@agrilka ja som ho zažil možno ked som mal 10 rokov. nijak som ho neprivolával lebo som ani nevedel že niečo také existuje. Bol som z toho mimo a sklamaný potom z obyčajných snov. Nikto s kým som sa rozprával to nezažil a nechápal ma keď som im hovoril že je to živšie ako skutočnosť, farby sú krajšie a môžte to ovládať.Iba asi pred dvoma rokmi som zistil že to je normálne a vedecky skúmané, že o tom existujú knihy.
ja mam v poslednej dobe skoro stale i ked neviem ci su to prave lucidne sny...stava sa mi ze nemozem zaspat a stale rano ked vstanem tak sa citim ako keby som ani nespal, vkuse sa mi nieco sniva a normalne si to uvedomujem, preto neviem ze ci spim a sniva sa mi alebo len lezim a premyslam nad niecim a dokonca dokazem ovplyvnovat to co sa v sne deje podla mna ....
@amitabha z bdelého stavu do spánku pri plnom vedomí sa mi podarilo asi dva krát a najlepšie na tom je že som to chcel (bolo to asi pred dvoma rokmi). Viac krát sa mi to tak už nepodarilo, ale zas ani som sa o to nejak extra nepokúšal.
Teraz experimentujem s tým, udržať vedomí sen čo najdlhšie a nevzrušovať sa z toho príliš pretože sa vtedy dosť rýchlo rozpadne. Niekde som čítal, že sa mám pozrieť vo sne na svoje ruky, ale ked som to skúsil, prepadla ma panika a strach a následne som sa zobudil, takže u mňa toto nefunguje. Dôležité je pohybovať sa a nepozerať v kuse na jednu vec. A ak chceš niečo zmeniť, tiež to robiť len tak akoby mimochodom a nie sa na to silno sústrediť lebo je koniec
@amitabha ja praveze ten prechod ani nevnimam mne sa zda ako keby som bol stale bdely, mne sa vzdz zda ze som celu noc vobec nespal proste ja som si doteraz ani neuvedomoval ze su to lucidne sny...a zacal som to brat ako normalnu vec ...mne sa to deje skoro stale
nice ja som mal lucidny sen pred vcerom sory za gramatyki pisem na ryhle bolo to super nigdi na to nezabudnem sen sa zacal normalne
nevedel som ze je to sen boli sme s kamaratom vikradnut dajaku vilu
ale ked sme s nej odchadzali uvedomil som si ze je to sen
kamarat zrazu zmizol a bol den bol som taky stastny ze mam ten se ze mi as srdce buchalo 100000 krat za sekundu vedel som visoko
skakat richlo behat ale nic som nevedel do sna dat mislel so na xbox
nic sa nestalo ale hovori sa ze v snoch ked sa pozrieme na vetu nejaku tak o par sekund je uz ina a je to pravda na stene bol napis
spolok fotografou a potom tam polo ze zvez kameramanov bolo to super
skoda ze som sen a veci nevedel menit ako ja chcem ked chcete aj vi mat taki sen tak tyzden myslite nato ze ho chcete mat a potom ho mat aj budete.supeeer hcem ho mat este raz (v takom sne mam akokebi stlmene vedomie alebo co bol som akobi zhuleny ale vedel som ze to je iba sen od toho dna ma bavi spanie)(a obchod ktori mame pred blokom bol celi zarasteny od riasov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
realitu so snom si pletiem v poslednej dobe dosť často a je to nepríjemné. a je to asi od vtedy čo som v lucidnom sne skúmal snovú realitu.
ja viem je to divne
@apprentice @skip @lapeloenriquez @newman
a ako prežívate prechod z bdelého stavu do spánku ? zachová si niekto celkom náhodou bdelosť aj počas toho ?
Teraz experimentujem s tým, udržať vedomí sen čo najdlhšie a nevzrušovať sa z toho príliš pretože sa vtedy dosť rýchlo rozpadne. Niekde som čítal, že sa mám pozrieť vo sne na svoje ruky, ale ked som to skúsil, prepadla ma panika a strach a následne som sa zobudil, takže u mňa toto nefunguje. Dôležité je pohybovať sa a nepozerať v kuse na jednu vec. A ak chceš niečo zmeniť, tiež to robiť len tak akoby mimochodom a nie sa na to silno sústrediť lebo je koniec
nevedel som ze je to sen boli sme s kamaratom vikradnut dajaku vilu
ale ked sme s nej odchadzali uvedomil som si ze je to sen
kamarat zrazu zmizol a bol den bol som taky stastny ze mam ten se ze mi as srdce buchalo 100000 krat za sekundu vedel som visoko
skakat richlo behat ale nic som nevedel do sna dat mislel so na xbox
nic sa nestalo ale hovori sa ze v snoch ked sa pozrieme na vetu nejaku tak o par sekund je uz ina a je to pravda na stene bol napis
spolok fotografou a potom tam polo ze zvez kameramanov bolo to super
skoda ze som sen a veci nevedel menit ako ja chcem ked chcete aj vi mat taki sen tak tyzden myslite nato ze ho chcete mat a potom ho mat aj budete.supeeer hcem ho mat este raz (v takom sne mam akokebi stlmene vedomie alebo co bol som akobi zhuleny ale vedel som ze to je iba sen od toho dna ma bavi spanie)(a obchod ktori mame pred blokom bol celi zarasteny od riasov
Aj ja si myslim. Keby tak viac ludi posluchlo tuto tvoju radu... Zacina to pri lucidnych snoch a hypnoze, a konci to pri spiritistickych seansach.
Ach, ten stary lotor Freud...