Ludia proti rasizmu---rasizmus sa týka nás všetkých!
RASIZMUS
Týmto by som vlastne chcela vyjadriť svoj názor a postoj k ľuďom z rasistickými sklonmi, pre tých čo nechápu : sú to ľudia ktorý odcudzujú druhých tak isto ľudí pre ich farbu pleti, správaniu, kultúre či zvyk
osobne nepoznam hnusnejsie manipulovanie ako su kampane oragnizacie Ludia Proti Rasizmu... je mi zle z organizacii co sa nechaju platit zidmi a skryvaju sa za humanne ciele...
stavat do kontrastu clena akejkolvek mensiny so svetoziarou a svinskeho netolerantneho belocha je tiez rasizmus, neviem preco by som mal zatvarat oci a tvarit sa poburene len pri veciach co mi nadiktuje polozidovska manipulatorska banda... najvacsi rasisti sedia tam!
Nechapem preco mam prijimat nasilne vnucovanie cudzich kultur a ked sa ohradime sme povazovani za rasistov a ja neviem za co.....z toho "boja proti rasizmu" sa stal zivotny styl sfetovanych 12 rocnych punkaciek a antifakov....akoze hroza to dnes clovek aby uz na svoju prislusnost k narodu nemohol byt hrdy....nemam slov....
Zaujímavé, že nám, Slovákom, idú vyčítať, akí sme rasisti, ale keď chcú Cigáni emigrovať do západných "demokratických" krajín a ako dôvod udávajú rasovú diskrimináciu, všetkých do jedného nám ich vrátia. Tak sme teda rasisti, alebo nie?
Btw, môžeš ísť robiť kázne aj do USA, tam bola legálna rasová diskriminácia do roku 1963, u nás bola zakázaná už dávno predtým.
Ale inak nič proti tebe, ja tiež rasizmus odsudzujem. No štve ma, keď niekto chce uprednostňovať Cigáňov, lebo tí sa vraj majú zle, ale keď sa majú zle Slováci, čo tam po nich, veď už nie je socializmus...
Ja si myslim ze organizacia ako Ludia proti rasizmu alebo antifa maju sice uzasnu myslienku, ale nerobia vela aby si tieto uslachtile myslienky uskutocnili. A rasova diskriminacia je jedna velka hlupost, ktora ale pretrva asi az do konca sveta, teda zeme, teda mozno je aj na inych planetach No ak sa budu rodit neinteligentni ludia zle to dopadne.
Ludia proti rasizmu, greenpeace alebo antifa, stale taki isti chudaci. Ti, ktori su hore, vedia wo co go ale napriek tomu je to hnusna demagogia. Vedia, ze bez penazi nezmenia NIC! Vobec nic. A ked sa im nahodou nieco podari, je to len vylesteny prd namalovany na bielozltocierno/zeleno/s preskrtnutym hakovym krizom, cize nieco neuveritelne zbytocne. Myslim, ze mam pravdu ak poviem, ze keby sme si spravili graf - pocet clenov / vek clenov, tak by to nepriama umernost... Vyuzivaju deti, ktore su este naivne. Za toto by ich mali trestat.
A teraz k rasizmu. Ked niekto pracuje, je to rovny obcan a nemam proti nemu nic, aj keby bol martan. Ale ked niekto nic nerobi a iba sedi na prdeli, rozmnozuje sa, kradne a svojim spravanim diskriminuje ostatnych, tak je to svina, hovado a verbez a je mi jedno ci je to cigan, cernoch, vietnamec alebo biely. Bohuzial sa toto tyka hlavne ciganov. Ked sa na tym zamyslite, oni, ako mensina, diskriminuju nas, vacsinu! Priklad:
Dame ciganom byty.
Ziju v bytoch a pomaly ich demoluju pre vlastne obohatenie.
Neplatia najom, energie, vodu.
Keby toto spravil biely, tak ho bez milosti vyhodia na ulicu alebo ho zavru.
ALE KED to spravi cigan, tak mu pomaly este potrasu pravackou a:
Vypracuju mu splatkovy kalendar, aby na to chudacik mal.
Opravia mu byt, pripadne mu daju novy, ked je ten stary neopravitelny.
Myslite si ze je toto SPRAVNE? Ja hovorim NIE! Potreby VACSINY by mali PREVAZOVAT potreby MENSINY! A u nas to tak NIEJE!
Takze nehovorte mi o rasizme, vy male naivne deticky. Strcte si tu vasu toleranciu do prdele! Keby kazdy z vas siel byvat na mesiac na Lunik (nie IX, nejaky susedny. Viete, ono existuju aj ine luniky..) tak by vas to hned preslo. Hned by ste si pleskli po cele a povedali "Bol/a som to ale naivny kok*t/pi*a"
(teraz pozeram, ze mas 14 rokov a si "hiphoperka". Takze je velka pravdepodobnost ze sa svojimi nazormi vyrovnas panovi menom Hupajuci Konik alebo pani Mrazena Ryba. Mas pocit, ze ta diskriminujem? Ak ano, je*ni si hlavu o veraje, nech ti zmodra a nepises veci, o ktorych nevies absolutne NIC! )
LPR a antifa je banda darmozracov, prefeotvanych imbecilov, co si myslai, ze su super, lebo sa postavili proti nacizmu a robia zo seba obete a envinnych hrdinov. Pokapte vsetci do jedneho, serete na to, ze ta vasa diskriminovana mensina si z nas robi dobry den a lezie nam po halvach, robi si co chce a ked povie clovek verejne pravdu, tak by ste ho najradsej ukamenovali. Ked biely zmlati nejako cigana, tak je z toho halo, ked cigan bieleho, tak sa nic nestalo (urcite to vyprovokoval ten biely, ze?).
Vietnamci, cigani, bieli. Su to tri rozdielne rasy.
Vietnamci su taktisto pristahovalci ako cigani. ALE vietnamci sa prisposobili a robia vela dobreho pre nasu spolocnost.
ALE cigani sa NECHCU prisposobit! Ano, su aj taki, ktori pracuju, ale je ich par promile, cize by sa dalo povedat statisticka chyba (poznam takych dvoch, osobne). Kto nepracuje, nech neje!
pRESNE je to kočovný kmen s tým nič enspravíme ale. prečo?
A tak antifa nič nerobí?????
robí viac nez ostatné hnutia,lebo sa to tu nedá zniest nedá sa na to pozerat.
Neobhajujem tých ktorý sedia piju bijú deti..
ale prečo ich všetkych sakra hadzat do jedneho vreca?
Sme taký istý ale preboha šak my sme bieli my si mozeme dovolit všetko??pravda???
ALE SOM RADA ZE SA VYJADRUJETE .lebo názory má kazdý iné.
Ako aj ludia sú iný ale všetci su si aj rovný a všetci skončime rovnako...
Smejú sa mi, smejú sa mi ze chodím jediná s ddeklom na hlave medzi punkáčmi ale je to o niom všade jej aj čierna aj biela. Ze čo som to za hiphoperku ked s nimi behám majú v hlave viac nez všetci do kopy.
Smejú sa mi ze som iná---a ja sa smejem im ze sú rovnaký.
Tommyhot: Nesuhlasim s Tebou. Ano, kocovny zivot maju v genoch ale v niektorych castiach sveta sa celkom vpohode usadili. Poznam jedneho, ktory podnika, ma celkom uspesnu tlaciaren.
1hiphoplady: No tak poprve, nauc sa pisat ako clovek. Trvalo mi naozaj dlho, kym som pochopil co pises.
Ta posledna veta. To hadam nemyslis naozaj vazne?! Takych ako Ty je tu myriada. Bohuzial..
A ano, antifa nieco robi, bije sa s inteligentmi takeho isteho kalibru ako su oni. "Do boja, ale len ked sme v presile.." Tot v Prahe predchvilou.
Co sa tu neda zniest?
To, ze babicka vnutila ciganovi svoju kabelku a potom sa sama napichla na jeho noz...patkrat??
Alebo to, ze male cigancata kradnu ako straky?? Ze nemaju ani tolko ludskosti v sebe, aby cloveku nastriekali do tvare horlavinu a zapalili ho?? (toto posledne si Ty pamatat asi nebudes, bolo to davnejsie)
Alebo diskriminacia bielych??
Ano toto sa zniest neda.
Este raz Ti poviem. Ked niekto maka a prospieva, staci malinko, nasej spolocnosti, tak je mi naozaj jedno ci je cigan, cernoch, aziat alebo aj martan!
Ale ked niekto nerobi a len sa prizivuje na nasej hlupej spolocnosti, tak by ho mali poslat na Sibir, nech je to cigan, cernoch, cinan alebo beloch.
Ale aspon si mi pripomenula jeden pekny vyrok
"Vsetkych nas caka taka ista smrt" Horatius
Akoze myslienka je to peknucka, ked uvazujes ako o jedincovi. Clovek sam o sebe nie je zly, ale spolocnost je neuveritelne sprosta.
Sent: a ja poznam nacka ktory ma v hlave a nebije kazdeho kto neuznava hakovy kriz, to ale neznamena ze vacsina nackov NIE su vypatlane hlavy
Tym chcem len povedat ze jedna lastovicka leto nerobi a tak ako moze byt jeden nacek, ktory nerobi picoviny, tak isto moze byt aj jeden cigan ktory sa ma lepsie ako ktokolvek z nas. Samozrejme v globale sa cigani nedokazu prisposobit ani keby velmi chceli a vynimky moc nepomozu, pretoze takych si vacsinou nikto nevsima.
tommyhot, sent, azel, sa pojebte! viete o tom obrovske HOVNO, tak to nezacinajte, prosim, riesit. len budete vyzerat este ako vacsi kokoti, ako teraz ste
hiphoplady: antifan ieco robi? LOOOOL Ty si sa prave prebudila z kryospanku alebo ta spustili z hybernacie??? antifa=nazi jedine v com je rozdiel je, ze nazi su pravica a afaci lavica. Inak su to ti isti smejdi a mlatit ich do tych gebul jedneho za druhym, kym sa nespamataju.
Jo, aby som nezabudol paradox:
Pozri si ako konci vacsina pochodov co robia afaci, alternativna mladez a spol - lietaju dlazobne kocky, rozmaltia sa vykaldy, pouziva sa slzak a vodne delo.
Nazi si akurat tak zahailuju, zakricia a rozidu sa...
Nie, ze by som ich branil, ale vacsinou to, takto konci.
1) v osadach ziju povacsinou ROMOVIA, ktori boli predtym kocovnici. k usadlemu sposobu zivota ich prinutil rasisticky zakon z obdobia prvej republiky, tzv. "zakon o kocovnych ciganoch" . je logicke, ze kocovnici nebudu stavat rovnake domy ako ludia, co ziju usadlo pomaly 1500 rokov...myslim, ze ked sem prisli stari slovania, ich chalupy sa moc nelisili od terajsich romskych
2) povies si, ze teraz je uplne ina doba, ze boli architekti, atd. no vtedy bol rasizmus voci nim povolovany pakticky aj zakonom, nijaky architekt by si tym "nespinil" ruky, aj keby mu zaplatili, keby mali cim
3) sucasne problemy romov z osad (a tych nie je vacsina) vyplyvaju predovsetkym z nevzdelanosti romov. ked je nevzdelany rodic, zvycajne nechape ani potrebu vzdelania pre dieta, a tak to je v zacarovanom kruhu. jedna neschopna generacia plodi dalsiu, atd., atd.
4) k rasizmu, nevzdelanosti a chudobe sa pridava dalsi faktor: alkoholizmus a fajcenie, ktore sposobuje degeneraciu. kedze fajci velka vacsina romov, ich mentalne schopnosti sa postupne zhorsuju. navyse alkohol a cigarety ich pripravuju o velku cast ich chabych davok
5) preco maju romovia tak velky kopec decak? staci pouzit jedno prislovie: bohaty ma vela penazi, chudobny deti.
tu mas niektore moje argumenty. riesenia romskej otazky su a su pomerne jednoduche. imo by sa mali stat najdolezitejsiou prioritou vlady, ale to v tejto mentalne zaostalej krajine nehrozi...na druhej strane si vsak myslim, ze aj keby sa z romov stal kulturny vykvet naroda, vacsina ludi by svoj nazor na nas nezmenila
Ako neviem pochopiť jedno... Prečo v tvojom príspevku sa hovorí o tom, že za súčasný stav menšín na Slovensku môžu iní? Prečo prečo prečo?????
Ako si navaríš, tak si aj zješ! Myslím, že všetko som v tejto vete vystihol. Mám skúsenosti, ktoré hovoria o niečom inom... Vysvetli mi aj toto:
Mám spolužiačku rómskeho pôvodu (teda je aj pravá Rómka vie po rómsky, ako oni sa určite nespráva, chodí na gympel a najviac čo má dosť zarazilo bolo to, keď má pozvala ku nim – bol to koniec roka a vracali sme sa z výletu a autobus domov mi išiel až o 2 hodiny, tak som išiel ku nim, ale ani teraz som ešte stále nepochopil, že je Rómka a bola už rok mojou spolužiačkou). Stále som si myslel, že ide o babu ktorá ma zvýšene čierne pigmenty (proste by má to nenapadlo). Až keď mi povedala spolužiačka, že ona je Rómka som pochopil!!! Čo z toho vyplýva? Všetko záleží na tom ako sa my budeme správať ku iným a tak sa budú oni správať ku nám..!!!
V živote som nečítal stupidnejší prejav antirasistov. Hiphoplady tebe by asi pomohlo keby ťa cestou domov pepadli nejakí cigoši a jebli lopatou do hlavy som zvedavý či by si sa ich aj potom tak zastávala. Vykresľuješ tu z nich nejaký romantický kočovný národ ktorému je maximálne ubližované nemajú čo jesť ich deti musia kradnúť aby prežili a tiež inú možnosť ako v kuse chlastať fetovať toluén nemajú pretože oni za to nemôžu chudáčikovia. Sa zobuť preboha za komunizmu bolo o nich tak postarané jak nikdy predtým jak to dopadlo ani nemali chute čuchnuť ku knihám a vśetkým ukázali aký sú lenivý a úchylný .Hovoríš že sú diskriminovaní ? Dostane biely zadarmo dom/ aby sa nepovedalo tak si pár hodín na ňom odrobí/ NIe ? Cigán áno Môže biely opakovane porušovať zákon nie Cigán áno ? Dostávajú deti bielych obedy za dva koruny ? Nie ? cigán áno. Môže mať biely so sesternicou 14 deti nie ? Cigán áno .Môže si pracujúci biely neplatiť dane Nie? Cigán áno .HIPHOPLADY si tak úplne z cesty už len to meno stavím sa že tvoj najväčší idol je Rytmus .Ty určite nebývaš blízko nejakého rómskeho geta. Miesto toho tu trepeš somariny a sereš si do huby . Každý si je sám strojcom svojho vlastného šťastia a je iba na ňom ako dopadne .Hovoríš že nemajú z čoho žiť tak prečo sa množia jak vši po vojne ich bolo 19000 teraz ich je vyše 600000 v roku 2010 bude každá tretia žena rómka v roku 2050 bude prevaha rómov na Slovensku a s tým súvisiaci kolaps Slovenskej ekonimiky a klesajúca životná úroveň miesto toho aby si si to uvedomila sa pozeráš na svet ružovými okuliarmi a chváliš tu nejakú antifu zložená z feťákov narkomanov a totálnych degešov . žiješ v rozprávke tak sa zobuď do reality. Ak by ich postavili do radu a ja by som ich postrieľal so samopaľom nemal by som ani najmenšiu výčitku ba dokonca by som plakal od štastia . Nazvy mi ako chceš fašista nacista skin... Ja mám rád Slovákov slovenský ľud a nehambým sa to dať najavo.1000 rokov sme trpeli pod nadvládou zaostalých Maďarov ktorých sme najprv naučili sa o seba postarať a potom si nás podmanili a zobrali nám naše najúrodnejšie pôdy a ja nedovolím aby ďalšich 1000 sa sitúáci zopakovala s negrami.
chlapče vieš o mne niečo?toso?no tak vieš?....nevieš kde žijem s kým žijem a kto mi ukázal cestu. nevieš prečo toto všetko robím...nevieš nič..v živote si nečital stupidnejši prejav antirasistov? ja som v živote nepočula také hlupakoviny ako píšeš ty...Aha tak ty nedovoliš ooo a ako to zastaviš?no povec mi ako!!žiadno...možeš zabiť jedneho ale nie všetkych
aj ked netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca ale 99% ciganov co ziju v tych osadach nam iba zatazuju stat a roia to co opisal toso666. Poznam taky pripad, ze cigan pracuje 17 rokov na zalezniciach a ako prijde do osady, tak o nom hovoria, ze je nenormalny, lebo pracuje. Napr. ako revizor vstupni do autobusu, ked biely nema listok da mu pokutu ale ked nema cigan, tak s tym nespravi nic. Biely nedostane byt zadarmo atd. Ked napadne cigan bieleho a biely mu dal len jednu po pysku, tak je najvacsi rasista a idu ho strcit do basy ale ciganovi nespravia nic. To ze rozhadzuju veci z bedni, to ti akoze vobec nevadi? Bol som uz vo vela statoch EU a nikde som nevidel tak zaostale komunity ciganov alebo inych etnickych skupin, co by robili take veci. Pred par dnami som siel domov so skoly a videl som ako maly cigan, mohol mat 6 rokov, sral pri chodniku, kde slo dost vela ludi, potom si holou rukou vytieral zadok, a potom to obtieral o lavicku a to obhajujes? Toto nie je rasizmus, lebo vacsina lud ich neodsudzuje preto akej farby su ale ako sa spravaju. Ja vobec neodsudzujem ciernych ludi iba slovenskych ciganov a vsetci normalni cigani sa za nich hanbia a ani s nimi nekomunikuju. Vsetky tie organizicaie ako ludia proti rasizmu alebo aj greenpeace tam suhlasim s nazorom 7. Podla toho co pises, nevies vobec o tom nic a mas do hlavy natlacene nazory nejakej organizacie a pri tom si nevies utvorit vlastny nazor. Som rad, ze takych ludi ako ty nepoznam a aj keby som poznal, tak by som sa distancoval.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
stavat do kontrastu clena akejkolvek mensiny so svetoziarou a svinskeho netolerantneho belocha je tiez rasizmus, neviem preco by som mal zatvarat oci a tvarit sa poburene len pri veciach co mi nadiktuje polozidovska manipulatorska banda... najvacsi rasisti sedia tam!
Zaujímavé, že nám, Slovákom, idú vyčítať, akí sme rasisti, ale keď chcú Cigáni emigrovať do západných "demokratických" krajín a ako dôvod udávajú rasovú diskrimináciu, všetkých do jedného nám ich vrátia. Tak sme teda rasisti, alebo nie?
Btw, môžeš ísť robiť kázne aj do USA, tam bola legálna rasová diskriminácia do roku 1963, u nás bola zakázaná už dávno predtým.
Ale inak nič proti tebe, ja tiež rasizmus odsudzujem. No štve ma, keď niekto chce uprednostňovať Cigáňov, lebo tí sa vraj majú zle, ale keď sa majú zle Slováci, čo tam po nich, veď už nie je socializmus...
A teraz k rasizmu. Ked niekto pracuje, je to rovny obcan a nemam proti nemu nic, aj keby bol martan. Ale ked niekto nic nerobi a iba sedi na prdeli, rozmnozuje sa, kradne a svojim spravanim diskriminuje ostatnych, tak je to svina, hovado a verbez a je mi jedno ci je to cigan, cernoch, vietnamec alebo biely. Bohuzial sa toto tyka hlavne ciganov. Ked sa na tym zamyslite, oni, ako mensina, diskriminuju nas, vacsinu! Priklad:
Dame ciganom byty.
Ziju v bytoch a pomaly ich demoluju pre vlastne obohatenie.
Neplatia najom, energie, vodu.
Keby toto spravil biely, tak ho bez milosti vyhodia na ulicu alebo ho zavru.
ALE KED to spravi cigan, tak mu pomaly este potrasu pravackou a:
Vypracuju mu splatkovy kalendar, aby na to chudacik mal.
Opravia mu byt, pripadne mu daju novy, ked je ten stary neopravitelny.
Myslite si ze je toto SPRAVNE? Ja hovorim NIE! Potreby VACSINY by mali PREVAZOVAT potreby MENSINY! A u nas to tak NIEJE!
Takze nehovorte mi o rasizme, vy male naivne deticky. Strcte si tu vasu toleranciu do prdele! Keby kazdy z vas siel byvat na mesiac na Lunik (nie IX, nejaky susedny. Viete, ono existuju aj ine luniky..) tak by vas to hned preslo. Hned by ste si pleskli po cele a povedali "Bol/a som to ale naivny kok*t/pi*a"
(teraz pozeram, ze mas 14 rokov a si "hiphoperka". Takze je velka pravdepodobnost ze sa svojimi nazormi vyrovnas panovi menom Hupajuci Konik alebo pani Mrazena Ryba. Mas pocit, ze ta diskriminujem? Ak ano, je*ni si hlavu o veraje, nech ti zmodra a nepises veci, o ktorych nevies absolutne NIC! )
No fajn, uz som sa ukludnil...
Banda idiotov ste.
Este by som vedel pisat, ale skoda reci.
Vietnamci, cigani, bieli. Su to tri rozdielne rasy.
Vietnamci su taktisto pristahovalci ako cigani. ALE vietnamci sa prisposobili a robia vela dobreho pre nasu spolocnost.
ALE cigani sa NECHCU prisposobit! Ano, su aj taki, ktori pracuju, ale je ich par promile, cize by sa dalo povedat statisticka chyba (poznam takych dvoch, osobne). Kto nepracuje, nech neje!
A tak antifa nič nerobí?????
robí viac nez ostatné hnutia,lebo sa to tu nedá zniest nedá sa na to pozerat.
Neobhajujem tých ktorý sedia piju bijú deti..
ale prečo ich všetkych sakra hadzat do jedneho vreca?
Sme taký istý ale preboha šak my sme bieli my si mozeme dovolit všetko??pravda???
ALE SOM RADA ZE SA VYJADRUJETE .lebo názory má kazdý iné.
Ako aj ludia sú iný ale všetci su si aj rovný a všetci skončime rovnako...
Smejú sa mi, smejú sa mi ze chodím jediná s ddeklom na hlave medzi punkáčmi ale je to o niom všade jej aj čierna aj biela. Ze čo som to za hiphoperku ked s nimi behám majú v hlave viac nez všetci do kopy.
Smejú sa mi ze som iná---a ja sa smejem im ze sú rovnaký.
1hiphoplady: No tak poprve, nauc sa pisat ako clovek. Trvalo mi naozaj dlho, kym som pochopil co pises.
Ta posledna veta. To hadam nemyslis naozaj vazne?! Takych ako Ty je tu myriada. Bohuzial..
A ano, antifa nieco robi, bije sa s inteligentmi takeho isteho kalibru ako su oni. "Do boja, ale len ked sme v presile.." Tot v Prahe predchvilou.
Co sa tu neda zniest?
To, ze babicka vnutila ciganovi svoju kabelku a potom sa sama napichla na jeho noz...patkrat??
Alebo to, ze male cigancata kradnu ako straky?? Ze nemaju ani tolko ludskosti v sebe, aby cloveku nastriekali do tvare horlavinu a zapalili ho?? (toto posledne si Ty pamatat asi nebudes, bolo to davnejsie)
Alebo diskriminacia bielych??
Ano toto sa zniest neda.
Este raz Ti poviem. Ked niekto maka a prospieva, staci malinko, nasej spolocnosti, tak je mi naozaj jedno ci je cigan, cernoch, aziat alebo aj martan!
Ale ked niekto nerobi a len sa prizivuje na nasej hlupej spolocnosti, tak by ho mali poslat na Sibir, nech je to cigan, cernoch, cinan alebo beloch.
Ale aspon si mi pripomenula jeden pekny vyrok
"Vsetkych nas caka taka ista smrt" Horatius
Akoze myslienka je to peknucka, ked uvazujes ako o jedincovi. Clovek sam o sebe nie je zly, ale spolocnost je neuveritelne sprosta.
Tym chcem len povedat ze jedna lastovicka leto nerobi a tak ako moze byt jeden nacek, ktory nerobi picoviny, tak isto moze byt aj jeden cigan ktory sa ma lepsie ako ktokolvek z nas. Samozrejme v globale sa cigani nedokazu prisposobit ani keby velmi chceli a vynimky moc nepomozu, pretoze takych si vacsinou nikto nevsima.
Jo, aby som nezabudol paradox:
Pozri si ako konci vacsina pochodov co robia afaci, alternativna mladez a spol - lietaju dlazobne kocky, rozmaltia sa vykaldy, pouziva sa slzak a vodne delo.
Nazi si akurat tak zahailuju, zakricia a rozidu sa...
Nie, ze by som ich branil, ale vacsinou to, takto konci.
MALE CIGANCATA KRADNU??????
keby teba doma bili,videl si s fetovaných ozratých rodičou ktorý prepíjajú podpory.
myslis si ze by si nekradol????
chcela by som vás vidiet na ich mietse ste detinský
TIE DETI ZA TO NEMOZU
a to mi nevezmeš ani ty ani nikdo iný sa zamysli trochu nad tým ako sa cítia (tie deti)
1) v osadach ziju povacsinou ROMOVIA, ktori boli predtym kocovnici. k usadlemu sposobu zivota ich prinutil rasisticky zakon z obdobia prvej republiky, tzv. "zakon o kocovnych ciganoch" . je logicke, ze kocovnici nebudu stavat rovnake domy ako ludia, co ziju usadlo pomaly 1500 rokov...myslim, ze ked sem prisli stari slovania, ich chalupy sa moc nelisili od terajsich romskych
2) povies si, ze teraz je uplne ina doba, ze boli architekti, atd. no vtedy bol rasizmus voci nim povolovany pakticky aj zakonom, nijaky architekt by si tym "nespinil" ruky, aj keby mu zaplatili, keby mali cim
3) sucasne problemy romov z osad (a tych nie je vacsina) vyplyvaju predovsetkym z nevzdelanosti romov. ked je nevzdelany rodic, zvycajne nechape ani potrebu vzdelania pre dieta, a tak to je v zacarovanom kruhu. jedna neschopna generacia plodi dalsiu, atd., atd.
4) k rasizmu, nevzdelanosti a chudobe sa pridava dalsi faktor: alkoholizmus a fajcenie, ktore sposobuje degeneraciu. kedze fajci velka vacsina romov, ich mentalne schopnosti sa postupne zhorsuju. navyse alkohol a cigarety ich pripravuju o velku cast ich chabych davok
5) preco maju romovia tak velky kopec decak? staci pouzit jedno prislovie: bohaty ma vela penazi, chudobny deti.
tu mas niektore moje argumenty. riesenia romskej otazky su a su pomerne jednoduche. imo by sa mali stat najdolezitejsiou prioritou vlady, ale to v tejto mentalne zaostalej krajine nehrozi...na druhej strane si vsak myslim, ze aj keby sa z romov stal kulturny vykvet naroda, vacsina ludi by svoj nazor na nas nezmenila
Ako neviem pochopiť jedno... Prečo v tvojom príspevku sa hovorí o tom, že za súčasný stav menšín na Slovensku môžu iní? Prečo prečo prečo?????
Ako si navaríš, tak si aj zješ! Myslím, že všetko som v tejto vete vystihol. Mám skúsenosti, ktoré hovoria o niečom inom... Vysvetli mi aj toto:
Mám spolužiačku rómskeho pôvodu (teda je aj pravá Rómka vie po rómsky, ako oni sa určite nespráva, chodí na gympel a najviac čo má dosť zarazilo bolo to, keď má pozvala ku nim – bol to koniec roka a vracali sme sa z výletu a autobus domov mi išiel až o 2 hodiny, tak som išiel ku nim, ale ani teraz som ešte stále nepochopil, že je Rómka a bola už rok mojou spolužiačkou). Stále som si myslel, že ide o babu ktorá ma zvýšene čierne pigmenty (proste by má to nenapadlo). Až keď mi povedala spolužiačka, že ona je Rómka som pochopil!!! Čo z toho vyplýva? Všetko záleží na tom ako sa my budeme správať ku iným a tak sa budú oni správať ku nám..!!!
Tak som to nemyslela ale. tak že ludia nadavajú ludia furt niečo riešia,ale iba tie zlé stránky tak ked sa im nepáči nech niečo robia.
Povedat dokáže každý ale niečo spravit!!
Nie sa pripojit potom k davu a kívat hlavou:ano aj ja si myslim
To je o tom.Aky sme my utrapeny a kto neni???v dnešnej dobe život ma pripravil o vela ale prečo za to obvinovat druhých ludi.
Každy si v živote niečim prejde a je na no mako to ponese.je to predsa len jeho zivot
PS:čI TAM to tu všetko a niektory ludia ma prekvapili dakujem
aj ked netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca ale 99% ciganov co ziju v tych osadach nam iba zatazuju stat a roia to co opisal toso666. Poznam taky pripad, ze cigan pracuje 17 rokov na zalezniciach a ako prijde do osady, tak o nom hovoria, ze je nenormalny, lebo pracuje. Napr. ako revizor vstupni do autobusu, ked biely nema listok da mu pokutu ale ked nema cigan, tak s tym nespravi nic. Biely nedostane byt zadarmo atd. Ked napadne cigan bieleho a biely mu dal len jednu po pysku, tak je najvacsi rasista a idu ho strcit do basy ale ciganovi nespravia nic. To ze rozhadzuju veci z bedni, to ti akoze vobec nevadi? Bol som uz vo vela statoch EU a nikde som nevidel tak zaostale komunity ciganov alebo inych etnickych skupin, co by robili take veci. Pred par dnami som siel domov so skoly a videl som ako maly cigan, mohol mat 6 rokov, sral pri chodniku, kde slo dost vela ludi, potom si holou rukou vytieral zadok, a potom to obtieral o lavicku a to obhajujes? Toto nie je rasizmus, lebo vacsina lud ich neodsudzuje preto akej farby su ale ako sa spravaju. Ja vobec neodsudzujem ciernych ludi iba slovenskych ciganov a vsetci normalni cigani sa za nich hanbia a ani s nimi nekomunikuju. Vsetky tie organizicaie ako ludia proti rasizmu alebo aj greenpeace tam suhlasim s nazorom 7. Podla toho co pises, nevies vobec o tom nic a mas do hlavy natlacene nazory nejakej organizacie a pri tom si nevies utvorit vlastny nazor. Som rad, ze takych ludi ako ty nepoznam a aj keby som poznal, tak by som sa distancoval.