Chcem pocut aky je rozdiel ked sa maluje na platno temperami a olejovymi farbami..co je lepsie a akou inou technikou,resp technikami sa da na platno malovat. dakujem..
ja ti viem poradiť. keď maľuješ olejovkami tvoje dielo má niekoľkonásobne vačšiu životnosť ako keby maľuješ temperami. Tiež to má ceľom iný vzhľad. Tempery majú tendenciu vyblenúť. nemajú rovnakú farbu ako keď s nimi maľueš, keď uschnú. a keď je obraz starší, može sa stať že ti to aj popraská a opadá. Preto musí byť plátno aj vopred natreté kvalitným šebsom. Pozri si diela Van gogha, ten maľoval vačšinou olejovými farbami.
olejove farby su pre mna najlepsie..najvac mi vyhovuju (samozrejme hned po milovanej ceruzke ...) leeebo fakt maju najnajnajlepsie farebnost, nepopukaju..dlhsia zivotnost, nevyblednu...lepsie sa tienuje lepsie sa miesaju farby, lepsie sa opravuje ak cosi zmrvis.... nooo a technika tak ako chces? stetcom alebo spachtlou neviem ... mne vyhovuju najviac olejove
mohol by mi niekto poradit...öö kupila som si uz nasebcovane vypnute platno...predtym co nanho zacnem malovat mam snim este nieco spravit? navlhcit alebo nieco?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov