Neda mi sem nenapísat ale žial neda sa nato už pozerat ako ludia pomaly ale isto kracaju do hrobu .Užívaju lieky na krvny tlak v domnienke že je to ta najlepsia možná cesta a to len preto lebo im to povedal neaky vystudovany doktor ktorí ma samozrejme len
neviem kto si a nechce sa mi to cele čítať, ale si dobrý keket a očividne nemáš ani poňatie o tom čo znamená trpieť srdcovo cievnymi chorobami, tak shut up.
@nikkey fuuha zato že sa niekto snazi aj samostatne mysliet je oznacovany za blazna. Mimochodom ja sam som mal problemy s krvnym tlakom a dali mi aj lieky nato .Ale po case ako sa mi zacali prejavovat neziaduce ucinky vratane vysokeho cukru som ich vysadil a prešiel som na zdravy zivotny styl surova zelenina ovocie ziadne meso , cukor, udeniny , sol. pecivo atddd. A krvny tlak mam v pohode a aj cukor je v pohode .Takže dá sa to inak je to už u tych co maju vrodenu chybu srdca , ale ja som písal v članku o typickom slovakovi u ktoreho sa ocakava že nema žiadnu vrodenu chybu srdca ale že si vysoky tlak sposobil nezdravym zivotnym stylom
"Ľudia sú poslušné ovce." - slávna veta asi každého druhého moderného pseudorevolucionára, ktorý si myslí, že on sám vidí pravdu a ostatní sú zaslepení. K tvojmu srdcovému výlevu (ktorý patrí skôr do blogu ako do fóra, ale budiš) ti poviem len toľko, že ak si niekto zvolí cestu klasickej medicíny, robí tak na základe vlastného uváženia a oddôvodnenia, a nie na základe "poslušnosti voči autoritám". Sú ľudia, ktorým by alternatívna medicína nezabrala a takisto sú ľudia, pre ktorých tento druh liečenia dokáže zázraky. Pozeráš sa len na tú stranu informácií, ktorá ti vyhovuje k argumentom.
@maxton ale no je až ubohe vsetko zavinit na genetiku , genetiku sa prejavi iba zlym zivotnym stylom vratanie pchania chemia do tela a metabolizmus sa da normalizovat pohybom .
Preco maju starí ludia vysoky cholesterol a zly metebolizmus ? lebo sa dokopy vobec nehybu , beru tabletky a myslia si že to im stačí , pricom zomieraju predcasne na infarkty a na mrtvice
@stalingrad1000 Nie ty konkrétne tvrdíš blbosti pretože nadávaš na doktorov na základe jednej tvojej zlej skúsenosti a toho, že niekto kto žral slaninu a udené a vyprážal na šmaľci a stravoval sa vo fastfoodoch po jednej tabletke nevyzdravie.
Ak máš nezdravý životný štýl tak to liekmi nevyvážiš, žiadny doktor nikde nepovedal, že keď máš vysoký krvný tlak a stravuješ sa tk, že ti polku dňa šmalec steká po brade a druhú si sypeš pol kila cukru do kávy tak ťa spasia lieky bez toho aby si zmenil životný štýl.
A prečo, znova opakujem, pretože väčšina tých prípadov skončia rovnako mŕtvy ako keby sa liečili na chemo, iba o čosi skôr. Si rovnaký blázon ako tí ľudia, ktorí tvrdia, že modlitba vylieči človeka, akurát tvojím bohom sú konšpiračné teórie o doktoroch a farmaceutickom priemysle. Opieraš o jednu skúsenosť s tvojím možno existujúcim starým otcom, ktorú majú brať ľudia ako väčší dôkaz než posledné desať ročia štúdia rakoviny.
Really ? -.-
@stalingrad1000 Máš ale zaujímavý spôsob argumentovania, kedy v jednom dlhom, dlhom, dlhom príspevku pomiešaš toľko poloprávd, a vyslovených nepochopení s pravdou, že je v ňom príliš veľa blbosti na to aby sa väčšine ľudí naň vôbec chcelo reagovať.
@stalingrad1000 birdz nie je to práve miesto kde napíšeš pravdu a kdosi ta aj ocení... Skús to ná aktuality.sk , tam ti dajú 5 miliónov plusiek v komente keď tam bude dáky článok o zdravý abo tak...
ludia su ovce... a aj ty si, aj ked si myslis ze nie, ista cast tam stale bude... pretoze sme stale sucastou systemu.. ja tiez nejem lieky pokial fakt nemusim.. su veci ktore sa daju riesit zmenou zivotneho stylu, stravovaniim, cvicenim, alternativnou meicinou atd.. lenze sustredit sa vylucne na to je zbytocne.. nedavno som citala clanok o zenskej ktora odmalicka zila uplne zdrav.. ziadne umeliny, ani lieky, ani sladkosti.. vo velmi mladom veku vazne ochorela.. mozeme to zvalit na geny, ale ludia castokrat zabudaju ze v zdravom tele zdravy duch.. a rovnako je to naopak.. vdaka zdravemu duchu je zdrave telo.. pravdaze na kazdeho je iny meter, kazda choroba ma inu pricinu a povod... ale zvalovat vsetko na zivotny styl alebo genetiku nie je dobre... psychika tiez robi vela.. a hlavne podvedomie...
a to ze si niekto zvoli tabletky namiesto caju, akupunktury alebo niecoho ineho je jeho volba... v tomto pripade skor vidim ako problem neinformovanost a castokrat hlupost ludi ktori nevidia ine moznosti, alebo sa o ine moznosti ani nezaujimaju.. nevedomost a neschopnost prisposobit sa zmenam nas robi slabsimi...
ľudia keď si myslíte že dnešná medicína je o riešení zdravotných problémov tak to je na smiech
Áno máš pravdu , ľudia sú ovce a zjavne potrvá dlho kým si uvedomia, že NIKTO nemá záujem na tom aby trvalo a bez vedlajších účinkov vyriešil zdravotné problémy ľudí.
Nemusím sa hrať na ťažkého revolucionára ako tu bolo spomenuté aby som napísal , že ZOBUDTE SA
@sws333 (Nie ty konkrétne tvrdíš blbosti pretože nadávaš na doktorov na základe jednej tvojej zlej skúsenosti a toho, že niekto kto žral slaninu a udené a vyprážal na šmaľci a stravoval sa vo fastfoodoch po jednej tabletke nevyzdravie.)
nadavam na doktorov lebo viem aky spinavy biznis robia .Nemam ich rad preto lebo sa tvaria že všetko vedia ale kde su vysledky ludia musia trpiet ozarovanie a nakoniec im doktor povie že zomru za 2 mesiace a že liečba bola zbytocna .Uspesnost liecby rakoviny je zhruba 10-15 % ak zoberem že prežije liecbu iba neakych 40 % pricom velkej casti pacientom sa ochorenie vrati , alebo zomru do 5 rokov .Toto hodnotis ako uspech mediciny ? Za toto sa mam doktorom klanat a povazovat ich za moje autority ktore mam posluchat ? kebyže ludi vyliecia nepovedal by som na nich ani meke f ale ich vysledky su ubohe.Mimochodom v čase brania tabletok na tlak som sa neprejedal a rozhodne som nejedaval vo fastfoodov alebo jedaval kila mastneho , občas som si niečo dal ale naozaj iba s mierou . Nikdy si si nevsimol že ak užívas neake tabletky tak sa ti zvecsa dostavia aj ich neziaduce priznaky a vznikne ti nova choroba ? Nahoda ?
mimochodom ty ktori neveris farmaceutickemu priemyslu fakt si myslis že ludstvo ktore dokaze vyrobit atomove bomby a ktore dokaze letiet do vesmiru by nevedelo vymysliet jeden obycajny liek na rakovinu ?? fakt mozes byt až takí naivny a stale si myslíš že svet je iba ružovy ??
@hellium to bolo povedane obrazne chytas sa za slovíčka
už k nej ale nechodim radšej si dam rozmackanu cibulu ako by som mal ist k doktorke ktora mi predpise kilo roznych sirupov a roznych liekov už by len chybalo aby si ma nechala na pozorovanie . A nech mi niekto nevraví že lekarom nejde o biznis
Myslím si, že ľudia, čo sa tu snažia zhodiť všetko čo napíšeš sú len obyčajní lolofóni. Ani sa nedivím, že ťa táto situácia štve a chceš niečo proti tomu urobiť, alebo sa len podieľať na väčšej informovanosti ľudí. Ale nemyslím si, že doktori sú úplne zbytoční. No pýtam sa, prečo ľudia neveria svojmu vlastnému telu a zdravej životospráve? To sme všetci tak strašne zmanipulovaní telkou a pod.? Na všetko sú už sirupy a tabletky a kadejaká chémia. Každému ide len o biznis.. a to je hnus.. doktorom nemôžeme veriť bezhranične. Ibaže sa obávam, že tvoja diskusia je len výkrik do tmy
Tak sorry, nečítala som to celé, lebo sa to nedá.
Existujú dobrí aj zlí doktori - to je tak vo všetkom, tak prečo zovšeobecňovať? @10 je blbosť, v prvom rade - aj to, že máš hlavu je genetika a to sa neprejaví v závislosti od toho, koľko chili papričiek denne zješ
áno a keby starí ľudia lieky na tlak nebrali, nedostali by mŕtvicu, lebo by medzitým už nežili
@stalingrad Za prvé, vži sa do role doktora, 8 rokov štúdia minimálne snáď, kopa praxe, musíš sa učiť celý život, pretože medicína sa vyvíja ako skoro všetko v dnešnom svete a príde ti tam niekto, kto si svoju chorobu zapríčinil vlastnou hlúposťou, či už úplne katastrofálnu životosprávou a životným štýlom alebo si inak vlastnou vinou doničil zdravie a jeden takýto človek ti doničí celý deň. Doktori sú tiež ľudia a sú v obrovskom strese a majú obrovskú zodpovednosť, to že nie sú all sunshines and rainbows to sa im absolútne nečudujem, práca doktora, pkiaľ to nie je psychológ alebo psychiater nie je zabezpečiť tvoju duševnú pohodu a byť na teba milý, ale vyliečiť sa, nie sú servírka a ani obsluha, ich práca je náročná, takže sa im nečuduj, že nie všetci sú milý.
Za druhé, liečba ide stále dopredu, na niektoré druhy rakoviny už sú funkčné lieky (osobná skúsenosť, prolaktinóm) na niektoré ešte nie, ale pracuje sa na tom pretože možno nie všetci ale stále sú doktori, ktorí šli do výskumu a zasvätili svoj život hľadaniu lieku.
Ak je medicína a chémia taký veľký podvod ako to, že sa ľudia vo vyspelých krajinách dožívajú stále viac a viac rokov ?
Oka za prvé , problém s tlakom nemusí byť čisto spustený zlouž životosprávou, môžeš mať naň genetické predispozície a tak prah, pri ktorom by u iného pri tej istej strave neboli absolútne problémy u teba spôsoboval problémy. Každý organizmus je jedinečný mnohými spôsobmi a toto je jeden z nich. Je aj jedna žena v USA, ktorá má jeden gén, ktorý fascinuje vedcov pretože ona má proti vysokému tlaku vďaka spôsobu akým spracúva jej metabolizmus stravu a správa sa k cholesterolu imunitu.
Ďalšia vec, ja momentálne beriem lieky a bral som tri rôzne a stále som si ich dal meniť, pretože tie, ktoré som mal pred týmito mi spôsobovali nespavosť a tie pred tým tiež, teto avšak už nie. Liekov je množstvo a konkrétne čo berem teraz je najnovši generácia prakticky toho istého lieku, ktorá ešte nebola vyvinutá keď som začal brať lieky. Tu vidíš, že asi sa snažia zlepšovať svoje produkty tie farmaceutické firmy, keďže nakoniec vyrobili moje súčasné lieky, ktoré pre mňa nemajú vedľajšie účinky.
Za druhé, čo ľudia, ktorý mali od narodenia problémy a lieky ich zachránili ? Nebyť chémie, tak som na vozíčku a nebehávam niekoľko kilometrové okruhy každý druhý deň.
Nemôžeš predsa porovnávať dve odlišné vedy -.- To je hlúpe maximálne. Aha tento krík je malý ale aha! Tam ten strom je obrovský. Rovnaké tvrdenia, až na to, že ja sa do záhradničenia vyznám viac než ty do medicíny.
@manymeny Každý dobrý doktor, keď máš problémy, ktorým sa dá predísť zdravou životosprávou a životným štýlom ťa upozorní že si máš zmeniť životosprávu a životný štýl, pokiaľ má podozrenie, že ich máš zlé.
Minimálne každý doktor, ktorého som ja stretol tak činil.
@manymeny Ale ak si myslíš, že keď chytíš infekciu alebo vírus a uprednostníš zeleninové a ovocné šťavy pred liekmi keď budeš mať 40ky horúčky, tak to chcem vidieť, či naozaj. Pretože sú ľudia, ktorí si tieto blbosti, ktoré tu tára stalingrad zoberú k srdcu a potom umierajú na choroby, ktoré sú s liekmi otázkou pár týždňov.
@sws333 Veď ja som nič také nepísala, že nás neupozornia ja si len myslím, že na všetky bolesti hľadáme syntetický liek a svojmu telu neveríme..aj z najmenšej bolesti sa liečime všetkým, len nie vitamínmy v prirodzenej forme. Ale najzaujímavejšia stránka na toto je Bádateľ. Je toho tam dosť popísaného a neviem ako ostatní, ale tomu ja verím viac, ako svojej doktorke, ktorá mi chce stále len vyberať mandle aj keď mi nič nie je alebo v lepšom prípade mi pri návšteve hneď núka nejaké letáky s liečivami, ktoré musím ale naozaj musím užívať hneď od zajtra, lebo mi to neskutočne pomôže, nevadí, že to je len nejaký prášok, a tiež nevadí, že to stojí 15 eur a tiež nevadí, že v lekárni ma ešte vpíšu nasilu do nejakého ich vernostného programu...veď všetko toto mi predsa len pomôže... všakver
Ludia su uz raz taky, ale zdravy zivotny styl treba pestovat od mlada. Aby som ta trosku potesil, v 80% ked mi nieco je vyuzivam alternativnu medicinu. A co ta po ostatnych? Skus sa zamerat na seba a svoju rodinnu, to sa ti skor podari.
@manymeny Tak pardón , len tu majú dosť extrémny názor na toto. Nemôžem posúdiť, nepoznám tvoju doktorku a moji osobný mi nejak nikdy nič nenútili navyše, či "nevyhnutné" 15€ a lieky, ktoré berem stoja na dva mesiace osem centov.
No ja by som povedal, že treba si nájsť normálneho doktora.
@sws333 s tou doktorkou neriešim nič, je všeobecná a som zadelená do obvodu a keďže nebývam často chorá, tak sa s ňou vidím asi tak 2x do roka.. teda mi to nevadí..ale čo ma asi viac zaujíma, že čo by si robil ty - ó - uznávač "normálnej" medicíny, keby si nebodaj dostal rakovinu... ako by si sa liečil???
@manymeny Mal som v rodine rakovinu a robili sme všetko čo sa dalo, od zmeny stravy, vitamínov, dokonca sme navštívili niekoľko putovných miest. Jediné čo sme nespravili je upustenie od chemo. Ja osobne by som sa liečil podľa druhu rakoviny. Mal som prolaktinóm, čo je nádor, ktorý sa chemo nelieči, je bežne liečiteľný liekmi a v podstate pomerne neškodný vďaka našej medicíne . Ale ak by som mal na výber či zomrieť za rok bez chemo alebo za dva tri s chemo tak by som potom, čo som osobne videl čo chemo robí, zvolil neliečenie sa, pretože nemal by som na to aby som zniesol chemo. Ja si to priznám, tvolil by som neliečenie ak by som nemal aspon 60% šancu vyliečenia.
ja ked nejde o vaznejsiu chorobu sa bud dostanem z toho za tri dni cca zazvorom, cesnakom, cajom, citronom atd. a ked to vyzera krepejsie, doktorka mi predpise antibiotika a kadejake kraviny, vyberem antibiotika (proste to viazane na predpis, co je serioznejsie) a tie kadejake kraviny poviem lekarnicke, ze nechcem ...
Priatelia, treba si uvedomiť jednu vec, to že aj alternatívna medicína je veľký biznis, ba väčšia ako farmaceutický priemysel.
Pozor, časť chorôb liečených sú príznakmi inej choroby. Ak máte búšenie srdca idete na obvod, tam vás predpíšu kardiológovi, alebo internistovi, ktorí vás vyšetrí a začne liečbu, pritom môže isť aj o problémy s chrbticou, čím sa lieči sprievodná fáza inej choroby, nie sama choroba.
Nemôžem súhlasiť so zakladateľom tejto témy v niektorých bodoch. Ako prvé skresľuje informácie. Medikamentózne liečení pacienti na vysoký tk predčasne nezomierajú, naopak ich choroba je pod kontrolou, naopak zomierajú tí, čo problém s tk podcenili a neliečili ho. Liek však nemá byť hlavnou liečebnou silou, ale zmena životosprávy. Liek je len pomocnou barličkou pri liečení
@ivlu (Priatelia, treba si uvedomiť jednu vec, to že aj alternatívna medicína je veľký biznis, ba väčšia ako farmaceutický priemysel)
alternativna mdicina vecsi biznis ako farmaceuticky ?
ty kde žijes ? chces povedat že liečenie ovocim a zelenionu a zeleninovym stavami je financne narocnejsie ako ked sa liecis liekmi alebo chemoterapiou na ktorej minia jeden onkologicky pacient zhruba 50 tisíc dolarov ??Vies kolko stoja rozne operacie a dalsie veci ??? ako to možeš spolu porovnavat ?
(Nemôžem súhlasiť so zakladateľom tejto témy v niektorých bodoch. Ako prvé skresľuje informácie. Medikamentózne liečení pacienti na vysoký tk predčasne nezomierajú, naopak ich choroba je pod kontrolou, naopak zomierajú tí, čo problém s tk podcenili a neliečili ho. Liek však nemá byť hlavnou liečebnou silou, ale zmena životosprávy. Liek je len pomocnou barličkou pri liečen)
Vedel si o tom že u vecsiny pacientov ktorí užívaju lieky na tlak sa po case prejaví aj cukrovka a ine dalsie ochorenia ?vies kolko ma jeden obycajny liek na tlak neziaducich ucinkov ?
Vravis že medikamentozni pacienti predcasne nezomieraju ok povazujes že ak niekto kto sa liecil medikamentozne dostane už v 50tke infarkt tak nezomrel predcasne ? Ako to že žiju na svete aj ludia ktory su vo vynikajucej kondicii aj v 70tke 80tke a neuzivaju ziadne lieky ?? čím to asi bude ?Naozaj si myslis že užívanie liekov na tlak je potrebne ?
@samtord skus otvorit oci a nezit vo svojom ruzovom svete realita je totiž drsnejsia ako si myslis respektive ako dufas ale to si je asi tazko pripustit ze ?
@stalingrad1000 prosím ťa čo ty vieš o realite dpč? Každý je tupá ovca kto nerozmýšľa ako ty? Ale keď ti niekto poriadne argumentuje nerobíš nič iné ako robievajú tupé ovce, ignoruješ to alebo opakuješ dokola prevzaté protiargumenty... Je jedna vec mať názor a iné vec mať pravdu... Lenže ty si proste jebko, ktorý dostane pár informácií a myslí si, že je lepší ako ostatný, za to že majú rovnako ako ty, proste svoj názor.
Samozrejme veľa ľudí tu vie že máš v mnohom pravdu, lenže poprvé, ju úplne jebnute podávaš a pletieš do nej všetko možné a po druhé myslím, že na túto tému je pomaly dosť veľká osveta, takźe tu prosím ťa nemaj pocit, že si nám práve vliaľ všetku múdrosť do hlavy a nevieme to spracovať. Každý inteligentný človek a predstav si, že aj doktor, si uvedomuje že najlepším liečivom je zdravá životospráva a pozri koľko z nich má pocit, že ľudia ktorý si do seba jebnú ibalgin sú nejaký mentálne retardovaný oproti nim... Asi málokto. Je pekné mať pocit, že si morálne vyspleješí ale ak na základe toho ideš ponižovať iných tak je to len povestný krok vpred, pri dvoch krokoch vzad
@zajkousko (dlho to už trvať nebude, po veľkej vojne príde nové nebo a nová zem, kde nebude smrti, chorôb a iba láska a šťastie bude ľudi na veky sprevádzať...)
Kiežby si mal pravdu
(jedinou podmienkou je uveriť v Boha!)
netreba k tomu este aj nieco pridat ??? napríklad skutky ?
chces mi povedat že človek ktorý uveril a denne robí zle iným
tak si tiež zasluzi kralovstvo nebeske ?
@karlotiskot (v živote som videl mnozstvo pripadov ktore ma na vlastne oci presvecili kde sa ukryva pravdahádam človek nemusi byt žiaden genius aby pochopil že liek na rakovinu už zcela určite existuje a kto vraví opak tak ten klame a pri navsteve lekara ktory mi na mierny kasel predpise polovicku tabletiek a sirupov pricom na ten isty problemx by mi pomohla aj roztlacena cibula tak čo si mam o takychto ludi mysliet ??? Mam ich uznavat za autority ako to zrejme robis ty ?
Pocohop že svet to neni len prechadzka ruzovym sadom ako si zrejme ty myslis otvor oci a krocha skus mysliet aj vlastnym rozumom a ver skor tým ktorí za svoj usudok nedostavaju peniaze do vrecka , Vies medzi tymi ktory podporuju moje nazory su aj rozny nositelia nobelovych cien bud za chemiu a biologiu a ktory za svoj nazor nedostali tucet penazi
@stalingrad1000 Wtf? Mám sa s tebou fakt rozprávať ako s jeblinou? Lebo keď mi niekto ide premúdrelo rozprávať čo si asi ja myslím tak strácam fakt posledné chute k inteligentnej debate... To je tvoj argument k tomu čo napíšem. Že ty proste vieš, kde je pravda? To ti už musí ego trošku dosť jebať na hlavu. Z toho, že napíśem ako si vie každý inteligentní človek domyslieť že najlepším liečivom je zdravá životospráva ty vydedukuješ, čo ja uznávam za autority a čo si myslím o živote?
To, že tvoj názor zdieľajú nositelia nobelových cien je zas čo za trápnosť prosím ťa? Akože záruka kvality? Každého druhého myšlienky sú zdielané s nejakým nositeľom nobelovej ceny a čo sa majú teraz vyvyšovať nad iných? Ty si proste prišiel na myšlienku ktorú už má v hlavách plno ľudí a tváriš dpč ako Che Guevara , daj si mame našiť hviezdu na šiltovku rovno a odfoť sa na plagát kretén drevený. Vyvyšuješ sa tu a jebeš o iných svoje domnienky a tvoje chatrné ego dá za to signál vyplavovať do tela endorfíny.
Ale áno, určite máš pravdu...
Aby si z tej pravdy zachviľu erekcie nedostával...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
preco?
lebo TL
ked chces, aby si ludia tie tvoje vyplody aj citali, tak ich aspon formuluj zrozumitelne
Preco maju starí ludia vysoky cholesterol a zly metebolizmus ? lebo sa dokopy vobec nehybu , beru tabletky a myslia si že to im stačí , pricom zomieraju predcasne na infarkty a na mrtvice
Ak máš nezdravý životný štýl tak to liekmi nevyvážiš, žiadny doktor nikde nepovedal, že keď máš vysoký krvný tlak a stravuješ sa tk, že ti polku dňa šmalec steká po brade a druhú si sypeš pol kila cukru do kávy tak ťa spasia lieky bez toho aby si zmenil životný štýl.
A prečo, znova opakujem, pretože väčšina tých prípadov skončia rovnako mŕtvy ako keby sa liečili na chemo, iba o čosi skôr. Si rovnaký blázon ako tí ľudia, ktorí tvrdia, že modlitba vylieči človeka, akurát tvojím bohom sú konšpiračné teórie o doktoroch a farmaceutickom priemysle. Opieraš o jednu skúsenosť s tvojím možno existujúcim starým otcom, ktorú majú brať ľudia ako väčší dôkaz než posledné desať ročia štúdia rakoviny.
Really ? -.-
a to ze si niekto zvoli tabletky namiesto caju, akupunktury alebo niecoho ineho je jeho volba... v tomto pripade skor vidim ako problem neinformovanost a castokrat hlupost ludi ktori nevidia ine moznosti, alebo sa o ine moznosti ani nezaujimaju.. nevedomost a neschopnost prisposobit sa zmenam nas robi slabsimi...
Áno máš pravdu , ľudia sú ovce a zjavne potrvá dlho kým si uvedomia, že NIKTO nemá záujem na tom aby trvalo a bez vedlajších účinkov vyriešil zdravotné problémy ľudí.
Nemusím sa hrať na ťažkého revolucionára ako tu bolo spomenuté aby som napísal , že ZOBUDTE SA
zacni od seba a nehlad na druhych.
nadavam na doktorov lebo viem aky spinavy biznis robia .Nemam ich rad preto lebo sa tvaria že všetko vedia ale kde su vysledky ludia musia trpiet ozarovanie a nakoniec im doktor povie že zomru za 2 mesiace a že liečba bola zbytocna .Uspesnost liecby rakoviny je zhruba 10-15 % ak zoberem že prežije liecbu iba neakych 40 % pricom velkej casti pacientom sa ochorenie vrati , alebo zomru do 5 rokov .Toto hodnotis ako uspech mediciny ? Za toto sa mam doktorom klanat a povazovat ich za moje autority ktore mam posluchat ? kebyže ludi vyliecia nepovedal by som na nich ani meke f ale ich vysledky su ubohe.Mimochodom v čase brania tabletok na tlak som sa neprejedal a rozhodne som nejedaval vo fastfoodov alebo jedaval kila mastneho , občas som si niečo dal ale naozaj iba s mierou . Nikdy si si nevsimol že ak užívas neake tabletky tak sa ti zvecsa dostavia aj ich neziaduce priznaky a vznikne ti nova choroba ? Nahoda ?
mimochodom ty ktori neveris farmaceutickemu priemyslu fakt si myslis že ludstvo ktore dokaze vyrobit atomove bomby a ktore dokaze letiet do vesmiru by nevedelo vymysliet jeden obycajny liek na rakovinu ?? fakt mozes byt až takí naivny a stale si myslíš že svet je iba ružovy ??
už k nej ale nechodim radšej si dam rozmackanu cibulu ako by som mal ist k doktorke ktora mi predpise kilo roznych sirupov a roznych liekov už by len chybalo aby si ma nechala na pozorovanie . A nech mi niekto nevraví že lekarom nejde o biznis
Existujú dobrí aj zlí doktori - to je tak vo všetkom, tak prečo zovšeobecňovať?
@10 je blbosť, v prvom rade - aj to, že máš hlavu je genetika a to sa neprejaví v závislosti od toho, koľko chili papričiek denne zješ
áno a keby starí ľudia lieky na tlak nebrali, nedostali by mŕtvicu, lebo by medzitým už nežili
Za druhé, liečba ide stále dopredu, na niektoré druhy rakoviny už sú funkčné lieky (osobná skúsenosť, prolaktinóm) na niektoré ešte nie, ale pracuje sa na tom pretože možno nie všetci ale stále sú doktori, ktorí šli do výskumu a zasvätili svoj život hľadaniu lieku.
Ak je medicína a chémia taký veľký podvod ako to, že sa ľudia vo vyspelých krajinách dožívajú stále viac a viac rokov ?
Oka za prvé , problém s tlakom nemusí byť čisto spustený zlouž životosprávou, môžeš mať naň genetické predispozície a tak prah, pri ktorom by u iného pri tej istej strave neboli absolútne problémy u teba spôsoboval problémy. Každý organizmus je jedinečný mnohými spôsobmi a toto je jeden z nich. Je aj jedna žena v USA, ktorá má jeden gén, ktorý fascinuje vedcov pretože ona má proti vysokému tlaku vďaka spôsobu akým spracúva jej metabolizmus stravu a správa sa k cholesterolu imunitu.
Ďalšia vec, ja momentálne beriem lieky a bral som tri rôzne a stále som si ich dal meniť, pretože tie, ktoré som mal pred týmito mi spôsobovali nespavosť a tie pred tým tiež, teto avšak už nie. Liekov je množstvo a konkrétne čo berem teraz je najnovši generácia prakticky toho istého lieku, ktorá ešte nebola vyvinutá keď som začal brať lieky. Tu vidíš, že asi sa snažia zlepšovať svoje produkty tie farmaceutické firmy, keďže nakoniec vyrobili moje súčasné lieky, ktoré pre mňa nemajú vedľajšie účinky.
Za druhé, čo ľudia, ktorý mali od narodenia problémy a lieky ich zachránili ? Nebyť chémie, tak som na vozíčku a nebehávam niekoľko kilometrové okruhy každý druhý deň.
Nemôžeš predsa porovnávať dve odlišné vedy -.- To je hlúpe maximálne. Aha tento krík je malý ale aha! Tam ten strom je obrovský. Rovnaké tvrdenia, až na to, že ja sa do záhradničenia vyznám viac než ty do medicíny.
Minimálne každý doktor, ktorého som ja stretol tak činil.
No ja by som povedal, že treba si nájsť normálneho doktora.
Pozor, časť chorôb liečených sú príznakmi inej choroby. Ak máte búšenie srdca idete na obvod, tam vás predpíšu kardiológovi, alebo internistovi, ktorí vás vyšetrí a začne liečbu, pritom môže isť aj o problémy s chrbticou, čím sa lieči sprievodná fáza inej choroby, nie sama choroba.
Nemôžem súhlasiť so zakladateľom tejto témy v niektorých bodoch. Ako prvé skresľuje informácie. Medikamentózne liečení pacienti na vysoký tk predčasne nezomierajú, naopak ich choroba je pod kontrolou, naopak zomierajú tí, čo problém s tk podcenili a neliečili ho. Liek však nemá byť hlavnou liečebnou silou, ale zmena životosprávy. Liek je len pomocnou barličkou pri liečení
alternativna mdicina vecsi biznis ako farmaceuticky ?
ty kde žijes ? chces povedat že liečenie ovocim a zelenionu a zeleninovym stavami je financne narocnejsie ako ked sa liecis liekmi alebo chemoterapiou na ktorej minia jeden onkologicky pacient zhruba 50 tisíc dolarov ??Vies kolko stoja rozne operacie a dalsie veci ??? ako to možeš spolu porovnavat ?
(Nemôžem súhlasiť so zakladateľom tejto témy v niektorých bodoch. Ako prvé skresľuje informácie. Medikamentózne liečení pacienti na vysoký tk predčasne nezomierajú, naopak ich choroba je pod kontrolou, naopak zomierajú tí, čo problém s tk podcenili a neliečili ho. Liek však nemá byť hlavnou liečebnou silou, ale zmena životosprávy. Liek je len pomocnou barličkou pri liečen)
Vedel si o tom že u vecsiny pacientov ktorí užívaju lieky na tlak sa po case prejaví aj cukrovka a ine dalsie ochorenia ?vies kolko ma jeden obycajny liek na tlak neziaducich ucinkov ?
Vravis že medikamentozni pacienti predcasne nezomieraju ok povazujes že ak niekto kto sa liecil medikamentozne dostane už v 50tke infarkt tak nezomrel predcasne ? Ako to že žiju na svete aj ludia ktory su vo vynikajucej kondicii aj v 70tke 80tke a neuzivaju ziadne lieky ?? čím to asi bude ?Naozaj si myslis že užívanie liekov na tlak je potrebne ?
.
Samozrejme veľa ľudí tu vie že máš v mnohom pravdu, lenže poprvé, ju úplne jebnute podávaš a pletieš do nej všetko možné a po druhé myslím, že na túto tému je pomaly dosť veľká osveta, takźe tu prosím ťa nemaj pocit, že si nám práve vliaľ všetku múdrosť do hlavy a nevieme to spracovať. Každý inteligentný človek a predstav si, že aj doktor, si uvedomuje že najlepším liečivom je zdravá životospráva a pozri koľko z nich má pocit, že ľudia ktorý si do seba jebnú ibalgin sú nejaký mentálne retardovaný oproti nim... Asi málokto. Je pekné mať pocit, že si morálne vyspleješí ale ak na základe toho ideš ponižovať iných tak je to len povestný krok vpred, pri dvoch krokoch vzad
jedinou podmienkou je uveriť v Boha!
Kiežby si mal pravdu
(jedinou podmienkou je uveriť v Boha!)
netreba k tomu este aj nieco pridat ??? napríklad skutky ?
chces mi povedat že človek ktorý uveril a denne robí zle iným
tak si tiež zasluzi kralovstvo nebeske ?
Pocohop že svet to neni len prechadzka ruzovym sadom ako si zrejme ty myslis otvor oci a krocha skus mysliet aj vlastnym rozumom a ver skor tým ktorí za svoj usudok nedostavaju peniaze do vrecka , Vies medzi tymi ktory podporuju moje nazory su aj rozny nositelia nobelovych cien bud za chemiu a biologiu a ktory za svoj nazor nedostali tucet penazi
To, že tvoj názor zdieľajú nositelia nobelových cien je zas čo za trápnosť prosím ťa? Akože záruka kvality? Každého druhého myšlienky sú zdielané s nejakým nositeľom nobelovej ceny a čo sa majú teraz vyvyšovať nad iných? Ty si proste prišiel na myšlienku ktorú už má v hlavách plno ľudí a tváriš dpč ako Che Guevara , daj si mame našiť hviezdu na šiltovku rovno a odfoť sa na plagát kretén drevený. Vyvyšuješ sa tu a jebeš o iných svoje domnienky a tvoje chatrné ego dá za to signál vyplavovať do tela endorfíny.
Ale áno, určite máš pravdu...
Aby si z tej pravdy zachviľu erekcie nedostával...