nastali by pravdepodobne zmeny, čo sa týka počasia, lebo (tuším sa to volá) Coriolisova sila by pôsbila naopak. To by znamenalo zmeny v smere stálych vetrov, pravdepodobne by sa postupne zmenili aj toky riek. Znamenalo by to aj zmenu východu na západ a západu na východ. Museli by sa zmeniť časové pásma a pravdepodobne by sa zmenili aj ročné obdobia (keďže by sa Zem točila v protismere svojho obehu). A asi ďalšie veci, ktoré mi zatiaľ nenapadli
z ničoho nič? teda okamžite? Rýchlosť rotácie Zeme na miestach kde žije človek je 700-1700kmh. Takým trhnutím v opačnom smere by sme boli všetci okamžite mŕtvi a nič na zemi by neostalo na svojom mieste. Pekná predstava
Myslím že by som stenu čo je práve vedľa mňa prerazil rýchlosťou pár tisíc m/s Aj keď pravdepodobne by to zmietlo aj ju a minimálne by to deformovalo zem . Pochybujem že by sme prežili vôbec zastavenie
Ešte väčšia sranda by bola ak by sme sa začali točiť opačne okolo slnka
@majo Obvod Zeme na rovníku je 40075km, vydelíme to 24 lebo deň má 24hodin a dostaneš vzdialenosť o ktorú sa musí Zem otočiť za 1h aby to stihla, takže 400075/24=1670km/1h (zaokrúhlene). V smere od rovníku preč sa potom rýchlosť stále zmenšuje. Mám to zle? :o
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ešte väčšia sranda by bola ak by sme sa začali točiť opačne okolo slnka
mas to spravne, prepac