Zdravím všetkých.Mám problem s inštalaciou windows po tom ako som mal na harddisku aj win aj linux a po sformatovani HD mi instalacka win nechce najst HD.vedel by mi niekto pradit?dakujem
Ide o to , ze aj ked naformatujem HD pomocou uttilitou na hirens boot cd a vypisemi ze je vsetko v poriadku instalacia win nemoze pokracovat pretoze nedokaze najst HD a vypise nech skontrolujem ci je spravne zapojeny a musim ukoncit instalaciu.pricom linux mandriva 2008 spring s tymto nema ziadny problem u nejj prebehne instalacia bez problemou a aj ked pod linuxom si rozdelim particie aj na win tak to nefunguje .neviem si rady ze co s tym robit.
zrejme cast disku alebo disk na ktorom mas ten linux je naformatovany do systemu, ktory win nerozlisi. teda ineho ako fat alebo ntfs. musis ten disk asi najskor dat do takej podoby nez ides instalovat win.
iny problem moze byt este ten, ze instalaca windowsu jednoducho nepozna radice pre ten disk. to sa stava u sata diskov, ktore prichadzaju s vistou a ludia sa toho zbavuju. na to treba upravenu instalacku.
kazdopadne som rad, ze mam mac a tieto starosti maju len ludia okolo mna, nie ja
potrebujes ovladace na disk..stiahni ich z netu a urob si z nich cd..ked potom z neho pustis boot, tak si ich disk nainstaluje..a mozes pokracovat v instalovani win..teda dufam
dakujem za rady ale je to tak ako pisal himynameismarek , ze na disku je cast ktoru win neprecita.To som si aj myslel pretoze ovladase na sata mam .Neviete ako sa zbavit zej casti?
ale ide o to ze pokial ja aj naformatujem didk do fatka alebo ntfs tak tam ostane nejaka mala cast ktoru nedokaze sformatovat.a v zej casti su zrejeme nejake linuxovske zalezitosti
neviem vobec robit s linuxom, ale ked ten disk pripojis k inemu funguucemu linuxovemu stroju, tak by mal byt schopny ten disk precitat a aspon odstranit jednotku, cize ti zostane ta linuxova jednotka nealokovana. to by uz windows mohol objavit a vytvorit si z toho nieco.
ak ma linux nieco ako live cd, tak skus to spravit s tym
ano je to mozne ale jedna sa o notebook takze je to zlozitejsie.nemam momentalne doma kabel aby som ho mohol napojit na velke PC tak som xcel vediet ci neexistuje aj ina moznost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
iny problem moze byt este ten, ze instalaca windowsu jednoducho nepozna radice pre ten disk. to sa stava u sata diskov, ktore prichadzaju s vistou a ludia sa toho zbavuju. na to treba upravenu instalacku.
kazdopadne som rad, ze mam mac a tieto starosti maju len ludia okolo mna, nie ja
ak ma linux nieco ako live cd, tak skus to spravit s tym