Mali ste niekedy pocit, že priatelia (aj tí veľmi dobrý) sú pre vás len záťažou?
K otázke. Dnes sme sa s kamoškou rozprávali o tejto téme. Neviem ako sme k tomu dospeli ale prišlo na to. Má niekedy pocit, že ju kamaráti, aj tí najlepší len zbytočne brzdia. Keď aj som aj ja potom rozmýšľala trochu sama nad tým tak v poslednom čase aj m
nad niečím podobným som už tiež uvažovala. ale nenazvala by som to záťažou, skôr je to tak, že si s niektorými kamošmi nerozumiem vo všetkom, teda že máme na určité veci rozdielny názor alebo iné záujmy, ale mám ich rada aj tak, lebo sú aj isté oblasti, kde si rozumieme.
a niektorí ma nebrzdia, ale ani neposúvajú dopredu. čiže tak asi. potrebujem niekoho komu by som mohla povedať absolútne všetko a taký človek sa bohužiaľ ešte nenašiel.
ja neviem, ja som dosť introvertný človek a vždy si robím čo chcem a aj keď som v nejakej skupine, tak mi nerobí problém povedať nie, či odísť alebo si inak "ísť svoje", takže nie, ja nenechávam nikoho aby ma brzdil...
@vamperzz Úplne presne a dokonalo vystihnute to čo si napísala !!!! Nemôžem sa pri nich prejaviť tak ako chcem berú ma ako úplne iného človeka než aký v skutočnosti som.... Idú mi už tie ich hlášky a občas detské správanie na nervy lenže na druhú stranu by som si nevedela predstaviť keby ich nemám .....Neviem ako ty ale ja som 9. a idem na strednú školu tak sa teším keď tam spoznám nových ľudí a pevne dúfam že ty ma už budú brať inak
@vamperzz nemozes mat niekoho "strasne rada" aj "chut strasne sa ho zbavit" to je ako keby si sa chcela divat naraz do lava aj do prava.
Rozmysli si co vlastne chces. Naozaj mas svojich terajsich kamaratov rada alebo si s nimy iba zo zvyku, strachu? Lebo ak su to pravy kamarati tak ta nemozu nikdy brzdit, iba ti pomahaju napredovat
@oliviaa ja nabudúci rok maturujem a už sa teším ako odídem na výšku... Je pravda že niektorých svojich priateľov naozaj veľmi milujem a rozumiem si s nimi úžasne a tých by som nemenila za nič! No niektorí ktorý sa tvária a pritom ..... no neviem. Ale ako vravím je to len záležitosť posledných týždňov kedy som si začala také viac všímať, že kto ku mne ako pristupuje a čo odomňa kto očakáva. ...
@jackall ... ja ani neviem... v poslednom čase ma strašne vytáčajú a vedia mi skaziť deň. No naopak mi pomáhajú keď to potrebujem, sú mi oporou, môžem im podaktorým naozaj úprimne dôverovať. Porozprávať sa o hocičom. no zas niekedy mám pocit ako keby neboli go čo potrebujem/chcem alebo skor očakávam od naozajstných priateľov.Neviem..asi som schyzo alebo čo alebo by som mala prestať pozerať filmy/čítať knihy v ktorých je tak úžasne popísané priateľstvo a vrátiť sa do reality...
@vamperzz jediny kto ta moze vytocit si ty sama. Preco kazdy clovek reaguje na rovnake situacie inak? Preco sa niekto nahneva a niekto nie? Vsetko zavysi od teba, ci sa rozhodnes nahnevat alebo nie. Tvoj problem ma dve riesenia : 1. Najdi si inych kamaratov, takych aky ti budu vyhovovat
Vau, v poslednej dobe nad takýmito vecami až príliš často rozmýšľam. Je to trochu pravda, u mňa hlavne s tým, že sa neviem prejaviť, ale zase kvôli takýmto myšlienkam ma dosť hryzie svedomie, lebo keď priateľov potrebujem, tak pri mne stoja.
Nie...možno v minulosti, ked som bola v uzavretom okruhu ľudí... nechápem vás ľudia, ved sa môžte slobodne rozhodovať, s kým sa bavíte a s kým nie a nebudete predsa venovať čas niekomu, kto vám leze na nervy
Ja som mala dobrú kamarátku, ale časom sa proste zmenila ona, zmenila som sa ja, každá sme mali zrazu iné prioirity a začala som mať tiež takýto pocit. Nejako sme sa prestali tak baviť a odvtedy mi je super Ale fakt, odrazu som mala viac času na všetko, čo som chcela a tak Teraz sa sem-tam v pohode porozprávame a myslím, že je nám obom fajn
pratelia su proste taki, vekom zistite, ze kazdy koho poznate je s vami len z urcitej priciny a zabija s vami len svoju vlastnu nudu a ked najde niekoho ineho zacne to robit s nim, v jednej skladbe sa spieva ze na svete su len dva druhy ludi, ti ktori vyuzivaju a ti ktori sa nechaju vyuzivat a robime to podvedome vsetci raz sme timi ktori vyuzivaju a raz timi co sa vyuzivat nechaju ... len toto mi obcas lezie na nervy :/
Ale áno mala...lebo sa bojím ísť za niekým fakt super. Mám dojem že tých podľa mňa skvelých ľudí uráža, keď sa o nich zaujímam. Že nemôžem byť super...tak som s ľuďmi, ktorí nie sú podľa mňa super a potom sa cítim utláčaná. A aj tak sa časom ukázalo, že tí horší ľudia neboli praitelia. Keď som ich potrebovala, zrazu mali vlastné problémy a akoby ma nepoznali. Ale je lepšie byť obklopený falošou, ktorá sa ti venuje ako byť úplne sám. A na to príde každý, koho opustia falošní priatelia a nebude mať nikoho s kým by sa porozprával len sám seba a strach zavolať novým ľuďom...vždy je ľahšie zavolať niekomu, koho človek pozná večnosť, hoci ste ho nikdy nemali radi. Vždy. Aj keby ste ho nenávideli do posledného detailu. Neidealzujem si svet priateľstvom. Beriem, čo príde. Niekedy sú tu tie dobré možnosti len pre druhých ľudí. Lebo vy chcete byť s niekým kto je best friend forever s niekým už od narodenia a to sa nerobí ak sa stretávate každý deň. Oni sú tam len pre seba a vy ste tam sám. Nezáleží na priateľstve, stačí ochotný človek. Keď je o čom kecať ( a to je vždy a s každým ) môže to byť aj nepríjemné aspoň nie ste sám.
Ja mám tento pocit stále. Neviem či to je z depresií, ale ja akosi už vôbec nestojím o kamarátky. Vždy keď mi aj telefon zazvoní už chytám nervy. Chodím s nimi von lebo musím, vždy sa musím pretvarovať. I ked láka ma to spoznať niekoho nového - možno staršieho resp. staršiu kamarátku, s ktorou sa budem tešiť zo života. Kto vie no.. Už sme sa chceli sto krát odsťahovať kôli tomu. Lebo vždy keď musím niekam s niekym ísť tak chytam nervy a vysoký tlak Okrem priatela samozrejme..
No a čo včil robiť s tým ? Nervy naďalej ? Pretvárka naďalej? Keď ja nedokážem povedať NIE...
hej....a hlavne teraz... neviem dajako sa mením, nebavia ma už absolútne tie aktivity ako doteraz...a niekedy mi je z tych ludí až na grc...ale iba z niektorých....
ako to povedat.. zopár ludi som sa uz "zbavila",ale tak samozrejme jemnym sposobom alebo to prišlo same..proste clovek vie,kolko casu chce s danym kamaratom stravit a teraz vidim,kto za to stoji a kto nie...aj ked obcas mam pocit,ze ma tahaju dole alebo stagnujem,ale opat je to len o tom,ci si to pripustim. a ja si to nepripustim a su osoby (je ich malo,ale neviem si bez nich predstavit existovat),ktorým poviem všetko.naozaj všetučko,aj tu najmenšiu tuzbu,lebo chcem,aby ma poznali taku aka som,bez akehokolvek prikraslovania,masiek,pretvarky,tlakov okolia a pod. a lubime sa i tak. všetci máme svoje muchy a ja som ochotná znasat tie ich a pomahat im. stoja mi za to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a niektorí ma nebrzdia, ale ani neposúvajú dopredu. čiže tak asi. potrebujem niekoho komu by som mohla povedať absolútne všetko a taký človek sa bohužiaľ ešte nenašiel.
prejavujú záujem, chcú mi pomôcť ale nerobia to práve šťastným spôsobom ale okrem tohoto nikdy.
mám 3 osoby ktoré som si k sebe úplne pripustila a to platí aj naopak.
jediny ktory mi chyba je partnersky a na to som zatial nenasla kompatibilneho jedinca
Rozmysli si co vlastne chces. Naozaj mas svojich terajsich kamaratov rada alebo si s nimy iba zo zvyku, strachu? Lebo ak su to pravy kamarati tak ta nemozu nikdy brzdit, iba ti pomahaju napredovat
@jackall ... ja ani neviem... v poslednom čase ma strašne vytáčajú a vedia mi skaziť deň. No naopak mi pomáhajú keď to potrebujem, sú mi oporou, môžem im podaktorým naozaj úprimne dôverovať. Porozprávať sa o hocičom. no zas niekedy mám pocit ako keby neboli go čo potrebujem/chcem alebo skor očakávam od naozajstných priateľov.Neviem..asi som schyzo alebo čo alebo by som mala prestať pozerať filmy/čítať knihy v ktorých je tak úžasne popísané priateľstvo a vrátiť sa do reality...
2. Zmen seba
dalo by sa povedať, že sú jeden zo zmyslov môjho života
po par tyzdnoch budes rada ak si na teba spomenie aspon operator..
Skôr mám pocit, že záťaž som ja a to hlavne v poslednej dobe....
a začínajú mi liezť na nervy SMS typu ty si sa so mnou nebavíš ? a pod. ale ja to mám na háku a robím si ďalej čo chcem
mám 3 najlepších a tí nikdy... potom mám partiu kamarátov no a tí vlastne aj áno... ale málokedy
S väčšinou sa nevídavam tak často, aby mi liezli na nervy.
Pár mi občas lezie na nervy, ale nie je to nič príšerné a myslím si, že o tom v ten okamih aj celkom vedia
No a čo včil robiť s tým ? Nervy naďalej ? Pretvárka naďalej? Keď ja nedokážem povedať NIE...
A to som bývala kedysi taká spoločenskááááá..
Kamaráti ktorí ma "brzdia" nie sú kamaráti....