Stála som na zastávke. Zrazu z domu pri zastávke sa ozval strasný kvikot prasata. Neviem, co mu robili, ale bolo to hrozne. Nebolo to ako ked ho idu zabit, bo to trva len chvilu, ale toto prasa jacalo asi 10 minut. Akoby ho drali z koze. Ked na chvilu pre
Trápenie zvierat nie je dôvod na zavedenie vegetariánstva. Tie veci medzi sebou absolútne nesúvisia. Aj vegetariáni môžu trápiť zvieratá a jedenie mäsa už vôbec neznamená, že niekto trápi zvieratá.
clovek potrebuje aj maso bielkoviny ktore su v amse. moze nastat mam pocit aj vypdavanie vlasov. proste maso clvoek musi jest. Clovek nosi kozene topanky a tiez tkato trapia zvierata. proste za ziva staihnu kozu vask je to normlane aby nevznikali podlaitiny ale to uz nikoho netrapy, hlava nvec ze ma kozene topanky a vadsina kozenych topanok su uz aj sportove ...
ideme ale k vegetarianstvu. primerane aj maso nie ryba ale maso.
a prasa kym vykrvaca kym dochrci proste to trva dlho. Neprestavaj mysliet na toto. ale proste si len povedz, aj tak mi chuti ta pecienka alebo bravcovina. mnam a dal by som si aj teraz ci pecienku alebo jaternice polievku prasaciu, kua a na taku potrebujes prave prasa take cersvo zabite. Takze na budue nepocuvaj ale si pusti wolkmena do usi
No ja som z tych, co sa snazia maso nejest. Ja by ho nejedla, ale rodicia ma nutia aspon kuracie. Cize.. take ako bravcove a hovadzie vobec nejem. Sem-tam kuracie.
ja som vegetarianka...sice sa tie zvierata zabijaju humanne,ZABIJAJU sa...a to je pre mna dost velky dovod na to byt veggie...musis sa rozhodnut sama...
sak to je jasne ze nezomres ked nebudes rok jest maso ale chyba podla mna niektorym vegetarianom taka nejaka taka energia a to mi viaceri potvrdili...ale zas si nemyslite ze mam v zasade nieco proti vegetarianom - to urcite ne!!! to je len z vlastneho uhlu pohladu, kedze ja som masozravec a masko mi chuti
Luboso: no ja ked som hladna dam na roztek sojovy platok
a mrtvolky nejem uz asi 4roky a energikos mam az az...zevraj az moc...
aaaaaa nedokazem si predstavit ze by som mala zjest svojho mrata alebo spoluziacku...tak nezjem kravu abo zajaca....a viem ze to nechapete...ano priznavam...som mimo...a vobec mi to nevadi
OO chudiatko prasiatko. Muselo to byť hrozne. Aj ja mam rada zvieratká a nie som vegetariánka. Vieš každé zvieratko má právo žiť. A aj zvieratká papkajú mäsko. Je to potravinový reťazec. Ale dá sa zvieratkám pomáhať aj inak ako to, že budeš vegetariánka. Ty budeš a daľších 200 nie. Tak tomu moc nepomôžeš. Ale skús pre zvieratka robiť niečo iné.
tak toto už je už fakt veľa, prasata sa väčšinou aj tak zabíjajú buď to podrežú alebo guľka medzi oči a kvičia tak či tak aj pred tým lebo majú strach ak ti to vadí tak úplne prestaň žrať mäso a zdochni
ja som vegetarianka uz skoro rok a nemam s tym ziadny problem...zdravotny ani ziadny iny... (okrem toho, ze mi moj dedko povedal, ze som blba a znizilo sa mi IQ
aj ked... podla mna ked sa chce clovek stat vegetarianom, ma na to bud zdravotne, alebo iste eticke(morlane) dovody...
a myslim, ze raz pocut kvicat prasa, ktore mozno tym kvicanim len davalo najavo svoju rozkos nie je nejaky vazny dovod na to stat sa vegetarianom...
ale je to kazdeho slobodne rozhodnutie...
a na trhu je dost vela potravin urcenych pre vegetarianov a tie latky obsiahnute v mase sa daju nahradit takze ak clovek vie, co ma jest, zdravotne problemy by nemali byt nijake...
Povedala si statnu picovinu, pretoze vsetky potrebne latky co su v mesu sa nedaju v nejakej sojovej kokotine nahradit. To je normalne zname.
Kazdy doktor ty povie ze vegetarianstvo neni zdrave. Kazdy jeden.
MICHELLE 13
Este mi povedz ako mozes kus prechadzat na veganstvo. bud si veganka alebo nie.
Poprve ty neverim ze to dokazes, a po druhe ak aj ano, tak tvoj buduci zdravotni stav lutujem, a taktiez tvoju penazenku, kedze vegani jedia len tepelne neupravovane ovocie a zeleninu, tj co zem da.
Takze zrat furt ovocie a holu zeleninu, nech sa paci.
A otvorene, na to je prasa predurcene. Keby ludia nechceli maso, tak sa prasata nechovaju. Naco by ich aj niekto choval potom ?
To je logika krista.
A vsimol som si ze medzi mali detmi je teraz v trende byt vegetarian Fakt jako vas uz nechapem. Ale zerte si co chcete, aspom nam masozravcom ostane toho viac.
Nevidim, ze by som niekde napisala ze v sojovych vyrobkoch su latky, ktore nahradzaju maso, ale ked myslis....
Kazdy jeden doktor ti povie ze vegetarianstvo nie je zrdave??? zaujimave...
Vegetariani menej trpia chorobami srdca aj rakovinou...
Lekarmi je vegetarianstvo odsudzovane len v tom pripade, ak clovek nevie co ma jest a vtedy sa to prejavuje aj na jeho zdravi...
Bielkoviny su aj v mlieku, obilninach, zemiakoch atd...
Vitamin B12, ktory je len v potravinach zivocisneho povodu je okrem masa aj vo vajciach a mlieku....
Takisto aj aminokyseliny sa daju najst aj inde...
A rovnako je to aj so zelezom...
Veganstvo a vitarianstvo su aj podla mna extremy, ale co je zle na vegetarianstve??? Vsak sa na to neumiera a ked sa clovek - vegetarian aj informuje o plusoch a minusoch a vie co moze a co musi jest tak co je na tom zle???
A pravi vegetariani, nie ti, ktori sa stali vegetarianmi len preto, lebo je to podla nich in abo co, su castokrat v lepsom zdravotnom stave ako nevegetariani...
A laskavo ma nezaraduj do skupiny deti, ktore su vegetarianmi, lebo je to v trende... !!!! dakujem
Pises ze viac vegetarianov je v lepsom zdravotnom stave ako ludia co jedia vsetko. Lenze neporovnavaj blbosti.
Ja som nepovedal ze kazdy nevegetarian je zdravsi. Samozrejme ked sa nezdravo stravuju, zeru len mcdonald, fast food, hranolky, pizza a podobne tak nemaju lepsi zdravotny stav.
Takze ty tu porovnavas dobre informovanych a podla toho dobre sa stravujucich vegetarianou s nejakymi ludmi co jedia same nezdrave jedla. Tak to si potom number one.
Porovnaj si to este s clovekom ktory je aj maso, a jedava uplne vyvazenu stravu. Vtedy vegetariani prehravaju.
Takisto si stojim za tym, ze kazdy doktor ty povie ze vegetarianstvo nie je najlepsia volba.
A posledna vec. Ano mnoho veci sa da nahradit, ale ako a za aku cenu.
Napriklad ked si rano spravim kavu, a vhodim si tam dve lizycky krystaloveho cukru, je to ine, ako ked si tam dam dve tabletky nahradneho sladidla, ktore je ale statisticky na rovnakej urovni.
Ale to nebolo myslene tak, ze vegetariani su zdravsi ako vsetci ludia, ktori jedia maso...
Su nevegetariani, ktori sa stravuju katastrofalne, ale su aj taki isti vegetariani...
napr. jedna asi 145 kg baba- vegetarianka, ktora neje maso, lebo viac jej chutia palacinky
A samozrejme, ze clovek, ktory je maso nemusi byt hned obezny, s vysokym cholesterolom atd...
Myslim, ze netreba vegetarianstvo a nevegetariansto porovnavat zo zdravotneho hladiska, ak sa ten dany clovek stravuje zdravo a spravne...
A kazdy organizmus moze reagovat inak...
Napriklad keby sa u mna zacali prejavovat nejake zdravotne problemy suvisiace s nedostatkom masa, urcite by som obetovala vegetarianstvo a nie moje zdravie...
A mnoho vegetarianov tento svoj zivotny styl konzultuje so svojim lekarom...
Kazdy sme iny, kazdemu vyhovuje nieco ine a je len na nas ako si to zariadime... A aj s tym suvisiace nasledky...
Ja to hovorim len so skusenosti jedneho dost dobreho kamarata.
Jedneho dna sa len tak zobudil " a stal sa vegetarian " setko mal nastudovane, stale prezentoval svoje vegetarianstvo.
Vsetko OK, nic sa na nom nezmenilo. Az po vyse dvoch rokoch lenivel, mal menej energie. Dakedy sme si chodievali len tak zahrat futbal, on uz vladal menej. Uz vobec nemal taku kondicku.
A nebolo to tym ze by sa nejak zhovadil, ze mal menej pohybu. Doktor mu hovoril a zaisto aj hovori ze je to prirodzeny hlavne u vegetarianov. No poradit si nenechal dodnes den.
Takze preto tolko "nadavam" na vegetarianov. Mozno to bol len jeho pripad, ale nic dobre som o tom nepocul. Pre mna za mna si jedzte aj travu, je mi to fuk.
Ja mám tiež kamošku, ktorá bola cca 4 roky vegetariánka..a po dvoch rokoch ako sa na to dala..behala furt po doktorov..a povedali jej ak nebude jesť mäso, tak skončí zle-nedobre..a pritom nebola žiadná vychrtlá..proste MASO SA MUSII ZRAT!!
Po prve: Tym, ze nejes maso, znizuje sa dopyt po tomto "krvavom" tovare, takze aj ked malo, tak sa tym pomaha, co i len jedna zachranena krava ma pre mna taky isty vyznam, ako jedna zachranena sliepka, ako hocijaka mrtva celebrita, alebo ako hocikto, kto ma dusu! A nech si hovori kazdi co chce aj zvierata maju dusu a rovnako ako mi citia bolest a urcite dobrovolne nezomieraju, len aby sa dajaky birdzak mohol najest ! Trosku sebecke nemyslite? Zivot za dobry obed, je to na hlavu.
Po druhe: Kazdi, kto neje maso moze zit zdravsie! V mase su skodlive latke, ktore sa nenachadzaju vo vegetarianskej strave, tie, co nam treba sa daju nahradit! Su to B12 a bielkoviny, tie sa daju v pohode nahradit. Energia? heh nech si da cokoladovu tycinku a pojde s Vami hrat futbal aj keby nechcel, a energeticke napoje, to je co? Energie je dost aj vo vegetarianskej strave!
Po tretie: Kazdi, kto vegetarianom nie je, nech sa trosku nad tym zamysli. Bud su to ludia bez stipky citu, ktorym je jedno, ze niekto zomrie. Ludia, ktori maju radi zvierata, ale radsej zatvaraju oci a nevidia, ze tie zvierata trpia, ze oni fakt nezomieraju dobrovolne! Ludia, ktori len mudruju a obhajuju same somariny, lebo su prilis pohdlni, aby sa vegetarianmi stali. Ludia, ktor by zomreli keby nejedli maso, bezdomovec to maso zje, lebo nema inu moznost. Kazdy kto ma tuto vymozenost /podmienky na vegetariansku stravu/ je obycajny egoista, ktory sa stavia nad vsetky formy zivota a vedome im ublizuje, alebo vedome toto vyvrazdovanie podporuje.
Po stvrte: Prosim hned mi piste ak si myslite, ze jedenie masa mozte obhajit! cakam TS
Len aby sa nezabudlo, ja som vegetarianka uz 2 roky
@azel trápenie zvierat nesúcvisí s vegetariánstvom ? ale hej . keby si vegetarián nezabiješ zviera @kasko nemusí človek jesť mäso a vypadávanie vlasov čo ?@luboso už sa dá vsio nahradiť @it doktory už toho nakecali .. a že kazdý jeden ? ako úplbne všetci ? hovadina doktor povedal že moja babka zomrie už 10 rokov tu je vďala maminej vegetariánskej strave navyše @hellgirl teda to bolo ono aj ekonómia použitá napadlo ma to hezky
len tak pre zaujímavosť som vegetarián od 7 rokov neumieram cítim sa výborne všetko sú to len keci ľudí čo nemajú o tom šajnu . mojich pomaly už 12 rokov hovorí za seba .
Ja som vegetarianka ale ne preto že zabijaju zvierata ale preto že mi mäso vobec nechuti...takže preto lebo si počula jak zabijaju sviňu nemusiš byť vegetarianka..veď sviňa sa narodila preto aby sa zabijala a jedla a ne preto aby si ju chodila na voditku venčiť
vegetarian ma rovnaku vinu na zabijani/muceni/vykorostovani a tyrani zvierat, ako normalny clovek.. vajicka, syr, mlieko.. to je vsetko zo zvierat, ktore kvoli tomu trpeli
@xhtml...myslim si ze viac menej nemas pravdu.....nie vsetky zvierata trpia kvoli vajickam a mlieku....myslim ze sa zvierata chovaju aj tak ze im neni ublizovane.....a niesu mucene...a predsa davaju vajicka ,mlieko atd.......vegetarian ma rovnaku vinu na zabijani/muceni/vykorostovani a tyrani zvierat, ako normalny clovek..-a vegetarian neni normalny clovek??
som vegetarianka ...preto lebo si myslim ze kazdy ma pravo zit ....aj zviera.....hocijake zviera ..ci je to mucha,krava,medved.....a tiez si myslim ze zvierata maju tiez dusu ako ludia...a meso my nechuti....
suhlasim s tym ze ked raz to zviera uz lezi v obchode mrtve a ty si ho nekupis uz mu nepomozes...ale myslim si ze pomozes tym zvieratam ktore este ziju...lebo cim menej budes kupovat,tym menej sa bude predavat..obchodnikom to bude ostavat ..tak nebudu tolko tovaru objednavat a zvierata sa nebudu tolko zabijat..
ps:sorry za pravopisne chyby...slovencinu moc neovladam..
Nie vsetky sliepky trpia koli vajickam... Vo vacsich obchodoch mas na vyber, ake vajicka si kupis. Kazde vajicko musi byt oznacene kodom a ten je dolezity.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ideme ale k vegetarianstvu. primerane aj maso nie ryba ale maso.
a prasa kym vykrvaca kym dochrci proste to trva dlho. Neprestavaj mysliet na toto. ale proste si len povedz, aj tak mi chuti ta pecienka alebo bravcovina. mnam a dal by som si aj teraz ci pecienku alebo jaternice polievku prasaciu, kua a na taku potrebujes prave prasa take cersvo zabite. Takze na budue nepocuvaj ale si pusti wolkmena do usi
Maso su energia a vitaminy...
takze k tomu: ja si neviem predstavit ze by som nejedol maso...som hladny-co si dam na rozek? sak salam, ne?? alebo sojovy platok??
nejest maso je podla mna neludske, odjakziva sa maso jedlo - uz za cias dinosaurov a pozrite sa kam sme to az dotiahli
v mase su vitaminy, ktore sojove fasirky nenahradia v plnej miere. treba jest vsetko co sa da jest a chuti nam. Zevraj chrobaci su strava buducnosti
U mna stale plati a asi aj bude - najlepsia zelenina je snicla
Luboso: no ja ked som hladna dam na roztek sojovy platok
a mrtvolky nejem uz asi 4roky a energikos mam az az...zevraj az moc...
aaaaaa nedokazem si predstavit ze by som mala zjest svojho mrata alebo spoluziacku...tak nezjem kravu abo zajaca....a viem ze to nechapete...ano priznavam...som mimo...a vobec mi to nevadi
Inak sme v potravinovom reťazci a s tým nič nenarobíš , nepomôžeš nikomu a ničomu tým , že to mäso prestaneš jesť.
ja som vegetarianka uz skoro rok a nemam s tym ziadny problem...zdravotny ani ziadny iny... (okrem toho, ze mi moj dedko povedal, ze som blba a znizilo sa mi IQ
aj ked... podla mna ked sa chce clovek stat vegetarianom, ma na to bud zdravotne, alebo iste eticke(morlane) dovody...
a myslim, ze raz pocut kvicat prasa, ktore mozno tym kvicanim len davalo najavo svoju rozkos nie je nejaky vazny dovod na to stat sa vegetarianom...
ale je to kazdeho slobodne rozhodnutie...
a na trhu je dost vela potravin urcenych pre vegetarianov a tie latky obsiahnute v mase sa daju nahradit takze ak clovek vie, co ma jest, zdravotne problemy by nemali byt nijake...
Povedala si statnu picovinu, pretoze vsetky potrebne latky co su v mesu sa nedaju v nejakej sojovej kokotine nahradit. To je normalne zname.
Kazdy doktor ty povie ze vegetarianstvo neni zdrave. Kazdy jeden.
MICHELLE 13
Este mi povedz ako mozes kus prechadzat na veganstvo. bud si veganka alebo nie.
Poprve ty neverim ze to dokazes, a po druhe ak aj ano, tak tvoj buduci zdravotni stav lutujem, a taktiez tvoju penazenku, kedze vegani jedia len tepelne neupravovane ovocie a zeleninu, tj co zem da.
Takze zrat furt ovocie a holu zeleninu, nech sa paci.
A otvorene, na to je prasa predurcene. Keby ludia nechceli maso, tak sa prasata nechovaju. Naco by ich aj niekto choval potom ?
To je logika krista.
A vsimol som si ze medzi mali detmi je teraz v trende byt vegetarian Fakt jako vas uz nechapem. Ale zerte si co chcete, aspom nam masozravcom ostane toho viac.
Kazdy jeden doktor ti povie ze vegetarianstvo nie je zrdave??? zaujimave...
Vegetariani menej trpia chorobami srdca aj rakovinou...
Lekarmi je vegetarianstvo odsudzovane len v tom pripade, ak clovek nevie co ma jest a vtedy sa to prejavuje aj na jeho zdravi...
Bielkoviny su aj v mlieku, obilninach, zemiakoch atd...
Vitamin B12, ktory je len v potravinach zivocisneho povodu je okrem masa aj vo vajciach a mlieku....
Takisto aj aminokyseliny sa daju najst aj inde...
A rovnako je to aj so zelezom...
Veganstvo a vitarianstvo su aj podla mna extremy, ale co je zle na vegetarianstve??? Vsak sa na to neumiera a ked sa clovek - vegetarian aj informuje o plusoch a minusoch a vie co moze a co musi jest tak co je na tom zle???
A pravi vegetariani, nie ti, ktori sa stali vegetarianmi len preto, lebo je to podla nich in abo co, su castokrat v lepsom zdravotnom stave ako nevegetariani...
A laskavo ma nezaraduj do skupiny deti, ktore su vegetarianmi, lebo je to v trende... !!!! dakujem
Ja som nepovedal ze kazdy nevegetarian je zdravsi. Samozrejme ked sa nezdravo stravuju, zeru len mcdonald, fast food, hranolky, pizza a podobne tak nemaju lepsi zdravotny stav.
Takze ty tu porovnavas dobre informovanych a podla toho dobre sa stravujucich vegetarianou s nejakymi ludmi co jedia same nezdrave jedla. Tak to si potom number one.
Porovnaj si to este s clovekom ktory je aj maso, a jedava uplne vyvazenu stravu. Vtedy vegetariani prehravaju.
Takisto si stojim za tym, ze kazdy doktor ty povie ze vegetarianstvo nie je najlepsia volba.
A posledna vec. Ano mnoho veci sa da nahradit, ale ako a za aku cenu.
Napriklad ked si rano spravim kavu, a vhodim si tam dve lizycky krystaloveho cukru, je to ine, ako ked si tam dam dve tabletky nahradneho sladidla, ktore je ale statisticky na rovnakej urovni.
Su nevegetariani, ktori sa stravuju katastrofalne, ale su aj taki isti vegetariani...
napr. jedna asi 145 kg baba- vegetarianka, ktora neje maso, lebo viac jej chutia palacinky
A samozrejme, ze clovek, ktory je maso nemusi byt hned obezny, s vysokym cholesterolom atd...
Myslim, ze netreba vegetarianstvo a nevegetariansto porovnavat zo zdravotneho hladiska, ak sa ten dany clovek stravuje zdravo a spravne...
A kazdy organizmus moze reagovat inak...
Napriklad keby sa u mna zacali prejavovat nejake zdravotne problemy suvisiace s nedostatkom masa, urcite by som obetovala vegetarianstvo a nie moje zdravie...
A mnoho vegetarianov tento svoj zivotny styl konzultuje so svojim lekarom...
Kazdy sme iny, kazdemu vyhovuje nieco ine a je len na nas ako si to zariadime... A aj s tym suvisiace nasledky...
Pekny den prajem
Jedneho dna sa len tak zobudil " a stal sa vegetarian " setko mal nastudovane, stale prezentoval svoje vegetarianstvo.
Vsetko OK, nic sa na nom nezmenilo. Az po vyse dvoch rokoch lenivel, mal menej energie. Dakedy sme si chodievali len tak zahrat futbal, on uz vladal menej. Uz vobec nemal taku kondicku.
A nebolo to tym ze by sa nejak zhovadil, ze mal menej pohybu. Doktor mu hovoril a zaisto aj hovori ze je to prirodzeny hlavne u vegetarianov. No poradit si nenechal dodnes den.
Takze preto tolko "nadavam" na vegetarianov. Mozno to bol len jeho pripad, ale nic dobre som o tom nepocul. Pre mna za mna si jedzte aj travu, je mi to fuk.
Len ako sa tu povedalo, nic sa tym neriesi.
Ja mám tiež kamošku, ktorá bola cca 4 roky vegetariánka..a po dvoch rokoch ako sa na to dala..behala furt po doktorov..a povedali jej ak nebude jesť mäso, tak skončí zle-nedobre..a pritom nebola žiadná vychrtlá..proste MASO SA MUSII ZRAT!!
Po druhe: Kazdi, kto neje maso moze zit zdravsie! V mase su skodlive latke, ktore sa nenachadzaju vo vegetarianskej strave, tie, co nam treba sa daju nahradit! Su to B12 a bielkoviny, tie sa daju v pohode nahradit. Energia? heh nech si da cokoladovu tycinku a pojde s Vami hrat futbal aj keby nechcel, a energeticke napoje, to je co? Energie je dost aj vo vegetarianskej strave!
Po tretie: Kazdi, kto vegetarianom nie je, nech sa trosku nad tym zamysli. Bud su to ludia bez stipky citu, ktorym je jedno, ze niekto zomrie. Ludia, ktori maju radi zvierata, ale radsej zatvaraju oci a nevidia, ze tie zvierata trpia, ze oni fakt nezomieraju dobrovolne! Ludia, ktori len mudruju a obhajuju same somariny, lebo su prilis pohdlni, aby sa vegetarianmi stali. Ludia, ktor by zomreli keby nejedli maso, bezdomovec to maso zje, lebo nema inu moznost. Kazdy kto ma tuto vymozenost /podmienky na vegetariansku stravu/ je obycajny egoista, ktory sa stavia nad vsetky formy zivota a vedome im ublizuje, alebo vedome toto vyvrazdovanie podporuje.
Po stvrte: Prosim hned mi piste ak si myslite, ze jedenie masa mozte obhajit! cakam TS
Len aby sa nezabudlo, ja som vegetarianka uz 2 roky
len tak pre zaujímavosť som vegetarián od 7 rokov neumieram cítim sa výborne všetko sú to len keci ľudí čo nemajú o tom šajnu . mojich pomaly už 12 rokov hovorí za seba .
som vegetarianka ...preto lebo si myslim ze kazdy ma pravo zit ....aj zviera.....hocijake zviera ..ci je to mucha,krava,medved.....a tiez si myslim ze zvierata maju tiez dusu ako ludia...a meso my nechuti....
suhlasim s tym ze ked raz to zviera uz lezi v obchode mrtve a ty si ho nekupis uz mu nepomozes...ale myslim si ze pomozes tym zvieratam ktore este ziju...lebo cim menej budes kupovat,tym menej sa bude predavat..obchodnikom to bude ostavat ..tak nebudu tolko tovaru objednavat a zvierata sa nebudu tolko zabijat..
ps:sorry za pravopisne chyby...slovencinu moc neovladam..
Nie vsetky sliepky trpia koli vajickam... Vo vacsich obchodoch mas na vyber, ake vajicka si kupis. Kazde vajicko musi byt oznacene kodom a ten je dolezity.
Zaciatocne cislo 3- klietkovy chov = tyrane sliepky
...cim nizsie cislo, tym sliepky menej trpia az netrpia...
0 je ekologicky bio chov, kde sa maju sliepky celkom fajn....