ahojte, potrebujem radu, rozmyslam nad tym, ze by som sa zacala tak jemne licit, pretoze mam dost svetlu plet co sa tyka tvare, dost lesklu a plus este mierne kruhy pod ocami a to fakt nevyzera bohvieako ked som niekde von na dennom svetle medzi ludmi..
takze. makeup je podklad. je to taky farebny krem /povacsine to zozenies ako krem a podla mna je to aj najlepsie/. mas rozne druhy dlhotrvajuci extra kryci staci sa spytat a predavacka ti poradi. korektor je tycinka /najlepsi je taky co je ako balzam na pery nie len tycinka ta je dost napadna a ked je to take makksie tak sa to lepsie rozmazava aj sa s tym lepsie robi/ to si das napr. pod oci na kruhy alebo na vyrazky alebo uz neviem naco. puder je na zafixovanie a odsavanie mastnoty z tvare a celkovo tak uhladi tvar /len ho treba nanasat castejsie/. a na tych fotkach nevidis ani naznak nicoho lebo je to vsetko retusovane ak stale nerozumies napis good luck
Ja osobne pouzivam make up od Avonu, nejaky colortrend,neviem uz ktory, ale je tekuty v tube a je svetleho odtiena,takisto mam svetlu a mastnejsiu plet.. po naneseni make-up-u si ho prepudrujem svetlym pudrom so zmatnujucim ucinkom,ano je pravda,ze puder si nanesies parkrat do dna,ked vidis,ze sa lesknes alebo si si fukala nos a zmazala make up... a co sa tyka oci,tak na tie si davam ciernu ceruzku a maskaru,nic specialne,nijake tiene,jednoducha klasika..ak by si mala velmi bledu tvar,tak si nanes trosicka cervenej farby na licka..ale myslim,ze ked zajdes do drogerie do kutika s make-up-mi a korektormi tak teta Ti ochotne poradi ked jej povies,co hladas a ake mas kriteria
ináč jedna maličká rada keď už budeš mať ten make-up alebo neviem prečo sa rozhodneš, keď si to budeš nanášať na tvár tak to pri brade a lícnch kostiach poradne roztri do stratena aby si nemala akoby masku na tvári ale ak máš teda mastnú pleť a ako napísala Kaylee púder saje mastnotu tak to by bolo asi najlepšie
ja pouzivam len aknecolor svetly..aj to nie na celu tvar urcite..lebo je to urcene len na vyrazky takze ak mas tak odporucam..dobre to kryje...ale tiez som dost svetla takze aj toho svetleho si treba davat menej... a tiez zvyknem mat kruhy a lesknem sa...takze aj puder ked stiham..co najsvetlejsi...0-ku vacsinou aj ked mala som uz aj tmavsie...aspon trosku mam normalny ksicht potom... lebo tiez inak nevyzeram bohvieako...
Som za všetky šialené farby, ale to, čo má imitovať prirodzenosť, vyzerá omnoho neprirodzenejšie.
Mávala som tmavé hnedofialové kruhy oproti namodralej bledej pleti (teraz sa akosi stratili), ale čokoľvek som si na ne dala, v konečnom dôsledku to bolo horšie.
Ja mam presne plet ako ty Strasne bledu aj dost mastnu (brada, nos, celo). Este pred rokom som ani len netusila co je o puder a korektor atd, nikdy som sa nemalovala a zacala som s tym uplne od nuly asi tak, ze som si pozerala nejake clanky, obrazky a videa na internete ked som sa v tom zacala trosku orientovat, spisala som zoznam co potrebujem a sla nakupovat. Ujala sa ma jedna pani predavacka, ktora mi vzdy poradila aj s odtienmi, znackami atd. Napr. make-up som si vybrala taky, aby nebol moc tmavy na tak svetlu plet, ale zaroven aby ma trocha farebne ozivil plus farbu na licka, ktora tiez tvar pekne rozjasni, ale musi sa hodit aj k pleti aj makeupu
Inak pouzivam tekuty make-up, urcite mi to vyhovuje viac. Donedavna som ho pozivala len na denny krem, ale nepacilo sa mi to, posobilo to hrozne maskovito, tak som si kupila aj podkladovu bazu od Dermacolu a vazne to funguje, teraz to vyzera, akoby som ani ziadny make-up nemala, ale treba ho do stratena natriet vsade, aj na krku, aby to vyzeralo prirodzene. Cize krem-baza-makeup-farba na lica-a nakoniec pripadne puder na zafixovanie a tak.
ako ja, svetlá, mastná pleť, len ja som mávala aj poriadne vyrážky a kruhy tak trochu tiež....pamätám sa, ako som sa dočítala, že na mastnú pleť je najlepší kompaktný púder a tak som si to zohnala aby som zistila, že to pre mňa nie je asi rovnako ako vychválený čajovníkový olej, takže som skončila pri tekutých, aj to takých bežných, žiaden na mastnú pleť alebo superhydratujúci a podobne. treba odskúšať, čo ti bude sedieť. čo sa týka púdru, no čo ja viem, podľa mňa stačí, ak sa cez deň leskneš, poprikladať vreckovku na tvár a nedávať na vrch ešte naviac vrstvu púdru, však kto by to so sebou aj stále nosil...(nie, nestačí si to dať raz denne). na kruhy sú špeciálne korektory, čo viac farbia, ale podľa mňa to vynechaj, keď tie kruhy nie sú extra výrazné. každému to trochu vidieť a je to tá vec, ktorú tolerujeme a ani si ju nevšimneme, zatiaľčo ten korektor môže vyzerať dosť neprirodzene. celkovo vlastne k make-upu (podkladu) veľa netreba, možno korekčnú tyčinku.
každopádne, treba si dať pozor na výber farby, hlavne keď si bledá a vybrať si radšej svetlejšiu, aby si sa vyvarovala tomu, že budeš mať žltú alebo oranžovú tvár a biely krk.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Som za všetky šialené farby, ale to, čo má imitovať prirodzenosť, vyzerá omnoho neprirodzenejšie.
Mávala som tmavé hnedofialové kruhy oproti namodralej bledej pleti (teraz sa akosi stratili), ale čokoľvek som si na ne dala, v konečnom dôsledku to bolo horšie.
Inak pouzivam tekuty make-up, urcite mi to vyhovuje viac. Donedavna som ho pozivala len na denny krem, ale nepacilo sa mi to, posobilo to hrozne maskovito, tak som si kupila aj podkladovu bazu od Dermacolu a vazne to funguje, teraz to vyzera, akoby som ani ziadny make-up nemala, ale treba ho do stratena natriet vsade, aj na krku, aby to vyzeralo prirodzene. Cize krem-baza-makeup-farba na lica-a nakoniec pripadne puder na zafixovanie a tak.
každopádne, treba si dať pozor na výber farby, hlavne keď si bledá a vybrať si radšej svetlejšiu, aby si sa vyvarovala tomu, že budeš mať žltú alebo oranžovú tvár a biely krk.