Zdravím vás. Aké máte skúsenosti s týmto operačným systémom? Ako dlho vám trvalo kým ste si zvykli na prácu v jeho prostredí? Odporučili by ste ho aj iným? Aké sú jeho výhody (ale aj nevýhody) oproti systémom Windows?
ja ho používam a som spokojný...a neni dôvod váhať...stiahneš (je to zadarmiko), a môžeš buď cez CD, alebo z USB-čka spustiť a kuknúť ako to funguje...všetko najzákladnejšie potrebné ti hneď funguje...sám si vyskúšaj a uvidíš
Ja som ho používala, hrala som na tom dokonca aj LoLko!
A bola som celkom spokojná, zvykla som si na to rýchlo, bolo to pre mňa prehľadné, nepadalo mi to, školské veci som na tom mohla riešiť bez problémov, to bola hlavná priorita
Teraz mám lepší počítač na ktorom si môžem konečne trošku zahrať aj niečo, tak si fičím na Windowse lebo s tými hrami som to na Ubuntu nezvládala ale uvažujem, že by som sa k Ubuntu vrátila ešte časom ♥
osobne sa mi viac páčil peppermint 3 a ten doporučujem určite každému... ubuntu je fajn, ale tiež ma štval rovnako ako windows furt dákymi aktualizáciami... zvyknúť si je najmenej...
inak záleží, čo na kompe robíš, ak sa chceš hrať, tak si linux nedávaj, síce cez wine sa dajú .exe rozbehať už hádam všetky, nikdy ti to nepôjde tak dobre, ako na windowse...
na druhej strane sú linuxy stabilnejšie a najmä zadarmo, žiadne vydieranie od microsoftu
Využívam komp hlavne na prácu s Internetom a na prácu s fotkami. A ešte taká pod-otázočka. Je možné mať na Internete pod Linuxom spustených viac kariet? (jedna karta = jedna webová stránka) Ak sa niekto do toho vyzná tak bude vedieť čo pod slovíčkom KARTA mám na mysli.
@5 záleží v akých programoch robíš. ja som napríklad bola prekvapená, keď som si nainštalovala spomínaný peppermint a priamo v balíku som mala program takmer úplne rovnaký ako staršie verzie PS. okrem toho existuje aj Gimp, ktorý sa dá nainštalovať ako na win tak aj linux.
@6 ak si mal nejakú nevyladenú verziu, alebo to tvoj počítač nezvládal, môže byť. mne to tiež na ubuntu padalo, lebo som mala poondiate chladenie a počítač sa furt prehrieval. potom som si dala ten peppermint a už bolo dobre
Nevýhody:
-nekompatibilita niektorých zariadení (tlačiareň...)
-nepôjdu aplikácie určené pre os windows (ale je tam vždy nejaký podobný program, otrasná verzia skypeu)
-niekde sú bugy, ale bežný užívateľ ich asi ani nenájde
Áno, je možné mať spustené viac kariet. Ja mám radčej windows.
jeden notebook mam s wondowsom, druhý mam s linuxom a na tom robím radšej, viac sa mi páči ovládanie. a @joker75 áno, môžeš mať otvorených naraz viac kariet.
skvelý os! mala som 2 počítače-pôvodne s windowsom. prestali ísť, nič nepomáhalo, aj v servise bol jeden z nich, a nič. dala som si tam linux, a oba začali šlapať bez problémov je to prehľadné keď si zvykneš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A bola som celkom spokojná, zvykla som si na to rýchlo, bolo to pre mňa prehľadné, nepadalo mi to, školské veci som na tom mohla riešiť bez problémov, to bola hlavná priorita
Teraz mám lepší počítač na ktorom si môžem konečne trošku zahrať aj niečo, tak si fičím na Windowse lebo s tými hrami som to na Ubuntu nezvládala ale uvažujem, že by som sa k Ubuntu vrátila ešte časom ♥
a odporúčam nechať si aj Windows, čiže dualboot
inak záleží, čo na kompe robíš, ak sa chceš hrať, tak si linux nedávaj, síce cez wine sa dajú .exe rozbehať už hádam všetky, nikdy ti to nepôjde tak dobre, ako na windowse...
na druhej strane sú linuxy stabilnejšie a najmä zadarmo, žiadne vydieranie od microsoftu
bakalarku som robil v ubuntu a padalo mi to vkuse jak dive
ja si ficim na debiane, ale odkedy mam terminal na fone tak si chillujem este viac
@6 ak si mal nejakú nevyladenú verziu, alebo to tvoj počítač nezvládal, môže byť. mne to tiež na ubuntu padalo, lebo som mala poondiate chladenie a počítač sa furt prehrieval. potom som si dala ten peppermint a už bolo dobre
-zadarmo
-ľahko ovládateľný
-prepínač plôch
Nevýhody:
-nekompatibilita niektorých zariadení (tlačiareň...)
-nepôjdu aplikácie určené pre os windows (ale je tam vždy nejaký podobný program, otrasná verzia skypeu)
-niekde sú bugy, ale bežný užívateľ ich asi ani nenájde
Áno, je možné mať spustené viac kariet. Ja mám radčej windows.
Ja mám tento oper. systém už asi tri mesiace a som spokojná. Niečo sa ešte učím, niekedy niečo nejde tak ako vo windose, ale som spokojná.