Ahojte, už dlhší čas ma trápi taký problém... Som už štvrtáčka na VŠ, humanitný smer, ten odbor ma veľmi nebaví ( tak na 20/30 % iba).Prvý rok bol v pohode, všetko som videla dosť naružovo, noví priatelia, študentský život, párty, potom to už išlo dole ko
Ak sa dá robiť architektúra externe tak to skús. Inak by som s na to vykašlal aj ja. Rozhodne by bolo hlupe ak by ťa rodičia len tak živili do 29 rokov
ja som na tom cca rovnako, len s tými smermi štúdia presne opačne.
určite je dosť na hovno predstava, že budeš robiť niečo, čo ťa nebaví...
ale architektúra je veľmi náročné štúdium. ak by si ju chcela skončiť v štandardnej dĺžke (4+2r), tak by si popri tom nemohla pracovať, a ak, tak úplne minimálne. a z ďaleka to nie je iba o kreslení.
a cenu to má, to hej... 400 - 700€ za rok, samozrejme rok čo rok so zvyšujúcou sa tendenciou.
je to na tebe, ako sa rozhodneš. študovať do 30ky, potom naháňať prax, x rokov na sebe makať, aby si potom mohla fungovať ako samostatný architekt... neviem, podľa mňa je to hrozne veľa rokov a peňazí. ja osobne by som si skôr zvolila nejaký kurz, ale záleží na tom, čo chceš vlastne robiť. kurz nikdy nebude mať takú váhu ako univerzita.
@greyness hej ,myslím, že viem , o čom architektúra je, rozpravala som sa s ludmi čo ju študuju... bohužiaľ sa to dá študovať len denne, je to dosť časovo náročné, skoro vôbec sa nevyspíš...napriek tomu ma to tam strašne ťahá... bola som sprostá, že som si to nechcela pripustiť skôr...
@soraya však ani ja nechcem ostať matke na krku do 30 tky, so žiadnym príjmom ,chcela som sa osamostatniť čo najskôr... a to, že ma architektúra fakt zaujíma, som si len tak nezmyslela pred pár dňami, som si tým skoro istá, nad iným odborom nepremýšlam..
@gabriell123 ale aj tak by som si najprv dokončila jednu školu. teda ja osobne. lebo nikdy nevieš čo sa môže stať, a ak náhodou niečo nevýjde, tak nebudeš mať nič. holt, aj tak si to celé štúdium budeš platiť, tak je myslím lautr, či nastúpiš o rok skôr či neskôr.dovtedy sa aspoň môžeš poctivo pripraviť na prijímačky, keďže oni nie sú zrovna najľahšie..
@wewo tak preto sli do prahy. nemohli skusit radsej potom nejake svedsko/finsko skorej ako cechy ?
pre mna rozhodne jednoduchsie, ako rysovacky atd, ktore ma nebavia a nikdy som ich nerobil, na feike sme mali technicke kreslenie a dokumentaciu a picovina to bola riadna, vobec ma to nebavilo a bolo toho hodne za par bodov, takze proste to som nemal chut ani ma to nebavilo, tj to bolo rozhodne pre mna obtiaznejsie ako nakodit nieco
prosimta nepis taketo veci nie my tu hrame karty na hodinach, ten povysenecky ton mas ty. ja sa len smejem na tom ake su vsetky skoly nakokot podla teba, a predpokladam, ze ani na jednej si nebol a to spolubyvajuceho 'kreslenie' si tiez videl len z dialky
ja zase nechapem to tvoje povysovanie tvojej skoly nad vsetky. rozhodne by som si netrufal tvrdit, ze architektura je lahka a ze si tam len kreslia, poznam par architektov aj vystudovanych aj momentalne studujucich a moc veseli su z tej skoly neni.
ale kludne to uzavrime tak, ze jj dobre si si vybral a architektura je kokotina pre slabsich abo co a zilina je uplna vec co lavou zadnou da kazdy druhy priemerny tard
Ja by som si dokončila už tu školu..... a potom išla na architektúru... a čože budeš študovať do 29?... No a? Teraz študuje veľa ľudí a v rôznom veku. ... Sama musíš vedieť čo chceš tak nedovoľ tomu "relatívnemu času", aby ti zobral to čo máš rada, ale rozhodnutie je len na tebe. Musíš zvážiť všetky výhody a všetky nevýhody. Všetko čo to obnáša a potom sa už len pevne rozhodnuť a stáť si za tým. Prajem veľa úspechov a daj vedieť ako si sa napokon rozhodla.
vazne sa pytam, chcem si len pozret profilove predmety a taketo veci, nebudem ti ani pisat uz potom ak nechces lebo presviedcat ta o tom nejdem, len by som rad vedel aky je rozdiel v informe na vyskach tu a tam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
lebo to neni len nejaké čarbanie goemetrickým tvarov. to sú celonočné rysovačky.
ja som na tom cca rovnako, len s tými smermi štúdia presne opačne.
určite je dosť na hovno predstava, že budeš robiť niečo, čo ťa nebaví...
ale architektúra je veľmi náročné štúdium. ak by si ju chcela skončiť v štandardnej dĺžke (4+2r), tak by si popri tom nemohla pracovať, a ak, tak úplne minimálne. a z ďaleka to nie je iba o kreslení.
a cenu to má, to hej... 400 - 700€ za rok, samozrejme rok čo rok so zvyšujúcou sa tendenciou.
je to na tebe, ako sa rozhodneš. študovať do 30ky, potom naháňať prax, x rokov na sebe makať, aby si potom mohla fungovať ako samostatný architekt... neviem, podľa mňa je to hrozne veľa rokov a peňazí. ja osobne by som si skôr zvolila nejaký kurz, ale záleží na tom, čo chceš vlastne robiť. kurz nikdy nebude mať takú váhu ako univerzita.
kks ale visieť na matke do 30tky by som veru nechcela
Ale ostatni maju pravdu - najprv si dokonc tuto skolu, aby si mala titul. Keby si ju ukoncila teraz, tak je to fakt strateny cas.
Pekne dostuduj a ked ta to bude bavit aj potom, prihlas sa na dalsiu. Dovtedy si mozes studovat materialy, zlepsuj sa v kresleni, atd.
ja nikoho nezosmiesnujem, sa pozri co si napisal sam.
pre mna rozhodne jednoduchsie, ako rysovacky atd, ktore ma nebavia a nikdy som ich nerobil, na feike sme mali technicke kreslenie a dokumentaciu a picovina to bola riadna, vobec ma to nebavilo a bolo toho hodne za par bodov, takze proste to som nemal chut ani ma to nebavilo, tj to bolo rozhodne pre mna obtiaznejsie ako nakodit nieco
prosimta nepis taketo veci nie my tu hrame karty na hodinach, ten povysenecky ton mas ty. ja sa len smejem na tom ake su vsetky skoly nakokot podla teba, a predpokladam, ze ani na jednej si nebol a to spolubyvajuceho 'kreslenie' si tiez videl len z dialky
ja zase nechapem to tvoje povysovanie tvojej skoly nad vsetky. rozhodne by som si netrufal tvrdit, ze architektura je lahka a ze si tam len kreslia, poznam par architektov aj vystudovanych aj momentalne studujucich a moc veseli su z tej skoly neni.
ale kludne to uzavrime tak, ze jj dobre si si vybral a architektura je kokotina pre slabsich abo co a zilina je uplna vec co lavou zadnou da kazdy druhy priemerny tard
čiarky v cade sú asi tak 10% z toho, čo arch obnáša, ty inteligent.
vazne sa pytam, chcem si len pozret profilove predmety a taketo veci, nebudem ti ani pisat uz potom ak nechces lebo presviedcat ta o tom nejdem, len by som rad vedel aky je rozdiel v informe na vyskach tu a tam