Čaute, čaute..no asi rok ma už drží toto, že až raz budem velká, budem robiť letušku, najlepšie pre emiráty, ale ešte predtym si spravím výšku zameranú na jazyky, až dokončím gympel. Je tu niekto, kto už takto pracuje? ( nie pre Ryaniar) alebo niekto kto
momentálne študujem anglický a francúzsky jazyk pre európske inštitúcie a ekonomiku, pred tým som chcela veľmi byť letuškou, no teraz to beriem len ako poslednú možnosť, ak sa nevyskytne niečo lepšie... ale skús pogoogliť ja som tak našla pár blogov letušiek, ktoré napr bývajú v dubaji a majú sa fakt bohovsky, problém je v tom, že by si nemohla mať žiadneho chlapa, ani rodinu, pretože stále len cestuješ, čo ja si v budúcnosti predstaviť nedokážem..
Letušky mi prídu ako slúžky v lietadle, veď tam nič nerobí len tlačí pred sebou vozík a pýta sa "Kávu alebo čaj?", potom pozbiera odpadky, odpovedá na stupídne otázky cestujúcich...
Aj ja mám na gympli anglinu a franinu tento rok z franiny plánujem doucko, lebo z nej pojdem maturovat. Presne tie blogy som čitala á presne Dubai je mojím snom ja viem, velkej časti ludi taký život nevyhovuje, ale to je povolanie ako pre mňa. A kde je škola na ktorej študujes?
no čo ja som to tak zrýchla niekedy pozerala tak neviem o tom, že hneď by ťa zobrali na nejaké luxusné lietadlo v Dubai. Všade vyžadujú prax takže pravdepodobne budeš lietať najprv ceznizkonákladové spoločnosti. a inak, letela si vôbec niekedy v zime, v zlom počasí, keď sneží alebo fúka silný vietor? to nie je ako tie pohodlné lety keď ideš v lete na dovolenku s trochou turbulencii
@3 v 16tich som si tiež myslela, že by mi to takto vyhovovalo... veď uvidíš časom každopádne štúdium jazykov má široké uplatnenie takže sa nebudeš musieť báť, pretože keď ti nevýjde jeden sen, máš na výber plno ďalších.. inak chodím na UPJŠ v Košiciach
Mám známu, ktorá je letuškou v Dubai a vraví, že je to neskutočne náročné. Plus konkurzy na letušky sú taktiež totálne náročné, z niekoľkých 100viek- 1000cok sa tam kam chcú dostanú možno 4-5. A vraj tie pravidlá, ktoré musia dodržiavať sú častokrát až pošahané. V ryaniari raz vyhodili pilota za to, že pár hodín pred odletom zjedol jablko, a to sa potom v žalúdku kvasením javí ako alkohol, takže mu namerali promile a dovidopo.
Každopádne ti držím palce v tvojom letuškovskom sne.
sú omnoho krajšie a zmysluplnejšie povolania ako detská lekárka, psychologička, učiteľka v materskej škôlke, až sa raz staneš letuškou, za prvé riskuješ, že capneš s lietadlom a potom po 35 ťa vyrazia z roboty lebo budeš pre nich stará neatraktívna a čo budeš robiť, rodina žiadna, deti žiadne, život prehýrený a nič, len slzy pre plač...
a keď ťa bavia jazyky môžeš robiť tlmočníčku v nejakej firme a chodiť po zahraničí, možeš aj prekladať knihy, byť novinárkou alebo korešpondentkou v nejakej televízii.....filip
@klaudiqaaa Ono je to iba predsudok ze nemozes mat chlapa, rodinu atd... Praveze kamaradka je letuska v Dubaji a uz niekolko rokov ma rovnakeho chlapa, pochopitelne v Dubaji, a nestazuje sa.
Zaklad je vediet jazyky na vybornej urovni...potom to chce uz len vyzerat k svetu nemat tetovanie na viditelnom mieste a par dalsich veci...takze studuj a spln si sen...
Btw. neviem co mate vsetci s tym Dubajom...verte mi ze az pridete k tomu mesyu uprostred puste tak tam nenajdete nic extra...
Ja som si vybrala hotelovú akadémiu tiež chcem byť letuškou je to mňj sen vždy ma tá práca fascinovala a na HA mám jazyky a tiež získam prax v obsluhovaní čo tam treba a nato aby si mohla byť letuškou nepotrebuješ výšku niekde som dokonca čítala že niektoré letecké spoločnosti neberú s vysokou školou..to je jedno akú školu máš en nech je s maturitou a musíš perfektne anglicky vedieť a výhodou je aj ďalší jazyk ..tiež by soom chcela v dubaji
@shoesmaniac nie som na moslimoidných chlapov a väčšina normálnych žien tiež nie, takže predsudok to nie je, čítaj @9 + logicky nemôžeš mať plnohodnotne fungujúci vzťah keď si vždy v inom kúte sveta, to je vzťah na diaľku= kokotina.
@olivamnam ukáž mi jeden jediný inzerát (uľahčím ti to, nemusí byť o práci letušky) kde by napísali " okrem vysokoškolsky vzdelaných ľudí
-____-
kriste ľudia, veď aspoň popremýšľajte pred tým než tu dačo trepnete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
@klaudiqaaa
Mohli by ste mi dať webovú adresu tých blogov?
@klaudiqaaa
Už nemusíte, našla som to
a tak sukaju vsetky letusky s pilotmi medzi sebou...
Každopádne ti držím palce v tvojom letuškovskom sne.
nikdy by som nevolil povolanie stevardky
filip
je to tiež mojim snom už veľmi dlho
@10 trochu kokotina s tým pilotom
Btw. neviem co mate vsetci s tym Dubajom...verte mi ze az pridete k tomu mesyu uprostred puste tak tam nenajdete nic extra...
@olivamnam ukáž mi jeden jediný inzerát (uľahčím ti to, nemusí byť o práci letušky) kde by napísali " okrem vysokoškolsky vzdelaných ľudí
-____-
kriste ľudia, veď aspoň popremýšľajte pred tým než tu dačo trepnete
Nie je to vztah na dialku, ta robota je skoro casovo umerna inej prace. Cize vztah sa da udrzat, len treba chciet.
Inak casto si s nou pisem a vacsinou casu sopinguje, drinkuje a je na nejakej party.
Pozri, ja nechcem byt letuska a ani nic podobne, len mam infosky z prvej ruky.