...tak by som sa chcel spýtať či si myslíte či je pravda ,že východniari majú ovela viac obchodných centier ,plavární ,štadionov a vôbec všetkého ovela viac ako západniari
...na západe je len jedno tesco lamač a pár lídlov a okr
Tak hlavne si myslim, ze v Bratislave je uz az moc vsetkych tych nakupnych centier. A to sa neustale stavaju dalsie. A co je na tom celom najvacsi paradox, ze stale tam chodi tolko ludi, ze casto ani niet kde zaparkovat...hmm.
Ved je to narovnako. Na jednej strane Kosice a na druhej strane Bratislava. Statisticky je vacsia chudoba a nezamestnanost na vychodnej strane krajiny nakolko zapad udrzuje automobilovy priemysel. A to ze je tam hlavne mesto, v ktorom chcu mat vsetky velke firmy aspon palec na nohe.
že jedno tesco lamač? to máš odkiaľ? len tesco je v meste koľkokrát? 4? to dá logiku, že pol miliónové mesto nebude mať len jedno. a predstav si, že tesco a lidl nie sú jediné obchodné reťazce!
ďalej, pre západ si vzal BA, ale čo je východ? nech viem, či hovorím o Hôrke alebo o Košiciach, čo sa týka nákupných centier, plavárni a všetkého.
ja som vo všeobecnosti spokojná s kultúrnymi možnosťami v BA, len mi trochu vadí, že niekedy je jeden obchod v centre 3krát, ale všetko má svoje zápory....
@15 a vlastne, ked som to cital prvykrat, tak som pochopil, ze hovoris o vychode a zapade bratislavy. ked som si to precital druhykrat, tak mi doslo, ze je to sformulovane este nestastnejsie ako nestastne
@21 ja som chcel len že niektoré výrazy sú pre niektorých ludí velmi dôležité aj ked hovoria o niečom celkom inom... a to som celkom presne napísal že sa pýtam na Bratislavu a aj som spomenul konkrétne názvy ktoré sa dajú len sotva zameniť.
@galinka práve že vôbec nie....len som debil a pri slove východniar sa mi evokuje pojem východ slovenska...inak som to poctivo čítala teraz druhý krát a aj tak mi trvalo pár sekúnd, kým mi to došlo
@501 Myslim si, ze tato tema sa da jednoznacne chapat aj dvojzmyselne To, ze hovoris o Bratislave si sice napisal, ale vyzera to, akoby to patrilo len k druhemu odstavcu.
V BA som sa nijak dlhodobejšie nezdržiavala, ale aký už môže byť rozdiel v rámci jedného mesta (ktoré v porovnaní so svojimi svetovými ekvivalentmi vôbec nie je veľké)?
To, že bývaš v jednej časti mesta, ti hádam nebráni nakupovať/"žiť" v inej.
ehm....no...poviem to tak.....nikdy som sa necela prestahovat do bratislavy i ked to hrozilo, a len kvoli kamosom...inac by som tam isla hned......na zapade je sto krat lepsie ako u nas na vychode
a keby to ja tak bolo ako hovoríš že na východe dajme tomu v košiciach je viac Tescos(s značí množné číslo ako v AJ neviem o vyskloňovať a plavární a neviem čoho ešte tak je to tam tým ľuďom na hovno keďže je tma vysoká nezamestnanosť
no ani z tych par viet pod nadpisom sa neda moc dobre vycitat ze hovoris len o ba. ja odtial nie som, takze neviem. ale vzhladom na velkost blavy je to dost nepodstatne...sadnes na nejaky druh dopravy a si na druhom konci mesta relativne za chvilu
no ale na zapade je klud a priroda...a ked chcem ist do nakupneho centra vezmem autobus cislo 28 a hajde. za 25 minut som v auparku. bratislava ma obrovsku vyhodu ze je mala a zachvilu sa da dostat hocikam ak pravdaze nie su zapchy a ak su da sa chodit vlacikom...naapriklad v Toronte cestujete z okraja mesta hodinu a furt nie ste v centre...to by som fakt nechcela.
toto nemoze byt myslene vazne cim viac ides na vychod, tym horsie... na vychode som este nebol, ale na strednom slovensku som bol milionkrat... a oproti zapadu je to zapadakov, bez urazky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Predpokladám že 85% ľudí sa ti zvysoka vykašle na to, že myslíš Bratislavu a vznikne tu krásna hádka východ vs. západ (v rámci celej SR)
@6 ako myslíš staré mesto
ďalej, pre západ si vzal BA, ale čo je východ? nech viem, či hovorím o Hôrke alebo o Košiciach, čo sa týka nákupných centier, plavárni a všetkého.
ja som vo všeobecnosti spokojná s kultúrnymi možnosťami v BA, len mi trochu vadí, že niekedy je jeden obchod v centre 3krát, ale všetko má svoje zápory....
prosím prečítaj @0 ešte raz dík
PEACE
ospravedlňujem sa..:/
To, že bývaš v jednej časti mesta, ti hádam nebráni nakupovať/"žiť" v inej.
Nechápem anketu, je jasné, že na západe sa majú lepšie.
Západniari zarábajú oveľa viac, je tam menšia nezamestnanosť, to s tými obchodnými centrami si si dúfam robil srandu.
V Bratislave Aupark, Polus, Avion a určite kopec dalších + Nitra Mlyny a je ich určite oveľa oveľa viac.
Košice majú jednu Optimu, Galériu a Prešov má jeden Max.
Proste je to hlúpa anketa a nevyhováraj sa na názov...
....dobre sa má ten, kto vie čím JE........
@36 nevravím že vidím v tom krásu len či je lepšie v západnej alebo východnej časti BA...
@40 a prečo 8) ved všetko sa dá rozdeliť ,nie alebo aj spojiť...
@43 ale niekto tu písal že kvalita života nieje podla obchodov a budou a ako každému aj tebe bolo to o BA
A verte tomu že rozdiely v častiach miest sú obrovské... O tom svedčia už len ceny nehnuteľností
Inak vynikajúci príklad kde vidíme koľko ľudí čítajú len nadpisy...