Ľudia čo vravíte na meditáciu? Praktikuje ju niekto? Čakám názory
Už nejaký čas čítam knihy o tradičnej čínskej medicíne, chodím na Tai chi Quan, čo je vraj meditácia v pohybe A chcem nasadiť do svojho denného stereotypu aj meditácie v sede. Meditácie sú vraj kľúčom na objavenie seba samého, svojej podstaty, na odbúr
tiez sa mi to raz hadam podari, dost to potrebujem a mam to odporucane a zmeni to postoj aj cloveka, a rozziari aj na prvy pohlad a budes sa lepsie citit
pf, čakať názory, toľká nezdvorilosť. no si v týchto bažinách nový, tak poľahky mávnem rukou radšej.
v prvom rade by som v tebou zvanej meditácii (trošku tuším, o čom je reč, preto teraz píšem) nevidel žiadne mystérium ani mágiu a tobôž od toho neočakával voľajaké zázraky, nebodaj záruky.
len si vystreto sadnúť, otvoriť oči uši, byť vrátnik svojho dychu, nemieriť, nedôvodiť, neočakávať, nezískavať. dvakrát denne, niekedy azda aj viac, inokedy celodenne. občas ani raz.
(margo: pravda je ledaak ráno v novinovom stánku, kým sa nevypredá)
Necitam o meditacii, no meditujem. Ci uz s hudbou v sede, bez nej vo vani, alebo v posilovni. A ako alpynus hovori, necakaj ziadne zazraky, i ked je to v podstate mozno pre niekoho taky maly zazrak sa to naucit, to pripustam
Venujem sa učeniu Zen-budhizmu a meditujem. Meditujem výhradne len pri piesni Mantra Of Avalokiteshvara a vždy si ju pustím, keď mám zlú náladu, stres, hnev. Tak sa potom zaručene dostanem do pohody.
že vraj keď chceš nájsť seba samého a úplne vyčistiť hlavu, pomáha na to prechádzka (niekoľkotýždňová) po antarktíde... (nemám overené, ale Barabáš tak hovoril...
ale inak si myslím, že je to celkom ťažké. teda, dokázať sa sám dostať do takého meditačného stavu, a "robiť to" správne. a podľa knižky, no neviem... ja na jóge vždy v tej "meditačnej" fáze zaspím a to dokážem v priebehu 5 minút!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
@SV 8)
Aká je tá meditácia v pohybe?
v prvom rade by som v tebou zvanej meditácii (trošku tuším, o čom je reč, preto teraz píšem) nevidel žiadne mystérium ani mágiu a tobôž od toho neočakával voľajaké zázraky, nebodaj záruky.
len si vystreto sadnúť, otvoriť oči uši, byť vrátnik svojho dychu, nemieriť, nedôvodiť, neočakávať, nezískavať. dvakrát denne, niekedy azda aj viac, inokedy celodenne. občas ani raz.
(margo: pravda je ledaak ráno v novinovom stánku, kým sa nevypredá)
ty čo sa na mne furt rehoceč?
radšej ma ani nečítaj, lebo ja podľa všetkého dávam len samé dementno-bojové komentáre... nebojíš sa ma???
hoohoooo... tak pozor, to nie je žirafa ale antilopa, a jej prenikavý lejzrový pohľad ničí viac ako moje slová nom nom nom
Má to niečo do seba. U mňa to začalo Silvovou metódou a postupne som sa začala zaujímať aj o iné kultúry.
Najviac ma to oslovilo pri čítaní knihy, Eat,Pray,Love inak sfilmované s Juliou Roberts. Indonézia je na niečo také ako stvorená.