@sponkabob ty si medik?
Ja si myslim ze ked sa cele dni ucim a davam si prestavky a cez tu jednu prestavku napisem forum ze to nieje so mnou az take zle ako ty tvrdis
No len keď sa ti teraz ,,už nechce učiť", uvedom si, že na tej medine sa budeš musieť naozaj učiť ešte viac, celé roky štúdia - nie len počas skúškového...
občas mame prestávky asi dva dni medzi skúškami a to len tí šikovnejší si môžu dovoliť taký luxus držím palce na prijimačkách , strašiť nebudem lebo ten kto to chce to zvládne napriek všetkým strastiam a útrapám
Tak napr. mi dnes na skúške povedali,že nech zabudnem že nejaké prázdniny na medicíne vobec budem mať...a že len môžme spomínať aký ľahký bol prvý ročník. To len tak na marko veci
@harper marko a kto ti to povedal prosim ťa ? prvé tri roky si treba odsedieť ale tie vyššie ročníky 4,5 sú už o dosť lepšie .. a prázdniny budeš mať ak budeš šikovná a nebudeš prenášať každý rok ...
@badgrl Buď som mimo ja, alebo neviem. Však ona si nespravila prestávku 2 dni, ale pár minút. Okrem toho ono ani nie je dobré sa učiť úplne stále vkuse, keďže po nejakom čase človek stráca pozornosť, treba si robiť prestávky
@azizi čo jako nechápem ? ja som kde písala že je nutné učiť sa vkuse ????? ja práve píšem že tí šikovnejší si môžu dať prestávku aj dva dni medzi skúškami to je niečo čo sa vylučuje s 10 minútovymi prestávkami medzi učením ? wtf ?
@badgrl OK, však v pohode ospravedlňujem sa, to som asi len ja zle pochopila Len mi tak prišlo, že ste sa do nej všetci pustili a začali bezdôvodne riešiť niečo, čo vôbec nebolo predmetom otázky.
Sa mi nepáči aké bullshity sa šíria o medicíne Medicínu študujú ľudia ako každí íní, také drísty typu, že to sa treba 10-12 hodín denne učiť sú totálne nezmysly. A dva dni volno medzi skúškami? Aj týždeň a kľudne aj teraz v druháku Neviem či zase len niekto potrebuje honiť svoje ego alebo čo, ale čím dlhšie som na medicíne tým sa mi zdá, že strašne veľa medikov je neskutočne dôležitých a si myslia akí bohovia sú, že sa učia niečo viac ako na inej fakulte. Fakt ako no medicína nie je ľahká, ale nie je to jadrová fyzika, že človek na to potrebuje aj nejaké danosti. Myslím si, že na to stačí priemerná inteligencia a trošku chuti a vôbec to nie je až také strašné ako niektorí zakomplexovaní jedinci radí akcentujú...
@corwinuss si to uplne zabil budem krotiť agresiu ktorá sa vo mne zbiera po vete že medzi skúškami je možné si dať týdžeň volno tak si to poďme vypočítať máme tri skúšky : biochemiu , fyziologiu a imunologiu ... skúškové trvá dajme tomu od 20.5. do 1.7. na každú z týchto skúšok sú dva týždne málo , ale rátajme že si mega šikovný jedinec čiže sa budeš na každú učiť 2 týždne čo už je spolu mesiac a pol , a hups ono to vlastne už vychádza kedže skúškové má 42 dní , kde dáš ešte tie tri týždne volna ty mega nadaný medik?
@badgrl Biochemka 9 dni mi staci Neurovedy za 5 dni a Fyziola mesiac, ale to som sa cez semester naucil. Imunola sa da za tyzden spravit neviem co fnukas Mam ju sice az v zime ale od starsich viem, ze tyzden je moc. A biochemiu 1 som mal v prvaku v lete. Teraz mam dvojku. A to este na slovensku mate lahku fyziologiu. U nas na nej tretina leti do medzirocnika od kamarata z BA viem, ze u vas je Bch horsia.
@badgrl Takze moja kalkulacia. Nam skuskove zacalo zhruba 1.6. Prveho som dal fyziolu uplne s prstom v riti. 13.6. som mal neurovedy a z toho tyzden som skoro nic nerobil. Biochemiu mam 28. 6. a to sa neucim cely den na to. Vsak to polka veci bola uz vo fyziole. Prepac bud si totalne neschopna alebo tu len chces hrat divadlo ake je to hrozne na medicine a este mi povedz, ze studujes v MT tak si nad tebou urobim krizik
@badgrl A z tvojich kalkulacii mi vychadza, ze na vsetko sa chces naucit za skuskove, co znamena, ze neviem co si robila cez semester. Normalny medik ma vzdy jeden predtermin alebo skusku na uplnom zaciatku skuskoveho. A ano uznavam biochemku mame rozdelenu, ale to je nasa sikovnost, ze sa netrtkame s lekarskou chemiou dva semestre a zvladneme ju celu za jeden a potom stihneme polku biochemky v prvaku...
A to nestudujem ani v Ostrave ani Plzni, ale v Brne a ak si mysli, ze to mame nejake jednoduchsie tak stoji za zmienku len fakt, ze po prvaku nas konci 1/3 az 40%...
inak mi vždy príde vtipné porovnávanie s tou jadrovou fyzikou ok, je to síce jadrová chémia, ale iba v kruhu mám troch ľudí čo prišli z medicíny po roku, dvoch.
@corwinuss áno presne milujem machrikov jak si ty , na nete sekaš machra ale domenka plačeš do vankuša a index maš jak vifonku ...sereš si do huby každou vetou čo vyplodiš , horlivo si mi tu napisal tri komentare o tom ake je to primitivne a zaroven ti začalo z toho drbkať pišeš kolegynke biochemku by sa za 9dni a imunolu za menej jak tyžden nenaučil na našej fakulte ani poloboh a ak mi chceš nejakym spôsobom naznačiť že to len ja som tak primitivna a tupa , tak musim podotknuť že to nesudim len podla seba , ale podla celeho ročníka , že asi polka z nich ma už teraz skušku na august ..
@badgrl Ti poslem screenshot ISu ak neveris. Neviem co taka uboziacka robi na medicine ako ty. Ale okej hovor si co chces... Napis tu nabuduce, ze lekarsku etiku sa za menej ako dva tyzdne nenaucis Mozno ohuris nejake 15 rocne deti ktorym mamicka rozprava ake je to tazke studovat medicinu. Cloveka co studuje medicinu tym neojebes. Sud si podla koho chces, ale ja mam spoluziakov na kazdej fakulte a vdaka nim mam dobru predstavu a ja nemachrujem len si nezelam aby sa takto skreslovala medicina a strasili sa mladsi kolegovia pretoze to je totalne stupidne. A len taky detail, ze index mam len na okrasu Uz placem do vankusa, z toho kto dnes studuje medicinu Dolezita ako 5 korun, na druhy den co dostanes diplom si budes MUDr aj na holu rit pisat aby sa ti ludia klanali a otvarali hubu aka si super, ale okej uc sa imunolu pre mna aj mesiac ked to potrebujes. Neviem no u nas su aj Bch aj Imunola lahsie skusky a riedia nas na kadecom inom Tam v MT sa ti machruje ked tu skolu vychodi kazdy kto sa dostane, a s tou vifonkou som to teda nejak nepochytil Asi normalne sa rozplacem a necham tu medicinu, hrozne to nedavam Deti moje pre toto neostavat na slovenskych skolach lebo tieto zamindrakovane tupela mat na ociach... Nie radsej roxorom medzi oci.
Ja neznasam ludi ako ty, ktory si strasne vynucuju obdiv od druhych a hraju sa na utrpitelov ake to je tazke ou ou ou Medicina je skola o prioritach, ty jej cas davas a nie ze ona ti ho bere. Ako sorry ak robis chukoviny cez semester a potom 20.5. sa zbadas, ze aha ja mam vlastne aj nejake skusky tak to by som sa ani ja za 40 ci kolko dni nedal 3 skusky. Ale potrebovat na tie skusky tolko co ty pises to nedava logiku. To co 15 stran denne precitas? Vsak kolko razy to potrebujes precitat aby si to vedela? Ja nemam nejaku super pamat, ale ked sa dajme tomu zrazanie krvi naucim raz do fyzioly tak naco sa ho este budem ucit do biochemie. A to keby som isiel takto dalej tak zistim, ze bch a fyziola maju polku veci spolocnych. Nehovorim o zimnom semestri tam to bolo o niecom inom, ale fakt no nechapem vobec potom to vase ucenie... Mozno by sa stacilo trosku logicky ucit a prepajat a pouzivat kategoricku hemisferu a nie len sa to srotit ako telefonne zoznamy, ale no co cakat ked vacsina ludi na slovensku na medicinach je tam lebo fyzika v cesku bola pre nich neprekonatelny problem a jednoduchsie bolo sa nabiflovat 3000 modeloviek alebo si zaplatit doucko na fakulte
Nechcem vam dotoho skakat len nemam rada ked niekto hazde ludi do jedneho vreca ktory sa "nabiflia" 3000 otazok a ti ktory tomu naozaj rozumeju..ja som sa to rozhodne nebiflila a nemala som ani preco kedze som tomu rozumela a ziadne doucko som nepotrebovala len to som chcela plus kazdeho je vec na akej fakulte studuje a aj keby som studovala na najlepsej fakulte sveta tak nebudem urazat tie ostatne..mne to pride ubohe
@luucc Ale nemozem uz citat ako sa niekto v jednom kuse lutuje a pise tu nezmysli ohladom mediciny. To co pise je totalna demagogia. A ja neurazam fakulty, ale ludi ako dotycna, ktora si mysli, ze to ze studuje neviem kde medicinu tak aka je super a ako vsetci maju nad tym otvarat usta. Ja si vazim vsetky fakulty nedajboze dopustit na profesorov a docentov na nich. Ja pisem na margo studentov, ktory v jednom kuse sa stazuju aky je medicina hardcore a to ako nic nestihaju a pritom sama uvidis o com to je, ze to je obcas tazke, ale ani nie z polovice take ako niektori ludia hovoria. A ja nehadzem vsetkych do jedneho vreca, ale o dotycnej mam jasnu predstavu. Taki su vsade vkuse len fnukaju a davaju statusy ake je to tazke a teraz ich vsetci obdivujme. Ja som tiez prechadzal tych 3000 otazok a viem ze pre vela ludi to bola jedina cesta ako sa dostat na medicinu- no comment. Ak sa ta to dotklo tak sorry, ja sa tiez necham uniest obcas a potom to moc arogantne napisem... Ale tak hadam len neveris tomu, ze na medicine sa odrana do vecera len sedi nad knihami nedajboze si dat tyzden oddych medzi skuskami. To proste mi strasne lezie na nervy co tu dakto pise. A iba o to im ide aby boli doleziti.
@delica No ono sa to neda moc porovnavat. Jadrova fyzika je vec intelektu a toto je vec odsedenych hodin. A asi som mal na mysli potom teoreticku fyziku alebo ako sa vola ten odbor kde temnu hmotu riesia a cierne diery a kvantovu mechaniku, alebo to je astrofyzika?
@corwinuss super ake krasne litanie plne urazok sa ti oplatia pisat len na zaklade mojich dvoch komentarov kde som si dovolila rozhorcit Sa nad kvantom uciva,a ze neklamem neprehanam ani si nevymyslam sa dozvedia kolegovia ked budu raz na mojom mieste cize zily mi netrha co tu tak krvopotne presadzujes ale uz ma uplne bavis si ma sto percentne odhadol .. prijimacky som Sa nabiflila resp si ich zaplatila ,cez semester ani neviem ze studujem medicinu a dve stranky a4 Sa ucim dva dni aaach ta anatka Sa mi tak super ucila lebo je tam vela obrazkov vlastne si to tak krasne zhrnul ze nemam co dodat Len polutovat vsetkych slovenskych kolegov ake sme tupe trdla ze studujeme na slovensku lebo stredoskolskych 5vzorcekov z fyziky bol pre nas neprekonatelny problem ujasni si svoje zmetene myslienky a predtym ako nieco napises si najskor premysli aky nazor vlastne ides presadzovat lebo v konecnom dosledku neviem o co ti ide ale skor mi pride ze ani o nic , ze len si len jednoducho arogantny nafukany blbec bez kusku pokory k tomu co studujes a hlavne voci svojim mozno buducim slovenskym kolegom.. Ps a co je v Martine take zle ?
@badgrl Podla mna v MT nie je nic take hrozne len, ked vidim teba ako sa furt lutujes tak mi je z toho zle. Prial by som ti skolu kde sa tak s tebou neseru ako v MT ako by si potom fnukala. V MT poznam kopu super ludi, ktori ale skusky maju uz davno a nefnukaju ako ty a sami povedia, ze ake by na vas bolo dobre sito lebo su zhrozeni z niektorych vasich ludi. Ale to su vase interne zalezitosti do ktorych ma nic. No niektorym aj tych 5 vzorcekov robi skrt cez rozpocet, ale to je jedno. Ja si vazim aj slovenske skoly aj vas fyziologicky ustav, ktoreho materialy mi boli napomocne ku skuske aj knizka vasho profesora, akurat mam rozpacity dojem ked vidim ako ludia ako ty zasieraju fb a fora statusmi o tom ake to je psycho a ako vsetci maju na spickach okolo vas chodit, bacha my sme medici... Ale neviem vlastne ved ty si sama zacala tuto nezmyselnu hadku lebo zrejme som ti slapol na kurie oko a pospinil tvoju dolezitost uctyhodnej medicky z najlepsej SK fakulty. A nedajboze dopustit aj celkovo na slovenskych medikov, ale ludia ako ty len vrhaju na nich zle svetlo a silno pochybujem, ze tvoje dristy su motivaciou pre dalsich uchadzacov o medicinu. A asi ta dalej nejdem oberat o cas lebo ti nahodou bude chybat pri nejakej skuske Ja mam pokoru k medicine ale nerobim z nej horor pretoze ono to nikdy nie je take hrozne ako ludia ako ty prezentuju na vsetky strany, su horsie skoly a aj tam si ludia vedia najst cas na oddych a nestazuju sa, ze ake je vsetko hrozne. Skor z teba vyznieva arogancia, ze ty si ktosi za to, ze mas 3 skusky a prezentujes ich ako neprekonatelne susto a ked clovek tvrdi, ze si vie medzi tym najst cas na oddych tak ho pokladas za nafukanca, to da logiku. Poznam osobne ludi co uz 31.5. mali spravene vsetky skusky, ale urcite keby to tu napisali tak su arogantni nafukanci len za to, ze pre teba to je nemyslitelne. Pochop, ze niekto si vie zadelit cas a nebude fnukat vkuse. A ano mozno som zvolil moc arogantny ton, ale uz nemozem tu 2 roky citat tieto demagogie, ktore akosi pocuvam zhodou okolnosti od studentov z MT.
@corwinuss bože už vieeeem ty máš komplex že ťa nevzali do martina a ako si vobec prišiel na to že tam chodím ? riešiš tu veci ktoré som nikdy v živote nenapísala a mi príde, že ti niekto v živote strašne ubližuje a teraz všetku negatívnu energiu si ideš vybiť cez internet lebo v reálnej konverzácii by si nevedel vyskladať dve súvislé vety veď prečo tie svoje trápne argumenty aspoň nepostavíš na tom čo som reálne napísala ?
@badgrl Toto ti vyplodit pomohla ta tvoja uzasna logika Ak chces ti pre istotu poslem vsetky rozhodnutia aj z MT ak si toto myslis a lahko ta vyvediem z toho omylu Vsak neviem koho svrbeli prsty, ty si zacala sa tu nafukovat ako ti treba 42 dni na tri skusky a ze ako si dovolujem dat tyzden oddych
@badgrl Jasne ja mam komplex, uz aby si tu skolu vychodila a davala diagnozy cez internet na to urcite mas ja niesom z tych co upotili jednu skolu a potom tu mladsim mudrosti nalievam ako ty. Ja som tam kde som pretoze som si to vybral aby som nemusel taketo vypatlane truby mat na ociach ako si ty, co sa idu upindat do druhych ked im trosku slapnu na ich dolezitost... Ale toto mi skoda riesit takuto kopku nestastia ako si ty, to sa v zivote samo eliminuje a nevidi to za spicku svojho nosa a mysli si to, ze ma patent na vsetko... Ano ja sa lutujem, ze ma to vobec nenapadlo normalne ti dakujem za tvoju radu, neviem kto furt sa stazuje, ze tri priemerne skusky ma problem dat za jedno skuskove. Bud si take nemehlo, ze to je asi pravda alebo potom sekas hustu medicku, neviem no asi vsetci co daju skusky skor ako ty alebo nemaju problem popri nich robit aj nieco ine su zakomplexovani chudaci... ono to dava logiku, ale taku tvoju, ktora vie vyplodit kadejake zaujimave suvislosti asi to co si napisala nad Nerad by som sa tak znizil a poslal ti moje rozhodnutie spred dvoch rokov aby sme si tu uz ako dvojrocne deti nieco dokazovali. Hej hej suvisle vety to mi nikdy neslo, mozno si mohla byt radsej jazykovedkyna alebo nejaka psychoterapeutka ked to vies tak objektivne zhodnotit. Mne staci vidiet tvoju logiku a hned vidim, ze to clovek stupa do hovna ked ti nieco tu pise, ale dobre kludne este nieco napis mozno este lepsie sa vyfarbis.
joj prestrašne som sa vyfarbila že sa sťažujem na učenie, veď ty pán poloboh si sa určite nikdy na nič nesťažoval si stále spokojný , šťastný ,správny a chodiš na najlepšiu fakultu sveta ...zvladaš ju v prstom v riti ,tak sa čudujem že tu maš vobec chuť sa rozpisovať kvôli nejakej socke študujúcej na trapnom slovensku , veď nádych výdych , urob to 30 krát a už prosím zabudni že som si dovolila povedať svoj názor na moje vlastné štúdium ty to vieš všetko lepšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ja si myslim ze ked sa cele dni ucim a davam si prestavky a cez tu jednu prestavku napisem forum ze to nieje so mnou az take zle ako ty tvrdis
inak mi vždy príde vtipné porovnávanie s tou jadrovou fyzikou ok, je to síce jadrová chémia, ale iba v kruhu mám troch ľudí čo prišli z medicíny po roku, dvoch.