Povedzme, že zo zaujímavosti...Ak pridám nejakú fotku, ktorú majú vidieť iba priatelia a niekto z nich mi dá like alebo komentár uvidia to ich priatelia? teda či je možné aby moje fotky videli priatelia priateľov...? ak niekto vie, tak ďakujem ostatné
mala by si vídavať fotky len tých, čo ich majú nastavené na public alebo friends of friends (skús si všimnúť, či je to tak). ak máš nastavenú fotku len na friends, a im sa páči alebo okomentujú, ostatní by ju teda vidieť nemali
áno, všetko čo ti niekto komentuje /likne, môžu jeho priatelia vidieť aj keď máš nastavené len pre priateľov, im sa to zobrazí na nástenke.. napríklad mne minule písal jeden chlapec že prečo mu furt spamujem facebook a nechápala som prečo mi to píše lebo som mala všetko nastavené len pre priateľov....
keď ten človek klikne niekomu na fotku, ktorú má majiteľ tej fotky ako public tak ti to ukáže na pravo v tom stĺpčeku, kde máš činnosť priateľov. keď majiteľ tej fotky má tú fotku len pre priateľov, tak ti to v tom stĺpčeku neukáže.
a aj keby si ty mala nejakú fotku, ktorú máš iba pre svojich priateľov, ale označíš na nej svojho priateľa, tak všetci jeho priatelia tú fotku uvidia, aj keď ju máš ty iba pre priateľov.
No tak to je dosť diskutabilné teda...ja som skôr myslela ak nikto nie je označený...a ja mám nastavené aby to videli len moji priatelia...či to aj tak po komentovaní a lajkovaní budú vidieť priatelia priateľov..
ale vidím, že ste sa moc nezhodli v odpovediach...tak neviem..
@alysia keď ti ukazuje fotky ľudí, ktorých nepoznáš, je to pravdepodobne tým, že oni ich majú nastavené tak, že ich môžeš vidieť aj ty.
Ono, je to naprogramované, FB si nevymýšľa, že raz ti ukážem toho priateľa, raz nie. A ak to nefunguje, zrejme máte ešte niečo nenastavené, čo predstavuje dierku, kadiaľ sa k vám dá dostať.
ono to fungovalo, kým niekto múdry nevymyslel ten online panel naboku. Tam tvoji priatelia vidia všetko. Či komentuješ fotku, ktoru ma tvoj priateľ len pre svojich priateľov alebo nie.
podľa mňa cudzí nevidí, ak máš niečo nastavené len pre priateľov.
to, že vidíš, lajky iných ľudí, neznamená, že vidíš všetky ich lajky - podľa mňa vidíš iba tie, ktoré sú k postu, ktorý je označený ako friends of friends alebo public.
ale tiež to nie je na 100%, lebo ja mám toto zablokované u väčšiny ľudí, lebo fakt ma ich sračky nezaujímajú...
ak ja lajknem môjmu friendovi post, na ktorom má nastavených iba friendov, tak moja sestra ten lajk nevidí (videla by ho, ak by bola tiež friend s tým dotyčným, ale keďže nie je, tak to nevidí)
ak lajknem post, ktorý má môj friend nastavený na public (alebo friends of friends), tak v tom prípade ho moja sestra vidí, aj keď s tým dotyčným nie je fb friend.
tak lajk a komentár je už v podstate to isté, čo sa notifikácie týka a skúšala som to teraz, aj v tom bočnom paneli som videla iba lajky na verejné posty. tie "súkromné" tam nezobrazuje.
@zeriavka Nie, nevidia. Ty vidíš komentáre a like na fotografie, odkazy a pod. druhých ľudí ktorých nemáš v priateľoch preto, že oni majú nastavené súkromie na -priatelia priateľov-. Čiže ak máš Ty nastavené súkromie len pre svojich priateľov, tak to tí, ktorých v priateľoch nemáš neuvidia. Mám to overené :p
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
neviem ako, nie som si 100% istá.
a aj keby si ty mala nejakú fotku, ktorú máš iba pre svojich priateľov, ale označíš na nej svojho priateľa, tak všetci jeho priatelia tú fotku uvidia, aj keď ju máš ty iba pre priateľov.
ale vidím, že ste sa moc nezhodli v odpovediach...tak neviem..
@klaudiqaaa a nemala si tam nikoho označeného?
Ono, je to naprogramované, FB si nevymýšľa, že raz ti ukážem toho priateľa, raz nie. A ak to nefunguje, zrejme máte ešte niečo nenastavené, čo predstavuje dierku, kadiaľ sa k vám dá dostať.
to, že vidíš, lajky iných ľudí, neznamená, že vidíš všetky ich lajky - podľa mňa vidíš iba tie, ktoré sú k postu, ktorý je označený ako friends of friends alebo public.
ale tiež to nie je na 100%, lebo ja mám toto zablokované u väčšiny ľudí, lebo fakt ma ich sračky nezaujímajú...
je to tak, ako som napísala v @17
ak ja lajknem môjmu friendovi post, na ktorom má nastavených iba friendov, tak moja sestra ten lajk nevidí (videla by ho, ak by bola tiež friend s tým dotyčným, ale keďže nie je, tak to nevidí)
ak lajknem post, ktorý má môj friend nastavený na public (alebo friends of friends), tak v tom prípade ho moja sestra vidí, aj keď s tým dotyčným nie je fb friend.
tak lajk a komentár je už v podstate to isté, čo sa notifikácie týka a skúšala som to teraz, aj v tom bočnom paneli som videla iba lajky na verejné posty. tie "súkromné" tam nezobrazuje.