To len taká otázka..každý tvrdí niečo iné..podľa mňa majú..ale neviem či chodia do neba alebo do pekla alebo čo....to neviem ani či ľudia chodia nieto ešte zvieratá...čaká ich niečo po smrti? a čo nás?
ťažko povedať, ale sú to živé bytosti, len sa nevyvinuli tak vysoko ako my ľudia, podľa mňa už mačky, psy, kone, králiky a takéto zvery dušu majú ale neviem si predstaviť že by mal dušu napr. komár, hm ale ak máme dušu my tak podľa mňa zvieratá tiež, alebo ju nemáme ani my a všetko to je blud
Vzhľadom na to že väčšina nedokáže vyvolať predošlé spomienky - čiže laicky povedané nemajú pamäť, tak nemajú skúsenosti, zážitky pomocou ktorých by sa ich "duša" sformovala... Samozrejme pocity bolesti atď prežívajú ale čo sa týka samotného vedomia, zvieratá nevedia o sebe že existujú - čiže podľa mňa nie nemajú.
podla mna zvierata nemaju dusu...mozno to znie hrozne..ale nieviem si predstavit ze pristupim dazdovku a pride ma strasit alebo co ...ale zas sa mi zda hrozne povedat ze moj pes nema dusu...to je akoby mu nieco chybalo...ale mozno preto su zvierata zvieratami..ze nemaju dusu...
@aenrel samozrejme ako všetci vidíme, jediná sa tu jebnute pýtam nemyslím si, že na tej otázke je niečo "jebnuté"..len ma zaujíma čo si myslia ostatní a teba nič nenúti vyjadrovať sa tak sa buď vyjadri k téme alebo tu nenadávaj ako posledný neandertálec normálna otázka, nič čo tu je dennodenne a stále sa predsalen nájde človek ktorému niečo vadí.. no hybaj ty zakladať fóra okej? potom ti a vyjadrím svoj názor
dusu nema ani zvera ani clovek akurat tak koleso od bicykla... nic nejde ani do neba a ani do pekla (zialbohu) a uplne zasnem kolko ludi este v 21. storoci veri na taketo rozpravky
z vlastnej skusenosti viem že kone maju dušu ..a určite aj ine zvieratka,určite aj mravce pavuky meduzy chobotnice sliepky kačky.. ale važne určite ano
@fearprincess nie niesme prizraky, my sme len zivocichy, ktore ziju medzi ostatnymi zivocichmi ktore nazyvame zvierata, iba sme viac vyvynuty, a nasi rodicia a nase okolie nas nauci to co vieme teraz, predstav si ze vyrasties kdesi v lese sama, civilizacia na 500km nikde, a vies akurat prezit vdaka tomu co ta naucili ostatne zvierata a ty sama, jediny rozdiel medzi nami a zvieratami je schoponost ucenia a porozumenia, zial zvierata niesu natolko vyvynute aby nas predcili, riadia sa iba instinktmi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov