Ja by som len rada počula vysvetlenie od ľudí, čo to rúška nenosia/nechcú nosiť, že vlastne prečo? Či je to kvôli tomu, že im to niekto prikazuje, alebo neveria, že by ich to ochránilo? Neviem, fakt mi to tu niekto vysvetlite pls
@ucitelka mam viacej dovodov. Jednak mam atopiu a koli dlhodobemu noseniu ruska sa mi aprili na ksichte vyhodil hnusny, mokvajuci ekzem, ktory som si vyliecil az po tyzdnoch mazania kortikoidovou mastou. Dvak, vadi mi, ze mi to stat prikazuje pod hrozbou pokuty za ucelom ochrany zdravia ostatnych. Zdravie inych ludi mi je ukradnute, az na par vynimiek su mi vsetci lahostajni a keby horia, tak ich neostim. Za tretie, ano, som dost jebnuty a uz sa to nezmeni. Staci, alebo mas dalsie otazky?
vacsina ti, ktori ho odmietaju nosit, maju nizsie vzdelanie, inak povedane - su to velmi hlupi a sprosti ludia
napr. z SOS, priemyselnych strednych skol, ptm taki, ktori sa radi ozeru v krcme uz hned rano a sedia tam atd.
napr. vid vyssie koment oiquella - ak niekto povie, ze je zdravie ostatnych ludi ukradnute - tak taky clovek jednoducho nemal by existovat pripadne mu to rusko prisit na xsicht na cely zivot.
@2 no hento fakt neni pekne ze tak bere niekto ludi ale jasne preto ten svet aj tak vyzera
A inac neviem kto kde tie ruska akoze nenosi ked vam z toho furt hrabe sak kazdy ich ma tam kde su nakazane no dobre v restike/krcme a podobne moc ne lebo to je blbost nemozes predsa jest /pit s ruskom a to ze si ho da clovek dole pri dlhej ceste je tiez pochopitelne ked nemoze dychat
Ked to zacinalo tak som ho jak uz uplny cvok nosil aj na bicykli do prirody a isiel som skapat to uz robit nikdy nebudem aj keby bolo 10 000 denne nakazenych
@torpedo08 ech, nenosi. nas kolko ludi poslalo do.. kadelahsie, ked sme im povedali, ze prepacte, ale tu musite mat rusko.. no a to, ako ich drviva vacsina ludi nosi radsej ani neriesim
@chirurg uz podla mojej slovnej zasoby a sposobu vyjadrovania by ti mohlo byt jasne, ze sa mylis. V patnastich mi psychologicka namerala iq 118, co sice nie je nic svetoborne, ale predsa len je to nadpriemer a knih som precital viac, ako si ty videl dokopy v knihkupectve. Ataky na moju inteligenciu od ludi tvojho typu zazivam pomerne casto, ale s mojim iq to nema nic spolocne. Narodil som sa s poruchou osobnosti, za ktoru NEMOZEM a ktora mi obcas znacne komplikuje zivot.
@oiquell77
Ty si ale chuj. Žiadny inteligentný človek sa nechváli svojím IQ a nepoužíva to ako argument.
Ataky na tvoju inteligenciu? Nikto na teba neútočí, lebo si myslí, že si inteligentný. To je len tvoja výhovorka, po ktorej sa cítiš lepšie.
@sidious bez invektiv by to neslo? A nauc sa citat s porozumenim. Chirurg ma tu nepriamo oznacuje ako osobu z nizsim vzdelanim a intelektom. Ja len poukazujem na to, ze to tak nie je. "Nikto na teba neútočí, lebo si myslí, že si inteligentný" co ma tato veta prosim pekne znamenat? Ten urazeny a utocny ton prispevku o niecom svedci, zacinam sa bavit, daj este nieco, prosim ta.
@oiquell77
"Chirurg ma tu nepriamo oznacuje ako osobu z nizsim vzdelanim a intelektom."
On ťa kritizuje pre tvoje hlúpe názory. Ak s nimi nesúhlasíš, tak ho presvedč rozumnými argumentami. Nie odvolávaním sa na IQ a počet prečítaných kníh.
@chirurg na to si prisiel ako? Su niekde navody, ako sa ma inteligentny clovek spravat? Da sa to niekde najst? Ak nie, dam ti radu v style sidiousa: drz picu a suchaj nohami.
@sidious ja ho nepotrebujem nikoho o nicom presviedcat. To vy ma tu presviedcate, aky som hajzel, ked su mi ostatni lahostajni. A ja vsetkymi desiatimi suhlasim-ano, som! To vsak neznamena, ze sa necham urazat.
Ani jedno ani druhé. Je to každého osobná vec. Ja nevidím dôvod nosiť rúško, keď som v nákupnom centre 20 metrov od ostatných, prípadne sám v kupé vo vlaku. Ale keď som bližšie ako 2 metre, tak si ho dám, aj v exteriéri. Rovnako tak nevidím dôvod zakazovať futbal, divadlo, omše, keď krčma môže byť otvorená.
@julietdeyl Pochopil by som takýto koment od niekoho z generácie 40-60 ročných kotlebovoličov. Nie od dvadsiatnicky, ktorá by mohla mať trochu rozumu v lebeni.
Ja ho sice nosim no ale realne v tom uz davno nevidim zmysel vsetky tie restrikcie vratanie rusok su podla mna uplne k nicomu.. Obzvlast ked idem preplnenou elektrickou a presne ten klub dochodcov ktori sedi v zadu, kvoli ktorym vlastne tie ruska aj nosime, tak ich ma bud pod nos alebo niekde v kabelke Tak mi to proste pride strasne zbytocne..
@nikolas1410 ja rozum v hlavičke na rozdiel od teba mám (ak ty máš lebednu tak ok ) a viem si zrátať koľko je 2+2. Falošné testy, falošné výsledky, zveličovanie, preháňanie, atď. Z tých počtov je minimálne tretina falošná (keďže osobne poznám niekoľko ľudí, ktorým prišiel pozitívny výsledok ale testovať sa ani neboli) a ďalší majú v sebe také množstvo vírusu že ho nie je možné ani prenášať. Radšej sa miesto žitia v strachu z nejakej korony sústred na zlepšovanie imunity a psychického zdravia. Pravdepodobne si jeden z tých co v rúšku aj spia. Bye
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
vacsina ti, ktori ho odmietaju nosit, maju nizsie vzdelanie, inak povedane - su to velmi hlupi a sprosti ludia
napr. z SOS, priemyselnych strednych skol, ptm taki, ktori sa radi ozeru v krcme uz hned rano a sedia tam atd.
napr. vid vyssie koment oiquella - ak niekto povie, ze je zdravie ostatnych ludi ukradnute - tak taky clovek jednoducho nemal by existovat pripadne mu to rusko prisit na xsicht na cely zivot.
A inac neviem kto kde tie ruska akoze nenosi ked vam z toho furt hrabe sak kazdy ich ma tam kde su nakazane no dobre v restike/krcme a podobne moc ne lebo to je blbost nemozes predsa jest /pit s ruskom a to ze si ho da clovek dole pri dlhej ceste je tiez pochopitelne ked nemoze dychat
Ty si ale chuj. Žiadny inteligentný človek sa nechváli svojím IQ a nepoužíva to ako argument.
Ataky na tvoju inteligenciu? Nikto na teba neútočí, lebo si myslí, že si inteligentný. To je len tvoja výhovorka, po ktorej sa cítiš lepšie.
neutocim na teba a ani na tvoju nizsiu inteligenciu.
inteligentny clovek si nasadi rusko, drzi odstup pripadne psyk a neohrozuje vedome zdravie ostatnych ludi.
to, kolko detskych rozpravok resp. knih si v detstve precital - je mi ukradnute.
a pokial mas poruchu osobnosti, tak navstiv psychiatria, nech ti nieco predpise.
"Chirurg ma tu nepriamo oznacuje ako osobu z nizsim vzdelanim a intelektom."
On ťa kritizuje pre tvoje hlúpe názory. Ak s nimi nesúhlasíš, tak ho presvedč rozumnými argumentami. Nie odvolávaním sa na IQ a počet prečítaných kníh.