Nesmiem sa holiť, nakupovať smiem len s rodičmi a to čokoľvek ci drogériu oblečenie, nemôžem ist sama ku kozmetick alebo kadernícke ak chcem zmenu ..vlastne za seba nezodpovedám vobec v ničom a ak chcem ist s kamarátkou ledva ma pustia..s chalanom uz vobe
Toto si pamätám že ani kamoške nechceli dovoliť rodičia si holiť nohy keď mala 15 a mala normálne už čierne chlpy ako chlap a musela chodiť chlpatá to je dosť odveci podľa mňa, však keď je dievča v puberte tak sa musia prispôsobiť aj keby mala 10 rokov.. to akoby jej odmietli dať vložku keď má krámy, že je ešte primladá
Ale poradiť neviem, ja som mala našťastie voľnú výchovu
Pruser mat takych rodicov.
V podstate je to ekvivalentne okupacii. Nemozes mat vlastny nazor.
Alebo, ako diktatura, kde je clovek nuteny k tomu, co si myslia tam "hore."
Len s tym rozdielom, ze je to pod ruskom "lasky."
Zakladom kazdej lasky je sloboda. Ak laska nedovoluje dychat, tak
taka laska dusi a zabija cloveka.
Ja by som hladal inspiraciu vo vojenskych strategiach v casoch okupacie.
Myslim, ze sa vtedy uplatnuje nepriamy boj, tajny, partizansky.
Komunikacia.
Komunikacia funguje len u niektorych rodicov. Ak nemas to stastie,
tak je to rovnake, ako hadzat hrach na stenu.
Musis teda viac spekulovat.
a nie je to koser rada, ale tu vysvetlovat nepomoze, ked su zadubeni
urob si po svojom, co sa da, a ukaz im, ze si na to nezomrela
ked chces, tak si ohol nohy, co ti spravia, nalepia umele chlpy?
zdravit sa mozes s kym chces, si samostatna svojpravna osoba do prdele
ak mas vlastne peniaze, nic na svete ti nebrani ich pouzit, na co chces
to, o co sa tvoji rodicia snazia, je nevymozitelne, pokial si to od nich nenechas, a este k tomu neudrzatelne, neprimerane a iracionalne
@fero1821 To je znôška blbostí čo si tu napísal. V 15 je človek už trestnoprávne zodpovedný a podľa mňa si už vtedy môže s vlastným telom robiť čo chce. By som sa pozrela na to, či by mi mama v 15 zakázala si holiť nohy. Hneď v ten deň by som si išla kúpiť žiletku a oholila by som si ich, či by sa jej to páčilo alebo nie.
@fero1821 O tetovaní nevravím, to spolu s piercingami tvorí výnimku. Ale aby 15 ročnej rodičia zakazovali chodiť ku kozmetičke, dať si ostrihať vlasy ako chce, holiť si nohy a takéto veci mi príde jednoducho moc. Mne nikdy rodičia takéto veci nezakazovali, mala som určité pravidlá, ale aby som chodila chlpatá s obocim na štýl breznev, lebo rodičia sú staromodni tupci, to by som sa teda pozrela. Veď preboha, keď máš 15, tak sa ostatní pubertiaci tiež už pozerajú na to, ako vyzeráš. A toto, čo jej robia rodičia nie je už výchova, to je despotizmus. Veď dobre, však povoliť uzdu postupne, ale tak dievča má 15, jasne, že sa chce starať o svoj vzhľad a vyzerať dobre a špeciálne ešte keď je to dievča. Toto nie je výchova, že 15rocnej zakazujes kúpiť si veci z drogérie za vreckové bez tvojho dohľadu. Ja som si v 15 sama kupovala make Up a všetko a nikto nádoby mnou nestal, jej rodičia to preháňajú a dosť.
ja som to v 15tich mala dosť podobné dokonca keď som chcela ísť na kávu alebo na čaj, tak som našim hovorila, že musíme zostať v škole dlhšie alebo že robíme nejaký projekt atď ale časom sa to lepšilo, ale 1x som spala u kamarátky až v 16tich aj to boli doma jej rodičia a musela som ich o všetkom presviedčať, ale videla som časom, že mi dovoľujú viac a viac a potom od 18-19tky všetko len chcú vedieť kde a s kým som
Tak toto fakt nechápem.. Aby mi matka zakázala si oholiť nohy a nechala ma chodiť medzi ľudí ako opicu, to mi príde úplne prijebané s prepáčením.. Už nie je 19 . storočie a pravdepodobne nie si ani muslimka aby si chodila jak ti muž káže.. Je jedna vec, že nechcú aby si napr mala už sex alebo chodila piť, ale čo si vymenovala sú riadne absurdnosti.. Chod na intraku a bud doma co najmenej
Treba si uvedomit ralitu, ze nasi rodicia nie su ti najlepsi na svete. Treba si povedat aj svoje a to je velmi dolezite. Maju vychovat, ale nemaju ti zakazovat taketo veci. Moze to mat následky. V prvom rade musis mysliet na seba, nie na to co si pomysli mamka, tatko. Aj ked sa budu hnevat obcas, ver mi je lepsie sa popalit na veciach, ktore nie su spravne a poucit sa z toho, ako byt na retazi a nic nevediet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ale poradiť neviem, ja som mala našťastie voľnú výchovu
Tebe zakázali sa holiť?
What????????
Prečo? Jebe im? má to aj nejaký dôvod či to len tak z nudy vyberali random veci čo nemôžeš?
V podstate je to ekvivalentne okupacii. Nemozes mat vlastny nazor.
Alebo, ako diktatura, kde je clovek nuteny k tomu, co si myslia tam "hore."
Len s tym rozdielom, ze je to pod ruskom "lasky."
Zakladom kazdej lasky je sloboda. Ak laska nedovoluje dychat, tak
taka laska dusi a zabija cloveka.
Ja by som hladal inspiraciu vo vojenskych strategiach v casoch okupacie.
Myslim, ze sa vtedy uplatnuje nepriamy boj, tajny, partizansky.
Komunikacia.
Komunikacia funguje len u niektorych rodicov. Ak nemas to stastie,
tak je to rovnake, ako hadzat hrach na stenu.
Musis teda viac spekulovat.
a nie je to koser rada, ale tu vysvetlovat nepomoze, ked su zadubeni
urob si po svojom, co sa da, a ukaz im, ze si na to nezomrela
ked chces, tak si ohol nohy, co ti spravia, nalepia umele chlpy?
zdravit sa mozes s kym chces, si samostatna svojpravna osoba do prdele
ak mas vlastne peniaze, nic na svete ti nebrani ich pouzit, na co chces
to, o co sa tvoji rodicia snazia, je nevymozitelne, pokial si to od nich nenechas, a este k tomu neudrzatelne, neprimerane a iracionalne
Aj pazuchy mas teraz v lete zarastené?