rozmýšľam, že si zoberiem z útulku malé mačiatko, krásneho bieleho kocúrika k nám na privát..mačky mám aj doma ale sú zvyknuté na výbeh vonku a obrovskú záhradu..pretože som nikdy nebola vyznávačkou mačiek v bytoch..chcem sa opýtať najmä tých
Pokial budes mat macku od maciatka doma (= vo vnutri), tak si na to zvykne bez problemov. Kamaratkina macka dokonca vobec nechce chodit von a ked ju vezme, tak sa sama ihned vrati pred byt na piate poschodie (pocka kym niekto otvori dvere a vybehne po schodoch...). Takze by s tym nemal byt problem .
Veľa mačiek zvykne dnu napríklad škriabať nábytok a keby bol ten nábytok tvoj, tak nie je problém, ale ak je nábytok niekoho iného, môže ti ho dať zaplatiť.
no, ja mám mačku na byte od jej malého mala, vzala som ju z ulice. vonkajška sa bojí, jednoducho nanajvýš tak sedí na okne a pozoruje a ak som ju chcela zobrať von, tak sa vystrašene hrabala naspäť...
Náš kocúr mal byť pôvodne len bytový... Ale začal utekať von takže cez deň behá a v noci spí doma =D A keď ho náhodou nepustíme tak sa postaví k dverám a začne mňaukať =D
@burble domov často nechodím. na Vianoce ju ale chodil kŕmiť priateľ. inak proste tu je napríklad so spolubývajúcimi. kedysi dávnejšie som s ňou cestovala domov a raz som ju dala ku kamarátovi na byt na týždeň.
@burble akože pri nej nebol žiaden človek? myslím, že max 2 dni. ona je z toho dosť nešťastná, keď je dlho sama, lebo je taký mazel, čo sa furt potrebuje niekomu vtierať a túliť sa a podobne, takže sa snažím, aby bola sama maximálne jeden deň.
@grietusha som chcela na ďalší rok, keď nám vyjde byt žeby sme mali nejakú, ale fakt neviem, čo by sme s ňou robili cez vianoce a prázdniny, keďže pravdepodobne na tom byte budeme všetci dosť zďaleka...
@burble s mačkou ísť vlakom/autom nie je taký problém alebo ak máš kamarátov miestnych, tak stačí im dať kľúče a budú za ňou chodiť. ja práve vždy tuto domorodcom dávam kľúče, aby za ňou išli
@burble tak do autobusu mačku nemôžeš. tiež mi viac vyhovuje ísť domov autobusom, ale keď už som si vymyslela mačku, tak sa jej musím prispôsobiť a chodím vlakom, pokiaľ ju beriem so sebou. je to trikrát drahšie a dvakrát dlhšie, ale čo narobím
@grietusha jj, s tým by som sa zmierila, len neviem čo s mačkou doma okrem toho, že už jednu máme, tak ocovi dosť vadia zvieratá v dome. asi ju schovám pod posteľ alebo tak
@burble tak neviem, záleží od toho, ako si to všetko vyriešiš, ja som to mala podohadované doma. a keď som bývala s alergickou sesternicou, tak mačka bývala doma s mamou na slovensku. rovnako aj keď som odišla do FIN, tak bola u nej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Veľa mačiek zvykne dnu napríklad škriabať nábytok a keby bol ten nábytok tvoj, tak nie je problém, ale ak je nábytok niekoho iného, môže ti ho dať zaplatiť.
zvykne si
ako si riešila/riešiš napr. vianoce, víkendy, prázdniny keď na priváte dlhšie nie si?
alebo si nájdem nejakého domorodca.