Má sa mladý človek zabávať alebo sa má plaviť medzi knižkami?
už dlhšie rozmýšlam nad tym,kde je moj "zmysel zivota"...alebo zmysel mladosti....neviem ci sa mam zabavat alebo na to este budem mat cas alebo mam sa ucit ako to chcu moji rodicia....vlastne to chcem aj ja..ale stale ma laka chodit do mesta a zabavat sa.
ved ako s odpisovanim...to je take divne..to aj bez toho odpisujem...a myslim,ze sa to neda naraz...aspon teda u mna nie... ,,,a pre matgu: poznam...ale ja vobec nic nemozem absolutnee.....a mne to chyba...ale viem,ze je spravnejsie a rozumnejsie sa ucit...
no...prosim najskor ma nelutuj ....mam dost v pohode zivot zatial ma to az tak netrapi....ja len tak,ze rodicia mi hovoria,ze nemam chodit do barov alebo tak...ale ze sa mam ucit...aby som to dakde dotiahla...a mna to veeelmi sere...lebo sa podla mna neucim az tak zle..
vsak ani ja sa neucim zle... a mama mi nadava lebo na vysvedcku som mala zo 4 dvojky.... ze vraj kam to chcem dotiahnut, ze ma nikam na strednu nezoberu, bla, bla, bla blaaa...
ja by som sa rozhodol pre to ucenie sa lebo dako sa mi moc nedari a predsa len ak si vytvorim dorbu pracu .... tak potom bude aj zabava nie? budem mat penazi a pojdem si to uzit niekde na Kanarske ostrovi
Jednoducho si urci priority, urcite nemas vela ucenia stale. Ked potrebujes, vtedy zaber a vykasli sa na flakanie ale ked ti nic v skole nehrozi, v pohode relaxuj...
Ak skolu zvladas v pohode, tak sa bav. Cas by som este investoval do extra studia cudzieho jazyka, najskor asi anglictiny. Mna otec zvykol tiez nahanat do ucenia, az som raz na neho vyletel a povedal mu ze mam velmi dobre znamky, lepsie nez maval on, tak nech sa nestara. Zabralo, dal mi pokoj a skolu som spravil medzi najlepsimi.
chcem sa baviť preto sa neučím.... a mf, dokonca sa ma rodičia spýtali, že čo chcem za vysvečko, a to som mala dve trojky a ostatne 1 a 2 a vooobec som sa neučila
Zabavat sa je dolezite v kazdom veku urcite to netreba zanedbavat aj ked ucit sa treba tiez no ale vzdy sa to da sklbit ked sa chce...proste ked sa budes len ucit nebudes mat na co spominat
Smilemuq, ber to tak, že sa rodičia boja o teba, keď hovoria, že nechcú, aby si chodila do barov. V tvojom veku to môže byť niekedy nebezpečné, hlavne ak ideš sama alebo v noci.
Dobre vidím že do debaty sa zapájajú tak zhruba 15
ročný...Dúfam,že nebude vadiť keď sa zapojím aj ja.
PONDELOK:Vstávam do školy o 4.50 o 7 mi začína vyučko končím o 13.30 ale to som ešte po škole do 17.50 pretože si robím jeden kurz.UTOROK:zase o 4.50 a som do 13 v skole potom domov a posilka.STREDA zase 4.50 do 17.50 v škole.Štvrtok
4.50 do 14.30 prídem domov okolo 16.00
PIATOK 4.50 príchod 14.30 a potom brigada do 22.30
SOBOTA 5.30 Vstávam do roboty a do 20 makám..
To Rodolfo do akoj moznosti padam z tvojho navrhu?
život žijeme len raz,,a tak by sme si ho mali vychutnáť plnými dávkami a čo najviac,,ale zase byť celý život sprostý a napitý to tiež neni žiadna výhra,,
hmm ludia, ja by som sa tiez chcela aj zabavat, ale nemam s kym kedze mam skoro vsetkych kamosov/kamosky takych, ze maju cely tyzden nabity, cez vikend chodia po navstevach, kostoloch, ucia sa a neviem, ze co este....a potom im este ja radim na PISOMKE ...no...niekedy...vacsinou oni mne, ale je to vzajomne ...
Môj názor: nepochytila som či sa učíš dobre a máš dobré známky doteraz. Ak áno stačí keď zaberieš v situáciách ako je polrok, koniec roka pri prijímaní na vyššiu školu. Ak nie a ťažšie chápeš treba sa asi učiť dlhšie. Keď si dal tomu učeniu dostatok
tak sa odmeň tým že si to užiješ pri zábave ale poriadnej.Nijaký extrém podľa mňa nie je dobrý.
Ak by som sa ja len učila nevedela by som niektoré veci ktoré som pochytila pri zábave / vychádzať s druhým pohlavím, vyhnúť sa drogám a závislostiam/
ak by som sa len zabávala tak tiež by som to v živote ďaleko nedotiahla. Stala by sa zo mňa nejaká nekvalifikovaná robotníčka so základným
podla mna dennodenne zabavanie ta nijako nezabava, ani dennodenne povinnosti nikoho nelakaju. co takto jednoducho spravit kompromis, ucit sa pravidelne vdaka comu tato nebdue prilis driet a otravovat a dat si vzdy cas v piatky, alebo soboty na zabavu?
podla mna jdiny problem ktory mate je ze sa neviete donutit ucit.
No tiez suhlasim s tymi nazormi Ved zabava a ucenie si ani len nahodou neodporuju. Vsak ak si nastrednej (to len tak tipujem a na druhy den ma byt pisomka, tak sa jeden den uc na tu pisomku a ked pisomka nema byt, tak sa neuc take ze priebezne ucenie je sice pekna vec, ale mne by napriklad nevyhovovala. Na vyske je to tiez najhorsie cez skuskove, takze da sa v pohode vsade no
pozri to zalezi od toho ake chces mat spomienky na detstvo. ked budes sediet nad knihami tak si povies ked budes mat 30 hmm moje detstvo som stravil nad knihami alebo si povies moje detstvo bolo uplne super tam som bol a podobne. tymto nehovorim ze stale mas niekde chodit aj ucit sa treba ale detstvo nad knihami podla mna neni detstvo
aj ja uz dlhsie hladam moj zmysel zivota...a tiez riesim taky isty problem ako ty...
byvam na intraku a tam sa v podstate velmi ucit neda...a ked sme sa tam tak nad tym zamyslali, tak sme si povedali ze zijeme len raz tak si to treba poriadne uzit...ale na druhej strane netreba byt hlupy, lebo potom to v buducnosti moc nevyda...ale da sa to stihat aj naraz...
nieeee katka ty sa az tak zle neucisss.. ale nie teraz normalne...ja som za zabavu...boooha naco sa ucit.. teda aspon raz za cas hej ale treba si uzit kym to ide lebo ked nevyuzijes sancu tak potom dalsia nepride takze ja vyuzivam co sa da.. a co sa tyka rodicov tak tych mozes mat pici.. treba s nimi vybabrat a tomu ver ze vzdy sa to da takze v pohodeee. lebo potom sa uz nebudes moct tak zabavat a predsa je to ine v tomto veku a vo vyssom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
alebo v akom zmysle myslíš to zabávať sa?
1. Len sa ucit a zblbnut z toho tak ze uz sa nebudes po skonceni skoly vediet bavit.
2. Len sa bavit a ak skoncis skoly nenajdes si uplatnenie a budes sa bavit ked si raz za mesiac budes moct dovolit lacny alkohol.
3. Budes sa ucit s mierou a bavit sa s mierou, vystudujes a budes normalny clovek
ročný...Dúfam,že nebude vadiť keď sa zapojím aj ja.
PONDELOK:Vstávam do školy o 4.50 o 7 mi začína vyučko končím o 13.30 ale to som ešte po škole do 17.50 pretože si robím jeden kurz.UTOROK:zase o 4.50 a som do 13 v skole potom domov a posilka.STREDA zase 4.50 do 17.50 v škole.Štvrtok
4.50 do 14.30 prídem domov okolo 16.00
PIATOK 4.50 príchod 14.30 a potom brigada do 22.30
SOBOTA 5.30 Vstávam do roboty a do 20 makám..
To Rodolfo do akoj moznosti padam z tvojho navrhu?
Nedelu mám celkom voľnú
takže si dajte mienku o mne akú chcete
tak sa odmeň tým že si to užiješ pri zábave ale poriadnej.Nijaký extrém podľa mňa nie je dobrý.
Ak by som sa ja len učila nevedela by som niektoré veci ktoré som pochytila pri zábave / vychádzať s druhým pohlavím, vyhnúť sa drogám a závislostiam/
ak by som sa len zabávala tak tiež by som to v živote ďaleko nedotiahla. Stala by sa zo mňa nejaká nekvalifikovaná robotníčka so základným
platom z ktorého by som asi ťažko vyžila.
Vybrať si môžeš ale myslím že rodičia ťa ako
svoje dieťa majú radi a neradia Ti zle.
podla mna jdiny problem ktory mate je ze sa neviete donutit ucit.
byvam na intraku a tam sa v podstate velmi ucit neda...a ked sme sa tam tak nad tym zamyslali, tak sme si povedali ze zijeme len raz tak si to treba poriadne uzit...ale na druhej strane netreba byt hlupy, lebo potom to v buducnosti moc nevyda...ale da sa to stihat aj naraz...