Ľudia pracujúci v obchodoch/reštauráciách/ kaviarniach...
Stalo sa vám už niekedy, že ste neuhádli pohlavie zákazníka? Že ste si trebárs o nejakom chlapíkovi mysleli, že je žena a oslovili ste ho "pani"? Máte za sebou trapasy z takejto kategórie?
mne sa to nestalo,ale raz jedna zakaznicka na trhu povedala druhej zakaznicke nieco v zmysle,ze pane ste na rade...ten pan sa otocil a kukol,ze-prosiiiiim?
bola to zena len troska vacsejsia s kratkymi vlasmi
ale vyraz tej babky bol na nezaplatenie
@Ps102 je to uz sice davno ale stalo sa mi nieco podobne a to som bol zakaznik.
Boli sme nazvem to v krcme/bare musim podotknut ze som bol viac menej bez alkoholu a siel som objednat na pult. Stala tam osoba chrbtom a preukladavala flasky na stojane so satkou na hlave.
Tak kricim automaticky ze prepacte pani..... pani....... chcel by som si objednat. V tom sa ta osoba otocila pozeram na nu a vedel som ze je zle .
Tak hovorim jezis prepacte ja som si myslel ze ste zena.
A v tom ONA pani krcmarka na mna ale ja som zena no a zrazu bolo este horsie
tak raz som bola na rande s jednym chalanom v cukrarni a bola tam jedna casnicka no a ked sme si objednali tak on sa ma spytal ci to je dievca alebo chlapec a ja som si nebola ista ale nieco mi hovorilo, ze je to dievca vyzerala tak, ze bola chuda, nizka, bleda, mala kratke vlasy, na ruke par tetovani, nenamalovana a velmi ani prsia nemala a hlas nemala typicky zensky, skor taky zachripnutejsi a chlapcensky no takze naozaj to bolo tazke zistit kedze vyzerala trochu ako zena ale zaroven aj ako 13- 16 rocny chlapec v puberte
No a raz sme tam boli sadnut aj s kamoskami a tak sme sa bavili ci je to dievca alebo chlapec a jedna kamoska tak rozhodne vyhlsila- Je to baba, viem to, lebo kolegyna ju oslovila v zenskom rode!
Našťastie sa mi to nestalo (čudujem sa, lebo môj celý život je o trapasoch).
No ale pamätám si, že raz prišiel/prišla do reštiky taká osoba, čo sme nevedeli či je to žena, alebo chlap, takže sme sa snažili nepoužívať žiadne oslovenie týkajúce sa konkrétneho pohlavia
hej a este si pamatam, ze raz ale to bolo pracovne prisla taka zena a uplne som si myslela, ze to ja asi chlap kym som nevidela meno taky vysportovany kajakar tridsiatnik
mne sa to nestalo, lebo neoslovujem nikoho ale už som videl pár ľudí, ktorých som nevedel identifikovať, či je to žena alebo chlap musí to byť napiču pocit, vyzerať aj ako chlapec/dievča
noo ja mám známu/známeho, čo je trans, predtým to bola žena, teraz už asi mesiac muž, aj v občianskom, ale posledných 5 rokov vyzerala ako muž úplne aj sa do mužského obliekala, tak ju už takto aj osolvovali
joooj, ked som kedysi brigadoval popri skole v callcentre, stavalo sa mi to verbalne kazdu chvilu raz mi volal jeden zakaznik, ze mu nefunguje net ani telka, bol strasne rozzureny, lebo o.i. nemoze pozerat futbal a ze na co si plati providera, ked mu to furt vypadava... mal celkom vysoky pisklavy hlas rozculeny a aj mi bolo divne, ze sa zena rozculuje tak kvoli futbalu ale potreboval som overit udaje, tak hovorim "pani, pomozeme vam, len potrebujem pre overenie vase meno, ID alebo rodne cislo" tak mi dala ID zakaznika a ja hovorim, "ale pani zmluva je vedena asi na pana manzela, poprosil by som ho k telefonu" a ona ze " a cislo topanaok este by si nechcel, dement? Vsak to som ja, do p..ce, ja nemam manzelku a bleskovo mi s tym nieco urob"
a este sa mi stale dve take mile veci volala raz jedna starucka pani, mala skoro 90 r. ze chce zmenit meno v systeme a ja hovorim, pani telefonicky je z ena mozna len v pripade umrtia manzela alebo manzelky, na ktoreho je zmluva vedena alebo v pripade sobasa/rozvodu... inak len pisomne alebo osobne na pobocke... a pani hovori "ale já chci vlastně jenom opravit jméno, na které mi posíláte korespondenci... vy mě pořád posíláte poštu na jméno Kokotová ale já se jemenuji Kohotová"
a druhý podobný prípad so zmenou mena - volal mi chalan kvoli zmene mena, tak tie iste omacky okolo toho som mu povedal a nakoniec z neho vyliezlo, ze meno vlastne ostane rovnake, len krstné meno bude po novom v ženskom tvare a priezvisko s "ová" hlas mal mužský ale zženštilý a chcel zmeniť meno z Roman Novák na Romana Nováková... až po chvíli mi došlo, o čo ide...
a do tretice - hneď po sebe mi raz volali traja ludia: Jedličková, Stromček a Borovička
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
bola to zena len troska vacsejsia s kratkymi vlasmi
ale vyraz tej babky bol na nezaplatenie
Boli sme nazvem to v krcme/bare musim podotknut ze som bol viac menej bez alkoholu a siel som objednat na pult. Stala tam osoba chrbtom a preukladavala flasky na stojane so satkou na hlave.
Tak kricim automaticky ze prepacte pani..... pani....... chcel by som si objednat. V tom sa ta osoba otocila pozeram na nu a vedel som ze je zle .
Tak hovorim jezis prepacte ja som si myslel ze ste zena.
A v tom ONA pani krcmarka na mna ale ja som zena no a zrazu bolo este horsie
Toto je sila
"No choď odparkovať košík Jakubko."
bolo to (našťastie) len dieťa
No a raz sme tam boli sadnut aj s kamoskami a tak sme sa bavili ci je to dievca alebo chlapec a jedna kamoska tak rozhodne vyhlsila- Je to baba, viem to, lebo kolegyna ju oslovila v zenskom rode!
No ale pamätám si, že raz prišiel/prišla do reštiky taká osoba, čo sme nevedeli či je to žena, alebo chlap, takže sme sa snažili nepoužívať žiadne oslovenie týkajúce sa konkrétneho pohlavia
a este sa mi stale dve take mile veci volala raz jedna starucka pani, mala skoro 90 r. ze chce zmenit meno v systeme a ja hovorim, pani telefonicky je z ena mozna len v pripade umrtia manzela alebo manzelky, na ktoreho je zmluva vedena alebo v pripade sobasa/rozvodu... inak len pisomne alebo osobne na pobocke... a pani hovori "ale já chci vlastně jenom opravit jméno, na které mi posíláte korespondenci... vy mě pořád posíláte poštu na jméno Kokotová ale já se jemenuji Kohotová"
a druhý podobný prípad so zmenou mena - volal mi chalan kvoli zmene mena, tak tie iste omacky okolo toho som mu povedal a nakoniec z neho vyliezlo, ze meno vlastne ostane rovnake, len krstné meno bude po novom v ženskom tvare a priezvisko s "ová" hlas mal mužský ale zženštilý a chcel zmeniť meno z Roman Novák na Romana Nováková... až po chvíli mi došlo, o čo ide...
a do tretice - hneď po sebe mi raz volali traja ludia: Jedličková, Stromček a Borovička
však aj ked si ho dá dorobiť, aj tak to bude bez funkcie, takže skoro žena zistí