chladnička chladí tak že plyn obiehajúci v nej sa na vonkajšej strane stlačí, čím sa ochladí, vpustí na vnútornú stranu kde sa nechá roztiahnuť, čím zvnútra odčerpá teplo, a potom ide znova na vonkajšiu kde sa stlačí... ak má chladnička otvorené dvere, tak nemôže vzniknúť daný rozdiel teplôt, v miestnosti bude stále rovnako teplo, keďže celý proces sa deje vrámci nej. lenže kompresor ktorý ten plyn stláča, jeho samotný motor, má pomerne veľkú produkciu tepla, takže miestnosť sa bude postupne vykurovať.
nikde nie je napísané či chladnička je alebo nie je zapojená, tak isto nie je uvedené či sa v miestnosti nachádza ešte niečo, nie je uvedené ani kde sa miestnosť nachádza od čoho by sa mohla odvodiť približná teplota...všetky výsledky sú relatívne...
ak je cely chladiaci obvod (teplo co zoberie z chladnicky to musi odovzdat okoliu) v tej miestnosti tak sa teplota menit nebude, bude sa mozno aj zvacsovat, joulovym teplom z kompresorov a cerpadiel.
chladic aky je v chladnicke vzdy vylucuje teplo ktore je vedlajsim produktom elektrickych spotrebicov. teplo z chladnicky sa odvádza do miestnosti, tak to funguje. takze kratkodobo sa miestnost pri otvoreni ochladi lebo dnu je nazbierany chladny vzduch ale po case sa iba bude ohrievat vzduch od práce stroja.
nejde mi hlasovat ale dal by som znizovat a ked ne serem na to sak ked ide s chladnicky zima tak tam musi byt chladnejsie serem na celu fyziku alebo chemiu alebo co
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
na druhej strane, @superstar7 moja odpoved je rovnaka s @wayne @8 , kedze nikde sa nepise o tom, ze chladnicka je zapnuta..
takze si predstavujem miestnost, kde sa v strede nachadza otvorena chladnicka.. teplota je konstatna a kedze je miestnost izolovana, nema ju co menit
----
a som zvedavy akym sposobom bolo toto zadane na prijimackach, lebo by som sa asi hadal.. @majusssska
ked ma otvorene dvere musi chladit viacej cim ale vlastne zozadu viacej hreje a tym padom sa otepluje
bude zo mna nieco
a do coho je zapojena, ked miestnost je izolovana?