áno. hlavne keď som bola mladšia, som musela mať vždy všetko dokonale poupratované a zosynchronizované, napríklad som sa nemohla sústrediť na učenie, ak som na stole nemala ceruzky zoradné podľa farby, oblečenie v skrini tiež muselo byť uložené podľa farby, knihy na poličke podľa veľkosti a dokonale zarovnané a kopec iných vecí, na kt. už si nespomínam. zaujímavé, že traz sú mi takéto veci úplne ukradnuté a som totálny bordelár
Áno, mám. Som o tom presvedčený, ale nebudem tu svoje obsesie podrobnejšie rozpisovať...
@filipkoo nie ani zďaleka to nemá každý...je rozdiel medzi nezáväzným a nezávažným opakovaním činností preto, že ich človek chce robiť, z vlastnej vôle alebo je donútený nejakými vonkajšími objektívnymi skutočnosťami...a OCD, keď človek nemá na výber a je vnútorne hnaný abstraktnými silami, že "UROB TOTO A TAMTO inak nebudeš mať šťastie a nespravíš skúšku, ktorá ťa čaká v utorok"
Človek s OCD je extrémne zaťažený na detaily...je zaťažený na špecifické čísla (napr. 5,7,11) a naopak iné čísla považuje za zdroj nešťastia a smoly (napr. 6,3 - je to individuálne) Preto sa týmto číslam snaží vyhýbať. Napr. keď pozerá dotyčný človek s OCD televíziu, musí si dať hlasitosť na 7 ale nie 6 pretože to už indikuje nešťastie! Musí sa dotknúť vecí ľavou a pravou rukou tak, aby existoval súlad a zhoda, primeranosť v tom ako sa človek tých vecí dotkol oboma rukami, atď atď...
napriklad ked idem vecer spat, aj tri razy skontrolujem ci som si urcite ten budik nastavila.. aj ked viem ze hej, musim ho skontrolovat.. to iste ked odchadzam z domu, velakrat sa vratim od branky skusit ci som urcite zamkla, a este sa mi nestalo zeby nie
..tiez pri urcitych cinnostiach napr pri jedeni musi byt vsetko na svojom mieste.. noviny predomnou v spravnej polohe, ja presne rovno zasunuta za stolom.. ..niekedy na taketo detaily az prehnane dbam, inokedy ma to neznervoznuje vobec..
mala som kamarátku, čo v kuse aj polhodiny opakovala jednu vetu, kým ju nepovedala vtedy, keď bolo úplne ticho, napr. že nikto nezakašľal, (ja som samozrejme pritom vždy narokom kašľala) sme mali asi 10 rokov a naše konverzácie museli byť veľmi zaujímavé
@firestorm to s tym synchronizovanym dotykanim sa predmetov oboma rukami sa mi stavalo. bolo to velmi otravne teraz mam problem s kladenim predmetov, vzdy mam pocit, ze som napr. tašku zle položila na zem, akokeby to bola tej taske nepriemna ta poloha, do ktorej som ju polozila,,, a tak ju musim niekolkokrat podvihnut a o par centimetrov posunut, a to opakujem aj 5x za sebou,, je to uplne siaene,, ide ma z toho porazit
@nikki92 to s taškou robim aj ja aj s papučami 5krat ich posuvam a v škole to tiež robim,lebo mam na lavici vyložene veci systemom "rožtek na rožtek"a stale to mením a som zatazeny na parne cisla,dvakrat sa musim niecoho chytit a tak.alebo aj na schodoch to robim
mam a strasne mi to otravuje zivot. tie cisla su pravda, milujem neparne cisla a ritualy musim vzdy robit neparny pocet krat. dalej ked som bola mensia som musela napr 23 x po sebe vypnut a zapnut svetlo lebo ak by som to neurobila tak som mala zly pocit ze mama zomrie.. dalej este k OCD a to je asi najneprijemnejsia vec uplne neviem preco ju tu nikto zatial nespomenul.. NUTKAVE VTIERAVE MYSLIENKY UBLIZIT-ZABIT SVOJICH BLIZKYCH, nastastie to preslo a to bola katastrofa, strasne som sa hlavne bala ci nemam schizofreniu
ci to mate alebo nie to je uplne jednoduche.. skratka clovek ktory to ma citi obrovske napatie a neklud pokial vtieravu myslienku(napriklad 9 x po sebe buchnut pravou rukou po stole, ak to nespravi stane sa nieco zle) ked len mate nejake neskodne ritualy ze pre istotu 3 x skontrolujete budik alebo ci su zamknute dvere, ale nic vas k tomu nenuti tak v ziadnom pripade to nemate...
@mrxxx fuu, tak to s nutkanim zabit niekoho je myslim si dost nebezpecne. Ja mam tiez vtierave myslienky. Napriklad v skole mam nutkanie vykriknut nejaku nadavku alebo vykriknut, ze ucitelka je krava a ze rozprava blbosti, aj ked vobec nemam taky nazor Je to uplne sialene.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a myslím, že to má každý...
ale inak nemam nic take
@filipkoo nie ani zďaleka to nemá každý...je rozdiel medzi nezáväzným a nezávažným opakovaním činností preto, že ich človek chce robiť, z vlastnej vôle alebo je donútený nejakými vonkajšími objektívnymi skutočnosťami...a OCD, keď človek nemá na výber a je vnútorne hnaný abstraktnými silami, že "UROB TOTO A TAMTO inak nebudeš mať šťastie a nespravíš skúšku, ktorá ťa čaká v utorok"
Človek s OCD je extrémne zaťažený na detaily...je zaťažený na špecifické čísla (napr. 5,7,11) a naopak iné čísla považuje za zdroj nešťastia a smoly (napr. 6,3 - je to individuálne) Preto sa týmto číslam snaží vyhýbať. Napr. keď pozerá dotyčný človek s OCD televíziu, musí si dať hlasitosť na 7 ale nie 6 pretože to už indikuje nešťastie! Musí sa dotknúť vecí ľavou a pravou rukou tak, aby existoval súlad a zhoda, primeranosť v tom ako sa človek tých vecí dotkol oboma rukami, atď atď...
..tiez pri urcitych cinnostiach napr pri jedeni musi byt vsetko na svojom mieste.. noviny predomnou v spravnej polohe, ja presne rovno zasunuta za stolom.. ..niekedy na taketo detaily az prehnane dbam, inokedy ma to neznervoznuje vobec..