Linka je istota. Robím si jednu z tých prvých dvoch.
Riasenka. Do vnútorného dolného viečka biela, zlatá, strieborná ceruzka a rozmazať do stratena. Do vonkajšej strany na dolnom leme čierna ceruzka. Hotovo.
linka, ale v posledných rokoch mám padnuté viečka, takže už od nej upúšťam...
A ženy by si mali uvedomiť, že čierna ceruzka pod okom vyzerá dobre len na modelkách s dobrým nasvietením tváre...
@goldfish fakt? preco? Neviem si predstavit licenie bez dolnej linky, pride mi to ako nedokonceny job, praveze sa mi paci ak sa aj dolnou linkou jemne zvyrazni tvar oka, samozrejme nemam na mysli ziadne hrube lajny a obkreslenie celeho oka, ja si ju kreslim od vonk. Kutika a rozotriem do stratena priblizne v polke. Zas netreba to zatracovat podla mna, makeup je stale najviac o sikovnosti toho kto sa maluje
@willbebetter nahodou, ja som prestala nosiť uplne spodnu linku a ked mam napriklad dymove líčenie, alebo len obyč linku hornú, nepôsobím tak tvrdo a zmalovano (ako kedysi
@willbebetter tak isto to robím aj ja,... z vonkajšieho kútika to rozotriem do stratena a používam sivú ceruzku, nie čiernu ako hore... to vyzerá potom ok, takmer prirodzene, ale niektoré z nás si to narýpu po celej dĺžke rovnakou intenzitou a hore si dajú len maskaru pretože nestíhajú alebo nevedia ďalej čo s tým, až to nevyzerá prehnane,......... a najviac to neznášam na blondínkach, také vulgárne čierne oči.......
to vyzerá otrasne
Najskôr si na oči nanesiem púder (aby tiene a všetka ostatná kozmetika lepšie držala a dlhšie vydržala), potom si namaľujem čiernu linku na vrchné viečko a nanesiem špirálu na horné i dolné riasy. V piatok a cez víkend aj očné tiene (najlepšie výrazné).
riasy mám vždy namalované, lebo to strašne opticky zväčší oko a to sa mne hodí. linku len málokedy. a aj celé oči orámované ceruzkou sa mi páčia (tak trochu rozmazané) ale zdá sa mi to ako denné líčenie príliš výrazné. (teda ako na kom ale keď má baba bledú pleť a aj vlasy tak určite)
ciernu linku dovnutra, ciernu spiralu, ucesat mihalnice od hrudiek takou umelohmot. kefkou na riasy a tmavymi tienmi obtiahnut linku na hornom viecku a pripadne zjemnit svetlymi tienmi zbytok viecka nad tmavymi tienmi.
@kitty7 A ty si v pohode? Ked si zena vie urobit peknu rovnu linku primeranej hrubky, tak to svedci 95 percent zien. Okrem zien s ocnymi vraskami si fakt neviem predstavit nikoho komu by to nesvedcalo. Je to pomerne minimalisticka vec ktora krasne otvori oko a opticky zvacsi. Za to ze ty si asi poriadnu nevies spravit, tak tu nemusis hovorit ze nam drbe. Kebyze nadavas na tiene alebo zlepene hrckate mihalnice pochopim, ale linku? V zivote mi nikto nepovedal ze ta linka posobi nejak namachlene A to mam okolo ludi co nemaju radi malovanie sa.
@onlymasque linka otvori oko a zvacsi dobre moja, najprv si nieco o tom nastuduj a potom sa hadaj
zvacsuje a otvara oci biela farba, nie cierna, to za prve. za druhe je rozdiel urobit tenucku linku ceruzkou len popri riasach (pre ich opticke zahustenie) a ine urobit, ako je dnes tak velmi v mode, tvrdu rovnu ciaru este aj s kridlom na konci. cierna farba na ociach sa nehodi kazdemu, aj to linky su len pre velke oci... na slavnostnu prilezitost je to ine, ale na denne licenie by som to odporucila malokomu.
este sa chces hadat? vacsina zien sa nevie primerane namalovat.
@kitty7 ešteže sa tak vyznáš
práveže na denné líčenie je linka super a 95% žien v mojom okolí sa čierna linka hodí, pretože vedia, jak si ju namalovať tak aby sa im hodila, nie je linka ako linka... hold, asi sa pohybuješ v zlej spoločnosti
@sheily tvojim prehlasenim mi len dokazujes, ze sa nevyznas.
fakt prosim ta zacni citat beauty blogy, pozerat beauty videa, nastuduj si nieco o farebnej typologii aj samotnych linkach a potom sa mozme bavit o tom, ci sa naozaj cierna linka hodi hocikomu, lebo vela zenam cierna linka zvyrazni nedokonalosti tvare, vytiahne z nich opticky farbu a posobi na nich tvrdo. alebo to ako radobyodbornik vies? to bola recnicka otazka. nevies.
výborne, tu sa môžem posťažovať.
moje oko je asi príliš guľaté snažila som sa o pekné linky dosť dlho a neviem si na konci urobiť pekný háčik (alebo iné zakončenie linky okrem urezania) podľa žiadneho návodu, no naozaj to niektorým typom ôk asi nepristane
@kitty7 ano zvacsi a ty si tak trochu slepa. Ak sa ti na obrazku ktory som postla v druhom prispevku zda, ze by konkretne linka jedna alebo dva zmensovali oko, tak uz neviem. Hovorime o ohraniceni len zhora, ofc A ti hovorim ze sikovna linka zvacsi oko a vidim ze ty si evidentne nevies ziadnu poriadnu namalovat, ked tvrdis ze nie. A spolu s tym obvinujes cudzie zeny. Zvlastne ze ja holky so zlou linkou stretavam minimalne.
@kitty7 Na radoby odbornika sa tu hras akurat ty Esteze pozeras vela you tube blogov a navodov. Kebyze si daky odbornik ty a ked uz sa tu ohanas pojmami ako typologiou liniek a typom pleti, tak vies, ze pre 90% zien sa da najst nejaka, co by im svedcala. Od toho je ich viac typov. Mudra si ako moje papuce. Dve sme ti tu povedali, ze trepes bludy a ty to tu este otacas Ale pochybujem ze si priznas ze trepes picoviny Uz som ta v par diskusiach videla a nic rozumne som ta vypotit nevedela. Tam chod pozerat beauty blogy, este moja kamaratka co studuje vizaz sa na tebe zasmiala, lebo som sa jej pre istotu pytala (nezabudni spochybnit jej skolu, lebo ty si odbornicka ako delo). Neviem ci si ju nevies namalovat sama normalne, alebo ti nesvedci, alebo si len proste jebnuta, ale to co tvrdis o linke je blbost. Nemylis si ju s niecim inym?
Btw, pozri si fotky @hoperpohroma a @jessiqa (viac ti ich sem davat nebudem) a ak sa ti zda, ze by to posobilo nejak tvrdo alebo im to zmensuje oko, tak sa chod objednat k ocnemu. A rovno i na vysetrenie hlavy.
@kitty7@33
to, že si si kukla dva bjúty blogy a tri videoblogy o líčení z teba nerobi (očividne) odborníčku
ja sa tu na žiadneho odborníka nehrám, nepotrebujem to tri dni študovať, stačí mi pozreť na babu a vidím, či jej to svečí alebo nie preboha a nepotrebujem pri tom rozoberať aj štruktúra jej pleti....
ale celkom by ma zaujímalo jak špeciálne sa ty maluješ keď sa tak vyznáš, lebo na žiadnej fotke to volako nevidno..
a kukni si ešte kittyboo a skús povedať že jej linka zmenšuje oko alebo zvárazňuje nedokonalosti či čo si to splietala
Často si robím na okraji horného viečka čiernu. Niekedy aj na celom. Málokedy si robím na dolnom vnútornom. A zabíjajú ma tie mladé jemné slečny čo si dovnútra (a nikam inam) drbnú hrubú čiernu. Ale vec vkusu, len ma vždy pobaví ten moment, kedy sa o pár rokov zbadajú a prestanú to robiť.
@onlymasque cierna linka nezvacsuje oko. neviem, po akom to chces. zvyraznit a zvacsit nie je to iste, samotne oko cierna zmensi, nech ju das z ktorej strany len chces.
a co sa tyka vizazistok... ano spochybnujem skolu, kde naucia dva druhy licenia a tie zeny to potom capkaju kazdej bez rozdielu a bez ohladu na to, ci sa im to hodi staci vidiet zmalovanu Kmotrikovu pravidelne v televiznych novinach aj tam maju v JOJke kolegynu, co robi pre Mary Kay, ucila sa sama a vizazistkam sa do ruk neda, lebo sa vie namalovat lepsie sama
mne je uplne fuk, kolke sa smejete, nic o tom neviete a hadate sa...
@sheily tych blogov... som videla stovky... pravidelne to sledujem uz dva roky, radim inym ohladom licenia a ver tomu, ze si odo mna poradit daju, lebo im radim dobre
presne! licim sa tak, aby sa mi to hodilo a nie aby som bola zmalovana ako slapka! vyrazne licenie sa hodi malokomu, ked mam raz jemne crty tvare ako polovica zenskej populacie na Slovensku, tak sa nebudem znasilnovat ciernou farbou. to neznamena, ze sa namalovat neviem, robila som demonstracne aj original (original je s kajalkou a ciernym tienom, kto by nevedel) dymove licenie
tiez to neznamena, ze si neviem urobit linku, ktora by mi svedcala - zo zasady ju vsak vyvazujem v so svetlym tienom, napr.
ale stale mi to nesedi tak, ako prirodzenejsie licenie
a co sa tyka kittyboo, neviem, preco by mala byt vynimka. uplne jej zanikaju pekne oci pri vsetkych tych licidlach... a veru ani ona nie je prave tmavy typ, co by si tolko ciernej mohol dovolit, vyzera takmer na kazdej fotke unavene...
@onlymasque tak to je smutne, ak nevie, ze cierna farba zmensuje oci moze mat skol aj 120 ked ju nenaucia zakladne veci, akou je napr. praca s farbami.
@kitty7 ked si to obrubis jak tela i zo spodu necuduj sa ze zmensuju. Ja hovorim len o linke zhora. Kebyze mi nevadi ze stratim sukromie jebnem sem fotku. Btw na prvej fotke vyzeras ze ani nemas linku ale tiene tmave a daku ceruzku.
Podla tvojej teorie s ciernou snehulienka mala malu hlavu
Btw, ty tu nadavas niekomu ze sa nevie malovat a jebnes si i tiene a i ceruzku, obe nadmieru? Skoda ze nie si z ba, ja by som ta rada namalovala. Lebo oci mas pekne a dali by sa spravit este vacsie (i ked to nepotrebujes)
@amikadze moja kamka by ťa presvedčila, že ti linky idú a spravila by ti. ja som tiež žila v tom, že mne to nejde a ona mi ich vždy super spraví. ona ich každému super spraví
@onlymasque no ja ti hovorim, ze je uplne jedno, z ktorej strany tu ciernu das schvalne som sem dala tri fotky, kde mam na jednej linku z oboch stran, na dalsej len zhora a na tej poslednej... tam mam taku neviditelnu linku na zahustenie mihalnic a presne na nej moje oci posobia najvacsie - lebo ako vravim, cierna zmensuje.
a napisala som, ze som robila to dymove licenie demonstracne, lebo som chcela ukazat, ako original dymove licenie vyzera a ako sa robi, ze to nie je len o tom rozmazat tien do stratena. ja viem velmi dobre, ze v tom vyzeram ako smrt a vobec sa mi to nehodi.
@kitty7 nie neexistuje, existuje vela druhov linky
a pri vsetkej ucte (viem, ze nemam napozeranych tolko beauty videi ako ty ), toto podla mna fakt ze linka nie je
čo sa týka mňa tak si dávam čiernu linku a špirálu , dovi je mi jedno či si niekto myslí, že sa mi to hodí alebo nie,keď sa tak ja cítim dobre ...a na sebe mám vyskúšané ,že naozaj mi čierna linka zmenšuje oko ,čo mi vyhovuje keďže mám veľké oči
@kitty7 nebudem sa už hádať , zabila si ma vetou pri druhej fotke "tiez to neznamena, ze si neviem urobit linku, ktora by mi svedcala" - nie, očividne nevieš..
kukaj ďalej beauty videá, have a nice life
@sheily boze zenska. nie kazdemu svedcia hrube linky s vyraznymi kridlami, uz sa s tym zmier alebo pani odbornicka si mysli, ze vie, aka linka by mi sla? lol co sa tu dnes nedozviem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Linka je istota. Robím si jednu z tých prvých dvoch.
Riasenka. Do vnútorného dolného viečka biela, zlatá, strieborná ceruzka a rozmazať do stratena. Do vonkajšej strany na dolnom leme čierna ceruzka. Hotovo.
A ženy by si mali uvedomiť, že čierna ceruzka pod okom vyzerá dobre len na modelkách s dobrým nasvietením tváre...
to vyzerá otrasne
raz za rok si dám akurát špirálu. som lúzer :letim:
dnes takto.
Očakávam fórum na tému Kam to spejeme.
zvacsuje a otvara oci biela farba, nie cierna, to za prve. za druhe je rozdiel urobit tenucku linku ceruzkou len popri riasach (pre ich opticke zahustenie) a ine urobit, ako je dnes tak velmi v mode, tvrdu rovnu ciaru este aj s kridlom na konci. cierna farba na ociach sa nehodi kazdemu, aj to linky su len pre velke oci... na slavnostnu prilezitost je to ine, ale na denne licenie by som to odporucila malokomu.
este sa chces hadat? vacsina zien sa nevie primerane namalovat.
práveže na denné líčenie je linka super a 95% žien v mojom okolí sa čierna linka hodí, pretože vedia, jak si ju namalovať tak aby sa im hodila, nie je linka ako linka... hold, asi sa pohybuješ v zlej spoločnosti
fakt prosim ta zacni citat beauty blogy, pozerat beauty videa, nastuduj si nieco o farebnej typologii aj samotnych linkach a potom sa mozme bavit o tom, ci sa naozaj cierna linka hodi hocikomu, lebo vela zenam cierna linka zvyrazni nedokonalosti tvare, vytiahne z nich opticky farbu a posobi na nich tvrdo. alebo to ako radobyodbornik vies? to bola recnicka otazka. nevies.
a tak.
už nebudem piť, sľubujem.
piiiii! ale so mnou!
moje oko je asi príliš guľaté snažila som sa o pekné linky dosť dlho a neviem si na konci urobiť pekný háčik (alebo iné zakončenie linky okrem urezania) podľa žiadneho návodu, no naozaj to niektorým typom ôk asi nepristane
Btw, pozri si fotky @hoperpohroma a @jessiqa (viac ti ich sem davat nebudem) a ak sa ti zda, ze by to posobilo nejak tvrdo alebo im to zmensuje oko, tak sa chod objednat k ocnemu. A rovno i na vysetrenie hlavy.
to, že si si kukla dva bjúty blogy a tri videoblogy o líčení z teba nerobi (očividne) odborníčku
ja sa tu na žiadneho odborníka nehrám, nepotrebujem to tri dni študovať, stačí mi pozreť na babu a vidím, či jej to svečí alebo nie preboha a nepotrebujem pri tom rozoberať aj štruktúra jej pleti....
ale celkom by ma zaujímalo jak špeciálne sa ty maluješ keď sa tak vyznáš, lebo na žiadnej fotke to volako nevidno..
a kukni si ešte kittyboo a skús povedať že jej linka zmenšuje oko alebo zvárazňuje nedokonalosti či čo si to splietala
a co sa tyka vizazistok... ano spochybnujem skolu, kde naucia dva druhy licenia a tie zeny to potom capkaju kazdej bez rozdielu a bez ohladu na to, ci sa im to hodi staci vidiet zmalovanu Kmotrikovu pravidelne v televiznych novinach aj tam maju v JOJke kolegynu, co robi pre Mary Kay, ucila sa sama a vizazistkam sa do ruk neda, lebo sa vie namalovat lepsie sama
mne je uplne fuk, kolke sa smejete, nic o tom neviete a hadate sa...
presne! licim sa tak, aby sa mi to hodilo a nie aby som bola zmalovana ako slapka! vyrazne licenie sa hodi malokomu, ked mam raz jemne crty tvare ako polovica zenskej populacie na Slovensku, tak sa nebudem znasilnovat ciernou farbou. to neznamena, ze sa namalovat neviem, robila som demonstracne aj original (original je s kajalkou a ciernym tienom, kto by nevedel) dymove licenie
tiez to neznamena, ze si neviem urobit linku, ktora by mi svedcala - zo zasady ju vsak vyvazujem v so svetlym tienom, napr.
ale stale mi to nesedi tak, ako prirodzenejsie licenie
a co sa tyka kittyboo, neviem, preco by mala byt vynimka. uplne jej zanikaju pekne oci pri vsetkych tych licidlach... a veru ani ona nie je prave tmavy typ, co by si tolko ciernej mohol dovolit, vyzera takmer na kazdej fotke unavene...
Podla tvojej teorie s ciernou snehulienka mala malu hlavu
a tiež nikdy neviem čo s očami tak buď len spomínanú čiernu linku-hornú ako v @2
alebo niekedy jemné hnedé tiene
+ špirála.
ale väčšinou iba špirála
a napisala som, ze som robila to dymove licenie demonstracne, lebo som chcela ukazat, ako original dymove licenie vyzera a ako sa robi, ze to nie je len o tom rozmazat tien do stratena. ja viem velmi dobre, ze v tom vyzeram ako smrt a vobec sa mi to nehodi.
a druha fotka ma od linky na miiiiiile daleko
a pri vsetkej ucte (viem, ze nemam napozeranych tolko beauty videi ako ty ), toto podla mna fakt ze linka nie je
ale nejdem sa hadat, peace on you :letim:
čo sa týka mňa tak si dávam čiernu linku a špirálu , dovi je mi jedno či si niekto myslí, že sa mi to hodí alebo nie,keď sa tak ja cítim dobre ...a na sebe mám vyskúšané ,že naozaj mi čierna linka zmenšuje oko ,čo mi vyhovuje keďže mám veľké oči
kukaj ďalej beauty videá, have a nice life