jasne mam macbook pro ,, a najprv som ho mala sto chuti vyhodit von oknom a povedat rodicom ze mi omylom padol,ale nakoniec som zistila ake skvele veci ma zabudovane...od vtedy je vzdy a vsade so mnou
mam macbook pro, minulocny model, 13palcovy display, najvyssia konfiguracia.
Dovody, preco ho uz nikdy nechcem vymenit?
- perfektne spracovanie, vydrzi toho naozaj vela, nic neskripe, nevrzga
- ma megaturbopopici display
ma veljy a pohodlny trackpad, ktory podporuje multitouch - mesiac po kupe macbooku som prestal pouzivat mys, pretoze je to neskutocne navykovy a prirodzeny sposob ovladania pc
- baterka vydrzi tolko, ze ho cely den prakticky nemusim nabijat a ak si zabudnem nabijacku rano doma, prakticky nic sa nestane
- svieti mu klavesnica a tak mozem krasne pisat aj potme, klavesnica je dostatocne ticha a velmi prijemna a presna
- mam na boku indikator baterky, tak ho nemusim otvarat
- da sa otvorit jednym prstom
- nefuka mi nikam na ruky, pod rukami sa neprehrieva
- mac os x je skvely system, urychluje bezne cinnosti a nevyzaduje taku udrzbu
- macbook netreba vypinat, len sa jednoducho zavrie a sam sa zasleepuje. Takto vydrzi aj 2-3 dni na baterii a zobudi sa do troch sekund po otvoreni
- restart a vypnutie su rychle
- mam dobry signal na wifi
- zvacsa mi ide tlacit z absolutne kazdej tlaciarne
- mam tam bash shell ]:o)
- super pracuje s dvoma monitormi
- super pracuje s Apple Remote
- mam v nom GarageBand zadarmo
- ma Exposé
- je absolutne tichy
- nastavenia su smiesne jednoduche a privetive
- da sa na nom spustit aj windows, ale baterka vydrzi v tom pripade max 3h
- ma magsafe adapter na nabijanie
- odzaciatku mas k dispozicii vyvojove nastroje - xCode
Nevyhody:
- lahko sa zadrbe (myslim hw zvonku)
- obcas mu zadrbe, aj ked menej ako pc basec notebook
- nieje to Windows, hry ta v podstate niesu
- kazda drobna utilitka je platena, aj ked za smiesne sumy
- Finder stoji zapicu, Explorer je lepsi
- iTunes je nepouzitelny srot, ak mas kniznicu mp3 ako ja (120GB mp3)
- ma len jeden kombinovany vstup/vystup pre audio (vacsie maju oba)
- na niektorych routeroch mu pada pripojenie
- normalna myska bez utility pre mac je mordor
- spotlight funguje podla mna hotsie ako win search
- office for mac nema slovensky slovnik (ale to je vec MS)
- je pren malo prehravacov hudby
- rozbehat na nom linux je dost complicated, a z lasky k macu na to nema kazdy srdce
- skype na macu nema videokonferencie
- system sa neda ovladat len klavesnicou alebo len mysou
V globale ho milujem, aj ked si uvedomujem jeho nedostatky.
Nedávno som si k obyčajnému notebooku zo zvedavosti zaobstaral Apple Wireless Keyboard a Magic Mouse. Sú to geniálne kúsky hardwareu. Je viac než možné, že si k nim onedlho dokúpim aj nejaký jablčnatý oný.
- áno, keď ho máš 3dni v sleepmode, tak môže alebo ked preťažuješ grafiku
- Vždy som našiel hry, ktoré som chcel
- Všetky utilky, ktoré som potreboval som dokázal nájsť zadarmo. Jasné, že Photoshop alebo Final Cut ti nikto nedá na freeware lebo sú to aplikácie pre pro work,,
- Finder je lepší ako Explorer vďaka lepšie možnosti manipulácie s dátami a s prepínaním sa, ale nie sú tam obrovské rozdiely
- iTunes je najlepší prehrávač pre MAC len si ho treba vedieť aj nastaviť a prispôsobiť. Ja veľmi oceňujem tvorbu playlistov, rýchle prepinánie sa, importy a configy a keď máš iPod tak to celkom všetko zaklapne do seba
- audio výstup, jeden postačí (aspon mne)
- pripojenie môže padať všade, to nezáleží len od PC, ja osobne som sa nestretol s tym, že by mi niekde padalo pripojenie, jedina ak bola chyba v samotnom Inet pripojení
- spotlight je presnejší vo výsledkoch a rýchlosť vyhľadávania sa nedá porovnať okom to je prvá vec a druhá, že to záleží aj od iných vecí akou rýchlosťou sa to "hýbe" k výsledku
- linux na macu zbytočný, unix tak či tak a pre koderov je tu texmate a veľa rôznych inych softikov na pohodlné programovanie a iné veci.
- skype na macu nemá videokonferencie, no tak pred 2 mesiacmi sme volali v škole v konferenčnom videohovore a normálne mi to funguje.
@tenpatic pocuj ja tu nemienim vyvolavat nejaky flamewar. Je mi jedno, preco mas macbook rad ty, napisal som svoj subjektivny nazor (co je mimochodom tema tejto diskusie) a mam lepsie veci na praci ako sa hadat s niekym, ze co a ako, obzvlast ked argumentuje ala kokot (jeden postaci, linux je zbytocny). Tvoje argumenty su mi u prdele, tak ak nemas nic lepsie na praci chod si honit ego niekam inam, alebo tu jednoducho napis svoj nazor. A kazdom pripade sa nauc presne vyjadrovat, ked uz si chces otvorit hubu a nesprav gramaticku chybu hned v prvej vete...
@porygon urcite ked notebook pouzivas prevazen doma je lepsie kupit taky 18 palcovi ale proste na ten mac air nema ziadny notebook ohladom nosenia ho so sebou a kvalita kvalitne spracovany pevny i ked na hry nic moc :
@panpeterpan Ak dovolíš vyjadrím sa k tvojej reakcii. Kto prosím ťa vyvoláva flamewar ? Vyvolať ho môžeš medzi ľudmi akurát tak svojim výbušným správaním, ktoré tu ukazuješ. Môj úmyseľ vôbec nebol vyvolávať žiadny flame, ja som len oponoval (robil som oponenta) ale nie s cieľom na niekoho útočiť. Nemám dôvod na teba útočiť, ale ty si ho aj tak nezmyselne videl. Keby som útočil, písal by som to útočnou formou čo však v mojom prípade nebolo a nie je to ani môj štýl, to len tak pre budúcnosť. Ak ťa urazilo, že som ti napísal koment s oponovaním, tak sa ti ospravedlňujem. Ešte dodám, že ja si tu nepotrebujem honiť ego, na to sú tu iní ľudia, ktorí to majú v oblube.
Ďalšou vecou, ktorú podoknem je, že ty sa snažíš prejavovať ako vysoko inteligentná osoba a pritom dokážeš napísať, že cudzí názor ti je uprdele, to znamená, že iba tvoje názory sú najlepšie ? Beriem to aj ako fakt s prenosom na jednotlivca, nemusí isť len o nejaký dav ľudí. Hovoríš, že som urobil chybu, priznám si ju, urobil som ju, ale aj ty si urobil preklep v druhej odrážke a nepíšeš s diakritikou a budem ti to teraz vytýkať a vykrikovať ako "hejslovak" ? Nebudem, lebo by som sa neznižoval na "určitú" úroveň, ale to tu teraz nebudem rozoberať. Chyby robí občas každý, či chceš alebo nie.
hlavne tie plastove macbooky stoja za dva kokoty o co som sa presvedcil aj nedavno, ked sa kamosovi "roztiekol" cely spodok a samozrejme na slovensku mu to nikto nevyreklamoval..
ja osobne by som mac nechcel pre rovnake dovody, pre ktore by som nechcel mat na pc linux... hlavne co sa tyka softwaru a samozrejme hier je to bieda..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Dovody, preco ho uz nikdy nechcem vymenit?
- perfektne spracovanie, vydrzi toho naozaj vela, nic neskripe, nevrzga
- ma megaturbopopici display
ma veljy a pohodlny trackpad, ktory podporuje multitouch - mesiac po kupe macbooku som prestal pouzivat mys, pretoze je to neskutocne navykovy a prirodzeny sposob ovladania pc
- baterka vydrzi tolko, ze ho cely den prakticky nemusim nabijat a ak si zabudnem nabijacku rano doma, prakticky nic sa nestane
- svieti mu klavesnica a tak mozem krasne pisat aj potme, klavesnica je dostatocne ticha a velmi prijemna a presna
- mam na boku indikator baterky, tak ho nemusim otvarat
- da sa otvorit jednym prstom
- nefuka mi nikam na ruky, pod rukami sa neprehrieva
- mac os x je skvely system, urychluje bezne cinnosti a nevyzaduje taku udrzbu
- macbook netreba vypinat, len sa jednoducho zavrie a sam sa zasleepuje. Takto vydrzi aj 2-3 dni na baterii a zobudi sa do troch sekund po otvoreni
- restart a vypnutie su rychle
- mam dobry signal na wifi
- zvacsa mi ide tlacit z absolutne kazdej tlaciarne
- mam tam bash shell ]:o)
- super pracuje s dvoma monitormi
- super pracuje s Apple Remote
- mam v nom GarageBand zadarmo
- ma Exposé
- je absolutne tichy
- nastavenia su smiesne jednoduche a privetive
- da sa na nom spustit aj windows, ale baterka vydrzi v tom pripade max 3h
- ma magsafe adapter na nabijanie
- odzaciatku mas k dispozicii vyvojove nastroje - xCode
Nevyhody:
- lahko sa zadrbe (myslim hw zvonku)
- obcas mu zadrbe, aj ked menej ako pc basec notebook
- nieje to Windows, hry ta v podstate niesu
- kazda drobna utilitka je platena, aj ked za smiesne sumy
- Finder stoji zapicu, Explorer je lepsi
- iTunes je nepouzitelny srot, ak mas kniznicu mp3 ako ja (120GB mp3)
- ma len jeden kombinovany vstup/vystup pre audio (vacsie maju oba)
- na niektorych routeroch mu pada pripojenie
- normalna myska bez utility pre mac je mordor
- spotlight funguje podla mna hotsie ako win search
- office for mac nema slovensky slovnik (ale to je vec MS)
- je pren malo prehravacov hudby
- rozbehat na nom linux je dost complicated, a z lasky k macu na to nema kazdy srdce
- skype na macu nema videokonferencie
- system sa neda ovladat len klavesnicou alebo len mysou
V globale ho milujem, aj ked si uvedomujem jeho nedostatky.
- áno, keď ho máš 3dni v sleepmode, tak môže alebo ked preťažuješ grafiku
- Vždy som našiel hry, ktoré som chcel
- Všetky utilky, ktoré som potreboval som dokázal nájsť zadarmo. Jasné, že Photoshop alebo Final Cut ti nikto nedá na freeware lebo sú to aplikácie pre pro work,,
- Finder je lepší ako Explorer vďaka lepšie možnosti manipulácie s dátami a s prepínaním sa, ale nie sú tam obrovské rozdiely
- iTunes je najlepší prehrávač pre MAC len si ho treba vedieť aj nastaviť a prispôsobiť. Ja veľmi oceňujem tvorbu playlistov, rýchle prepinánie sa, importy a configy a keď máš iPod tak to celkom všetko zaklapne do seba
- audio výstup, jeden postačí (aspon mne)
- pripojenie môže padať všade, to nezáleží len od PC, ja osobne som sa nestretol s tym, že by mi niekde padalo pripojenie, jedina ak bola chyba v samotnom Inet pripojení
- spotlight je presnejší vo výsledkoch a rýchlosť vyhľadávania sa nedá porovnať okom to je prvá vec a druhá, že to záleží aj od iných vecí akou rýchlosťou sa to "hýbe" k výsledku
- linux na macu zbytočný, unix tak či tak a pre koderov je tu texmate a veľa rôznych inych softikov na pohodlné programovanie a iné veci.
- skype na macu nemá videokonferencie, no tak pred 2 mesiacmi sme volali v škole v konferenčnom videohovore a normálne mi to funguje.
Ďalšou vecou, ktorú podoknem je, že ty sa snažíš prejavovať ako vysoko inteligentná osoba a pritom dokážeš napísať, že cudzí názor ti je uprdele, to znamená, že iba tvoje názory sú najlepšie ? Beriem to aj ako fakt s prenosom na jednotlivca, nemusí isť len o nejaký dav ľudí. Hovoríš, že som urobil chybu, priznám si ju, urobil som ju, ale aj ty si urobil preklep v druhej odrážke a nepíšeš s diakritikou a budem ti to teraz vytýkať a vykrikovať ako "hejslovak" ? Nebudem, lebo by som sa neznižoval na "určitú" úroveň, ale to tu teraz nebudem rozoberať. Chyby robí občas každý, či chceš alebo nie.
ja osobne by som mac nechcel pre rovnake dovody, pre ktore by som nechcel mat na pc linux... hlavne co sa tyka softwaru a samozrejme hier je to bieda..