zoo, narodné muzeum, múzeum voskových figurín, akvárium, londýnske oko.. je toho dosť..záleží od vkusu a od času a peňazí-lebo nie všetko je zadara a podzemie je tiež super
hm, bola som tam tri mesiace a proste som nevidela takmer žiadnu pamiatku, lebo to akosi nevyhľadávam nikde
ja by som odporučila zájsť do klubov, sledovať ľudí, ísť do Camden Town, do Greenwich, Tate Gallery (to je galéria súčasného umenia, ak ťa súčasné umenie nebaví, ani tam nechoď, budeš len frflať) a tak celkovo sa proste prechádzať po meste, po parkoch a nasávať atmosféru.
pamiatky si môžeš pozrieť aj na fotkách. atmosféru nemajú, takže ti nič chýbať nebude. (to je môj osobný názor, proste nemáááááááááám rada behanie po pamiatkach, keď prídem do nejakého mesta. ešte tak zvonka si ich pozriem, lebo mi dopĺňajú panorámu mesta, ale že by som sa šla za tým usrať a tlačila sa s ostatnými turistami, to isto nie)
pokiaľ však ponúkajú múzeá či galérie zaujímavé expozície, tak to sa rozhodne choď pozrieť.
Madamme Tussaud´s, The London Eye, Natural History Museum, Tower Bridge, Big Ben, Aquarium (to je hneď pri London Eye, nedá sa to prehliadnuť)...
a ak chceš ísť na nákupy, odporúčam Oxford Street kým som tam nebola, nechápala som čo na nej všetci vidia už chápem ani nechci vedieť koľko vecí som si tam kúpila
Vecsina muzei je zdarma takze odporucam tie.. Ci uz Science museum, alebo Natural History museum..
Oplati sa pozriet si parky, je ich vela a v lete sa tam da s pivkom prijemne posediet..
Dalej sa oplati navstivit typicke anglicke krcmy a ochutnat ozajstne pivo.. tu chcem podotknut ze vo vacsine klubov capuju len heineken zbrndy na cele so Staropramenom takze toto ee..
V lete jednoznacne odporucam Notting Hill Carnival... paradna akcia.. pripadne niektore festivaly ktorych je v Londyne v lete vela...
Pamiatky v Londyne ma nejak neoslovili, ale pozriet sa to da..
Co urcite doporucujem, je navstivit hudobne kluby, alebo koncerty.. to je ina parada.
Pokial si futbalovy fanusik tak jednoznacne Emirates stadium.. to bol vyborny zazitok...
Co neodporucam je London eye.. predrazena nuda, Madamme Tussaud´s tiez total nuda za zbytocne vela penazi...
london dungeon!!! london eye, houses of parliament, covent garden, china town, soho a mozno ta bude zaujimat aj downing street 10. ale to dungeo odporucam vazne
neobľubujem nejaké behanie po kostoloch a historických budovách. ale tak St. Paul sa oplatí pozrieť, celý Westminster, Greenwich, parky sú tam krásne. (napr. St. James pri Buckinghame).
potom Camden Town, čínska štvrť, Covent Garden, Lancaster Gate. tam je úžasná atmosféra
mňa osobne absolútne neoslovilo Piccadilly, ani Madame Tussaud"s
ale aj tak je Cambridge krajší ako Londýn (viem že tam asi nejdeš ale fakt krásne mesto)
mne sa páčilo byť tam, kde sa láme most (Tower Bridge) a v parkoch. ale bola som príliš krátko. a jednoducho sa mi páči chodiť po uliciach. vidieť, ako sú veci inak. ako sú dopravné značky iné. akí sú ľudia.
Nebola som,ale osobne by som do Belgravie a galérií išla len pod hrozbou násilia.
Inak určite do Prírodovedného múzea, za architektúrou do W. opátstva a na ostatné povinné zastávky, do divadla, pubu, Camden Town, na trhy, Spitalfields, do HMV, Waterstone"s Picadilly..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ja by som odporučila zájsť do klubov, sledovať ľudí, ísť do Camden Town, do Greenwich, Tate Gallery (to je galéria súčasného umenia, ak ťa súčasné umenie nebaví, ani tam nechoď, budeš len frflať) a tak celkovo sa proste prechádzať po meste, po parkoch a nasávať atmosféru.
pamiatky si môžeš pozrieť aj na fotkách. atmosféru nemajú, takže ti nič chýbať nebude. (to je môj osobný názor, proste nemáááááááááám rada behanie po pamiatkach, keď prídem do nejakého mesta. ešte tak zvonka si ich pozriem, lebo mi dopĺňajú panorámu mesta, ale že by som sa šla za tým usrať a tlačila sa s ostatnými turistami, to isto nie)
pokiaľ však ponúkajú múzeá či galérie zaujímavé expozície, tak to sa rozhodne choď pozrieť.
a ak chceš ísť na nákupy, odporúčam Oxford Street kým som tam nebola, nechápala som čo na nej všetci vidia už chápem ani nechci vedieť koľko vecí som si tam kúpila
- HMS Belfast
- Jason"s Canal Boat Trip
- London Bridge Experience and London Tombs
- Pollocks Toy Museum
- Tower Bridge Exhibition
Toť zlomok z toho, čo som ja videla, čo sa mi fakt páčilo a čo ešte nebolo spomenuté...
Z toho čo som nevidela a myslím si, že to stojí za videnie:
- Britain at War Experience - a to nie som fanúšik vojenských záležitostí, ale podľa toho, ako vyzerali Cabinet War Rooms...
- Notting Hill Portobello Market - blší trh na ktorý som sa nedostala a fakt ma to mrzí
A určite treba vidieť aspoň jeden park
Ale naozaj záleží aj od teba, o aký druh vecí máš záujem...
Oplati sa pozriet si parky, je ich vela a v lete sa tam da s pivkom prijemne posediet..
Dalej sa oplati navstivit typicke anglicke krcmy a ochutnat ozajstne pivo.. tu chcem podotknut ze vo vacsine klubov capuju len heineken zbrndy na cele so Staropramenom takze toto ee..
V lete jednoznacne odporucam Notting Hill Carnival... paradna akcia.. pripadne niektore festivaly ktorych je v Londyne v lete vela...
Pamiatky v Londyne ma nejak neoslovili, ale pozriet sa to da..
Co urcite doporucujem, je navstivit hudobne kluby, alebo koncerty.. to je ina parada.
Pokial si futbalovy fanusik tak jednoznacne Emirates stadium.. to bol vyborny zazitok...
Co neodporucam je London eye.. predrazena nuda, Madamme Tussaud´s tiez total nuda za zbytocne vela penazi...
potom Camden Town, čínska štvrť, Covent Garden, Lancaster Gate. tam je úžasná atmosféra
mňa osobne absolútne neoslovilo Piccadilly, ani Madame Tussaud"s
ale aj tak je Cambridge krajší ako Londýn (viem že tam asi nejdeš ale fakt krásne mesto)
Inak určite do Prírodovedného múzea, za architektúrou do W. opátstva a na ostatné povinné zastávky, do divadla, pubu, Camden Town, na trhy, Spitalfields, do HMV, Waterstone"s Picadilly..