Mal by som taky problem ze chcel by som zacat spevacku karieru hip hop ale neviem kde a ako zacat.
Ja uz pisem texty od mojich 14 rokov a teraz mam 17.Bavi ma to velmi lebo vtedy sa uvolnim a vyprazdnim si hlavu od zbytocnich problemov.A prisla mi taka mislienka ze tie texty by som mohol aj spievat ale neviem ako nato.Ak by niekto vedel ako mam zacat t
väčšina to robí tak, že nahrajú nejaké pesničky, a dajú ich na youtube a potom si ich buď niekto všimne, alebo svoje nahrávky posielajú známym rapperom, a tí im možno pomôžu
Hip-Hop môžeš začat kedykoľvek stačí ti nemat talent na nič a pôjde ti to a vymysli text o pipkách na sídlisku daj pár nadávok kúp si teplákovu súpravu a pojde to samo !!!!!
@martin872 o čom tu rozprávaš? Ja to vydím tak že si iba ignorant ktorý má v hlave obraz nejakého magora z 80tých rokou ktorý si robil z divákou.
Slovenský hiphop je na veľmi vysokej úrovni , ale ak vieš o "komerčných " interprétoch tak tí majú dosť nízku úroveň a väčšinou im stačí fakt zaujať hŕstkou nadávok.
Pozri si o čom su texty nekomerčných , na plnú hubu sa neboja vykričať čo sa to na slovensku aj vo svete dej : daj si na YTB napríklad Suvereno/Serega/Revolta/Kaidžas/ Kali /Momo/Čistychov/Názov stavby a potom povedz niečo o teplákovej kultúre.
Späť k téme aby som nebol úplne mimo (zasa ) .....
Ak máš zaujímavé myšlienky a dokážeš ich dať do textou , to je síce užitočné , ale ak by si sa pustil do hip-hopu tak ten text musíš vedieť aj dobre odovzdať (pravdaže sa to dá aj naučiť , nie každý to vie od narodenia) ...
Ak to fakt chceš , a nieje to len nápad , tak možno sa mi to zapáči .... sprav text , nájdi si beat a daj dokopy niečo čo by ťa mohlo prezentovať a hoď to na youtube , HH stránok kde sa môžeš prezentovať je tiež dosť.
Prajem ti nech sa ti zadarí , nech už konečne vymetieme zo Slovenska ľudí ktorý robia hudbu hôlavne pre prachy a potom to tak vyzerá , spievajú texty ktoré nenapísali a nemajú k nemu žiaden vzťah , ale aj tak sú predávaný :/
@nohonoh pozrel som si to čo si mi odporučil tak teda nazvime to "hudbou" , bol to ODPAD !!! Áno vidíš (píše sa s mäkkým i) ma dobre,len ma neškatuľkuj len čisto do 80tych rokov . A nebodaj mi chceš niečo písať o kvalitnej hudbe sa zobuď !!!!!!!! Celý hip-hop môže íst do p.... !!!
Hm tak to je úvaha jak sviňa, to by ma potom zaujímalo čo Ty nazveš hudbou ? Pretože hudba by mala o niečom vypovedať , a poukázať na nejakú situáciu / skúsenosť. Napríklad ak toto označíš za Odpad tak potom si v mojom chápaní dosť divný :
Počúvať že najkrajšie baklažány sú na Horehroní a podobné sračky čo sa dá počuť v naších rádiách ma fakt neláka. ( pravdaže sa nájdu aj výnimky ktoré mám rád) ale tie už spĺňajú aspoň jednu vec z nasledujúcich:
Ak už sa mi má nejaký song páčiť tak pozerám na text , čo vyjadruje a ako to vyjadruje , nezávysle nato pozerám na podmaz a ideálne je ak sa skombinujú dokopy a vznikne pieseň ktorú dokážem počúvať aj 60x dokola bez prestávky. (to že sa použije občas vulgarizmus mi nevadí ak je vhodne mierený)
Ukáž mi dnes nejaký iný hudobný štýl ktorý na plnú hubu povie čo sa tu deje :
Veľa ich teda nenajdeš , zo starších autorou možno tak Karel Kryl , Daniel Landa....... nič viac ,nič menej.
EDIT: To čo si nazval "len ma neškatuľkuj do 80tych rokov" bolo myslené tak že, tvoja predstavu toho čo je Slovenský Rap vyzerá ako z 80. rokou. ( teplákový chlapci atď.)
@nohonoh Áno presne si ma odhadol presne toto počúvam "najkrajšie baklažány sú na Horehroní" PS: Nadávky mi nevadia a takúto hudbu ako je Horehronie zaradujem k hip-hop-u (žiadne umenie)
Ps : Mám taký napiču hudobný vkus , že počúvam oproti "silnému" rap-u , len v podstate sračky typu . AC/DC, Kiss,Guns N' Roses,ZZ Top , Aerosmith, The Rolling Stones ,Black Sabbath, The Beatles a kopu dalších .
Tak v tom prípade nevydím problém ja som sa k Rapu dostal od Melodic Death Metalu / Hard Rocku ale aktuálneho v ktorom však boli dosť depresívne texty , ak ale človek hudbu počúva bez toho aby jej rozumel dá sa to ( vtedy mi šlo hlavne o celkové vyznenie hudby, nemusel som jej rozumieť , ako aj ,ked som ešte nevedel poriadne anglicky) ......
V tej dobe" temna" mi aj ten štýl dosť vyhovoal, tiež odsudzoval Rap , kedže som mal skúsenosť len z komerčnými sračkami , ktoré sa proste nechytajú na Underground a nekomerčných autorou.
Dnes frčím na pozitívnych a motivačných trackoch a veľmi mi to pomáha hlavne v športe....
@nohonoh Ok tak teda priznám sa aj ja ja som to počúval ked som mal 13 ,14 rokov keď vtedy frčal Zverina , Kontrafakt a iný na ktorých si už nespomeniem , ale potom som našťastie presedlal na vyššie spomínaný štýl.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Slovenský hiphop je na veľmi vysokej úrovni , ale ak vieš o "komerčných " interprétoch tak tí majú dosť nízku úroveň a väčšinou im stačí fakt zaujať hŕstkou nadávok.
Pozri si o čom su texty nekomerčných , na plnú hubu sa neboja vykričať čo sa to na slovensku aj vo svete dej : daj si na YTB napríklad Suvereno/Serega/Revolta/Kaidžas/ Kali /Momo/Čistychov/Názov stavby a potom povedz niečo o teplákovej kultúre.
Späť k téme aby som nebol úplne mimo (zasa ) .....
Ak máš zaujímavé myšlienky a dokážeš ich dať do textou , to je síce užitočné , ale ak by si sa pustil do hip-hopu tak ten text musíš vedieť aj dobre odovzdať (pravdaže sa to dá aj naučiť , nie každý to vie od narodenia) ...
Ak to fakt chceš , a nieje to len nápad , tak možno sa mi to zapáči .... sprav text , nájdi si beat a daj dokopy niečo čo by ťa mohlo prezentovať a hoď to na youtube , HH stránok kde sa môžeš prezentovať je tiež dosť.
Prajem ti nech sa ti zadarí , nech už konečne vymetieme zo Slovenska ľudí ktorý robia hudbu hôlavne pre prachy a potom to tak vyzerá , spievajú texty ktoré nenapísali a nemajú k nemu žiaden vzťah , ale aj tak sú predávaný :/
Počúvať že najkrajšie baklažány sú na Horehroní a podobné sračky čo sa dá počuť v naších rádiách ma fakt neláka. ( pravdaže sa nájdu aj výnimky ktoré mám rád) ale tie už spĺňajú aspoň jednu vec z nasledujúcich:
Ak už sa mi má nejaký song páčiť tak pozerám na text , čo vyjadruje a ako to vyjadruje , nezávysle nato pozerám na podmaz a ideálne je ak sa skombinujú dokopy a vznikne pieseň ktorú dokážem počúvať aj 60x dokola bez prestávky. (to že sa použije občas vulgarizmus mi nevadí ak je vhodne mierený)
Ukáž mi dnes nejaký iný hudobný štýl ktorý na plnú hubu povie čo sa tu deje :
Veľa ich teda nenajdeš , zo starších autorou možno tak Karel Kryl , Daniel Landa....... nič viac ,nič menej.
EDIT: To čo si nazval "len ma neškatuľkuj do 80tych rokov" bolo myslené tak že, tvoja predstavu toho čo je Slovenský Rap vyzerá ako z 80. rokou. ( teplákový chlapci atď.)
Ps : Mám taký napiču hudobný vkus , že počúvam oproti "silnému" rap-u , len v podstate sračky typu . AC/DC, Kiss,Guns N' Roses,ZZ Top , Aerosmith, The Rolling Stones ,Black Sabbath, The Beatles a kopu dalších .
V tej dobe" temna" mi aj ten štýl dosť vyhovoal, tiež odsudzoval Rap , kedže som mal skúsenosť len z komerčnými sračkami , ktoré sa proste nechytajú na Underground a nekomerčných autorou.
Dnes frčím na pozitívnych a motivačných trackoch a veľmi mi to pomáha hlavne v športe....