väčšinou by o tebe už každé zviera dávno vedelo všetky zvieratá sú plaché a rýchlo utečú preč, ale sú aj choré zvery, alebo také čo žili blízko ľudí tak tie sa neboja. Ale na slovensku jediné čo ťa môže napadnúť je medveď alebo diviak, zaútočia keď ich vystrašíš alebo prekvapíš. Pred diviakom sa dá v pohode utiecť, má totiž slabý zrak, s medveďom to je už horšie
Tak sviňa by nemala zautočiť ak nemá mladé aspoň myslím medvedica ak by mala mladé tak ťa zabije už len pohľadom a vlk v svorke nezautočí na človeka pokiaľ nie si v jeho teritóriu.. ale zase vlk samotár zautoči na človeka pretože vlci v skupine dokážu vystopovať a chytiť takmer hocijaké zviera keďže spolupracujú pri love ale samotár vlk má menšiu šancu nájsť a skoliť nejaké zviera čiže je väčšia pravdepodobnosť že sa v zúfalstve pokúsi na teba zautočiť a väčšinou na vlka nenarazíš pokiaľ bežíš po vetre lebo hneď ako ťa ucítia utečú ale ak by si bežala proti vetru mohla by si nejakých stretnúť a taka srna ti nema čo zrobiť ale nejaky jeleň alebo srnec by ťa mohol skopať možno
Ale možno sa v mojich teoriach mýlim napozeral som sa dokumentov o zvieratách od malička strašne veľa čiže je možné že som si niektoré veci poplietol
pekný moment si pamätám, keď som po západe slnka v takom šere behal po lese, keď tu zrazu asi 4 m od chodníka majestátne stál nádherný srnec. Nespomalil som, ani som nijak nezmenil správanie a čumiac naň som okolo neho jednoducho prebehol a on tiež len stál a čumel som sa cítil vtedy tak prepojenô s lesom :happy:
daco ako @7 , s celou criedou asi 20m od chodnika, vo svedsku v lese nadranom.
mal som so sebou dva psy a bolo mi fakt divne, ze si ich nevsimli, ked inokedy im stacilo chytit pachovu stopu a trielili do lesa ako besni. iba sme okolo nich presli, boli uplne nehybni, oziareni na cistine slnkom.
Kamarátka nosí na batohu keď ide do lesa taký minizvonček, aby ju zvery počuli už z diaľky. Neviem či to pomáha. A osobne myslím, že jazvec tiež nie je najpríjemnejšie zviera
Ja som polovnik(aj ked uz skor strielam fotakom jak puskou) takze ta mozem ubezpecit ze je velmi mala sanca aby ta nejaka ta zver napadla, moze sa stat ze stretnes postreleneho diviaka. A ked byvas niekde vo vacsich lesoch vynimocne sa stane ze napadne cloveka medved, ale normalne sa ta tieto zvierata boja viac nez ty ich takze sa neobavaj a kludne bez tychto ciernych myslienok chod do lesa, lebo tam je najkrajsie Skor ta v meste prejde autobus ako napadne nejaka zver v lese
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ale možno sa v mojich teoriach mýlim napozeral som sa dokumentov o zvieratách od malička strašne veľa čiže je možné že som si niektoré veci poplietol
mal som so sebou dva psy a bolo mi fakt divne, ze si ich nevsimli, ked inokedy im stacilo chytit pachovu stopu a trielili do lesa ako besni. iba sme okolo nich presli, boli uplne nehybni, oziareni na cistine slnkom.
motivejsn:
au
a raz sme zas zastihli huf diviacic s mladymi, nepriblizovat sa
tu je vtipný príspevok s jazykovým okienkom:
» strangebiology.tumblr.com/post/7902560231...
Moj nazor je ze zver vyplasis skor ako ju vobec uvidíš.
MAlo kedy niečo stretnem všetko sa ti snaží vyhnúť...
Ale stretol som už medvedicu s mladým , jelene srnky , diviakov nespočet...
Nikdy nič...
Ale plati stare zname ak ohrozis mladata niečie tak ta to napadne