Neviem, či môžem považovať i Česko za zahraničie, no pokiaľ hej, tak 1000krát radšej by som ostala tu ako na Slovensku. I keď snívam o tom, že sa vrátim na Island a tam sa usadím. Snáď navždy.
Prečo? Už len kvôli tej neskutočnej slovenskej mentalite, neprajnosti, závisti, ľudskej obmedzenosti a áno, i kvôli ekonomickému zázemiu a platovému ohodnoteniu.
a preto lebo mi proste zrazu len tak napadlo že.... fok it.... idem za mamou a sestrou a spravím si na svk vodičák, nech si môžem dakedy karavan poriadiť a pôjdem ďalej,.....tak som napísala spolubydlom, že ked sa vrátim z korziky do Pragy ta še sťahujem a bolo. Také dôvody no
to určite neviem ako by som si dokázal zrazu žit z 500e-600e ked teraz žijem na vysokej úrovni ....dost by ma to psychicky asi deptalo,že zrazu si nemožem všetko dovolit
No to sú pekné dôvody...že kvôli tej neskutočnej slovenskej mentalite, neprajnosti, závisti, ľudskej obmedzenosti . Však tí čo sú na Slovensku sú chamtivé neprajné kurvy a tí čo zdrhli za najbližšiu hranicu pretože dostanú o nejaký grošík naviac vôbec nie sú rovnakí Ma vždy udivuje ako sa slováci dokážu vyhovárať na debilitu svojich súkmeňovcov ale nejak nepociťujú potrebu s tým niečo robiť...radšej si idú tam kde sa o nich lepšie postarajú
@cltr0n lepšie sa o nás postaraju? ludia čo odišli do zahraničia to maju ovela tažšie ako ti čo ostali na slovensku....vzdali sa rodiny,priatelov atd. ....a myslíš že nam tu peniaze posielaju na učet len zato že sme tu? všetko si musim zarobit tak že makáme a to,že je tu vyššia životná uroven nie je "postaranie sa o nás"...či o akom postaraní hovoríš? ....vacšiu pičovinu si už ani povedat nemohol
Za 8 rokov mi konci pas, cize ak sa nebude dat nejako rozumne vybavit novy na dialku, tak asi budem musiet ist na chvilu naspat. Ale urcite sa neplanujem vratit na trvalo. Slovensko ako aj Europu nepokladam za dobre miesto pre zivot, o to viac do buducna a kedze ma tam nic nedrzi tak nemam jediny dovod tam zit.
@cltr0n ja som mal podstatne vyssi zivotny standard na Slovensku, ale musel som si to odmakat. V zahranici zijem jednoduchsie ale za to nemusim takmer vobec pracovat, takze neviem o akom "postarani sa" rozpravas? Nikde (ani doma) ti nikto nic neda do huby len tak zadarmo.
@jurito ja nehovorím o ľudoch čo sú vonku 3 mesiace aj s cestou a bývajú ôsmi na priváte ale skôr o tých čo tam pracujú dlhodobo a napríklad tam založia rodinu a podobne. Tak mi nepchaj do huby niečo čo som tu nenapísal ja netvrdím že to je odzačiatku med ale keby sa to neoplatilo tak tam nieje toľko Slovákov. @Tommyhot kde som napísal že im niekto niečo dá zadarmo? ale predpokladám že ked niekto niekde legálne odmaká tak dostane aj nejaký dôchodok. Taktiež lepšia zdravotná starostlivosť a podobné vymoženosti západnej europy.
Napr. môj bratranec tu má možnosť bývať v zdedenom dome...proste parádka tu najnákladnejšiu položku má zabezpečenú aj tak sa tu späť zo zahraničia kde žije a pracuje už asi 6-7-8? rokov moc nehrnie. Taktiež s priateľkou chcú aby sa ich dieťa narodilo v zahraničí. Skúste mi vysvetliť prečo?
@cltr0n nie ty si napísal "kde sa o vás postaraju" ...nikomu nikde nedajú nič len tak ,musíš si to odmakat a je jedno či si tu 5 mesácov alebo rokov či storočí ...tak nevyprávaj pičoviny ,lebo toto je klasika ludí na svk vyprávat o tých čo odišli ako si život ulahčili a pritom si zvolili tažšiu cestu
Slovensko je zaostalá krajina so zakomplexovanými ľudmi. Už len ked som v Bratislave pociťujem rozdiel, nie to ešte v rodnom meste niekde v zapadákove so závistlivými ľudmi, ktorí druhému závidia aj to, že sa dobre vysral.... fuj
@Tommyhot no možno som sa nejednoznačne vyjadril že najviac mi na tom vadí že odídu a ako príčinu uvedú to že na slovensku sú všetci zloprajný lakomý a chamtivý a potom tu majú reči ako @Jurito že si zvolili ťažšiu cestu a podobne. Ja dokážem pochopiť (aj ked je to tiež istý prejav chamtivosti )ked niekto odíde za lepším životom.... ale mať popri tom reči akoby ich zo SR násilim vyháňali to nepochopím. Ved aj tu sa dá žiť normálne.
@cltr0n to už je uhol pohladu čo je to normálne pre teba....pre mna to rozhodne normálne nie je ako žijú bežní ludia...neriešim nejaké malé % ludi čo sa majú dobre ale väčšinu...a to že si nemôžu íst na dovolenku 2x do roka,musia na všetko sporit mesiace,bez hypotéky a úveru si skoro nič drahšie nemožu dovolit.....to pre mna nie je dostojný život človeka ked za rovnaký čas a energiu vynaloženú inde si to všetko dovolit môžem
@cltr0n@Jurito aj @Tommyhot to v podstate vystihli. Obyčajný, pracujúci človek s rodinou si na SK rozhodne nežije DOBRE... i ked pojem "dobre" je velmi subjektivny. A nejde o nejakú chamtivosť ale o to, aby človek naozaj mohol zit kvalitne, neobracat v ruke kazdy cent a uzivit seba aj svoju rodinu
@cltr0n nejde o grošík... ale o zlato... platy sú v Írsku aj Anglicku omnoho lepšie. Rozdiel je skôr prístup k zamestnancom, že nás berú ako opičky na špagátiku, a vlastných nikdy nepokarhajú. Cudzinci môžu za všetko. Strašne rád by som sa vrátil domov, ale peniaze robia svoje.
zhrniem, chýbajú mi normálne vzťahy, rodina a slovenské prostredie. je to bezpečné miesto, krásne, ale bez peňazí sa ti žije na kokot. v práci si veľa, narozdiel od toho, kým som v zahraničí, mám veľa voľného času a zarobím viac, oddýchnem si viac, lebo robota je ľahšia ako doma. Ale mal som šťastie na príjemných kolegov, hoc sú medzi nimi silné výnimky, ale nie sú agresívni, vedenie je všelijaké a sú to paničky a keby mohli, chodia v podpätkoch, ale sú si vedomé, že ak chcú točiť biznis, musia aj sami preto niečo robiť, keď ich írski kolegovia sú leniví. neviem koľko dostávajú, ale v porovnaní so SVK zasa nie je to až veľký rozdiel, na SVK panuje mentalita súvisiaca s platmi, ľudia sú veľa krát príliš tupí, aby sa vynašli. Odporúčam každému kto vie anglicky, nemecky, francúzsky, choďte čo najskôr do zahraničia. Nie preto, že by sa to malo skoro zmeniť, cudzinci majú jebnutú mentalitu, žijú na vysokej nohe, necenia si prácu, takže nie sú usilovní ako cudzinci. Ale odporúčam to preto, lebo sa vám otvoria oči, budete si môcť kúpiť niečo, na čo ste doteraz šporili dlho. Začiatok je však nákladný, nechoďte sami, či s malou sumou, vysoké platy=drahé bývanie, ale netreba vám skúsenosti, ako som povedal miestni sú leniví. Zo skúseností viem a aj priamo v mojej práci je možné, že vás do roka povýšia na vedúceho len kvôli dobrému prístupu, prípadne jazyku alebo skvelému výkonu, proste všeobecná znalosť a ochota. Chcem zanechať pozitívum zo zahraničia, ale má to nevýhody. Miestni sú pretvárka, sorry sem sorry tam, ale zbabelí, hlupáci, avšak majú zmysel pre humor a strašne radi veľa rozprávajú o ničom. Vaše názory sa môžu líšiť, nežijeme v bubline.
@cltr0n aha, tak ano s tym suhlasim. Ako som povedal, moj zivotny standard na Slovensku bol vysoky, takze kto chce a vie ako na to sa moze mat dobre vsade, aj na Slovensku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Prečo? Už len kvôli tej neskutočnej slovenskej mentalite, neprajnosti, závisti, ľudskej obmedzenosti a áno, i kvôli ekonomickému zázemiu a platovému ohodnoteniu.
....ale nechcem rozmýšľať nad budúcnosťou , dôležitý je dnešok
a chcem ist asa preč...ale chvilu tu ešte pobudnem .)
@Tommyhot kde som napísal že im niekto niečo dá zadarmo? ale predpokladám že ked niekto niekde legálne odmaká tak dostane aj nejaký dôchodok. Taktiež lepšia zdravotná starostlivosť a podobné vymoženosti západnej europy.
Napr. môj bratranec tu má možnosť bývať v zdedenom dome...proste parádka tu najnákladnejšiu položku má zabezpečenú aj tak sa tu späť zo zahraničia kde žije a pracuje už asi 6-7-8? rokov moc nehrnie. Taktiež s priateľkou chcú aby sa ich dieťa narodilo v zahraničí. Skúste mi vysvetliť prečo?