Ubuntu nie je free software, vlastni ho korporacia s ucelom zisku (reklamy v launcheri v Linuxe... srsly).
A Unity prostredie vyzera ako amaterska tema pre launcher v mobile, dpc.
Mint aj keby neviemco! Uz len to ze Ubuntu pouzivaju neznali hipsteri co su tak velmi underground az pouzivaju linux a Mint pouzivaju developeri a realne znali IT ludia tiez o niecom svedci...
Ale kto v tom nema jasno, nic mu nebrani vyskusat oboje.
Ja som teraz dal Ubuntu kedze Win10 sa mi drbala a od kedy vysli aj aktualizacie ku win10 tak aj win 7 mi uz nejak nebavi. Mal som backtrack, knoppix, kubuntu a teraz Ubuntu. Mint som este neskusal ale zatial nemam ani preco. Ubuntu som stiahol, automaticky mi doinstalovalo veci a mam pokoj. Nemusim sa babrat a hladat programy. Vsetko potrebné tu mám.
@wewo
Mne hlavne vadí na mint že tým dolným panelom a ponukou štart vyzerá ako windows neviem čo ti vadí na ubuntu ja ho používam už dlhý čas a som s ním spokojný krásne som si ho upravil a unity je dobré ak si stiahneš tému a všetko upravíš tak je to cool. I keď ja musím všetko vyskúšať a preto som založil túto tému ale keď som prešiel z windowsu tak chcem odlišné prostredie aj keď viem že ubuntu sa podobá na mac os ale aspoň je to zmena.
neunity blbuntu a mint nie je takmer ziadny diff, tak si hod mincou. Ja ubuntu moc nemusim kvoli politike ktoru vedu, ale ked sa ti to paci, tak preco nie.
@3 to je bullshit. Je pravda, ze ubuntu osedla aj blbec, ale to sa tyka aj mintu. To ake distro pouzivas nic nehovori o tvojom devel skille. No ... ked nikto fici na gentoo, arche, pripadne debiane, tak pravdepodobne to nie je uplny trtko, ale ani v tomto case by som si uz nebol uplne isty.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
A Unity prostredie vyzera ako amaterska tema pre launcher v mobile, dpc.
Mint aj keby neviemco! Uz len to ze Ubuntu pouzivaju neznali hipsteri co su tak velmi underground az pouzivaju linux a Mint pouzivaju developeri a realne znali IT ludia tiez o niecom svedci...
Ale kto v tom nema jasno, nic mu nebrani vyskusat oboje.
@mcvpn Najmä vďaka svojej popularite + jej GUI je vytvorený pre BFU užívateľov
Mint som ešte neskúšal ...
Skúšal som zatiaľ Ubuntu, Debian a Mandrivu 2010
Mne hlavne vadí na mint že tým dolným panelom a ponukou štart vyzerá ako windows neviem čo ti vadí na ubuntu ja ho používam už dlhý čas a som s ním spokojný krásne som si ho upravil a unity je dobré ak si stiahneš tému a všetko upravíš tak je to cool. I keď ja musím všetko vyskúšať a preto som založil túto tému ale keď som prešiel z windowsu tak chcem odlišné prostredie aj keď viem že ubuntu sa podobá na mac os ale aspoň je to zmena.
Zase na mint sa mi páč že ma dobre nastavenia netreba všetko hľadať na internete ako v ubuntu ale všetko je tam.
@3 to je bullshit. Je pravda, ze ubuntu osedla aj blbec, ale to sa tyka aj mintu. To ake distro pouzivas nic nehovori o tvojom devel skille. No ... ked nikto fici na gentoo, arche, pripadne debiane, tak pravdepodobne to nie je uplny trtko, ale ani v tomto case by som si uz nebol uplne isty.