Ahojte, ľudia ktorí máte mačku v byte, prosím o malú pomoc
Moje otázky:
Chodíte s mačičkou von? Ak hej, nevadí jej byť na vodidle? (samozrejme nie okolo krku ale popruh v oblatsi trupu)
Ak nie ste doma, necháte ju samú? Pokiaľ sa často stáva že nie ste
že jedlo ja som mala mačku vychovanú tak, že sa slobodne túlala po vonku a keď bola hladná, vrátila sa domov a mraučala pred dverami kým ju niekto nepustil ale nie každý má na to podmienky, všakže... ono mačky majú rôzne povahy, niektorým to nevadí (ak sú na to odmalička cvičené) ale to je podľa mňa skôr výnimka. ako často vidíš vonku týpka s mačkou na vodítku? no ja rozhodne menej často ako napríklad s fretkou alebo morčaťom.. mačka nie je pes a nevadí jej byt celý život v byte.
@thunderstorm to je ideálne, ale to je možné len na dedine žiaľ
nevidela som síce ešte mačku na vodítku ale postroje pre mačky sa normálne predávajú a to ma primälo k uvažovaniu, či mačkám nerobia dobre nejaké prechádzky príde mi to také trochu smutné keby bola celý život medzi 4 stenami (Aj keď teda je to furt lepšie než v útulku v priestore 5x5 metrov s ďaľšími tromi mačkami)
Ja síce mačku nemám, ale čo poznám ľudí tak tí čo bývajú v byte ju majú iba dnu, vonku ju berú len ak idú na chatu a pod, k rodine na dedinu a tam je mačka voľne, určite nie na vodítku. A zasa tí čo sú v dome tak ju majú buď stále von a púšťajú ju max do garáže at´d. Alebo ju majú stále dnu a keď mačka chce ísť von, sadne pred dvere, pustia ju, amčka poleží 5 min na slnku a ide dnu
Nasi susedia (byvame v centre BA btw) pustaju macku, ktoru maju doma vzdy normalne von a vecer ju iba zavolaju spat domov.. Ale uplne to nechapem, lebo ked si predstavim, kde vsade sa flaka po vonku a potom by som ju mala mat v byte bleeh
Kedysi som mala kocúra, ktorý sa stáe túlal po vonku, niekedy aj tri dni neprišiel domov a potom sa vrátil s natrhnutým uchom, ale odmalička sme ho učili na vôdzku a v pohode to zvládal, venčil sa v parku.
Teraz mám kocúra, ktorý síce každý deň sedí v záhrade a loví, ale večer spí v posteli a vôdzku neznáša Takže treba už malé mača na to privyknúť.
Mačka prespí pol dňa, tak vydrží aj sama, keď má prístup k vode a jedlu... (ale neviem povedať, či jej to vadí - na tom mojom vidno, že je nervózny, keď som dlhšie preč, aj keđ u nás doma stále niekto je, ale to je tiež o zvyku)
@amikadze hm, ja bývam v Bratislave a je to možné ale záleží od štvrti, to je jasné. Veď skús, sama uvidíš, či sa jej to páči alebo nie. Ale keď bude mať cica hračky (keby nie sa zabaví sama a trpko to olutuješ) a budeš sa jej venovať bude mať plnohodnotný život aj v byte.
ale nerozumiem, preco by si to robila, ved oni su rovnake zivocichy ako my, tebe by tiez nebolo prijemne, keby ta niekto mal na voditku alebo keby ta niekto vlastnil
@piter09 vec sa má tak, že moja budúca mačička je teraz v útulku, čiže si dovolím predpokladať že keď bude mať k dispozícii byt o výmere 130 metrov štvorcových, jedla a vody koľko len bude chcieť a majiteľov čo ju budú milovať, bude to tá najšťastnejšia mačka na svete
Nehovor to alpynovi, ale ešte neviem, či si nekúpim úplne všetky čo tam budú, lebo vyberať si na základe výzoru je také...bleeee divné
naša mačka je vydesená už keď ju pustíme na chodbu, si myslíme že si myslí že byt je celý svet a nechápe kam chodíme keď chodíme von.
a občas sa vyciká voľakde na posteľ keď nikto nie je doma, ale zhruba rovnako často to vykonáva aj keď niekto je doma, tak to asi neni preto že by sme jej chýbali.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
och, doboha. Čoho som sa to ja dožila...
nevidela som síce ešte mačku na vodítku ale postroje pre mačky sa normálne predávajú a to ma primälo k uvažovaniu, či mačkám nerobia dobre nejaké prechádzky príde mi to také trochu smutné keby bola celý život medzi 4 stenami (Aj keď teda je to furt lepšie než v útulku v priestore 5x5 metrov s ďaľšími tromi mačkami)
Teraz mám kocúra, ktorý síce každý deň sedí v záhrade a loví, ale večer spí v posteli a vôdzku neznáša Takže treba už malé mača na to privyknúť.
Mačka prespí pol dňa, tak vydrží aj sama, keď má prístup k vode a jedlu... (ale neviem povedať, či jej to vadí - na tom mojom vidno, že je nervózny, keď som dlhšie preč, aj keđ u nás doma stále niekto je, ale to je tiež o zvyku)
ale nerozumiem, preco by si to robila, ved oni su rovnake zivocichy ako my, tebe by tiez nebolo prijemne, keby ta niekto mal na voditku alebo keby ta niekto vlastnil
Nehovor to alpynovi, ale ešte neviem, či si nekúpim úplne všetky čo tam budú, lebo vyberať si na základe výzoru je také...bleeee divné
.D mačací byt
» worstcats.tumblr.com/...
adoptuj najhoršiu mačku
a občas sa vyciká voľakde na posteľ keď nikto nie je doma, ale zhruba rovnako často to vykonáva aj keď niekto je doma, tak to asi neni preto že by sme jej chýbali.