Ja by som zase nechcela mať deti a volať sa inak ako oni, netvoriť s priateľom rodinu, či vychovávať deti sama... Chápem, že občas okolnosti nepustia, ale keď si budem chcieť zakladať rodinu, tak ju chcem tvoriť aj s mužom (legálne)
svadba ako tradičný spoločenský zvyk pre mňa nemá takmer žaidny zmysel, bol by som to ochotný akceptovať kvôli rodine a žene ale pre mňa osobne by to neznamenalo nič, ja sa skôr orientujem na svoje vnútorne pocity a keď už by som sa chcel spojiť so ženou vytvorili by sme si nejaký vlastný psychologický spôsob (vo forme prísahy a niečoho čo by pre nás malo väčšie a hlavne individuálnu hodnotu a dokazovalo naše spojenie ) ale samozrejme oslava v kruhu najbližších by musela byť .. ale ako vravím toto by bolo ideálne, na tradičnú svadbu by som ale kludne pristúpil, nemal by som problém keby sa na to naliehalo...len by mi to nebolo až také prirodzené, som skôr za vlastné ,,zvyky,,
deti pre mňa majú zmysel samozrejme, je to posunutie môjho genetického materiálu ďalej a vytvorenie svojej vlastnej ,,novej,, vetvy rodiny a domovu. ale ak nikdy nestretnem ženu pri ktorej budem cítiť že s ňou by to určite išlo, tak sa nič nestane no, nevytvorím rodinu a ani neposuniem gény, nebudem mať deti, svet sa pre to nezrúti
vydavat by som sa urcite nechcela (ale ktovie co sa zmeni este right?), pretoze mi to pride cele take klise a proste neznesiem aby som bola ja ako (skareda) nevesta stredobodom pozornosti a deti takisto nie, pretoze obcas mam problem sa sama o seba postarat a nie to este o decko, a celkovo nie som taky typ, ze tutuli mutuli takze taaak
Tak deti pre mna zmysel urcite maju, rok-dva dozadu by som na ne mala asi taky nazor ako kolegyna sypomka nado mnou, ale uz na to pozeram inak, ako na svojich potomkov, ako na niekoho, komu odovzdam svoje geny a on ich bude posuvat dalej a takto budu vznikat dalsie generacie a ok, aj ja si hovorim, ze priviest dieta do tohto skaredeho sveta, nech tieto skaredosti preziva aj on moze byt dovod nerobit to, ale keby si mal toto povedat kazdy, tak cau ludstvo.. Za mna takto, no a k svadbe mam uplne neutralny postoj, svadba je pre mna ako tycinka, ked budem chciet tycinku, kupim si tycinku, ked nebudem chciet tycinku, nekupim si ju.
chcem deti, ale nie je s kym :/ tazko je najst si zenu, ktora ma materinske city....a svadbu chcem maximalne len nejake neformalne posedenie a piknik v kruhu najblizsich, proste nieco, co vyjadruje uprimnu lasku 2 ludi, a nie nieco, co je formalne ako cirkevny sobas a podobne dristy...skutocna laska sa nemusi takto debilne dokazovat
@Newcomer ja mám opačné skúsenosti. Žien, ktoré sa chcú venovať radšej kariére a sebe je menej než tých tradičných. A moja frajerka chce papier, že som jej
@obcan89 v akom prostredi sa pohybujes? ja mam skusenosti, ze zeny chcu len formalne ten papier, ked si najdu niekoho vyhodneho na sobas, ale chybaju tam tie veci, ktore som pisal vyssie-uprimna laska a pod.
svadba skoro vobec, akoze je to pekne a vsetko, ale cim som starsia tym vidim viac nevyhod a zbytocnosti okolo toho...a asi to casom prestanem chciet uplne.
nuz a deti? mat dieta s niekym koho budem milovat, to je nadherna a uzasna predstava, ja som silne karieristicka a vsetko to zle a nechutne okolo, ale tato predstava je ta najkrajsia, snad sa niekedy splni
pred par rokmi, som sa chcel vydavat a mat deti, dnes viac kladiem doraz na sebarealizaciu a naplnenie toho, co chcem dosiahnut a za akych podmienok by to bolo jednoduchsie pre vsetky strany a potomstvo ma v tomto stadiu a verim, ze i dalsich par rokov, zaujimat nebude. jednak kvoli tomu, ze by bolo tazke zosuladit to, co chcem pre seba s tym, co by bolo dobre pre potencialnu rodinu, a jednak sa absolutne necitim na to, ze sa chcem usadzat a plodit, a zastupovat rolu rodica.
@8 tento svet podla mna nie je vobec skaredy. skarede su nanajvys okolnosti, ktore jednotlivec sice ovplyvnit nemoze (niektore sa daju ovplyvnit zatazko) ale v konecnom dosledku sa svet da vnimat krasne a svojou existenciou ho moze subjekt este viac skraslit.
kedze ma to netrapi, je mi to celkom jedno, bez zeny pre mna nic nema zmysel. Sam si dam hostinu s rodinou a kupim v decaku diera, ak sa budem citit sam. Nie, ja vobec nevyhladavam na to odpovede. Co ak budem cely zivot bez zeny.
Deti sú pre mňa ovocím vzťahu - manželstva. Či už vlastné alebo adoptované...
Manželstvo vnímajú často ľudia len ako "papier". V skutočnosti tento "papier" má svoj význam a výhody aj voči štátu, ale hlavne voči nám samým a voči partnerovi. Takže nechápem celkom ľudí, prečo to vnímajú ako niečo zbytočné. Asi nevedia čo im to prináša v rámci štátnych zákonov a tiež v ich osobných životoch.
Napr. väčšina manželstiev sa rozviedlo preto, že prišli na to, že sa vlastne veľmi nepoznajú, prípadne sa im zdá, že sa ten druhý zmenil.
Naopak sú spolu už sexuálne skúsení, ale ukazuje sa, že to im nezaručuje trvalý vzťah. Prečo?
Lebo vášeň, city... tie pominú, a ani zdravie nemusí byť doživotné. Ale slobodné rozhodnutie budovať si vzťah na úprimnom, dôvernom priateľstve počas celého života je oveľa pevnejším základom... To chce samozrejme čas na spoznávanie sa. A tým, že sexuálne žijeme s partnerom už keď sme ešte len zamilovaní, tým vytvárame medzi sebou silné puto, ktoré potom keď sa pretrhne zanechá veľkú ranu. A zároveň týmto spolužitím živíme vášeň a city, ružové okuliare, urýchľujeme čas, ktorí sme mohli využiť na skutočné vnútorné spoznávanie sa... a teda zabúdame pri tom na skutočné vnútorné spoznávanie seba a toho druhého.
@25 + Manželstvom vzniká medzi mužom a ženou a ich deťmi aj akési duchovné puto. Vytvárajú spoločenstvo, kde si vnútorne rozumejú, vyznávajú rovnaké hodnoty, rešpektujú sa, sľúbili si vernosť... (lebo sa predtým tiež spoznávali a vytvorili si medzi sebou priateľské puto - základ vzťahu).
Chcem svadbu ak deti. Bola by som smutná, keby som sa s mojim milým nezobrali.. veď sa ľúbime a hej ľúbiť sa môžeme aj bez papierov, ale páči sa mi ta predstava spečatiť to pred našimi najbližšími a tak a deti tiež určite ra chcem
Pre spoločnosť je potrebné aby sa rodili deti, ale pre mňa osobne to nie je životným cieľom. Neznášam deti, vždy sa k nám do vchodu prisťahuje rodina s malými deťmi a celé roky počúvam ako to reve. Potom keď to vyrastie poviem si, že je to konečne za mnou a pre istotu sa prisťahuje nová rodina s ďalšími miminami. Som na detský plač už alergická. Okrem toho, neviem si predstaviť mať zodpovednosť aj za iný život, takže v záujme toho dieťaťa ho radšej ani nesplodím.
Svadbu tiež uznávam, ale nechcem ju.
Áno, svadba má pre mňa veľký význam. Som šťastná a vďačná, že som v tejto dobe našla človeka, ktorý to vníma rovnako a že mám po boku človeka, ktorý sa odhodlal a ideme do toho.
Chcem mať mužove priezvisko a chcem aby sa tak volali aj naše budúce deti. Som zástanca rodiny, svadby a všetkého toho tradičného.
ja sa divím, že ľudia toľko považujú svadbu za zbytočnosť a "zdrap papiera", pritom po právnej stránke je to podľa mňa dosť podstatné, ste oficiálne rodinný príslušník svojho partnera.. neviem si prestaviť, že s niekým žijem x rokov a nepustia ma za ním do nemocnice, lebo nie som rodina.. a to je len jeden z príkladov.
pred pár rokmi som bola skeptik a najviac som hejtovala svadby a vzťahy vôbec, ale už som asi dospela.
svadba mi príde sympatická aj z kultúrno-sociálneho hľadiska, ako oslava lásky dvoch ľudí, ktorú chcú zdieľať s najbližšími, veď čo na tom nie je super???
deti milujem, ale veľmi dlho som si nevedela predstaviť mať vlastné, hlavne kvôli strachu, že im zničili život.
rozmnožovať sa je ale jeden z hlavných biologických pudov a rodina je to najviac, čo človek má a nevidím dôvod, prečo by som sa mala ukrátiť o možnosť založiť si vlastnú.
všetko z toho ale samozrejme nechcem hneď, nemám ani 20, ani vhodného chlapa, ani usporiadané veci v hlave, ani naplňujúcu prácu, ani vzdelanie, ani vyhovujúcu finančnú situáciu.
ale všetko postupne nadobudnem : )
Chcem mať priezvisko svojho muža, ale to chcem len podpísať papier. Žiadna oslava, večera, nič. Ale cesta svatebniii to áno. Po prvé mje priezvisko he smiešne a môj muž má super priezvisko a ptm chcem aby sa naše deti volali ako my. Inak svatby milujem, milujem na ne chodiť, ale ja si svoju z celou rodinou, stresy a te prachy na to.... To si neviem predstaviť.....
@Newcomer nie je to o prostedí - priateľka nepochádza z môjho okolia. Vyberal som dosť dlho . No a s tou láskou je to komplikované. Nikdy tomu človeku do hlavy neuvidíš a nato aby si zistil, že je s tebou len zo zištných dôvodov potrebuješ aby uverila, že nič nemáš. A to je väčšinou dosť ťažké hlavne pokiaľ sa už nejaký ten piatok poznáte .
Svadbu jedine krátky civilný obrad, ideálne hodinová záležitosť. Nemienim robiť zo seba piču v šatách a hádzať taniere a tancovať na drbnuté slovenské ľudovky len preto, lebo sa to tak robí. Tradícia je jedna vec, ale sú to zbytočne vyhodené prachy pre mňa. A aj tak si chcem nechať svoje priezvisko.
Deti chcem. Vidím zmysel v tom mať raz deti. Paradoxne, ako mladšia som tým pohŕdala a vyhlasovala že deti nikdy. Holt, človek vekom dostane rozum.
@Newcomer jj videla ma a neovládla sa
K téme :
Svadbu nechcem lebo je to veľký a zbytočný záväzok.
Deti nemám rád. Sú podľa mňa len pre tých, čo tu chcú po sebe niečo nechať a pre tých čo sa nudia a chcú si takto ozvláštniť život. Pre mňa je to príliš úsilia vloženého do výchovy a starostlivosti s veľmi neistými výsledkami v budúcnosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
deti pre mňa majú zmysel samozrejme, je to posunutie môjho genetického materiálu ďalej a vytvorenie svojej vlastnej ,,novej,, vetvy rodiny a domovu. ale ak nikdy nestretnem ženu pri ktorej budem cítiť že s ňou by to určite išlo, tak sa nič nestane no, nevytvorím rodinu a ani neposuniem gény, nebudem mať deti, svet sa pre to nezrúti
nuz a deti? mat dieta s niekym koho budem milovat, to je nadherna a uzasna predstava, ja som silne karieristicka a vsetko to zle a nechutne okolo, ale tato predstava je ta najkrajsia, snad sa niekedy splni
ja s nim chcem ist na pivo
Manželstvo vnímajú často ľudia len ako "papier". V skutočnosti tento "papier" má svoj význam a výhody aj voči štátu, ale hlavne voči nám samým a voči partnerovi. Takže nechápem celkom ľudí, prečo to vnímajú ako niečo zbytočné. Asi nevedia čo im to prináša v rámci štátnych zákonov a tiež v ich osobných životoch.
Napr. väčšina manželstiev sa rozviedlo preto, že prišli na to, že sa vlastne veľmi nepoznajú, prípadne sa im zdá, že sa ten druhý zmenil.
Naopak sú spolu už sexuálne skúsení, ale ukazuje sa, že to im nezaručuje trvalý vzťah. Prečo?
Lebo vášeň, city... tie pominú, a ani zdravie nemusí byť doživotné. Ale slobodné rozhodnutie budovať si vzťah na úprimnom, dôvernom priateľstve počas celého života je oveľa pevnejším základom... To chce samozrejme čas na spoznávanie sa. A tým, že sexuálne žijeme s partnerom už keď sme ešte len zamilovaní, tým vytvárame medzi sebou silné puto, ktoré potom keď sa pretrhne zanechá veľkú ranu. A zároveň týmto spolužitím živíme vášeň a city, ružové okuliare, urýchľujeme čas, ktorí sme mohli využiť na skutočné vnútorné spoznávanie sa... a teda zabúdame pri tom na skutočné vnútorné spoznávanie seba a toho druhého.
Pár článkov k veci:
Žena - gumenná Anča pre muža? alebo Sex pred manželstvom
red-manzelstvom&catid=39:o-laske&Itemid=251&cpage=20" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku www.misie.sk">» www.misie.sk/index.php?optio...
4 veľké klamstvá o tom, prečo žiť spolu pred svadbou
Viac na: » www.cestaplus.sk/cestaplus/clano...
© Copyright www.cestaplus.sk
To keby sme vedeli... pred svadbou
» zaostri.sk/sk/clanky/odpor...
Prečo sa rozvádzame?
» evita.hnonline.sk/vztahy/801184-p...
» www.ntm.sk/aktuality...
Svadbu tiež uznávam, ale nechcem ju.
Chcem mať mužove priezvisko a chcem aby sa tak volali aj naše budúce deti. Som zástanca rodiny, svadby a všetkého toho tradičného.
pred pár rokmi som bola skeptik a najviac som hejtovala svadby a vzťahy vôbec, ale už som asi dospela.
svadba mi príde sympatická aj z kultúrno-sociálneho hľadiska, ako oslava lásky dvoch ľudí, ktorú chcú zdieľať s najbližšími, veď čo na tom nie je super???
deti milujem, ale veľmi dlho som si nevedela predstaviť mať vlastné, hlavne kvôli strachu, že im zničili život.
rozmnožovať sa je ale jeden z hlavných biologických pudov a rodina je to najviac, čo človek má a nevidím dôvod, prečo by som sa mala ukrátiť o možnosť založiť si vlastnú.
všetko z toho ale samozrejme nechcem hneď, nemám ani 20, ani vhodného chlapa, ani usporiadané veci v hlave, ani naplňujúcu prácu, ani vzdelanie, ani vyhovujúcu finančnú situáciu.
ale všetko postupne nadobudnem : )
Deti chcem. Vidím zmysel v tom mať raz deti. Paradoxne, ako mladšia som tým pohŕdala a vyhlasovala že deti nikdy. Holt, človek vekom dostane rozum.
K téme :
Svadbu nechcem lebo je to veľký a zbytočný záväzok.
Deti nemám rád. Sú podľa mňa len pre tých, čo tu chcú po sebe niečo nechať a pre tých čo sa nudia a chcú si takto ozvláštniť život. Pre mňa je to príliš úsilia vloženého do výchovy a starostlivosti s veľmi neistými výsledkami v budúcnosti.
Skoro je na obe.