Áno, ale nie ich zabitím. Mali by ich presunúť do oblastí, kde sa nevyskytujú, no v minulosti sa vyskytovali. Aj mimo Slovenska. Ale samozrejme, to je komplikovanejšie než zabitie
a...áno, mali. pretože pokiaľ sa medveď naučil chodiť blízko k miestam kde žijú ľudia, vyhrabávať jedlo zo smetiakov a podobne, tak to znamená, že je premnožený, nedokáže sa uživiť v lese a tak si hľadá iné zdroje potravy, a je nebezpečný.
čo mi pripomína, že u nás sa o prehrabávanie smetiakov starajú cigáni achjáj.
@timelord veď máš napísané že si z Košíc? Tak aké medvede? A budem sa opakovať ale na slovensku je len 2000 medveďov, 55 000 poľovníkov a 5,5 milióna ľudí. Tak koho tu treba obmedziť? Nehovoriac o tom že aj keď stretnúť medveďa je nezávidenia hodný zážitok k útoku dochádza len vo veľmi malom počte prípadov. Medveď vždy keď môže ujde skôr ako k stretnutiu môže dôjsť. A aj keď k útokom pravidelne dochádza a zrejme budú častejšie koľkí už zomreli? Neviem presne ale myslím že za posledné desaťročie to bude číslo blízke nule. Ak sa medveďov bojíš a ideš na miesta kde vieš že sa vyskytujú vo väčšom množstve tak o sebe daj vedieť alebo si kúp sprej na medvede. Skutočne funguje.
@19 Som z dedinky pri Košiciach .. Sú tu medvede .. Bývam tak 200m od lesa kde sú medvede .. Medveď bol už aj v Košiciach ak ste nič nezachytili .. A poznám ľudí čo ich videli a už nechcú isť do lesa.. môže sa stať že bude mať malé a tiež zdrhne preč ? To je tak ako s diviakmi ..
@l1me No isto,chceli sme cigánov,aby nám kradli kľúče, mobily a peňaženky a aby mi každý raz keď okolo nich idem nezabudli povedať,že mám pekné kozy a zadok alebo že by sa mi vyhrážali,že ma zabijú To som určite veľmi chcela, neviem si bez tých neandrtálcov predstaviť svoj život
@burble No ja si pamätám,že keď som bola malá a išla som ku známym tak som išla iba cez les, no a teraz sú tam holé pláne. Takisto v dedine,kde bývala moja prababka bolo kedysi tiež viac stromov.
No ale čo z toho, keď aj nasadia,že na mieste, kde stál 3-metrový strom stojí len 10 cm malý prd, ktorému bude trvať roky kým narastie do takej výšky, aby zrobil les vhodný na život.
@l1me Ani nie odstrel, treba im zriadiť vlastný štát s vlastnou správou, nech sa pozabíjajú navzájom. Mi idú kurevsky na nervy, ale zas nehádzme ich všetkých do jedného vreca
@wicki neviem, ako to je s lesmi u vás, neviem odkiaľ si a neviem prečo zmizol ten konkrétny les.
u nás napríklad často keď idem s ockom do lesa, tak mi ukazuje, že aha, tu bola rúbaň, tu sme kedysi chodili na maliny, tu bola lúka, tu sme mali niekedy pole, a dnes je tam všade les.
je to chyba lesnikov,ze ich nevedia ustrazit..su rozne chemicke latky,ktore odpudia ist medvedovi za svoju hranicu... alebo preco ich neprikrmuju v lesoch?.
k nam na dvor bezne chodia srnky,jelene,lisky lebo v lese nemaju potravu a nemam v plane ich stielat aj ked luiska pokukuje po sliepkach..ale ma tam jablka tak zere tie,a srnky tiez,dakedy zozeru travu pre zajace...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
@timelord a už ublížili niekomu?
A nie ale máme riskovať ?
čo mi pripomína, že u nás sa o prehrabávanie smetiakov starajú cigáni achjáj.
No jasné, keď sú hladní, že tam idú!!
inak vychodu neprajem zle
@timelord co ste chcel to ste dostali
@burblr To nie medvede sú premnožené,ale ľudia, čítaj @17
a je úplne jedno kto za to môže, ak je medveďov veľa a ohrozujú ľudí, treba zakročiť.
No ale čo z toho, keď aj nasadia,že na mieste, kde stál 3-metrový strom stojí len 10 cm malý prd, ktorému bude trvať roky kým narastie do takej výšky, aby zrobil les vhodný na život.
ale do jednej pece ich mozme hodit (len CH, tiez poznam vynimky )
u nás napríklad často keď idem s ockom do lesa, tak mi ukazuje, že aha, tu bola rúbaň, tu sme kedysi chodili na maliny, tu bola lúka, tu sme mali niekedy pole, a dnes je tam všade les.
su aj ine riesenia ako ich strielat...
ano,mali by uz spat v tomto obdobi..
je to chyba lesnikov,ze ich nevedia ustrazit..su rozne chemicke latky,ktore odpudia ist medvedovi za svoju hranicu... alebo preco ich neprikrmuju v lesoch?.
k nam na dvor bezne chodia srnky,jelene,lisky lebo v lese nemaju potravu a nemam v plane ich stielat aj ked luiska pokukuje po sliepkach..ale ma tam jablka tak zere tie,a srnky tiez,dakedy zozeru travu pre zajace...
preto na túto otázku odpovedám neviem ....