Začnem tým že vždy ked som šla ku krstnej a merala som si tlak som mala 136/92 to je ešte v pohode. Ale srdce mi bilo 90 krát za minutu. Priemer je 65 za minutu. Aj to by som pochopila. Ale som si merala v sobotu tlak a srdce som mala 138 za minutu aj v n
hm, podobne problemy mam aj ja. ale povedali mi uz davnejsie, ze to moze byt vekom a teda nemam sa velmi znepokojovat, vraj je to celkom caste.
nemas nejake stresy? ono to ma velmi vela nieco spolocneho aj s psychikou, aj ked sa to nemusi zdat na prvy pohlad.
skus sa este troska sledovat, teda hlavne pocas akych cinnosti ti to tak bije a podla toho aj uvidis.. ak by to do nejakej doby nepreslo, skus toho doktora.
@0 tie hodnoty niesu normalne, co najskor navstiv kardiologa, je len velmi mala pravdepodobnost ze mas nieco so srdcom, vecsinou to byva nieco ine napr. oci, oblicky, psychika atd....
toto má skoro každý dospievajúci, teda aspoň v mojom okolí. aj ja som to mala, keď som mala 16-17. ale s fajčením, pitím a trávou som prestala až keď som na tom bola fakt zle.. tým fakt zle myslím FAKT ZLE. ale som rada, že to nebolo neskoro.. som niečo cez rok nemohla nič, ani jedno z tej svätej trojice.. ale prežila som. a teraz zas môžem normálne fungovať.. akurát, že sa už asi nikdy nesfajčím a ani nebudem môcť vyskúšať nijakú inú "drogu".. takže ti poradím, aby si si teraz aspoň do 18, 19tky dala pauzu so všetkým. neboj, o nič neprídeš, môžeš tým len získať.. môj skromný názor a skúsenosť..
17tka vieš ale to je tažké...fajčím už 2 roky.....skušala som nedá sa....kolko krát som si povedala že prestanem a nič....s pitím by ani problém nebol...len s tým fajčením
ze sa privelmi pozorujes...mas 16 a pytas sa na srdce...viem je mozne ze aj deti maju problemy so srdcom, lenze, toto je pritiahnute za vlasy...dobre ze si sem nenapisala celu zdravotnu kartu
22tka nie niesom hypochonder ale cele moje okolie ma hecuje že niečo so mnou nieje v poriadku a že musím íst k doktorovi..a preto som založila tuto diskusiu či je potrebne íst k tomu doktorovi abo nie
hybaj dochtorovi, pre istotu. ja mam tiez nejake problemy v tomto smere, ale sme zistili, ze to ani nie su v uplnej podstate problemy, ze ja fungujem normalne aj s tym, je to dane mojou stavbou
nuz ale fajcenie a chlast tomu rozhodne nepomahaju. hlavne fajcenie, kym nepijes aspon tak pollitrovku vodky denne (priklad, trochu prehnany, ano), tak chlast tomu az tak nenapomaha. ale aj tak ti to len skodi. ale urcite k niekomu zajdi, to ti neublizi.
tep vacsinou tych 65 dosiahnes az ked uplne dospejes alebo sportujes(ja mam 66), ked sportujes tak srdce sa nejak zosilnuje a potom sa ti casom tep znizi. A aj tlak je este v puberte vyssi ale kvoli tomu pichaniu pri srdci by som radsej zasiel ku doktorovi. Kamarat take nieco mava a mu zistili ze srdce mu nepracuje na 100%.
wiqus: ak ťa posielakú ku doktorovi, tak choď. ja som bola u kardiológa, ten mi povedal, že vśetko je OK, že to je dospievaním. ale asi pol roka potom som iśla ku neurologićke. a tá mi dala lieky na ukľudnenie. to mi pomohlo. ale to bolo už v tom čase, keď sa inak nedalo..
hovorím ti, hlavne treba so všetkým prestať! na také 2-3 roky. a vlastne to je jedno, rob ako chceš a ako sa bude dať. keď na tom budeš horšie a horšie, prestaneš aj bez toho, aby si si to uvedomila. ja som tiež nedokoázala prestať, preto sa to dostalo do takého śtádia, ako sa to dostalo. a vtedy som si už ani NEVLÁDALA zapáliť, ver mi.. naozaj, nájdi si niečo, čo ťa zamestná, aby si nemala potrebu si zapáliť. alebo keď dostaneš chuť na cigu, daj si namiesto nej niečo, čo ti chutí, napr. pohár obľúbeného džúsu, lízatko, čokoládu, hocičo, čo máš rada.. a zvykneś si. v 16tich sa to dá v pohode zvládnuť, len musíš byť zo začiatku neoblomná. a ak začneš aj pravidelne cićiť, behávať alebo niećo, budeš mať zdravśie a odolnejšie telo. a potom si môžeš užívať (
lepšie je si dať teraz pauzu a vydržať to. ako potom o tri roky (keď budeś na výške a v totálnych stresoch) si trieskať hlavu o múr, že si nemôžeš dopriať tabáček zakaždým, keď ho potrebujeś..
pekne... robí problém ísť k lekárovi??? kardiológ nebolí ja som chodila, a v lete sa chystám kompletne prešetriť vrátane srdca, tiež mám s ním problémy... a .... nefajči!!!!
mna v tvojom veku bolievalo na srdci a to tak, ze sa mi az hlava krutila a tazko sa mi dychalo a musela som si lahnut z tej mimoty ...nikdy som nesla k doktorovi..nemam ich rada..a samo to preslo neskor...teraz mavam pre zmenu nizky tlak, ale nijak to necitim, tak z toho ziadnu vedu nerobim..netreba hned panikarit, ze umieras..klidek..ono to prejde ..ale ked chces mat istotu zajdi k doktorovi
máš 16, si v puberte.. niesi jednina komu sa rozbácha srdiesko ked si napr. pomylsi na svojho vysnívaneého, ked si zapalis..no s tym by si mala podla mna skoncovat....
no mne sa zda ze taky tlak je na teenagera dost vysoky, pozrite si tabulky idealneho tlaku...ideal je 120 (ten vrchny, spodny si nepamatam...na 80?). Aj to v dospelosti...potom do 140 je to v dospelosti este celkom v poriadku a nad to je uz vysoky tlak a treba s tym nieco robit.
Nie, mne nepride normalne mat v 16tich tlak 136/92.
no som bola dnes u doktorky...mi merala tlak som mala 148/93 ...približne thak nejako a srdce mi bilo 126 krát za minutu....thak ma poslala ku kardiologičke ale tá robi až vo štvrtok thak tam zájdem A doktorka povedala že mi predpíše nejaké lieky na ukludnenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
nemas nejake stresy? ono to ma velmi vela nieco spolocneho aj s psychikou, aj ked sa to nemusi zdat na prvy pohlad.
skus sa este troska sledovat, teda hlavne pocas akych cinnosti ti to tak bije a podla toho aj uvidis.. ak by to do nejakej doby nepreslo, skus toho doktora.
9ka ja si užívam každý den A potom to tak aj dopadne
nuz ale fajcenie a chlast tomu rozhodne nepomahaju. hlavne fajcenie, kym nepijes aspon tak pollitrovku vodky denne (priklad, trochu prehnany, ano), tak chlast tomu az tak nenapomaha. ale aj tak ti to len skodi. ale urcite k niekomu zajdi, to ti neublizi.
hovorím ti, hlavne treba so všetkým prestať! na také 2-3 roky. a vlastne to je jedno, rob ako chceš a ako sa bude dať. keď na tom budeš horšie a horšie, prestaneš aj bez toho, aby si si to uvedomila. ja som tiež nedokoázala prestať, preto sa to dostalo do takého śtádia, ako sa to dostalo. a vtedy som si už ani NEVLÁDALA zapáliť, ver mi.. naozaj, nájdi si niečo, čo ťa zamestná, aby si nemala potrebu si zapáliť. alebo keď dostaneš chuť na cigu, daj si namiesto nej niečo, čo ti chutí, napr. pohár obľúbeného džúsu, lízatko, čokoládu, hocičo, čo máš rada.. a zvykneś si. v 16tich sa to dá v pohode zvládnuť, len musíš byť zo začiatku neoblomná. a ak začneš aj pravidelne cićiť, behávať alebo niećo, budeš mať zdravśie a odolnejšie telo. a potom si môžeš užívať (
lepšie je si dať teraz pauzu a vydržať to. ako potom o tri roky (keď budeś na výške a v totálnych stresoch) si trieskať hlavu o múr, že si nemôžeš dopriať tabáček zakaždým, keď ho potrebujeś..
Nie, mne nepride normalne mat v 16tich tlak 136/92.