Ahojte, chcela by som si kúpiť alebo zobrať k sebe čistokrvné mačiatko len neviem ktoré by bolo najlepšie. Či už povahovo alebo z praktických dôvodov a tak. Tak mi poraďte prosím...
Ja mám obyčajnú mačičku teda mačku domácu. Ináč aj u druhov to môže byť individuálne. Takže či máš taký druh alebo taký aj tam sa môže vyskytnúť jedinec ktorý má iné vlastnosti ako iné. Ak chceš byť osobitá a chváliť sa nejakou zvláštnou mačkou. Tak si zadováž nejaký iný druh (napr.: britské mačiatká, bengálske mačky, severná nórska mačka, maine coon, siamska, perzská) Ale ak chceš len zvieratko ktoré cíti lásku a nepotrpíš si nejako na netradičnosti tak mačka domáca ti ponúkne čo chceš
Potom zváž pohlavie. Mačka býva obyčajne o niečo útlejšia ako kocúr ten býva väčší.
A mačky bývajú väčšinou prítulnejšie kocúr býva niekedy taký pojašený no zase zdôrazňujem: je to individuálne. Potom rátaj s tým že budeš musieť ísť s ňou/ním na kastráciu.
Koniec koncov. Staraj sa o mačičku tak ako sa patrí tak ako si zaslúži a ona sa ti odvďačí svojou zvieracou láskou veľa šťastia
ako bolo napísané v predošlých komentoch..ešte by som doplnila, že veľa mačiatok čaká v útulkoch a depozitoch, ktoré sa tešia na svoje nové domovy..poobzerala by som sa tam..
Fúha, v mačkách sa nevyznám. Čo sa praktických dôvodov týka, tak myslím, že je to viac-menej jedno. V povahe sú isto rozdiely, niektoré mačky sú prítulnejšie, niektoré pokojnejšie a tak. Skús pozrieť trebárs aj na nete charakteristiky mačacích plemien. Alebo nejaké mačacie fórum na ktorom by ti poradili.
na mackysos.sk alebo tak nejak je veľký výber.Vieš sa popýtať a sú tam aj obrázky a tak Raz som z tade aj chcel jedno aj mama súhlasila ale nejako sme sa k tomu nedostali také zlaté to bolo
My ked sme mali macky, tak prvu sme zachranili zo zahrady, lebo mala nieco s nohami tak ju tam tlupa nechala,druhu neviem a tretiu ukradol brat zvonka, lebo malo na noze taky zaschnuty sopel, ze to vyzeralo jak beton a chcel ju zachranit. A boli uplne vpohode
povedala by som, že ak už chceš čistokrvnú (a to nie je hriech, nemusíš nevyhnutne zachrániť celý útulok, ak chceš zvieratko), naštuduj si plemená na wikipédií, a potom
si na slovenských weboch pozri, kde chovajú aké plemená
povedala by som, že typické čistokrvné (britské, perzské) sú lacnejšie, lebo nie sú až také vzácne..........už dačo vzácnejšie ako mainská mývalia stojí 800 éčok!!!!!!!!
a ak chceš čistorkrvnú ,ber s papiermi, zdravé mača od milých rodičov
Ja ti predam ak chces budem mat male maciatka domace...to mas jedno ci je cistokrvne ...asi aj macka domaca je cistokrvna ja sa do toho velmi nevyznam...ale kazdy rok mam vrh maciatok predala by som ti ak by si chcela tak sa mi ozvi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Potom zváž pohlavie. Mačka býva obyčajne o niečo útlejšia ako kocúr ten býva väčší.
A mačky bývajú väčšinou prítulnejšie kocúr býva niekedy taký pojašený no zase zdôrazňujem: je to individuálne. Potom rátaj s tým že budeš musieť ísť s ňou/ním na kastráciu.
Koniec koncov. Staraj sa o mačičku tak ako sa patrí tak ako si zaslúži a ona sa ti odvďačí svojou zvieracou láskou veľa šťastia
My ked sme mali macky, tak prvu sme zachranili zo zahrady, lebo mala nieco s nohami tak ju tam tlupa nechala,druhu neviem a tretiu ukradol brat zvonka, lebo malo na noze taky zaschnuty sopel, ze to vyzeralo jak beton a chcel ju zachranit. A boli uplne vpohode
si na slovenských weboch pozri, kde chovajú aké plemená
povedala by som, že typické čistokrvné (britské, perzské) sú lacnejšie, lebo nie sú až také vzácne..........už dačo vzácnejšie ako mainská mývalia stojí 800 éčok!!!!!!!!
a ak chceš čistorkrvnú ,ber s papiermi, zdravé mača od milých rodičov