a aj tak ju nikdy kompletne nesplnim, hrozne... ja som tiež totálne zlenivela..
@18 toto ma tak nakoplo...tiež si to pekne skopírujem a budem každý deň čítať kým sa konečne neuvedomím a nezačnem robiť užitočné veci a nie len celý deň sedieť za notebookom a čítať články o mobiloch jak jebnutý pako
Proste..od zajtra s tým končím!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
@6 veď na slovensku je po kkt OTAKU (fanúšikov anime) aj na birdzy mi jedna otaku holčina písala
alebo ti bude hrozit 5ka z nejakeho predmetu a cely vikend od knih ani nevstanes, na pc ani nepomyslis
Prial by som ti žiť aspoň jeden rok v Afrike. Tam by si pochopil o čom je život. A možno by stačilo, keby ideš na mesiac žiť do hôr. Aj tam by ti to došlo. Myslíš, že by si tam sedel na zadku a pečené holuby by ti do huby padali? Sa ti žije, keď mama nakúpi, navarí, operie a otec drie niekde nočné, že?
Poobzeraj sa okolo seba. Ten počítač, nábytok, ten byt, spadlo to z neba? Nie! Niekto musel chodiť do školy, niekto sa musel poctivo učiť, celé noci nespával, zodral si ruky v horách, urezal prsty na píle len aby si ty mohol sedieť na zadku ( dlhé sedenie za pc mimochodom znižuje plodnosť) so založenými rukami a pozerať bezzmyselne do tej škatuľe? Sa nehanbíš? Máš sa ako prasa v žite. Deti v Číne pracujú celý deň za to, aby sa mohli vôbec najesť, farmári v Indii dostávajú za bavlnu čo obliekaš ledva toľko aby prežili a nakŕmili deti. Čo si spravil ty pre túto spoločnosť? Uvedom si, že máš ideálne podmienky na to, aby si sa rozvíjal a dosiahol viac, než len niekde pracovať za pásom. Máš možnosti sa vzdelávať, nemáš takmer žiadne povinnosti. Máš toľko voľného času, že od dobroty ho ideš všetok preležať a presedieť. Boh ťa ochraňuj, aby si po škole šiel na úrad práce. Myslíš, že ťa budem platiť zo svojich daní aby si mohol zasa doma sedieť na zadku a nič nerobiť? To teda NIE! Do zadku ťa nakopem, sa zobuď chlapče a začni robiť niečo pre seba, pre spoločnosť v ktorej žiješ, svoju budúcnosť a svoje deti, nech sa raz nehanbíš sám za seba! A to platí aj pre vás ostatných darmožráčov a lenivcov!
ja som kedysi bol stale vonku ale ako nahle som dostal pocitac tak som prerusil kontakty a teraz ked ma uz PC nebavi tak mam smolu nemam skym ist von takze jak kokot stale som doma uz 5rokov
ked mas kamosov tak sa premoz a chod von
Ja byvavam napr. dlho dost unaveny a nasli sa mi v krvi 2 zle bakterie, ktore tam su asi roky ale klasicky doktori nato srali, tak teraz snad bude lepsie
A inak i tak postupne zacni nieco robit, nedavaj si ciele, ze hned vsetko odpoj atd. Proste si povedz, ze teraz budes hodinku denne robit toto a o tyzden 2 tam pridas nieco dalsie. Ja ked mam teraz volno, tak sa tiez hram od rana do vecera a vyhovuje mi to kedze ma to viac bavi ako byt "von"s vacsinou ludi.....
A celkovo k tej motivačnej reči. 9 mesiacov som sedel na zadku no.. nezmením sa zo dňa na deň.. Ale to čo si napísal má niečo do seba a dúfam že si to ešte veľa ľudí prečíta. Ja pri tom aky som lenivý dosť nepochybujem o tom že zajtra zas sa vyje*em na všetko ale to čo si napísal si skopírujem a uložím. Minimálne si to skúsim prečítať každý deň lebo keby to malo na mňa vždy taký účinok ako keď som si to prečítal na prvý krát tak by som možno aj niečo na sebe začal meniť
Proste..od zajtra s tým končím!