Veríš v rontgenové žiarenie, ktoré nevidíš? Veríš v ultrazvuk ktorý nepočuješ? Naše zmysly nie sú schopné vnímať všetko. Ale pravdaže tým ťa nechcem nahovárať na to, aby si verila v Boha. Ja som len pridal svoj názor....
Pozri, ak v Boha neveris, tak never. Taka tema tu uz nedavno bola a vyvinula sa tak, ze ju admin musel vymazat Ale ako vravi Ondy, praveze verit moze clovek LEN v to, co neveri. Inak by to bol fakt. Ja osobne v Boha verim, ale to je moj nazor. A v kostole som bol naposledy uz ani nepamatam. Verit v boha podla mna neznamena chodit do kostola.
podla mna je viera presne o tom ze to v co veris si nevidela a asi to moc zmyslami nevnimas inak by to bol fakt ako uz bolo napisane. pridam dalsi priklad: vietor- nevidis ho ale citis ho (mozno ako Boha, ale to treba chciet a nezavisi to len od teba...)dalej, kostol je pre vela ludi strasna nuda- aj pre mna dost a verim, inak existuju take zbory co nemaju kostoly ale take zhromazdenia ako Apostolska cirkev a pod.(oni to tam maju dost zivo takze keby si tam sla mozno by ta to zaujalo viac... tak ja len tolko
je absolútne nekorektné, ak ťa niekto núti chodiť do kostola. moji rodičia sú veriaci a nikdy ma nenútili ísť do kostola. ja som to skúsil, začal sa zamýšľať a zapáčilo sa mi to. a po 7rokoch viery som uvidel Boha. oplatilo sa. podla mna kazdý kto uverí, spozná krásu zivota s ním. potom ked sa bude velmi modlit za slusny a naplnený zivot, tak to dosiahne.
mila Misha209.ja to beriem tak, ze dokaz, ze boh existuje sice nie je, ale ani nie je dokaz, ze neexistuje.kazdy veri v co chce,a ti ktori chodia do kostola, ako vravis, odsediet si to, asi su bud donuteny a nebavi ich to alebo ako maju hlavne ti starsi vo zvyku,nabrat nove infosky typu kto,s kym,kedy...ja napriklad do kostola nechodim,ani ma ta nikto chodit nenutil a predsa verim ze nieco existuje...pretoze zober si teoriu velky tresk- tiez su na tom dost pochybne veci...ver comu chces ty...!!!
Mimi18: Na velkom tresku su pochybne veci? Pre mna nie. Ale nedaj sa pomylit, ja som krestan a verim. Len furt sa stretavam s tym, ze vela ludi si mysli ze BUD bol svet stvoreny za 7 dni ALEBO velky tresk a spol. Podla mna je to to iste, len ludia si neuvedomuju, ze Biblia je o podobenstvach. Ved vtedy by to ludia nemohli chapat, prepanakrala, vsetku tu teoret. fyziku a matiku a tak. Ale my si uz dnes tie podobenstva mozme interpretovat aj do povedecteneho jazyka, a stale je to to iste. A toto dnes tvrdi aj cirkev, ved inak by ani nemohla (tu mozno niekto moze spochybnovat velky tresk a dalsie veci, ale len preto, ze to nechape (nic v zlom, aj ja vela veci nechapem . no napr. ked chces napis mi vsetko, co sa ti vidi pochybne na velkom tresku a ja ti to skusim co najlepsie a jednoduchou neodbornou recou vysvetlit), dala mi uz davno moja katechetka precitat nejaky cirekvny clanok o tomto. Ja plne podporujem takyto princip, pretoze sam poznam vela ludi s triezvym usudkom, co by lahko mohli verit v Boha, ale brani im v tom to, ze si myslia, ze viera si protireci s vedou a svet nemohol vzniknut za 7 dni a nechapu, ze su to podobenstva.
Btw. Smutny, ak toto citas, co si o tom myslis ty? Dost by ma to zaujimalo. Ako vravim, nie je to s tymi podobenstvami len moja fikcia, ale aj cirkev to uznava.
misha viera? je to jedna z najdolezitejsix otazok. netyka sa to xodenia do kostola. tyka sa to necoho, v co veris. iste v nieco veris, nemusi sa to stotoznovat z bohom krestanskym, ani ziadnym inym.
ide o to, ze veris. kazdy z nas ma v sebe vieru, teda aj ty. veris?
V poslednej dobe sa niektoré veci tak vyvrbili, že začínam veriť v nejaku vyššiu silu ktorá ak ju naštveme tak nam spacká život... fuckt začínam veriť v "niečo" nejakého šéfa ktorému všetci patríme. Ale bohom by som to nenazíval....Proste veľký šéf ktorý vie čo robi...momentálne verím tak na 70%
kazdy clovek niecomu veri,tak je prisposobeny.ja verim v Bohaaj ked som ho nevidela.ale viem ze mi je najlepsim priatelom,radcom,spomocnikom.clovek oklame lahko ale Boh nikdy.
pravdu mas misha,porozpravaj sa z dotycnymi,co ta nutia chodit do kostola a vysvetli im,nikoho by nemali do nicoho nutit,kazdy ma vlastnu hlavu a vlastny pohlad na svet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ale zostal som pri tom, ze verim tak 50%na 50%
citat za vsetko co sa tyka viery v boha ....
Aj tak vsetko co vidis je iba viera, viera vo vlastne zmysly, mozno zijeme v matrixe ...
Btw. Smutny, ak toto citas, co si o tom myslis ty? Dost by ma to zaujimalo. Ako vravim, nie je to s tymi podobenstvami len moja fikcia, ale aj cirkev to uznava.
ide o to, ze veris. kazdy z nas ma v sebe vieru, teda aj ty. veris?
5o
vidis rozum a predca veris ze ho mas.