Ahojte asi po 4 rokoch mám znova okuliare. Zaujímalo by ma, po akej dobe ste si na ne zvykli? Orámovyný pohľad, bolesti za ušami, či na nose, dokonca s ami robí akné na nose pod brýlami...
Ano viem, mám plastové brýle, ktoré sú ťažšie ako napríklad ti
mna na plastovych okuliaroch stve, ze sa mi zosuvaju dole jak u debilov a to ich mam skratene najviac ako sa da ..ale tak vyriesila som to tak,ze ich nosim uz len na prednasky a ta chvila sa da vydrzat ..lenze ja mam slabe dioptrie, cize dokazem zit aj bez okuliarov, neviem ako ty
celkom rýchlo zo začiatku som sa z nich tešila ako malé dieťa, ale teraz je to nadšenie menšie... vadia mi pri niektorých činnostiach, avšak mám šťastie že zatiaľ vidím aj bez nich lebo nemám až tak hrozné dioptrie
@jurito táto veta bola opodstatnena ,,asi po 4 rokoch mám znova okuliare" od 13 do 18ky som mala okuliare, od 18 ky do 22 som mala šošovky, ale kedže som bola na vyšetrení oči a aj som to videla odforené na mobile, ako mi jedna šošovka poškodila ak sa nemýlim rohovku ( nepamútám si presne čo) tak mi bolo odporúčené nosiť okuliare, aby s ami to zlepšilo
@soltyky to mi ani nehovor, idem na vecko, zohnem sa a skoro mi zletia z nosa... aj teraz pisem poznamky a bojim sa ked ymi padnu... mam ich tyzden, takze neviem kedy budem mat cas ist do optiky a nech mi to stiahne, aby smo to nemala take roztiahnute
ja mam skoro 5 dioptrii, ja ich mavam na nose obcas aj pocas sexu, nech vidim s kým tam som @method si zabil. Kvôli tým brýlom ani nemám inrak zaplateny celý. stáli ma 110€. mali stáť menej, ale to sme sa vtedy ešte nebavili o sklách, sklá som mala mať za 30, lenže mám silné dioptrie a ešte torické, takže tam išli tenšie skál
ale ako fakt to nieje sranda, ked to nosis dennodenne, tak to je ako chodit v topankach ktore ta tlacia, u mna urcite priorita, aj keby som mal chodit vo vreci obleceny
@method ja o záruke na brýle počujem prvý krát, ako to tam prídem, poviem, že ma tlačia a oni mi ich vymenia alebo čo? haha ň
tak ale to je napiču, v optike mám na sebe tie bryle chvilu, mam pocit, ze mi sedia na nose, a teraz proste, stlae ich na nose citim...
ja ti ani neviem, okuliare nosím od 2 rokov čiže si ani nepamätám na pocit bez nich ,.. pomaličky sa mi stále sklá zlepšujú čiže skoro stále sa mi menia .. na sklá si zvykám bežne tak asi týždeň a potom pohoda, na rám som zvyknutá stále :d a žiadne bolesti nemám
juj ale som sa rozpisala
nosím okuliare asi 5 rokov, ale keď som mala nové (cca 1,5 roka) tak som si na ne asi 2 týždne zvykala, furt mi padali z nosa, tlačili ma.Ono je to len o zvyku
keď ti padajú, tak to by v optike mali zahnúť to čo máš za ušami, a nebudu ti tolko padať
ten pohlad cez ram,to mi trvalo najdlhsie si na to zvyknut...mozno aj polrok?ale tak,to boli prve bryle...a ked dlhsiu dobu nenosim okuliare a potom si ich dam,tak po par hodinach na ne nabehnem.
nemam vobec taketo problemy
nechapem, ved si kupim okuliare, ktore ma netlacia, nezosuvaju sa
tie opite pohlady tak do 2 tyzdnov, zalezi od toho, ako dlho ich mas na sebe
ale neviem, ked vidis aj bez nich, tak ich nenos, nechapem ludi, ktori si silou mocou chcu zvykat, ked nemusia
zrak sa da zlepsovat aj inymi sposobmi ako okuliarmi
@eutanazia wtf? aky mudry ty kokos
Proste je pekne si skusat 50 ramov v optike, a mať ich na sebe ani nie minútu, to potom jasne, že zoberiem ten čo má najmenej tlačí... prsote mám zodraé za ušami ako keby, lebo nie som zvyknutá, respektíve za 4 roky som si odvykla od
To sa ťažko popisuje, proste stále cítim, že mám niečo na nose... a som rada, keď si ich dám dole, ale občas aj zabudnem, že ich mám na nose...
Opité pohľady prešli po 3 dňoch naštastie
mám 5 dioptríí, bez nich nevidím ani na frajera počas sexu poriadne a to je blízko...
Mám od 13 tich asi brýle... potom som mala až do 18 ky brýle a potom šošovky 4 roky... a teraz zase brýle, lebo jedno oko mi šošovka poškodila trocha ( jedna zmiliona mohla byť vadná, neodsudzujem šošovky doživotne)
A ako by si mi doporučil/a zlepšiť zrak? ja budem rada nejakým tipom
@eutanazia o tom som počula, čosi aj skúšala, ale nepoznám nikomu, komu sa podarilo zlepšiť zrak pomocou toho @yoshtixiang prečo nosíš aj také aj take? nechapem
@yoshtixiang ty kokos ja neivem čo mám na to povedať... to máš tie dioptrické také skarede? ci preco ich nosis len v škole? ja tomu nechapem a asi si ich nekupoval sam ze?
@31 lepšie povedané, okuliare už len z princípu zrak nemôžu zlepšovať
trochu klišé, ale:
kto chce, nájde si cestu, kto nie, ten bude hľadať dôvody, prečo sa to nedá
@thrwtchr ja somr ada, že vidím s tými brýlami zrak zlepšovať? Začala som na 0,5 dioptrii, tak nejako neverím, že sa mi to zlepší... aj keď som o tom počula, máš nejaký konkrétny tip na knihu či nejaký web? kde o tom píšu?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Ujo mi musel nasadiť tie moje sklá a už som s nimi šiel domov. Teraz mi zžitie (hrozné slovo, ja viem s nimi potrebujem max. týždeň.
Usi a nos si zvykli, ale zas nepamatam si ze by som s tym mal niekedy problem.
ja mam skoro 5 dioptrii, ja ich mavam na nose obcas aj pocas sexu, nech vidim s kým tam som
@method si zabil. Kvôli tým brýlom ani nemám inrak zaplateny celý. stáli ma 110€. mali stáť menej, ale to sme sa vtedy ešte nebavili o sklách, sklá som mala mať za 30, lenže mám silné dioptrie a ešte torické, takže tam išli tenšie skál
tak ale to je napiču, v optike mám na sebe tie bryle chvilu, mam pocit, ze mi sedia na nose, a teraz proste, stlae ich na nose citim...
juj ale som sa rozpisala
keď ti padajú, tak to by v optike mali zahnúť to čo máš za ušami, a nebudu ti tolko padať
nemam vobec taketo problemy
nechapem, ved si kupim okuliare, ktore ma netlacia, nezosuvaju sa
tie opite pohlady tak do 2 tyzdnov, zalezi od toho, ako dlho ich mas na sebe
ale neviem, ked vidis aj bez nich, tak ich nenos, nechapem ludi, ktori si silou mocou chcu zvykat, ked nemusia
zrak sa da zlepsovat aj inymi sposobmi ako okuliarmi
Proste je pekne si skusat 50 ramov v optike, a mať ich na sebe ani nie minútu, to potom jasne, že zoberiem ten čo má najmenej tlačí... prsote mám zodraé za ušami ako keby, lebo nie som zvyknutá, respektíve za 4 roky som si odvykla od
To sa ťažko popisuje, proste stále cítim, že mám niečo na nose... a som rada, keď si ich dám dole, ale občas aj zabudnem, že ich mám na nose...
Opité pohľady prešli po 3 dňoch naštastie
mám 5 dioptríí, bez nich nevidím ani na frajera počas sexu poriadne a to je blízko...
Mám od 13 tich asi brýle... potom som mala až do 18 ky brýle a potom šošovky 4 roky... a teraz zase brýle, lebo jedno oko mi šošovka poškodila trocha ( jedna zmiliona mohla byť vadná, neodsudzujem šošovky doživotne)
A ako by si mi doporučil/a zlepšiť zrak? ja budem rada nejakým tipom
@yoshtixiang prečo nosíš aj také aj take? nechapem
chcem skúsiť aj farebné šošovky
poznám viacerých, vrátane seba.
taktiež odporúčam. je to určite lepšie a bezpečnejšie, než si voľačo priplácnuť na buľvy alebo laserka.
nie vždy sa to bude volať očná joga, každopádne vo všetkých prípadoch bez ohľadu na charakter cvičenia je najdôležitejším faktorom positive attitude
trochu klišé, ale:
kto chce, nájde si cestu, kto nie, ten bude hľadať dôvody, prečo sa to nedá
dioptrie
a čo mám na imidžovkách je taký rám, že vydrží pol roka, a taký rám som vtedy asi ani nenašiel, tak som to neriešil
inak, stále platí @40